Şimdi Ara

....İlginç Hayvan Türleri ....

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
221
Cevap
0
Favori
176.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Altın Afrika Kedisi

    Özellikleri

    Tropik ormanlarda tek başına yaşayan bir gece hayvanıdır. 20-25 cm'lik kuyruğuyla birlikte uzunluğu 90-100 cm, omuz yüksekliği 40 cm'dir. Kürkünün üst bölümleri kızılımsı kahverengi, alt bölümleri ise beyaz üstüne koyu renk beneklidir

    Beslenme
    Afrika altın kedisi tırmanabilir ama öncelikle yerde avlanır. Avlarını kemirgenler, kuşlar ve küçük maymunlar kapsar. Bu kedi hakkında çok fazla bilgi bulunmamaktadır.


    Alt türler
    Profelis aurata aurata, Afrika; Alt tarafta ki noktaların dışında açık renklidir.
    Profelis aurata celidogaster, Batı Afrika; başında noktalar bulunur; bu noktalar (bir leoparın noktaları gibi) siyah değildir, ama kürkünden biraz daha koyudur.
    Afrika altın kedisi Asya altın kedisine çok benzerli ile dikkat çeker.

     ....İlginç Hayvan Türleri ....



  • Tazmanya Canavarı

    Tazmanya canavarı (Sarcophilus harrisii) veya Tazmanya şeytanı, Dasyuridae (yırtıcı keseliler) familyasından bir hayvan türü. Bu familyanın şu an yaşayan en büyük temsilcisidir ve Sarcophilus cinsinin tek üyesidir. Ufak bir köpek ebatlarında ama yapılı ve kaslıdır. Şu anda Dünya üzerinde bulunan en büyük etobur keselidir.

    Bugün sadece Tazmanya Adasında yaşamaktadır. Anakara Avustralya'da tahminen 14. yüzyıl içerisinde nesli tükenmiştir. Evcil kümes hayvanlarının korunması için 1930'lu yıllarda yoğun olarak Tazmanya'da da avlanmışlardır. 1941 yılında Keseli canavarın koruma altına alınmasıyla adadaki varlıkları kendine gelmiştir. Ancak 1990'lı yıllarda baş gösteren bir hastalık, bu hayvanın geleceğini yeniden tehdit etmektedir. Çok yakında tehlike altında sınıflandırmasına girebilir. Tazmanya Hükümeti hastalığın etkilerini azaltmak için önlemler almaktadır.

     ....İlginç Hayvan Türleri ....


     ....İlginç Hayvan Türleri ....


    gerçekten çok çirkin bir hayvan
    :)
  • Uçan Balık

    Uçan balıklar (Exocoetidae), beloniformes takımına ait bir familya. Bu 50 cinsten oluşan familyaya ait balıklar yüzgeçlerini kanat olarak kullanıp kısa mesafeleri uçabilirler. Çoğunun görünüşleri sardalyalara benzer ama bunlarla akrabalıkları yoktur.


    Parexocoetus brachypterusuçan balıklar özellikle tropik ve subtropik denizlerde bulunurlar. Bu familyanın Türkiye'de ki temsilcisi Exocoetus volitans türü, güney Ege denizi ve Akdenizde bulunur.

    Uçan balıklar 1,5 metre yükseklik ile 2,5 metreye kadar uçabilirler. Bazen uçuş yükseklikleri 5 metreye bile varabilir, ve böylece bazen yanlışlıkla küçük teknelerin içine düşebilirler.


     ....İlginç Hayvan Türleri ....
  • Toadzilla

    Dünyanın en büyük kurbağası Avustralya’da yakalandı. Dev kurbağanın adı Toadzilla. Küçük bir köpeği andıran dev kurbağa bilimadamlarını endişelendiriyor.

     ....İlginç Hayvan Türleri ....


     ....İlginç Hayvan Türleri ....


    bu hayvan hakkında daha fazla bilgi bulursanız beslenme, özellikler gibi eklerseniz sevinirim.
  • kurbağaları hiç sevmem
  • Uçan balık ilginçmiş baya..Tipide öyle..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: .Alp.

    Uçan balık ilginçmiş baya..Tipide öyle..



    Benide şaşırtmıştı doğrusu :)
  • Dört Gözlü Balık

    Güney Meksika'dan Güney Amerika'nın kuzeyine kadar olan nehirlerde ve göllerde yaşayan bir balık türü olan Anableps, suyun hem içinde hem de dışında son derece iyi görebilmektedir. Daha çok "dört gözlü balık" olarak tanınan bu balık türü suyun dışını net olarak görmesinin yanı sıra, havadaki nesnelere bile odaklanabilmektedir.

    Dört gözlü denilen balığın gerçekte iki gözü bulunmaktadır. Ancak her göz, her biri kendi odak uzaklığına sahip iki yarım küreden oluşmuştur. Bu, Anablepslerin aynı anda iki farklı görüş özelliğine sahip olabilmelerinin nedenini açıklayan kusursuz bir tasarımdır. Balık suyun yüzeyinin biraz altındayken su yüzeyinin üzerinde kalan göz bebekleri de havayı taramakta, bu arada suyun altında kalan alt göz bebekleri de su altındaki dünyayı incelemektedir. Balık bu şekilde hem uçan ve yüzen canlılarla beslenebilmekte, hem de olası tehlikelerden kolayca kaçabilmektedir.

     ....İlginç Hayvan Türleri ....


     ....İlginç Hayvan Türleri ....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s£stavina -- 6 Şubat 2008; 13:13:42 >
  • Dört Yüzgecinin Üzerinde Yürüyen Balık

    ( Yarasa Balık )

    Kırmızı dudaklı yarasa balığı dünyadaki dört yüzgecinin üzerinde yürüyen tek balıktır. Yürümek için tasarlanmış yüzgeçleri, tuhaf görünüşlü burnu ve büyük kırmızı dudakları ile balığın son derece ilginç bir görünümü vardır. Yarasa balıklarının kumun üzerinde bir insanın yürümesi gibi dolaşabilmelerini sağlayan organları göğüs yüzgeçleridir. Bu yüzgeçlerini kullanarak yarasa balıkları okyanus zemininde rahatça ayakta durabilir ve yüzgeç uçlarının üzerinde yürürler. Fener balıklarında olduğu gibi yarasa balıklarının da burunlarının altında, diğer balıkları kandırmak için olta olarak kullandıkları küçük deri parçaları vardır. Yarasa balıkları etçil hayvanlardır. Bu oltayı kullanarak diğer balıkları, yengeçleri, kurtçukları ve deniz taraklarını yerler.

     ....İlginç Hayvan Türleri ....


     ....İlginç Hayvan Türleri ....
  • Angora Tavşanı

    Ankara tavşanının kökeni Ankara yöresidir. 1700’lü yıllarda İngiliz denizciler tarafından Fransa ve İngiltere’ye götürülmüştür. Günümüzde başta Çin olmak üzere Fransa, Almanya, Macaristan, Arjantin, Şili, Brezilya’ da yaygın olarak Ankara tavşanı üretimi yapılmaktadır.

    Ankara tavşanı yetiştirilmesinin ilk amacı yün üretimidir. Diğer tavşanlarda tüyler sadece 5 hafta uzarken, Ankara tavşanının tüyleri, folikül yapısından dolayı 14 hafta kadar uzayabilmektedir. Ankara tavşanının ayrıca eti, gübresi ve derisinden de faydalanılır.

    Ankara tavşanı ülkemizin her iklim bölgesinde başarı ile yetiştirilebilir. 500 kadar Ankara tavşanının bakımı için bir kişi yeterlidir.

    Ankara tavşanının yaygın olan tipleri :

    Fransız Angorası : 3,5–4,5 Kg. ağırlığında, beyaz ve farklı renklerde olabilir. Yün kalitesi iyidir.

    Alman Angorası : Ortalama 4 Kg. ağırlığında ve beyaz renklidir. Yünü yumuşak ve yün verimi yüksektir.

    İngiliz Angorası : kısa ve 2,5-3,5 Kg. ağırlığındadır .

    Giant Angorası : 3,5-4,5Kg. dır. Alman Angorasına benzer.

    Satin Angorası : 2,9-4,3 Kg dır. Yünleri daha parlak, ince yapılı ve ekonomik değeri yüksektir. Oldukça hassas ve ürkek olduklarından bakımı zordur.


     ....İlginç Hayvan Türleri ....
  • bunların yeri burasımı
  • Tazmanya canavarları hakkında bir kaç belgesel izlemiştim..
    Yavruları pirinç tanesi kadar oluyo ve bir sürü yavrudan sadece ilk 4 ü anne memesine ulaşırsa yaşıyo..
    Ve dişi daima en tecrübeli erkeği seçer..
  • İMPARATOR TAMARIN MAYMUNU (Saguinus imperator)

    Ortalama uzunluğu 60 cm. olan ve Brezilya,Bolivya ve Peru ormanlarında yaşayan bu hayvanın en tipik özelliği birzamanların ünlü Avusturya imparatoru Franz Josef’inkini anımsatan uzunbıyıklarıdır. Kuyruklarında yuvarlak renk şeritleri bulunmaz.Kulaklarının biçimi ve yüzlerindeki kılların miktarıyla birbirlerindenayrılırlar

     ....İlginç Hayvan Türleri ....
  • quote:

    Orjinalden alıntı: yaramazprens

    bunların yeri burasımı



    Forumda hayvanlar alemi diye bir bölüm yok diğer sanatlar bölümünü kabaca bu tarz konular için kullanıyoruz zaten.
  • Karınca Yiyen

    Aardvark (Orycteropus afer), Karınca Yiyen olarak da bilinir, anavatanı Afrika olan orta büyülükte bir memeli hayvan. İsmi Hollandaca ya da Afrikancada yer domuzu manasına gelir. Bu isim Avrupa'dan gelen ilk kolonistler tarafından domuzu andırdığı düşünüldüğü için verilmiştir. Ancak Aardvark biyolojik sınıflandırma olarak domuz ile yakın akraba değildir ve kendine has bir takıma konulmuştur.

    Bir gece hayvanıdır ve neredeyse yalnızca karınca ve termit yiyerek beslenir. Bu yüzden ülkemizde karınca yiyen adı ile de anılır. Aardvark tarafından yenilen tek meyve ise Aardvark hıyarı (Cucumis humifructu) ya da aardvark kabağıdır.Anavatanı Güney Afrika olan ve yeraltında yetişen bir çeşit hıyardır. Aardvark bu bitkiyi genelde içinde bulunan su yüzünden yer ve bu bitkinin tohumlarının dışkı ile yayılmasını sağlar.

    Sahra Çölü'nün güneyinde yaşarlar. Yani Afrika kökenli bir hayvandır. Çölde yaşamazlar. Çalılıklar ve savanaların besin bulunabilen bulunurlar. Aynı zamanda ormanda da yaşarlar.

    Karınca çekmeye yarayan uzun bir ağzı vardır. Dinozorlara benzeyen bir kuyruğa ve tüylü bir vücuda sahiptir. Genellikle ağırlıkları 40 ila 65 kilogram ve boyları da 1 ila 1.3 metre arasındadır ancak oldukça ağır ve uzun olan kuyruğu ile beraber 2.2 metreyi bulur.

     ....İlginç Hayvan Türleri ....


    Bu hayvanı canlı görsem gerçekten korkardım
  • Ben o Pokemondan istiyorum
     ....İlginç Hayvan Türleri ....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daemon Wintermoon -- 6 Şubat 2008; 13:41:29 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: s£stavina

    Forumda hayvanlar alemi diye bir bölüm yok diğer sanatlar bölümünü kabaca bu tarz konular için kullanıyoruz zaten.



    http://forum.donanimhaber.com/m_20909871/tm.htm

    Lütfen.

    Not: Bu arada ben o gofrete talibim. Ama kimin -veya neyin- ısırdığına bağlı...
  • Yıldız Burunlu Köstebek


    San Diego Vanderbilt Üniversitesi’nden Kenneth Catania isimli bir bilim adamı, yıldız burunlu köstebeklerin ilginç görünüşlü burunları üzerine bir çalışma yaptı. Bu çalışmanın sonunda köstebeklerin burunlarının dokunmaya karşı aşırı duyarlı olduğu sonucuna vardı. Ayrıca çalışması esnasında bu oranların daha doğmadan önce, cenin halinde iken belirlenmiş olduğunu ortaya çıkardı.
    İnsan Elinden Daha Hassas Bir Dokunma Duyusu
    Amerika’nın doğusunda görülen ve toprak altında tüneller kazarak yaşayan bir köstebek türünün burnu 22 adet uzantıdan oluşan bir yıldız şeklindedir. Bu ilginç görünümlü burnundan dolayı yıldız-burunlu köstebek olarak adlandırılan bu canlı uzun yıllar süren araştırmaların konusu olmuştur.
    Bu araştırmalar sonucunda da köstebeğin burnundaki uzantıların koku alma ile bir ilgisinin olmadığı ve köstebeğin toprağın içindeki küçük böcekleri bu uzantılarla dokunarak hissettiği ortaya çıkmıştır. İşte yıldız-burunlu köstebeğin, son derecede hassas olan bu doku hissi, araştırmacıları hayranlık içinde bırakmaktadır. Vanderbilt Üniversitesi’nde bir beyin araştırmacısı olan Ken Catania da, yıldız-burunlu köstebeği bu özel burun yapısından dolayı, “yeryüzündeki memelilerden en gelişmiş dokunma hissine sahip” canlı olarak tarif etmektedir. (1)
    Bu hayvanın diğer köstebeklerden tek farkı, hayvana burnunun etrafına yapıştırılmış minyatür eller görünümü veren uzantılardır. Yıldız-burunlu köstebek bu uzantıları sayesinde ilgilendiği cisimleri detaylı bir şekilde inceler ve onları çok yoğun bir şekilde hisseder. İşte bu köstebeği bilim adamlarına onlarca yıldır araştırma konusu yapan da, köstebeğin yıldıza benzetilen bu uzantılarının fonksiyonlarıdır.

     ....İlginç Hayvan Türleri ....
  • çoq qüselmiş o tavşan
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Algol

    quote:

    Orjinalden alıntı: s£stavina

    Forumda hayvanlar alemi diye bir bölüm yok diğer sanatlar bölümünü kabaca bu tarz konular için kullanıyoruz zaten.



    http://forum.donanimhaber.com/m_20909871/tm.htm

    Lütfen.

    Not: Bu arada ben o gofrete talibim. Ama kimin -veya neyin- ısırdığına bağlı...


    Tanerin açtığı o konuyu görmüştüm ama bu konuda ben sadece ilginç hayvanları paylaşamk istedim.

    Gofreti ben ısırdım
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.