Şimdi Ara

Asus'dan G-Surf 365; ROG serisi halka karışıyor, komponentler koruma altına alınıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
3.099
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Anakart dünyasında yeni yonga seti ve modeller ile birlikte rekabet her geçen gün biraz daha artarken üreticiler mevcut pozisyonlarını korumak ve/veya pazar paylarını arttırabilmek adına hem özelleştirilmiş detayları ile dikkat çeken hemde farklı ihtiyaçlara cevap verebilen çözümler üzerine yönelmeye başladılar bile. Anakart dünyasının lider isimlerinden Tayvanlı Asus, X48 yonga setli ve yüksek fiyatlı etiketine sahip yeni modellerinin yanı sıra yapısı ve kullanım amacıyla farklılık yaratan G-Surf 365 Republic of Gamer modelinin duyurusunu da yaparak kullanıma sundu.

    Haberlerimizi takip edenler Asus'un oyunculara özel anakart modellerini konumlandırdığı ROG (Republic Of Gamers) serisi dahilinde geliştirdiği G-Surf365 modelini hatırlayacaklardır. Zira geçtiğimiz Aralık ayında yeni modelin ilk bilgilerini yine Türkiye'de ilk defa sizler ile paylaşmıştık. G-Surf 365 her ne kadar ROG serisinin diğer modelleri kadar komplike ve zengin özellikli görünmese bile kullanım amacı ve belirlenen hedef kitle göz önüne alındığında ciddi potansiyeli olan ve önemli satış rakamlarına ulaşabileceğinin sinyallerini veren özel bir model. Peki Asus bu anakartı kimler için hazırladı?

    Anakartın detaylarına geçmeden önce hedef kitlesini değerlendirmekte yarar var. Pek tabi dileyen veya beğenen herkes bu anakartı satın alabilir bunda herhangi bir engel yok ama Asus'un çıkış noktası olarak başta LanParty sever oyuncular olmak üzere daha çok kamusal alan yada çok sayıda insanın biraraya geldiği noktalarda (internet kafeler, eğitim merkezleri vb.) yer alan sistemler baz alındı. Her ne kadar ülkemizde çok yaygın olmasa da yurt dışında oyuncular ve takımlar/klanlar arasında LanParty etkinliklerinin sıklıkla yapıldığını ve pek çok oyuncunun iddiasını koruyabilmek için bu tür etkinliklere kendi sistemiyle beraber gittiğini de biliyoruz.

    Asus'un yeni anakartı üzerinde Nvidia'nın nForce 630a yonga seti kullanılıyor. AMD platformu için hazırlanan anakart, soket AM2 formundaki güncel işlemcileri ile birlikte kullanılabiliyor. Boydan boya uzun bir pasif soğutmanın yer aldığı G-Surf 365 siyah PCB'si ile de son derece şık duruyor. Çift DIMM slotu bulunan anakart üzerinde 4GB'a kadar DDR2-800MHz bellek kullanabilmek te mümkün. SATA 300 ve PATA 133 konnektörlerini üzerinde barındıran anakart RAID 0, 1, ve JBOD desteğini de kullanıcılarına sunabiliyor. Ayrıca 6x USB 2.0, gigabit ethernet ve 6 kanal yüksek tanımlı ses gibi ek özellikleri de belirtemeden geçmeyelim.

    G-Guardian sisteminin belleklere ve klavye/fare üzerine uygulanışı

    Asus G-Surf 365 en dikkat çekici özelliği ise hiç şüphe yok ki G -Guardian adı verilen özel koruma sistemi. G-Guardian teknolojisinin amacı aslında son derece basit. Belirttiğimiz gibi toplu kullanıma açık sistemlerde kullanılmak üzere tasarlanan anakart takıp çıkarması en kolay donanımlar olan bellek ve giriş/çıkış birimleri için plastikten yapılmış özel koruma klipsleri ile birlikte geliyor ve kullanıcılar bu klipsleri kullanım yönergesine göre anakart üzerine monte ederek, bellek ve kalvye-fare'nin izinsiz veya habersiz alınmasının/çalınmasının da önüne geçebiliyorlar.

    Asus'un yeni anakartı G-Surf 365, tasarımı, hedef belirlediği kullanıcı kitlesi ve G-Guardian adı verilen özel koruma teknolojisinin yanı sıra sahip olduğu 110$'lık etiket fiyatı ile firmanın yüksek fiyat etiketine sahip modellerden oluşan oyuncu odaklı ROG serisini halkın geneline yaymayı hedefleyen önemli misyonu ile dikkat çekmeyi başarıyor. Yurt dışında kullanıma yeni sunulan anakartın ülkemiz piyasaya çıkış tarihi ve fiyatı ise henüz netleşmiş değil.








  • Tasarım renk ve güvenlki bakımından 10 numara anakrt yapmış adamlar.Bravo
  • Tasarımı ve renk uyumu çok şık kartın, şekil olmuş...
  • Anakart kullandığı yonga seti ve teknik özelliklerinden öte sahip olduğu G-Guardian adlı özel güvenlik teknolojisi ile öne çıkıyor.
  • Gerçektende sade bir ROG olmuş hoş ama ben almayı düşünmem!!!
  • kart çok şık ama 110 dolar verilecek bir kartta 4 ram slotu olsun isterdim en azından.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UzunERdem -- 6 Şubat 2008; 21:43:18 >
  • gerçektende korumaları cok işe yarabilincek nitelikte tebırk etmek lazım asus u tekrardan
  • dirct-x 10 destekliyor ve siyah pcbsi beni bitirdi siyah kırmızının çekiciligi bi arada kullanilmiş gerçeketn güzel.2 ram yuvası var diyenelre 2 tane 2x2 ram alirsin tamamdir;)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: fx57

    Asus G-Surf 365 en dikkat çekici özelliği ise hiç şüphe yok ki G -Guardian adı verilen özel koruma sistemi. G-Guardian teknolojisinin amacı aslında son derece basit. Belirttiğimiz gibi toplu kullanıma açık sistemlerde kullanılmak üzere tasarlanan anakart takıp çıkarması en kolay donanımlar olan bellek ve giriş/çıkış birimleri için plastikten yapılmış özel koruma klipsleri ile birlikte geliyor ve kullanıcılar bu klipsleri kullanım yönergesine göre anakart üzerine monte ederek, bellek ve kalvye-fare'nin izinsiz veya habersiz alınmasının/çalınmasının da önüne geçebiliyorlar. </p><p>Asus'un yeni anakartı G-Surf 365, tasarımı, hedef belirlediği kullanıcı kitlesi ve G-Guardian adı verilen özel koruma teknolojisinin yanı sıra sahip olduğu 110$'lık etiket fiyatı ile firmanın yüksek fiyat etiketine sahip modellerden oluşan oyuncu odaklı ROG serisini halkın geneline yaymayı hedefleyen önemli misyonu ile dikkat çekmeyi başarıyor. Yurt dışında kullanıma yeni sunulan anakartın ülkemiz piyasaya çıkış tarihi ve fiyatı ise henüz netleşmiş değil.


    Buraya dikkat, artık herkes cebinde tornavida bulundurması lazım mazallah fareyi yürüteyim derken anakartı da götürür yanlışlıklan




  • Yav bu anakartın ebatları nedir? Bana çok ufakmış gibi göründü de.
  • tasarımı harika! , klavye / mouse setlerini , ram , koruma amacıda iyi akıl edilmiş.
  • http://www.bogazici.com.tr/Details.aspx?sm=BA-520-13

    bu da gelmiş. boğaziçi 105 $ yayınladıysa 99 $ a filan satılır herhalde piyasada

    ram slotu da 4 tane olsaydı, düşünmeden alınacak bir kart.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _KUZEY -- 8 Şubat 2008; 13:11:07 >
  • fiyatı bence çok yüksek
  • Ramleri vidayla koruma altına alacağına kapağı asma kilitle kitlenebilen bir kasa almak daha mantıklı değil mi?
  • tek kelime ile berbat
  • neden 2 sata ? şaka mı yapıyor bu Asus ?

    Optik sürücüler bile sata oldu ya saçmalık bu
  • bence internet kafelere yönelik iyi bir ürün. Tek disk iki ram yeter de artar bile ancak fiyat çok fazla
  • quote:

    Orjinalden alıntı: forious

    neden 2 sata ? şaka mı yapıyor bu Asus ?

    Optik sürücüler bile sata oldu ya saçmalık bu



    hocam tasasız düz kullanıcıları hedef almış 110 dolar rog satıcak sonuçta kısmış malzemeyi ---bu oc acısından iyi olursa süper walla
  • board ı bugün satınaldım, sistemi topladım. birkaç eksi yönü hoşuma gitmedi.

    * 2 sata bence az olmuş. yani 10 $ pahalı olsaydı 6 satası olsaydı.
    ** pci-express slotu pci slotlarına çok yakın yapılmış. ben 2600 pro taktım fanı 1 pci ı kapattı 2. sine ise bi kart takılırsa hava almayacak noktaya gelir.
    ***2 yerine 4 ram slotu olsaymış keşke

    ancak sistem açılışı eski board ıma göre oldukça hızlı.(m2a-vm)

    Asus'dan G-Surf 365; ROG serisi halka karışıyor, komponentler koruma altına alınıyor
  • bize yaramaz
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.