arkadaslar bende 5920G 602G16 modelini aldım. dünden beri kurcalıyorum bilgisayarı ama zoom adsl 5510a modemin driverını yükleyemedim nettede bulamadım bununla ilgili cozum bilen var mı? bide bilgisayarım yonetten c sürücüsünü küçültemedim bölümü ayırdıktan sonra tanıtamıyorum bilgisayara hata veriyor böyle bi sorunla karsılasan varmı
arkadaşlar bu makinayı doğru düzgün xp ye nasıl çevircem bi yol gösterin yoksa makinayı hurdaya ayırcam öyle sinirlendim bugün 4 sefer xp kurdum ya bide çalış her seferinde farklı hata veriyor. drıverlarını internetten indiriyorum olmuyor bi veri yürütme engellemesi tutturmuş gidiyor bilgisayar deli etti beni 8 saat bilgisayarın başında otururmu bi insan drıverlarını olan arkadaşlar varsa lütfen yardımcı olun
Ben işimi kesin almak isterim niye herkesin vista dvd var bizim yok olması icin ne yapmak lazım yardımcı olun
Ben diyelimki bütün bilgi. format atacam vista dvd takın diyorlar bizim yok napcağız alt+f10sadece onarma yapabiliriz elimde orjinal vista dvd bulundurmak isterim yardımcı olacaklardan
yada yanlış bişey yaptık bütün pc format attık revoveryde işe yaramaz bana kalsa o yüzden yardımcı olursanız sevinirim
arkadaşlar abimde bu model var şöyle bir sorunu varmış PC piile iken açılmıyormuş Power tuşuna basılınca gri bir ekran geliormuş ardından da kapanıyormuş, daha öncesinde de fişten çekince kapanıyormuş şimdi çalışıormuş donanımsal bir sorun herlade değil mi? yeni aldı Teknosa da bozuk ürün mü sattılar acaba? zamanında orda çalışıoydum bilen arkadaş varmı böle bir dıurumu?
arkadaşlar bu makinayı doğru düzgün xp ye nasıl çevircem bi yol gösterin yoksa makinayı hurdaya ayırcam öyle sinirlendim bugün 4 sefer xp kurdum ya bide çalış her seferinde farklı hata veriyor. drıverlarını internetten indiriyorum olmuyor bi veri yürütme engellemesi tutturmuş gidiyor bilgisayar deli etti beni 8 saat bilgisayarın başında otururmu bi insan drıverlarını olan arkadaşlar varsa lütfen yardımcı olun
Arkadsaşım malsef donanım vista ile en iyi konfigurasyona sahiptir! Unutmayın ki XP bitti artık Türkiye ye XP OS cihaz girişi durdu! Vista herzaman daha iyi buna emin olum!
DEGERLİ ARKADAŞLAR BENDE 5920G T7500 İLE ARANIZA KATILDIM.ÖNCE VİSTA YÜKLÜYDÜ ONU KUR CD YARATTIKTAN SONRA XP YÜKLEDİM.AMA BU DÖNÜŞÜMÜ YAPARKEN ARAŞTIRMA YAPTIKTAN SONRA ANCAK YAPABİLDİM.BU DA ZAMAN ALDI. ÇÜNKÜ SATA DİSKLER DİREK KURULUMU TANIMADI VE BİRDE ORJİNAL VİSTA YI KAYBETMEK İSTEMEDİM.YAKLAŞIK 1 AYDIR NETB.KULLANIYORUM MEMNUN KALDIM DİYEBİLİRİM.
Arkadsaşım malsef donanım vista ile en iyi konfigurasyona sahiptir! Unutmayın ki XP bitti artık Türkiye ye XP OS cihaz girişi durdu! Vista herzaman daha iyi buna emin olum!
yaklaşık 6 aydır bu laptopu (Acer Aspire 5920G) kullanıyorum ve gözüme birşey takıldı.Bikaç defa XP-Vista değişikliği yaptım ve görsellik konusunda Vista ne kadar iyi olsa da birçok yazılım ve oyunda sorunla karşılaştım.Şu anda tekrar XP kullanıyorum.En basit örnek; Vista da Fifa2007 oynarken takılma oluyo ama XP de oynarken hiçbir takılma yok.Aynı şey Crysis içinde geçerli. Vista ya SQL Server 2005 yüklemeyi ne kadar denesemde bir türlü başaramadım ama XP ye hemen oldu. Eğer bu sorunları gidermenin yolunu biliyorsan,hemen Vista ya geri dönerim ;)
Bu arada geç oldu ama bende laptopu 6 ay önce almıştım :P Beni de kulübe ekleyebilirsiniz ...
DEGERLİ ARKADAŞLAR BENDE 5920G T7500 İLE ARANIZA KATILDIM.ÖNCE VİSTA YÜKLÜYDÜ ONU KUR CD YARATTIKTAN SONRA XP YÜKLEDİM.AMA BU DÖNÜŞÜMÜ YAPARKEN ARAŞTIRMA YAPTIKTAN SONRA ANCAK YAPABİLDİM.BU DA ZAMAN ALDI. ÇÜNKÜ SATA DİSKLER DİREK KURULUMU TANIMADI VE BİRDE ORJİNAL VİSTA YI KAYBETMEK İSTEMEDİM.YAKLAŞIK 1 AYDIR NETB.KULLANIYORUM MEMNUN KALDIM DİYEBİLİRİM.
Orjinal Vistayı bende kaybetmek istemedim ama bazı konularda Vista canıma taketti. Hangi konular olduğunu yukarıda belirttim. Şu an makine daha hızlı gibi geliyor.
Xp'mi Vistamı diyenlere ikisi birden diyorum çok rahat bir şekilde çift işletim sistemi kurup kullanbilirsiniz onun için bu xp vista tartışmalarını yersiz buluyorum vista geleceğin xp geçmişin teknolojisi haliyle vista ilerde yarışı alacak ama eksikleri muhakkak çıkıyordur. Gemişe uyumu biraz daha fazla olsaydı süper olurdu kimse xp'yi kurmak istemezdi. Şu anda ben vista taraftarıyım. ÖZel programları veya çok sevdikleri oyunları çalışşmayan arkadaşlarda bence cift işletim sistemi kurup o uygulamalarda xp kullansınlar. Geçmişe sıkışıp kalmayın sonra ilerde vistaya alışamadım falan diyenler çıkacak kesin bu seferde onun için kullanılmayacak ama tüm teknoloji ve yazılımlar bu uygulamalar altında çalışacak sonuç olarak sorunları olabilir ama her zaman için vista kazanacaktır yarışı. en basit örnek intel robson memory xp'de çalışmaz gerçi vistadada çok işe yaramıyorya ama olsun ilerde xp'de çalışmayan donanım ve yazılım örnekleri artacaktır.
yaklaşık 6 aydır bu laptopu (Acer Aspire 5920G) kullanıyorum ve gözüme birşey takıldı.Bikaç defa XP-Vista değişikliği yaptım ve görsellik konusunda Vista ne kadar iyi olsa da birçok yazılım ve oyunda sorunla karşılaştım.Şu anda tekrar XP kullanıyorum.En basit örnek; Vista da Fifa2007 oynarken takılma oluyo ama XP de oynarken hiçbir takılma yok.Aynı şey Crysis içinde geçerli. Vista ya SQL Server 2005 yüklemeyi ne kadar denesemde bir türlü başaramadım ama XP ye hemen oldu. Eğer bu sorunları gidermenin yolunu biliyorsan,hemen Vista ya geri dönerim ;)
Bu arada geç oldu ama bende laptopu 6 ay önce almıştım :P Beni de kulübe ekleyebilirsiniz ...
herkese yeniden merhaba. bende klubün üyesiyim ama uzun süredir uğramıyodum ses kartıyla ilgili cevabını bulamadığım bi sorum var başka yerlerdede yazdım ama cevabını bulamadım. inşaallah burda bulurum. sonuçta hepimizin bilgisayrı aynı. bu bilgisayarın ses kartındaki dolby özelliklerini kaldırmak mümkünmü acaba. bununla ilgili bilgisi olan varmı. bilgisarı 5.1 seçeneğine getirince sadece optik çıkış kullanılabilir diyor ve ben analog 5.1 hoparlörümü 2.1 olarak kullanmak zorunda kalıyorum. yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler...
Western ben kimseye çamur atmıyorum,sadece gördüklerimi söylüyorum. Ben Vista'yı kötülemiyorum, vista xp den daha iyi olabilir. Ama şu anda henüz geçiş safhası olduğunu düşünüyorum.Her türlü uygulama Vista'da problemsiz çalışmıyor. Sertifika almana sevindim umarım senin için yararlı olur,gerçi konumuzla alakası olduğunu düşünmüyorum ama belirtmişsin. Neyse tartışma konusu olması için söylemedim dediğim gibi, sadece gördüklerimi söylüyorum.
Bu arada güncel driverları yükledim,her zaman yüklerim ama sorun devam ediyor bazı uygulamalarda. Son olarak bende Vista kullanma taraftarıyım,hemde orjinal vista varken neden kullanmayayım ki?
arkadaşlar benim bilgisayarda 2-3 gündür lime wireden bişey indiremiyorum aramayı tamamlıyor sonuçlar çıkıyor ama indirmiyor bu sorunu nasıl düzeltebiliirim
vista boş yere sistemi kasıyor sen oyunu hızlımı calışmasını istıyorsan xp gec derim ama vistada yavaş yavaş berki oyunu bile acmaz sistem sonlandırması cıkar yazzzzık benim demek istediğim vista boş yere sistemi iyi olsada kastırıyor
Evet Arkadaşlar Gldpc'den bugün bende ACER 5920G-602G16MN T7500 laptopa sahip oldum.1 haftalık incelememden sonra iyi bir karar verdiğimi düşünüyorum makinayı kullanmaya başladıkça gözlemlerimi sizlerle paylaşacağım.Ancak ilk dikkatimi çeken açılışta Vistanın hızlı bir şekilde gelmesi oldu daha önce Hp Pavillon laptopta bu süre daha uzundu.Ayrıca bataryası 4800mah vede 3 saat dolu dolu gitmektedir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetclk -- 30 Ağustos 2008; 17:40:19 >
gözünü seveyim bilmeden konuşma hocam,vista bazı uyum sorunları haricinde xp ye 10 basar,aç 2 programı 2 farklı işletim sisteminde gör farkı ayrıca mutlaka sp1 yükleyin açılma hızına bile etki ediyor
bende dün itibariyle vatan bilgisayardan ACER 5920G-602G16MI T7500 aldım. Ama içinden power kabloları dışında hiç kablo çıkmadı, bu normal midir? ne bileyim en azından hdmi ve s video kablosu falan olması gerekmez miydi?
ben ilk defa notebook alıyorum, o yüzden normali böyleyse kusura bakmayın.
Herkese selam.Bu forumlarda sözü edilen xp de sata hdd uyumu yüzünden gözüm korktu.recovery dvd yapmama rağmen xp yüklemeye çekiniyorum.halbuki 4 yıl önce masaüstü pc yi toplarken hard diski sata aldım ve hiç nazlanmadan xp yi yükledim ve çalıştırdım.şimdi 5920 de xp ve sata muhabbeti ne iş anlamıyorum,acaba cipsettenmi kaynaklanıyor bu uyumsuzluk.Birde vista yüklü sisteme xp yüklemek(tabi ki ayrı partisyonda)mümkündeğil diye duydum ama bazı arkadaşlarda D partisyona xp yükleyip dual boot edebildiklerini yazmışlar eğer doğruysa vistayı tamamen silmeden D ye xp yüklemek daha mantıklı.
dostum 2 ram yuvası var ve ikiside dolu,ayrıca cpu speed artırmak demek yüksek performans moduna geçirmek demek ve o modda işlemci 1.4 civarı voltaj veriliyor yani dahada çok ısınıyor olabilir ancak dengeli modda 1.1 civarı,tasarrufluda 1.0 civarı veriliyor voltaj
arkadaşlar makinayı yeni aldım daha yeni yeni kullanmaya başladım.İlk sorunum Divx formatındaki filmleri açmadı sanırım codec sorunundan dolayı görüntü mozaikli yada siyah geliyor ancak ses var.K-Lite codec yükledim sonuç alamadım.Hangi programı tavsiye edersiniz.BS player denemedim.Windows mediaplayerda denedim.
Sorunun Vista desteksiz programlar kullanmandan kaynaklanıyor. Bsplayer ın kendi sitesinden vista destekli son sürümünü indirirek kurduğunda sorunsuz izleyebilirsin filmleri. İlk aldığımda bende aynı sorunla karşılaşmıştım.
Arkadaşlar Vista da Divx için tavsiye edeceğiniz codec ve playerlar hangisidir.Bu arada Acerin laptoptaki kendi DVD oynatıcısı fena gelmedi bana.Önerilerinizi bekliyorum.Teşekkürler
Acer 5920G 602G25MI T7500 2.2 Ghz 3072 mb Ram Geforce 8600M GS 160 Gb Hdd ürünü yaklaşık 4 ay önce bimeksten doğum günü hediyesi olarak alındı.Şirket içinde notebookumu kullandığımdan bu makinaya gerek kalmıyor. Cihazım kutusunda kapalı bir şekilde duruyor.Gerçekten ihtiyacı olan varsa fiyatta anlaşırsak ürünü satmak istiyorum. BURAYA MESAJ AATABİLİRSİNİZ YADA ÖZEL MESAJIMA İRTİBAT MAİLLİ ATARSANIZ YARDIMCI OLURUM.
k-lite 3.50 ve sonrası işine yarayacaktır,full sürümü indir ardından lots of stuff yap...bazı şeyler gereksiz ama olsun şimdi açıklaması biraz uzun sürer...ayrıca bsplayer yada gomplayer son sürümlerinden birini indir ki ben hala bs player 2.14 pro kullanıyorum vista ile hiçbir sorun yok
merhaba. bu laptoptan ben de kullanıyorum. birkaç sorum olacak. c içerisinde birçok dosya ve klasör bulunuyor. bunların bazıları oldukça fazla yer tutuyor. (acer, book, clsetup, drv vs...) bunlar gerekli midir? silmeli miyim? şu "recovery" disk bölümü "bilgisayarım" içerisinde görünmüyor. burayı windows explorer ile görüntüleyebilir miyim? e recovery management ile "factory default disk" ve "driver and application disk" oluşturduktan sonra bu bölümü silmenin bir sakıncası var mı? son olarak, acer'in web sitesinde vista ve vista sp1 için ayrı driverler var. vista sp1 kurduktan sonra herhangi bir driver güncellemesi yapmak gerekiyor mu?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daemonica -- 29 Ağustos 2008; 5:12:02 >
maviadam tşk ilgin için:D bir sorum olucak.laptoptan şarkı açınca ses gelmiyor fakat ses denetimden hopörlörleri denedişk ve ses geliyo ama şarkı çalmıyor .yardımcı olabilirmisnz
Arkadaşım daha önceki mesajlarda bunla ilgili cevaplar vardı sağ alt köşedeki hoparlör simgesinde seçenekler kısmında digital olarak seçilidir onun yerine diğer siğer ses çıkışını seçiyorsun
quote:
Orjinalden alıntı: DIESEL
maviadam tşk ilgin için:D bir sorum olucak.laptoptan şarkı açınca ses gelmiyor fakat ses denetimden hopörlörleri denedişk ve ses geliyo ama şarkı çalmıyor .yardımcı olabilirmisnz
Arkadaşlar Batarya ile ilgili tespitimi aktarayım vatanda satılan modelin ürün kodu AS5920G-602G16MI T7500 oysa Gold da satılan model ACER AS5920G 602G16MN T7500 sanırım bu yüzden vatandaki modelin bataryası 4000 mh gold daki ise 4800mh ben golddan aldım ve bataryası 3 saat gitmektedir.
Arkadaşlar Batarya ile ilgili tespitimi aktarayım vatanda satılan modelin ürün kodu AS5920G-602G16MI T7500 oysa Gold da satılan model ACER AS5920G 602G16MN T7500 sanırım bu yüzden vatandaki modelin bataryası 4000 mh gold daki ise 4800mh ben golddan aldım ve bataryası 3 saat gitmektedir.
ben de bilgisayarımı vatandan aldım ama benim bataryam4800mh çıktı...performansı gayt ii memnunum..
merhaba arkadaşlar bende 2 aydır acer t7500 kullanacısıyım size birkaç sorum olucak cevaplarsanız sevinrim 1.si şu kurtarma dvdsi oluşturmamıdır nedir delirtti beni vatan bilgisayardan aldım elime kağıt verdiler buna gör dvd oluştur dediler aldım oluşturdum 2 dvd oldu adama dediki 1 kere oluşturursun bi daha oluşturamazsın ama ne zman oluşturmaya kalksam oluşuyor yani benimki her seferinde bir daha yapıyor dvd oluşuyor mu programlar var ama doğru oluşuyor mu bu normal mi birde benim dvd oluşturma programım ingilizce bazı arkadaşlardaki gibi türkçe değil malasef birde bu dvdleri oluşturmak zorunda mıyım yani format atsam bu dvdlerin içindekiler ne için gerekli 2.si kart okuyucu yeri ile ilgili sadece micro sd kartlar tam oturuyo diğer kartlar o yuvaya küçük geliyo yuvanın içine kaçıyor madem ki okumayacak nie bu kartları okur yazıyor acaba bi tekniği filan mı var 3.sü cd okuyucu bazı cdleri okurken öyle bir ses çıkarıyor ki sanki tır geçiyor sebebi nedir 4.sü son sorum nasıl yaptıysam geri dönüşüm kutum yok simge masaüstünden kayboldu nasıl geri gelir umarım sorularıma yanıt bulurum pek bilgim yok laptopla ilgilide o yüzden şimdiden teşekkürler
merhaba arkadaşlar bende 2 aydır acer t7500 kullanacısıyım size birkaç sorum olucak cevaplarsanız sevinrim 1.si şu kurtarma dvdsi oluşturmamıdır nedir delirtti beni vatan bilgisayardan aldım elime kağıt verdiler buna gör dvd oluştur dediler aldım oluşturdum 2 dvd oldu adama dediki 1 kere oluşturursun bi daha oluşturamazsın ama ne zman oluşturmaya kalksam oluşuyor yani benimki her seferinde bir daha yapıyor dvd oluşuyor mu programlar var ama doğru oluşuyor mu bu normal mi birde benim dvd oluşturma programım ingilizce bazı arkadaşlardaki gibi türkçe değil malasef birde bu dvdleri oluşturmak zorunda mıyım yani format atsam bu dvdlerin içindekiler ne için gerekli 2.si kart okuyucu yeri ile ilgili sadece micro sd kartlar tam oturuyo diğer kartlar o yuvaya küçük geliyo yuvanın içine kaçıyor madem ki okumayacak nie bu kartları okur yazıyor acaba bi tekniği filan mı var 3.sü cd okuyucu bazı cdleri okurken öyle bir ses çıkarıyor ki sanki tır geçiyor sebebi nedir 4.sü son sorum nasıl yaptıysam geri dönüşüm kutum yok simge masaüstünden kayboldu nasıl geri gelir umarım sorularıma yanıt bulurum pek bilgim yok laptopla ilgilide o yüzden şimdiden teşekkürler
1. Dvdleri istediğin kadar oluşturabilrsin eğer bilgisayardaki gizli bölümü silmediysen yani sana yanlış bilgi vermişler sorun yok.
2. Micro sd kartlar tam oturuyor demişsin ama onuda sd adaptörü ile kullanıyorsundur büyük ihtimal ynai adaptörlerin yoksa kartlar yuvaya oturmayacaktır uygun adaptörleri kullan.
3. Bazı cd'lerin kalıitesinden dolayı biraz yüksek hızda dönüyor ve titreşim yapıyor cd rom genelde cift katman dvd'lerde biraz sesli çalışıyor titreşim yapıyor genel olarak bir çok kullanıcıda var bu sorun eğer böyle çalıştıgı zamanlarda kapagı elinle tutarsan titreşim azalacak ses gidecektir.
4. Masaüstüne sag tıkla kişisellestirmeye gir. orda sol üst kösede "masaüstü simgelerini değiştir" var ona tıkla ve masaüstünde görünmesini istediğin simgelerin kutucuklarını işaretle
arkadşlar bende bi kaç hafta 5920g modeline sahip oldm..oldkça memnunum.tek sorunum o da sorun saylmaz ama eaudio managemntin boş yere 2 gb yer kaplaması.bunun sebebi nedir acaba?pek bi varlğnıda göremedim onun.
sen şanslı sayılırsın forumu takip ettiysen bunla ilgili yakınmalara rastlarsın önceki mesajlarda
quote:
Orjinalden alıntı: mY_dr#8364;@m_EM_
quote:
Orjinalden alıntı: mehmetclk
ben de bilgisayarımı vatandan aldım ama benim bataryam4800mh çıktı...performansı gayt ii memnunum..
eğer testlerle falan bilgisayarı zorlarsanız 95 değil 100 dereceyide bulursunuz zaten adı üstünde test yapıyorsununz sınırları zorlarsınız ama bu kullanım sınırınız değildir.
downloaddaki kesilmeler sadece bilgisayar ile alakalı değildir modemde de sorun olabilir internet bağlantısındada. bene tamamen wireles ile kullanıyorum evde 3 bilgisayar var çogunlukla üçüde çalışır durumdadır yani nete yükleniriz biraz ama daha sorun yaşamadım kesilmeler falan olmadı.
eğer arka planda çalışan programlardan haberin yoksa bilgisayar sürekli full çalışır ruhun duymaz bende %15 i geçmiyo nedense
benim bilgisayar 1 dakikada kullanılabilir hale geliyorki bence yeterli hatta çogunlukla taşırken bile uyku modunda taşıyorum 5 ila 10 saniye hiçde geç değil pil tüketimide yok denecek kadar az anlaşılmıyor bile.
benim bilgisayarda ses sorunu zerre kadar yok çok yüksek seste bazen biraz çızırdıyor oda genelde olur. çogu cihazda max ses seviyesi %80 ila 90 aralıgında en yüksek ses ve kalite oranını verir zaten.
bilgisayar sadece donanımdan oluşmaz buna birde yazılım eklenir eğer siz senkronu tutturamazsanız hiç bir bilgisayar bir işe yaramaz onun için fiyat performansda kullanılam yazılımlar ve driverlarda önemli etkendir dogru kullandığınız sürece yeterli performansı alırsınız mutlaka.
ben genelde ürün almak isteyenlere tavsiyelerde bulunmam ama bazı şeylerde abartılmış. yorumlamamak gereksiz yorumdan iyidir bence. Aynı bilgisayarı ben kullanıyorum 9 aydır daha arızası olmadı çok şükür. 2 sene dahada sorunsuz çalışacagını düşünüyorum. Biraz işten anlıyor araştırma yapıp sorunlara çözüm bulyorsanız güzel bir cihaz bir çok işide rahatlıkla görüyor bu gün toshibalarda ısı sorunlarıyla bağlantı sorunlarıyla ve hatta pil sornlarıyla boğuşuyor bu fiyatlara bence acer iyi performans saglıyor
bak dostum, senle daha öncede benim bir yazıma yardımcı olmak değilde sadece cevap vermiştin.. hatta "mızmızlanıyorsun" gibi bir kelime kullanmana rağmen burda birilerine yardımcı oluyorsun diye cevap vermemiştim.. ayrıca asabi biriyimdir de..
ben bilgisayardan iyi anladığımı iddaa etmiyorum.. ama şu varki 2000 yılından bilgisayar kullanıyorum.. benim söylediklerimde en küçük bir abartma yokkk.. söylediklerimin fazlası vardır eksiği yoktur....
ben bu izlenimlerimi daha bilgisayar yeniyken elde ettim üzerinde hiç bir program yüklü değildi....
sen şimdi yani yeni aldığın bilgisayar üzerine hiç bir program yüklü değil.. bu anlattığım sorunların hepsi var hala abartıyorsun diyorsun..
ne yapıcam yani sen acer a bu kadar destekliyorsun diye olan sorunları söylemiyecekmiyim..
arkadaş sormuş bu modeli kullanan biri görüşlerini açıkayabilirmi diye sorunlarımın bir kısmını aynen yaşadığım gibi söyledim (buradan sorunların bu kadarda olmadığını anlayabilirsin yanlışta değil zaten )
ve memnun olan kişilerinde olduğunu söyledim... ben sadece kendi yaşadığım sorunları anlattım ama şu varki benim sorunlarım dışında ısı konusunda herkes sorun yaşıyor 95-100 derece ısıya kimse normal diyemez..
ha şu var.. bu sorunların aslında yok yada var ama abartıyorsun diyorsan.. ben sana bu hiç ısınamadığım acer ı hediye edicem...
download ta kesilmelerde modem sorunlu olabilir diyorsun.. bunu test etmediğimi nerden biliyorsun ?? aynı modem wireless kullanan başka bir bilgisayarda kesinlikle download sırasında kesilmeler yapmıyor..
neyse ben sana tek tek bunları anlatmak zorunda değilim.. ama şunu bilki abartılan , atılan , tutulan kesinlikle birşey yok....
söylediğim gibi 2000 yılından beri çeşitli bilgisayarlar kullandım hiç birinde böyle sorunlarla karşılaşmadım.. ve şunu ekliyorum BİR DAHA ASLA ACER ALMAM...
1. Dvdleri istediğin kadar oluşturabilrsin eğer bilgisayardaki gizli bölümü silmediysen yani sana yanlış bilgi vermişler sorun yok.
2. Micro sd kartlar tam oturuyor demişsin ama onuda sd adaptörü ile kullanıyorsundur büyük ihtimal ynai adaptörlerin yoksa kartlar yuvaya oturmayacaktır uygun adaptörleri kullan.
3. Bazı cd'lerin kalıitesinden dolayı biraz yüksek hızda dönüyor ve titreşim yapıyor cd rom genelde cift katman dvd'lerde biraz sesli çalışıyor titreşim yapıyor genel olarak bir çok kullanıcıda var bu sorun eğer böyle çalıştıgı zamanlarda kapagı elinle tutarsan titreşim azalacak ses gidecektir.
4. Masaüstüne sag tıkla kişisellestirmeye gir. orda sol üst kösede "masaüstü simgelerini değiştir" var ona tıkla ve masaüstünde görünmesini istediğin simgelerin kutucuklarını işaretle
teşekkür ediyorum ya çok sağol iiki bu grup var ya sorularımı cevaplayan herkese teşekkürler tekrar
eğer testlerle falan bilgisayarı zorlarsanız 95 değil 100 dereceyide bulursunuz zaten adı üstünde test yapıyorsununz sınırları zorlarsınız ama bu kullanım sınırınız değildir.
downloaddaki kesilmeler sadece bilgisayar ile alakalı değildir modemde de sorun olabilir internet bağlantısındada. bene tamamen wireles ile kullanıyorum evde 3 bilgisayar var çogunlukla üçüde çalışır durumdadır yani nete yükleniriz biraz ama daha sorun yaşamadım kesilmeler falan olmadı.
eğer arka planda çalışan programlardan haberin yoksa bilgisayar sürekli full çalışır ruhun duymaz bende %15 i geçmiyo nedense
benim bilgisayar 1 dakikada kullanılabilir hale geliyorki bence yeterli hatta çogunlukla taşırken bile uyku modunda taşıyorum 5 ila 10 saniye hiçde geç değil pil tüketimide yok denecek kadar az anlaşılmıyor bile.
benim bilgisayarda ses sorunu zerre kadar yok çok yüksek seste bazen biraz çızırdıyor oda genelde olur. çogu cihazda max ses seviyesi %80 ila 90 aralıgında en yüksek ses ve kalite oranını verir zaten.
bilgisayar sadece donanımdan oluşmaz buna birde yazılım eklenir eğer siz senkronu tutturamazsanız hiç bir bilgisayar bir işe yaramaz onun için fiyat performansda kullanılam yazılımlar ve driverlarda önemli etkendir dogru kullandığınız sürece yeterli performansı alırsınız mutlaka.
ben genelde ürün almak isteyenlere tavsiyelerde bulunmam ama bazı şeylerde abartılmış. yorumlamamak gereksiz yorumdan iyidir bence. Aynı bilgisayarı ben kullanıyorum 9 aydır daha arızası olmadı çok şükür. 2 sene dahada sorunsuz çalışacagını düşünüyorum. Biraz işten anlıyor araştırma yapıp sorunlara çözüm bulyorsanız güzel bir cihaz bir çok işide rahatlıkla görüyor bu gün toshibalarda ısı sorunlarıyla bağlantı sorunlarıyla ve hatta pil sornlarıyla boğuşuyor bu fiyatlara bence acer iyi performans saglıyor
bak dostum, senle daha öncede benim bir yazıma yardımcı olmak değilde sadece cevap vermiştin.. hatta "mızmızlanıyorsun" gibi bir kelime kullanmana rağmen burda birilerine yardımcı oluyorsun diye cevap vermemiştim.. ayrıca asabi biriyimdir de..
ben bilgisayardan iyi anladığımı iddaa etmiyorum.. ama şu varki 2000 yılından bilgisayar kullanıyorum.. benim söylediklerimde en küçük bir abartma yokkk.. söylediklerimin fazlası vardır eksiği yoktur....
ben bu izlenimlerimi daha bilgisayar yeniyken elde ettim üzerinde hiç bir program yüklü değildi....
sen şimdi yani yeni aldığın bilgisayar üzerine hiç bir program yüklü değil.. bu anlattığım sorunların hepsi var hala abartıyorsun diyorsun..
ne yapıcam yani sen acer a bu kadar destekliyorsun diye olan sorunları söylemiyecekmiyim..
arkadaş sormuş bu modeli kullanan biri görüşlerini açıkayabilirmi diye sorunlarımın bir kısmını aynen yaşadığım gibi söyledim (buradan sorunların bu kadarda olmadığını anlayabilirsin yanlışta değil zaten )
ve memnun olan kişilerinde olduğunu söyledim... ben sadece kendi yaşadığım sorunları anlattım ama şu varki benim sorunlarım dışında ısı konusunda herkes sorun yaşıyor 95-100 derece ısıya kimse normal diyemez..
ha şu var.. bu sorunların aslında yok yada var ama abartıyorsun diyorsan.. ben sana bu hiç ısınamadığım acer ı hediye edicem...
download ta kesilmelerde modem sorunlu olabilir diyorsun.. bunu test etmediğimi nerden biliyorsun ?? aynı modem wireless kullanan başka bir bilgisayarda kesinlikle download sırasında kesilmeler yapmıyor..
neyse ben sana tek tek bunları anlatmak zorunda değilim.. ama şunu bilki abartılan , atılan , tutulan kesinlikle birşey yok....
söylediğim gibi 2000 yılından beri çeşitli bilgisayarlar kullandım hiç birinde böyle sorunlarla karşılaşmadım.. ve şunu ekliyorum BİR DAHA ASLA ACER ALMAM...
eğer elindeki bilgisayarı kullanmasını bilmiyorsan ver başkasına kullansın bir dahada acer alma eline çünkü senin aklında acer kötü diye kalmış o mantıkla devam ediyorsun ben eski bir toshiba kullanıcısıyım ve bu bahsedilen model fiyat performans olarak üst sıralardadır ve tek sorunu yükek ısısıdır bunun dışında çok fazla şikayet gören bir tarafı yoktur forumu incelersen görürsün.
ama sen sanki savaş açmış gibi yorumlar yapıyorsun. ayrıca orda biraz araştırma yaparsanız mutlaka sorunlara çözüm bulursunuz demişim dimi. hem bilgisayarı kaç yılından bu yana kullandığın önemli değil ona göre birşeyler olsaydı ben 95 yılından bu yana kullanıyorum. herkes kılavyeye basar mouse tutar bakmak ile görmek arasındaki fark gibi program kurmamış olmak iyi olacagı anlamına gelmez önce bi güncelleştirmelerini yap sonra ihtiyacın olan programları yükle istersen yüzlerce yükle hiç farketmez önemli olan arka pplanda birşeyler çalışıyormu bunu incele bul bir program açılışa bak neler çalışacak ondan sonra konuş. Hem bilgisayar ilk geldiğinde o kadar gereksiz şeylerle geliyorki hele o norton bir işe yaramıyo ama güzel kasıyo makinayı sen bu kafayla makina kıyaslarsan kusura bakmada hiç birşey yapmadanda bu makinalar canavar olacak değil tabiki sınırları var fabrikadan çıktıklarında en iyi performansı veriyor olsaydılar sonradan güncellemeler çıkmazdı dimi
bu arada wireless'e takmışsın bende airties rt-211 modem var ve daha downloadlarda hiç bir sorun yaşamadım öncedin bir bilgisayarı download için kullanırdım sonra nasıl olsa fark yok makinada kasmıyo neden iki bilgisayar açayım dedim ve herşeyi bunla yapmaya başladım ama daha kesilme olmadı öyle bariz derecelerde. Hatta bilgisayarım sırt çantamda durur ve tabiri caizse bakkala gitsem ynaımdadır. gittiğim her yerde net bulursam kullanırım ve daha öyle kesilmelerle karşılaşmadım
sen sorunu genellerken bir düşünsen ya sadece bende varsa bu sorunlar diye kendine bir soru sorsan sonra derdine çare arasan daha iyi değilmi