Selam arkadaşlar. Kulübe beni de eklerseniz sevinirim. Bu arada benim de ilk laptopum. Bi sorum var. Cihazı fişe takılı kullanırken şarj çıkarmamız mı lazım yoksa ben mi yanlış anladım? :)
Bir arkadaş lütfen bu soruları cevaplarsa ben de çok sevineceğim.
quote:
Orjinalden alıntı: senco
nasıl yani, devamlı pille kullanıp bitmesinimi beklicez sonra da tekrar şarja takıp şarj edicez? peki devamlı elektriğe bağlı kullanmak istersek laptopun pilini çıkartıp öyle mi kullanacaz demek istiyorsun?
Bir arkadaş lütfen bu soruları cevaplarsa ben de çok sevineceğim.
quote:
Orjinalden alıntı: senco
nasıl yani, devamlı pille kullanıp bitmesinimi beklicez sonra da tekrar şarja takıp şarj edicez? peki devamlı elektriğe bağlı kullanmak istersek laptopun pilini çıkartıp öyle mi kullanacaz demek istiyorsun?
arkadaşlar bende pili çıkartıp kullanmayı tavsiye ediyordum, ta ki elektrikler gidipte laptop çat diye kapanana kadar :) laptop ınızın zarar görmemesi için size tavsiyem pilin ömründen %1 yemeyi göze alarak pil takılı iken elektriğe takın. pilin ömrünü uzatıcam diye 1000$ lık laptop ınızdan olmak istemiyorsanız tabi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cevaps -- 9 Şubat 2008; 0:03:46 >
Arkadaşlar bende yaklaşık 2 aydır 5920G kullanıyorum.Bilgisayarı aldığımın ertei günü vistaya güle güle diyip formatlayıp xp kurdum.Kurduğum zamanlada ben driverleri bulmak için oldukça uğraşmıştım.Hatta birkaç sorun ve sorunlu driverla karşılaşmıştım, ama halettim ve şu anda gayet mutlu bir şekilde xp olarak kullanıyorum bilgisayarımı.Tek sorun var sağ taraftaki multimeyda tuşları xp de çalışmıyor.Özllikle winamp ta çalışmasını isterdim ama araştırmama ve birkaç öneri denememe rağmen çözüm bulamadım.Şimdilik bu kadar kusur kadı kızında da olur diyerek geçiyorum.Ama araştırmaya devam ediyorum.Bulursam buraya da yazarım.Ben kendi kullandığım driverleri upload edip linkini de buaraya ekleyeceğim.Çünkü özellikle ekran kartının driveri beni çok uğraştırmıştı.Diğer xp kuracak arkadaşlara kolaylık olur en azından.
s.a arkadaşlar... Bende Aspire 5920G var.. Ve Xp ye çevirmek istiyorum... Sata dahil Xp kurulum cd si, Service Pack 2, 5920 driverları falan her bişeyi hazır format atmak için... Sadece CD yle başlatamadım.. BIOS ayarlarından BOOT ta First Device a CD-ROM u seçin falan die anlatılıo her yerde.. Denedim ama bende First Device diye bi seçenek yok :S .. Belki CMOS a da girmiş olabilirim F2 ye bastım açılırken... Bu işin doğrusu nasıl yapılıyor? CD' yle başlama olayı? Bilen biri varsa acil açıklayabilir mi? Fıtık oldum burda her şey tam bi onu yapamadım :(:( Yardımcı olabilirseniz sevinirim...
Arkadaslar meraba ben de vatandan 979+kdv ye aldım.Xp yukledım sorunsuz herseyı tanıdı fakat hıc bır ıslem yapmazken bılgısayardan tik gıbı bırses gelıyor sanırım hard dıskden sankı saat tikler gibi arada yapıo bu normalmidir yada bı tek bende mı var..bılgılerınızı beklıyorum tesekkur ederım
Arkadaşlar bende yaklaşık 2 aydır 5920G kullanıyorum.Bilgisayarı aldığımın ertei günü vistaya güle güle diyip formatlayıp xp kurdum.Kurduğum zamanlada ben driverleri bulmak için oldukça uğraşmıştım.Hatta birkaç sorun ve sorunlu driverla karşılaşmıştım, ama halettim ve şu anda gayet mutlu bir şekilde xp olarak kullanıyorum bilgisayarımı.Tek sorun var sağ taraftaki multimeyda tuşları xp de çalışmıyor.Özllikle winamp ta çalışmasını isterdim ama araştırmama ve birkaç öneri denememe rağmen çözüm bulamadım.Şimdilik bu kadar kusur kadı kızında da olur diyerek geçiyorum.Ama araştırmaya devam ediyorum.Bulursam buraya da yazarım.Ben kendi kullandığım driverleri upload edip linkini de buaraya ekleyeceğim.Çünkü özellikle ekran kartının driveri beni çok uğraştırmıştı.Diğer xp kuracak arkadaşlara kolaylık olur en azından.
Sevgi&Saygı
tüm driver ve utilities leri internette topladım. şuan format sonrası yalnızca 1 driver eksik görünüyor onuda windows update kendisi kuruyor, sanırım klavyeyle ilgili birşey. sağ ve sol tuşların kullanımı ise xp uyumlu utilities lerde mevcut, yalnızca winamp'ta çalışmıyor. eğer istersen tüm utilities leri upload edebilirim fakat driverlar 180mb civarında. o yüzden driverları daha sonra ekleyebilirim ancak :)
Ben de bugün vatandan indirimLe as5920g 602... modeLini aLmış buLunmaktayım fakat aldığım gibi 1. saniyede bi sorunla karşılaştım . . . aleti kutusundan çıkarttım , kabLoLarı adaptöre taktım , adaptörü laptop a taktım , adaptörün diğer ucunu fişe taktım ... şarj olmaya başladı , 10-15 dk geçmeden birden şalterler attı ve şu an adaptörü fişe taktığımda adaptörün üzerindeki yanması gereken şarj ışığı yanmıyor , laptop da doğal olarak şarj olmuyor
aciL yardımLarınızı bekliorm arkadaşLar...
arkadaşlar sabah vatan bilgisayara teknik servise götürdüm aleti , 25 dakikalık bir incelemeden sonra aletin SIFIRIYLA değişim yaptılar ve kurulumunu yaptılar , şu an 14 saatlik şarj süresinin bitmesini bekLiyorum...
aynı tarzda sorun yaşayabilcek arkadaşLar için aydınLatıcı oLur umarım...
crysis yükeldim ama tatmin etmedi orta ayarda kasıyo oynayamadım en düşük ayarda kasmadı ama grafikler berbat oldu tüm efekler kapalı durumda. yanımda amd 4600x2 , ekran kartı x1950gt ramde 1gb yüksek ayarlarda kasmadan çalıştırdı. keyfim kaçtı :(
crysis yükeldim ama tatmin etmedi orta ayarda kasıyo oynayamadım en düşük ayarda kasmadı ama grafikler berbat oldu tüm efekler kapalı durumda. yanımda amd 4600x2 , ekran kartı x1950gt ramde 1gb yüksek ayarlarda kasmadan çalıştırdı. keyfim kaçtı :(
Arkadaslar meraba ben de vatandan 979+kdv ye aldım.Xp yukledım sorunsuz herseyı tanıdı fakat hıc bır ıslem yapmazken bılgısayardan tik gıbı bırses gelıyor sanırım hard dıskden sankı saat tikler gibi arada yapıo bu normalmidir yada bı tek bende mı var..bılgılerınızı beklıyorum tesekkur ederım
Arkadaşlar sanırım Vista'dan memnun olan sadece ben varım forumda. Herkes ya XP'ye geçmiş ya da geçmeye çalışıyor. Ben ilk kez Vista kullandım, ilk başlarda tuhaf gelse de elimden geldiğince ekstralarını kapattım, sadeleştirdi. Örneğin explorerda birçok gereksiz şeyler vardı. Çok basit bir hale getirdim sayfa yapısını. Makina da maşallah kasmıyor Vista'da. Ben sevdim kendisini.
@akaco23 Ben dediğim gibi Vista kullanıyorum. Harddiskten hiç ses gelmiyor fakat akşam recovery disc oluştururken çok fazla vurma sesi geldi. Sanırım DVD sürücüsünden geldi ses. Sorun etmedim. Laptoplarda sık duyulan bir ses sanırım bu. Yani makina çalışıyorsa sorun yok bence.
rahatsız edici bir sıcaklık yok pc tüm gün çalıştırdım crysis oynadım işlemciyi zorladım abartılı bişey yok sıcaklık normal arkdaşlar. fan sesi falan duyulmuyo dvd yazdırdım lekeli cdler wardı hepsini okudu ses çıkarmadan yani laptopta sorun yok sedece crysis olayı moralimi bozdu güsel çalışmasını bekliyodum en düşük ayarlarda çalıştı. ricam xp yükleyen bir arkadaşda crysis yükleyip bi baksa..
quote:
Orjinalden alıntı: Fb100.Yil
normal çalışırken ve oyun oynarken fan sesi nasıl?
kasa ısısı nasıl? mesela oyun oynarken malum elimiz hep klavyede oluyor. rahatsız edici bir sıcaklık hissediliyor mu?
arkdaşlar visita yüklü 50gb yenmiş hoş bir durum değil. benim merak ettiğimvisitanın yedeğini aldım xp yükledim sonra visitaya geri dönücem diyelim döndüğümde yine alt + f10 tuşu tekrardan çalışmaya başlarmı?
arkdaşlar visita yüklü 50gb yenmiş hoş bir durum değil. benim merak ettiğimvisitanın yedeğini aldım xp yükledim sonra visitaya geri dönücem diyelim döndüğümde yine alt + f10 tuşu tekrardan çalışmaya başlarmı?
çalışır çünkü alt+f10 özelliği bios'a entegre edilmiş birşey, bios sürümünü değiştirmeden o özelliği temelli kaldıramazsın. (tabii xp'de partition magic ile özel bölümleri de silmemiş olman gerekir :) )
Avira yı kurdum cok guzel bır programmış Fb100.Yil,Herkese tavsiye ederim.Nod 32 nın bulamadıgı bı suru seyı buldu.
Bu arada ben de vistayı kullananlardanım xp driver şikayetlerini duyunca bıraz urkutucu geldı :)
Su ana kadar Panda, CA, McAfee, Kaspersky, Nod32, Bitdefender ve adını unuttuğum birkaç tane daha antivirus denedim. Bunların paralı versiyonlarını da denedim.
Ancak bedava olan Avira kadar iyisini bulamadım. Avira hem diğerlerinin bulamadıklarını buluyor, hem sistemi kasmıyor, hem de bedava. Daha ne olsun.
recoweri yaptım dvd olştrdum burada nasıl anlatıldıysa yaptım fakat dogrulama yapılamadı dedi yeni dvd takın yasdı taktım ama oyle 3 dvd yaptım 3ündede aynı şeyler war yinemi beceremedim yaw:S pof :S nolcak bole :D
Avira yı kurdum cok guzel bır programmış Fb100.Yil,Herkese tavsiye ederim.Nod 32 nın bulamadıgı bı suru seyı buldu.
Bu arada ben de vistayı kullananlardanım xp driver şikayetlerini duyunca bıraz urkutucu geldı :)
Su ana kadar Panda, CA, McAfee, Kaspersky, Nod32, Bitdefender ve adını unuttuğum birkaç tane daha antivirus denedim. Bunların paralı versiyonlarını da denedim.
Ancak bedava olan Avira kadar iyisini bulamadım. Avira hem diğerlerinin bulamadıklarını buluyor, hem sistemi kasmıyor, hem de bedava. Daha ne olsun.
Bedava olması da extra bir guzellık katıyor başarısına Avira nın.Ben de herkese tavsiye ediyorum artık :)
bence en iyi virus programi panda 2008. Bu program sadece anti virus programı degil. hacker proglarını da etkisiz hale getiriyor. Norton dan daha hızlı ancak avira kadar da hızlı degil. guvenlik olarak panda yı tavsiye ederim
Arkadaşlar Touchpad in ortasındaki küçük tuş'u ben niye çalıştıramıyorum, bir ayarı falan mı var, biryerlerden aktifleştirmek mi gerekiyor basıyorum tık yok
webde gezzerken asagı yukarı yapabiliosn.. bastığımızda birden bire sayfanın üstüne yada altına mı iniyoruz. Bunu mu demek istediniz.
quote:
Orjinalden alıntı: yaSiN_AMD
quote:
Orjinalden alıntı: hastaX
Tüm zamanların en çok satan Laptop'u dur belkide dün vatan a uğramıştam Teknik servis önünden geçtiğimde gördün en az 15 adet 5920/7500 vardı hepsine birden işletim sistemi kuruluyordu. Bimeks de Teknosadada durum farklı değil
Sormadan geçmeyeyim bu Touchpad in ortasında ki tuş ne işe yarıyor. Basıyorum bi icraat olmuyor bende.
webde gezzerken asagı yukarı yapabiliosn.. gzel birsey
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hastaX -- 10 Şubat 2008; 2:20:46 >
Arkadaşlar Touchpad in ortasındaki küçük tuş'u ben niye çalıştıramıyorum, bir ayarı falan mı var, biryerlerden aktifleştirmek mi gerekiyor basıyorum tık yok
webde gezzerken asagı yukarı yapabiliosn.. bastığımızda birden bire sayfanın üstüne yada altına mı iniyoruz. Bunu mu demek istediniz.
quote:
quote:
Tüm zamanların en çok satan Laptop'u dur belkide dün vatan a uğramıştam Teknik servis önünden geçtiğimde gördün en az 15 adet 5920/7500 vardı hepsine birden işletim sistemi kuruluyordu. Bimeks de Teknosadada durum farklı değil
Sormadan geçmeyeyim bu Touchpad in ortasında ki tuş ne işe yarıyor. Basıyorum bi icraat olmuyor bende.
Aynı ses benimkinde de var kardeş , Sanki su damlıyor gibi arada bi ses geliyor.
ben wista'dan suan memnunum.. sorf yapıp msnde takılıorm stn birsey yaptıgım yok :)) ama haftaya islemciyi zorlayacak seyler yapacagım...
Ben bir amd'ci olarak adı bu kadar yüksek olan bir pentium işlemciyi cok zayıf gördüm... bunun ayarında bir amd işlemci olsa idi muhtemelen cosup ucan bir makine olurdu =)
bi soru sormuştum cevap alamadım.. gt ekran kartı ile gs ekran kartı arasında çok fark varmı.. ayrıca d sürücüsüne xp yüklemeyi düşünüyorum.. vistayı bozmadan xp deki gibi dual boot nasıl yapabilirim..
bi soru sormuştum cevap alamadım.. gt ekran kartı ile gs ekran kartı arasında çok fark varmı.. ayrıca d sürücüsüne xp yüklemeyi düşünüyorum.. vistayı bozmadan xp deki gibi dual boot nasıl yapabilirim..
Sağol eXcess3 bu lınkler harıka oldu.Hemen indiriyorum! :)
Sende sağol maksat yardımlaşmak Avirayı kullananların Premium'a geçmesini öneririm çünkü classic srümüyle arasında çok fark var çok daha iyi.Dediklerimi aşağıdaki tablodanda rahatça görebilirsiniz.
Arkadaşlar önemli bulduğum birşeyi paylaşayım dedim. Az önce ekran kartının 163.69 sürücüsünü indirdim. Oyun grafikleri puanım 4.9'dan 5.2'ye yükseldi. Ayrıca ne alakası var anlamadım ama RAM performansım da 4.7'den 4.8'e yükseldi. Deneyin derim.
Arkadaşlar önemli bulduğum birşeyi paylaşayım dedim. Az önce ekran kartının 163.69 sürücüsünü indirdim. Oyun grafikleri puanım 4.9'dan 5.2'ye yükseldi. Ayrıca ne alakası var anlamadım ama RAM performansım da 4.7'den 4.8'e yükseldi. Deneyin derim.
Ben nvidia'dan indirdim 8600GS'nin son sürücüsünün vista için olanını ama makineye bir türlü yüklenmedi hep hata veriyor.Sen nerden indirdin acaba öğrenebilir miyim?
Düzeltme: Tamam şimdi gördüm yazmışsın sağol
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eXcess3 -- 10 Şubat 2008; 16:07:55 >
Yok yok bu dediğinizi biliyorum ped'in sağ kenar ve alt kenarında parmağınızı hareket ettirdiğinizde sayfa aşağı-yukarı veya sağa sola kayıyor, benim demek istediğim bu tuş nedir
quote:
Orjinalden alıntı: CuNeyT_41
tam ortasına değil yukarı kısmına weya aşağı kısmına bsınız.. sayfayı indirip kaldrmaya yarıyor...
quote:
quote:
quote:
o tuşta; tuşa basılı tutup pedde elini oynattıkça oynattığın yöne sayfayı kaydırıyo... yukaru - aşağı w.s. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- benden size bi soru... kaç saat şarjda tutuyosunuz_? batarya kaç saat gidiyo süreli deneyen oldumu_? ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- bu forumda denk gelmiştim... bi arkadaş 5920 sinde (t7500 mü emin değilim) bataryanın takıldığı yerin altında sim kart takma yeri war acaba ne girişi bu demişti... benimkinde öle bi yer war fakat siyah bant war... sizlerde durum nedir_??? açıkmı_? kapalımı sizde de_? ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- (bu arada pes 2008 (full detailsde) we nfs pro street takılmadan oynatıyo... )
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trkkrsy -- 10 Şubat 2008; 23:41:40 >
Aynı ses benimkinde de var kardeş , Sanki su damlıyor gibi arada bi ses geliyor.
benimkinden de bu ses geliyor ben de soruyorum normal midir diğerlerinden de geliyor mu???
benimkinden de bu ses geliyor ben de soruyorum normal midir diğerlerinden de geliyor mu???
bendekinde öle tik gibi bi ses duymadım ben şu ana kadar_???
Arkadaşlar ben makineyi kullanmadığım sürece sürekli şarja takılı bırakıyorum. Acaba yanlış mı yapıyorum? Bu arada ilk açtığım anda tasarruf modunda makina 2:15 gibi bir süre göösteriyor? Ya sizde durum nasıl arkadaşlar?
Benide de alsanıza aranıza..... Yaklaşık 1 aydır kullanıyorum ve gayet memnunum. 702 modelindeki robson bellektende buldukmu tamamdır diyorum. Bu bellekten bulabilen varmı arkadaşlar... Crysis te 1280x800 grafik ayarları sayfasında ise sağ tarafta olanlar yen yüksek solda olanlar ise genellikle düşükte kasmadan oynadım. Yaklaşık 22-27 fps arası bir değer aldım. Yalnız bu şekilde oynayabilmek için en son directx, crysis patch 1.1 ve son ekran kartı driverlarını kurmanız lazım. Yoksa oyun biraz yavaş çalışıyor...