benim model de 5920 t7500 olan ramim 2gb. şu an vista kullanıyorum ve en ufak sorun yaşamıyorum. hızının xpden farkı yok, açılması da çok hızlı ve en ufak hata almıyorum uyumsuz oyunlar dışında, o da önemli değil. vista da sorun yaşayan arkadaşlar bence arka planda çalışan ve bilgisayarın açılışıyla otomatik olarak başlayan programlara bi göz atsınlar, belki daha da önemlisi acerın verdiği programların çoğunu hiç kullanmasınlar. acer programlarının arasında makineyi sürekli kasan programlar var. ben sadece launch managerı kullanıyorum, acerın başka bi programını kullanmıyorum ve bilgisayarın açılışında başlayan tüm programları iptal ettim.
arkadaşlar bios şifresini değiştirdim . ne açılışta ne bios da şifreyi kabul etmiyor.ne yapabilrirm pilini çıkarsam olurmu ?
pili çıkarmakla olmaz. alt kapağı açıp bios pili çıkarılıp bir kaç dakika sonra yeniden takılmalı. böylece bios ayarları sıfırlanır. şifre kalkar. benim daha önceki laptopımda yanlış ayar yapmıştım ekran açılmıyordu. bu şekilde düzeltmiştim.
Arkadşlar Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba. windows 7 yükleyen arkdşlar nasıl memnunlar mı ? wireless 'ı fln herşeyi tanıdı mı ? Tavsiye Eder msnz ? Tandımadıkları Bileşenler neler ?
merhaba bende bu acer in ürettiği canavar laptobun(acer aspıre 5920g t7500) 1.5 senedir kullanıcısıyım simdiye kadar hicbir sorunum olmadı yalnızca vistayı beğenmemiştim zaten dün gece xp ye geçtim fakat xp ye geçerseniz size bir tavsiye gerekli olan driverları önceden yükleyin yoksa işiniz zor ve xp ye geçince laptob hızından neredeyse uçacak size de xp yi öneririm he bu arada arkadaşlar windows 7 için sorun etmeyin pcniz xp kalsın yakında windows 7 özelliklerini, temalarını yükleyen programlar çıkcakmış hatta çıktı bile google'a yazın indirin windows 7 den farkı kalmaz sadece bilgisayarıma sağ clickleyip özelliklere bastığınızda xp yazar ben denedim
bu arada ekran kartım nvida geforce 8600 m gs 256 mb fakat nvida geforce 8600 m gt 256 mb driverınıda yüklediimde de tıkır tıkır çalışıyor
bnide listeye eklerseniz sevinirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oknylcn -- 18 Haziran 2009; 23:06:19 >
ben kurdum .ingilizce versiyonunu güzel ama bilgisyarım coktu ımaj attırmak zorunda kaldım .kurmanı tavsıeye etmem .kımse wıstayı beğenmez ama wistayı tek geçerim.
öncelikle tonla vista vs. xp konusu açıldı onları okumanı tavsiye ederim Vistayı kötülüyorsan kusura bakma ama vista kullanmayı becerememişsindir ayrıca nvidia bilindiği üzere her karta ayrı sürücü çıkarmıyor çıkan sürücüler genellikle 6-7-8 serisi için gibi bilgiler içerirler,yani 8600m gt için olan sürücü ve 8600m gs için olan sürücü gibi bir ayrım yok
bak wormhole ben yaklaşık3.5 senedir vistayı kullanıyorum ayrıca vistanın neredeyse her özelliğini bilirim ben orda xp yi tavsiye ettim çünkü xp eğer yüklenirse pc daha rahat çalışır ayrıca vista çok yer kaplıo tabii ki de vistanında hakkını vermek lazım ki çok iyi bazı özellikleri
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oknylcn -- 22 Haziran 2009; 10:38:45 >
xcasus xp sp3ü yüklersen hiç bir sorun olmuo eğer vistaya xp sp2 yüklersen direk çöküyor ben xp sp2 yüklemeyi 4-5 defa denedim pc çalıştıktan bir süre sonra çöktü fakat sp3 de istediin kadar kullan sp2 ile sp3 arasında uçurumlar kadar fark var (yazdıklarım vistadan xp ye dönmek isyeyenler içindir)...
Arkadaşlar ben de 1 seneden beridir vista kullanıyorum ve çok memnunum.Aşağıda lnk verdiğim reg dosyasını indirin ve çift tıklayın; o zaman vistayı görün bakalım bir daha xp ye bakacak mısınız.. supervistareg
Arkadaşlar ben de 1 seneden beridir vista kullanıyorum ve çok memnunum.Aşağıda lnk verdiğim reg dosyasını indirin ve çift tıklayın; o zaman vistayı görün bakalım bir daha xp ye bakacak mısınız.. supervistareg
hocam bilgisayarımda önemli işler yapıyorum,dosyaların ne ile alakalı olduğunu söylersen sevinirim yanlış anlaşılmasın herkes bilgisayarında önemli işler yapıyor olabilir ama benim demek istediğim bu reg dosyaları kullandığımız programlarda bir problem çıkmasına yol açabilir o açıdan sordum...
Bakalım değişiklik hissedecek miyim ?
XP yi unutacağın kesin dostum buna garanti veririm..
@oknylcn yahu yalan söylüyorsun üstüne hala konuşuyorsun,2.5 sene olmuş vista çıkalı ama 3.5 senedir kullanıyorum diyorsun...ekran kartı sürücüleri hakkındaki bilgin 0,gitmiş 8600m gt sürücüsü 8600m gs dede kullanılıyor diyorsun ve bütün bunlardan sonra gidip millete yok bunu kullanmayın şunu kullanın...senin sözünle kuyuya inilirmi hocam...
Arkadaşlar öncellikle hepinize merhaba, sizlere bir sorum olacak 5920G modelinde intel turbo memory kullanabiliyormuyuz?Eğer kullanabiliyorsak eğer bunun 1gb ve 4gb olarak iki çeşidini buldum.Bizim bilgisayarlar hangisini destekliyor.Teşekkür ederim
wala kardeş benim bildiğim 4 gb ram warsa makinede vista 64 bit kullanman lazım yoksa 3gb ram görüyor. onun dışında değişik 5920 config mevcut ekran kartı ram çeşitleri war alırken dikkat !!!
Bende gayet memnunum 2 seneye waracak ,bitek adaptörüm ve ekran bağlantı kablom sorun çıkardı onlarda garantide değişti...
Hazırda beklette açılmama sorunu olan arkadaşlar ekran kartı driveri olması lazım onu güncellesinler,değiştirsinler düzeliyor... Soru sorunu olan warsa özelden sorabilir.. elimden geldiğince yardımcı olmk isterim. Ama şunu demek istiyorum ben Vatan pcden 950 dolar artı kdv ye almıştım verdiğim paranın hakkını werdi, 2 sene dolcak yeni modellerle arasında çok bir fark yok....
Denedim ve kaydedeğer bir reg ayarı olmadığı kanaatindeyim, zaten bu dosya içinde ki bir çok değişikliği yapıyoruz. Kaydedeğer olduğunu düşünmüyorum. İspat gerekir hızlandığını söylemek için
ark.lar diyelimki cd romunuz bozuldu ve pc ye cd romdan başka formatlamanın yolu yok o zaman bende harici harddiskin içindeki işletim sistemini pc açılışında pc ye okutabilirmiyim bunun bi yolu varmıdır?
Usb yolu ile harici cdrom okuyucu takabilirsin...Ben buna benzer bir deneyimi masaüstü bilgisayarda yaşamıştım.Eğer işletim sistemin vista ise, o hard diski söküp başka bir masaüstü bilgisayara takıp formatlayabilirsin ancak diğer pc de de vista yüklü olması gerekiyor.Xp de bunu denemiştim ve olmadı.Size söylediğim yöntem ile işlemcisi düşük bir bilgisayarın hard diskine format atmam gerekirken çok uzun süreceğine kanaat getirerek başka bir vista yüklü işlemcisi güçlü bir bilgisayara taktığımda bilgisayar sorunsuz açıldı ve format atabildim..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sugarbaro -- 24 Temmuz 2009; 15:49:28 >
diyelimki pc de işletim sistemi kurulu değil harici harddiskimin içindeki herhangi bir işletim sistemi kurulumunu harddiski cd rom gibi gördürebilirmiyim yani ben harddiskin içindeki işletim sistemi kurulumunu usb üzerinden okutarak formatlayabilirmiyim?
dıkkat et bakalım cd lerın uzerınde cızıkler warmı cızık kısımları cdrom okurken takılmalar yapar oda o anda ne yapıyosan bazı takılmalara yol acar temız bı cd yada dvd taktıgında sorun olucagını sanmıyorum
tekrar merhaba bi kaç sorum olcak cvplarsanz sewinirim...
1-bende ram takmaya karar werdım ddr2 667 mhz mi takmamız gerek yoksa 800 mhz de uyarmı?
2-kingtonmu alsam yoksa OCZ mi? yada önereceginz baska marka warmı?
3-hdd yi degıstırmek cok bi performans saglarmı bendekı 250 gb olanı 320gb alsam yada daha yuksegını alsam performansa cok faydası olurmu?
4-4gb ram taktıgımzda 64 bit vista kurmak gerek elımızde bı 64 bit vista cdsi olsa acerın programlarınıda sitesinden 64bit olanları ındırıp windowsu yukledıkten sonra teker teker kursak baska bişey kalıyormu geriye?
rami 667 takmak gerekiyor. bizdeki chipset 800ü desteklemiyor bildiğim kadarıyla. markaya gelince; ben olsam en ucuzu hangisiyse onu alırım, çok bir performans farkı olacağını düşünmüyorum. sonuçta yeni bir teknoloji değil ddr2, markalar arasında performans farkı kalmamıştır. program meselesi de aynen dediğin gibi, elindeki dvdyle kurarsın, acerın sitesinde programları çekersin. kolay gelsin...
arkadaslar bi sorum daha olcak benım laptop cok ısınıyo ozellıkle oyun falan oynadıgımda 80 dereceye kadar cıkıo pc bunu cozmenın bı yolu warmıdır bios falan guncellesem? bı faydası olurmu yada bı sıgıtıcı falan mı alsam?
80 derece o kadarda sıcak değil ben 90 dereceyi görmüştüm battle field 2142 oynarken ve saatlerce şu ana kadar bişey olmadı ama laptopun altına koyulan fanlardan aldım fena değil iş görüyo 20 ytl falan...
Matematikçinin desenleri ressam veya şairlerinki gibi güzel olmalı, fikirleri renkler veya kelimeler gibi birbirlerine ahenkle uymalıdır. ... Dünyada çirkin matematik için asla daimi bir yer yoktur.
çok enteresan yaa neyse ben bu işin üstüne giderim :D kıskandım arkadaş:P
iki gün önce pc birden kapandı ne yaptımsa açılmadı bataryayı çıkardım taktım olmadı adaptörsüz çalıştırmaya kalktım yine açılmadı adaptör normalde takılıyken pc üzeriinde bir kaç ışık yanıktı hep ama şimdi hiçbiri yanmıyor sadece fark ettiğim bişey var normalde adaptör üzerinde sarı bir ışık var hep yanıktı ama şimdi adptörün ışığı durmadan yanıp sönüyor ve ilginç tarafı ise adaptörü pcden çektiğim zaman adaptör ışığı normal bir şekilde yanıyor ama pcye takar takmaz yine yanıp sönüyor sizce sorun ne olabilir?? servise gönderdim acaba değişim olabilir mi çünkü ben anakartın yandığından şüpe ediyorum TEŞEKKÜRLER
rami 667 takmak gerekiyor. bizdeki chipset 800ü desteklemiyor bildiğim kadarıyla. markaya gelince; ben olsam en ucuzu hangisiyse onu alırım, çok bir performans farkı olacağını düşünmüyorum. sonuçta yeni bir teknoloji değil ddr2, markalar arasında performans farkı kalmamıştır. program meselesi de aynen dediğin gibi, elindeki dvdyle kurarsın, acerın sitesinde programları çekersin. kolay gelsin...
dostum ben de öyle düşünüyordum ama orjinal rami olan hynix lerden birini çıkarıp yerine kingston taktım baya farketti.