Şimdi Ara

....İlginç Hayvan Türleri .... (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
221
Cevap
0
Favori
176.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dikenli Şeytan Kertenkelesi (Moloch Horidus )

    quote:

    Aylardan şubat, yaz ortası, havada tek bir bulut yok... Evrim biyoloğu Andrew Parker, Avustralya kırsalında, Alice Springs'in hemen güneyindeki kızgın kızıl kumların üzerinde diz çöküyor ve "dikenli şeytan"ın (Moloch horridus) sağ arka bacağını su kabının içine batırıyor. Bu sanıldığı kadar tehlikeli bir iş değil: Üstü sivri dikenlerle kaplı olsa da kertenkelenin boyu –kafası hariç– sadece iki santim.Ve Parker'a öyle endişe dolu gözlerle bakıyor ki, annesini kaybetmiş bir bebek dinozoru andırıyor. Dünyanın en zehirli yılanlarına –zehrinin 30 gramı ile yüz kişiyi öldürebilen Oxyuranus microlepidotus ve tehlikesi adından belli olan "çöl ölümü" (Acanthophis pyrrhus)– ev sahipliği yapan bu sert çevre koşullarında yaşayan bir hayvan için oldukça sevimli bir görünümü var. Burada coğrafyanın kendisi de bir o kadar sert; rüzgâr, akasya ağaçlarının arasında en üst dereceye ayarlanmış bir saç kurutma makinesi gibi üfürürken, güneş de üç kat büyük görünüyor. Ve tüm bunlar size, burada, dünyanın üzerinde insan yaşayan en kurak kıtasının bu en kurak bölgesinde, bir sonraki içeceğinizi nereden temin edeceğinize ilişkin bir planınız olması gerektiğini sürekli hatırlatıyor.
    Dikenli şeytan ise bunu zaten biliyor. Üstelik öyle etkileyici ve kendinden emin ki, Parker'ı –yılan sokmasını ve başına güneş geçmesini bile unutturacak kadar– büyülüyor. "Bakın, bakın!" diye haykırıyor heyecanla. "Sırtı su içinde kaldı!" Gerçekten de 30 saniye sonra kaptaki su, kertenkelenin bacakları boyunca ilerleyip, dikenli derisi üzerinde ışıldıyor. Birkaç saniye içinde su ağzına ulaşıyor ve kertenkele halinden memnun, ağzını şapırdatmaya başlıyor. Bu kertenkele kelimenin tam anlamıyla ayaklarıyla su içiyor. Daha fazla zamanı olsa dikenli şeytan aynı numarayı bir parça nemli kum üzerinde de yapabilir. Bu, çölde çok ciddi bir rekabet avantajı.
    Andrew Parker buraya, kertenkelenin bu işi tam olarak nasıl başardığını keşfetmek için gelmiş. Ama biyolojiye olan merakından değil, kafasında somut bir hedef var: "Dikenli şeytan"dan esinlenerek, insanlara çölde hayat kurtarıcı olan suyu sağlayacak bir cihaz yapmak.
    Kumral, dalgalı saçları ve geniş kenarlı beyaz bir şapkası olan ince yapılı İngiliz akademisyen Parker, dikenli şeytanın suyu çekişinin sırrını daha iyi anlayabilmek için damlalıklarla, renk renk pudrayla ve sisleme cihazlarıyla uğraşıyor. Durup durup, İngiliz akademisyenlerin o tipik yumuşak ve melodik şaşırma ve memnuniyet ifadelerini kullanıyor. "Su inanılmaz hızlı dağılıyor!" diyor; elindeki damlalıktan damlayan sular kertenkelenin sırtına damladığı anda sanki bir hokus pokusla kayboluyor. "Derisi sandığımdan çok daha hidrofobik. Suyu ağzına yönlendiren gizli kılcal damarlar olabilir." Son deneyini tamamladıktan sonra ekipmanımızı toplayıp, dört çekerimize atlıyoruz. Biz giderken kertenkele de belli belirsiz bir mahsunlukla arkamızdan bakıyor. Parker, kamp alanına dönerken, arabada bana, "Bu şeytanı doğal ortamında –kumun dokusu, gölge miktarı ve ışığın kalitesi ile– görmek, çevresine nasıl uyum sağladığını anlamak açısından çok önemli," diyor. "İşin makro kısmını bitirdik. Artık derinin mikroyapısını incelemeye hazırım."
    Londra Doğa Tarihi Müzesi ve Sidney Üniversitesi'nde araştırmacı olan Parker, biyobenzetimin önde gelen savunucularından biri. Doğadaki tasarımları, mühendislik, madde bilimi, tıp ve diğer alanlardaki problemleri çözmek için uyguluyor. Kelebeklerin ve böceklerin yanardöner renklerini, güvelerin gözündeki yansımayı önleyici dokuyu incelemiş; bu araştırmalar, daha parlak cep telefonu ekranlarının yapımını ve –hangi şirketin desteklediğini bile söyleyemeyeceği kadar– gizli bir kalpazanlığı engelleyici tekniğin geliştirilmesini sağlamış. Doğanın geçmişinden de ilham alıyor: Varşova'daki (Polonya) bir müzede –bir kehribar içinde– sergilenen 45 milyon yıllık sineğin gözlerinde ışığın yansımasını azaltan mikroskobik yivler olduğunu fark etmiş. Ve bunlar da şimdi güneş panellerinde kullanılıyor. Parker'ın yaptığı iş, dünya çapında süren ve giderek güçlenen biyobenzetim hareketinin yalnızca küçük bir bölümünü oluşturuyor. Bath'taki (İngiltere) ve West Chester'daki (Pensilvanya, ABD) mühendisler, uçakların daha çevik hareket edebilmesini sağlayan kanatlar yapmak için kambur balinaların göğüs yüzgeçlerinin serbest kenarlarındaki yumruları inceliyor. Berlin'de, yırtıcı kuşların kanatlarındaki parmaksı uçma tüylerinden ilham alan mühendisler, havadayken biçim değiştirerek sürtünmeyi azaltan ve böylece yakıt verimliliğini artıran uçak kanatları geliştirmeye çalışıyor. Zimbabve'de mimarlar daha konforlu binalar yapabilmek için, termitlerin, tepemsi yuvalarında sıcaklık, nem ve havalandırmayı nasıl kontrol ettiğini anlamaya çalışırken, Japon tıp araştırmacıları da sinir uyarımını en aza indiren sivrisinek iğnesindeki gibi –kenarlarında minik tırtıkları olan– derialtı iğneleri kullanarak enjeksiyon sırasında duyulan acıyı azaltıyor.



    Kurak Avustralya çölünde yaşayan dikenli şeytan kertenkelesi -pulları arasındaki kanalları kullanarak- bir ayağıyla su içiyor. Bilim insanları, kurak bölgelerde su toplama teknolojileri geliştirmek için bu mekanizmayı taklit etmeye çalışıyor

     ....İlginç Hayvan Türleri ....
  • Eline sağlık çok güzel bir topic olmuş...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: s£stavina


    quote:

    Orjinalden alıntı: isamel03

    utanmasam fotoşop diyeceğim ya ne kadar ilginç canlılar varmış emeği geçenlere teşekkürler


    :)

    Birde bir böcek vardı ben kendimce adına gergedan böceği dedim çünkü şaşırtıcı bir şekilde gergedana benziyor. Tamamen onun minyatürü gibi bilen varsa onu ekleyebilirse sevinirim.



    Kaotika sağolsun geçen hatırlattı :)

    bu böceği ilk gördüğümde ortaokula gidiyordum, Bursada yolun ortasında buldum öyle güzel ki kurutup saklamak istedim ama annem kızmıştı :)

    Bende gergedana benzettiğim içn adını gergedan böceği koymuştum oysa zaten bu şekilde anılıyormuş :)

    quote:

    gergedanı andıran böcek..

    kendi ağırlığının 800 katını taşıyabiliyormuş ( bi belgeselde izlemiştim=) )

    ayrıca ortası delik boru biçiminde bir düzeneğe iki gergedan böceği konur..sonra delik kısma dişi bir gergedan böceği... dişi böceği gören erkek gergedan böcekleri -ne ilginçtir ki- dövüşmeye başlar... boru şeklindeki düzenekten rakibini aşağı atmayı başaran böcek dişiyi alır... hayvanlara genetik bir şekilde enjekte edilmiştir sanki


     ....İlginç Hayvan Türleri ....


     ....İlginç Hayvan Türleri ....


    Yalnız beni en çok şaşırtan kalın bacakları olmuştu , böceklerin ince bacaklarının aksine onun kalın bacakları vardı 4 bacağı vucudunun genişliğiyle eşit yer kaplıyordu , ama resimlerde hep ince bacakları var


    konuya beğenilerini sunan herkese teşekkür ederim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s£stavina -- 8 Nisan 2008; 16:56:55 >
  • Bunca hayvan türünü nasıl saptamışlar hayret doğrusu?!
  •  ....İlginç Hayvan Türleri ....


     ....İlginç Hayvan Türleri ....


     ....İlginç Hayvan Türleri ....


    Böceğin Cinsi : Titanus
  • İlk defa adını ve resmini gördüğüm hayvanlar var. Güzel bir konu olmuş,araştırmaya yönelik ve bilgilendirici
  • Konu dışı bölümünden alıntıdır.

    http://forum.donanimhaber.com/m_22548268/tm.htm



    quote:

    Orjinalden alıntı: 2n4...4Life

     ....İlginç Hayvan Türleri ....


     ....İlginç Hayvan Türleri ....


     ....İlginç Hayvan Türleri ....


    Böceğin Cinsi : Titanus



     ....İlginç Hayvan Türleri ....


    Cinsi : Avusturalya Güvesi(Coscinocera hercules)


     ....İlginç Hayvan Türleri ....


    Cinsi : Sinekyutan

     ....İlginç Hayvan Türleri ....


    Cinsi : Goliathus Goliath

     ....İlginç Hayvan Türleri ....


    Cinsi : Goliathus


     ....İlginç Hayvan Türleri ....


    Cinsi : Goliath


  • Dikenli Şeytan Kertenkelesi (Moloch Horidus ) acayip birşey ya dünyada neler var ...
  • Saki Maymunu (Pithecia)

     ....İlginç Hayvan Türleri ....
     ....İlginç Hayvan Türleri ....


    Saki, garip görünüşlü, iyi kalpli bir yaratıktır. Bu sakallı maymunun kaba ve taraz taraz tüyleri taranılmaya muhtaç hissini uyandırır. Bir kavrama organı olmayan kuyruğu bol tüylü ve hemen hemen maymunun vücudu kadar uzundur. Başının üzerindeki uzun saçlar ortadan ayrılmış olup, aşağıya sarkar ve yüzü de bir parça örter.Saki, oldukça küçük bir maymundur, fakat uzun tüylü kürkü, olduğundan iri gözükmesini sağlar. Rengi altın tonlu kahverengi ile siyah arasında oynar.

    Bu maymun hiç de zekâdan yoksun değildir. Tabiat bilgini Bates, saki'nin, genel olarak donuk ve neşesiz olmakla beraber, insanlara bağlılık bakımından bütün diğer Amerika maymunlarını geride bıraktığını görmüştür.Bates'e bakılırsa, komşularından biri, bir gün saki'sini evinde bırakarak bir yere gitmişti. Sahibini göremeyen maymun bunun üzerine, her zamanki gibi orada olup olmadığına bakmak için Bates'in evine yollanmış, sahibini orada da bulamayınca, kadere boyun eğerek bir masanın üzerine çıkmış ve beklemeye başlamıştı. Sahibi neden sonra Bates'in evine girince, maymun derhal onun omuzunun üzerine sıçramıştı.
    Saki, umumiyetle nazik bünyeli ve çekingen bir yaratıktır. Bates'in hikâyesinde de görüldüğü gibi, bir kere ehlîleştirildikten sonra efendisinden uzaklaşmak istemez ve ona, annesinden ayrı kalmak istemeyen bir çocuk gibi yapışır. Ne çare ki esarette uzun zaman yaşayabildiği enderdir. Vatanı tropikal Güney Amerika'dır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi De-Niro -- 15 Nisan 2008; 9:09:25 >
  • Konu güzel olmuş. Özellikle yastık kafalı tavşana bayıldım:) Birkaç tane garip resme rastladım ayrıca, ekleyeyim. Tembel kaplumbağayı tuttum:)

     ....İlginç Hayvan Türleri ....
     ....İlginç Hayvan Türleri ....
  • quote:

    orjinalden alıntı : De Niro : Başının üzerindeki uzun saçlar ortadan ayrılmış olup, aşağıya sarkar ve yüzü de bir parça örter.Saki, oldukça küçük bir maymundur, fakat uzun tüylü kürkü, olduğundan iri gözükmesini sağlar


    : ))


    Maymunun adının değiştirilmesini talep ediyorum .

    Birde bu aşağıdaki kaplumbağaya dair bilgi bulamadım zoolojideki adı nedir?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: s£stavina

    Birde bu aşağıdaki kaplumbağaya dair bilgi bulamadım zoolojideki adı nedir?


    Saldımçayıramevlamkayıragiller familyasından olabilme ihtimali yüksek
  • quote:

    Orjinalden alıntı: De-Niro

    quote:

    Orjinalden alıntı: s£stavina

    Birde bu aşağıdaki kaplumbağaya dair bilgi bulamadım zoolojideki adı nedir?


    Saldımçayıramevlamkayıragiller familyasından olabilme ihtimali yüksek






    konu maymunlardan açılmışken ,

     ....İlginç Hayvan Türleri ....


    Dünyanın en küçük maymun türü olan Pygmy Marmosetler kuyruk dahil 30 cm uzunluğa sahiptirler.Genelde 10'lu gruplar halinde yaşayan hayvanların vucut ağırlıkları 50-100 gram arasında değişir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: s£stavina

    Angora Tavşanı

    Ankara tavşanının kökeni Ankara yöresidir. 1700’lü yıllarda İngiliz denizciler tarafından Fransa ve İngiltere’ye götürülmüştür. Günümüzde başta Çin olmak üzere Fransa, Almanya, Macaristan, Arjantin, Şili, Brezilya’ da yaygın olarak Ankara tavşanı üretimi yapılmaktadır.

    Ankara tavşanı yetiştirilmesinin ilk amacı yün üretimidir. Diğer tavşanlarda tüyler sadece 5 hafta uzarken, Ankara tavşanının tüyleri, folikül yapısından dolayı 14 hafta kadar uzayabilmektedir. Ankara tavşanının ayrıca eti, gübresi ve derisinden de faydalanılır.

    Ankara tavşanı ülkemizin her iklim bölgesinde başarı ile yetiştirilebilir. 500 kadar Ankara tavşanının bakımı için bir kişi yeterlidir.

    Ankara tavşanının yaygın olan tipleri :

    Fransız Angorası : 3,5–4,5 Kg. ağırlığında, beyaz ve farklı renklerde olabilir. Yün kalitesi iyidir.

    Alman Angorası : Ortalama 4 Kg. ağırlığında ve beyaz renklidir. Yünü yumuşak ve yün verimi yüksektir.

    İngiliz Angorası : kısa ve 2,5-3,5 Kg. ağırlığındadır .

    Giant Angorası : 3,5-4,5Kg. dır. Alman Angorasına benzer.

    Satin Angorası : 2,9-4,3 Kg dır. Yünleri daha parlak, ince yapılı ve ekonomik değeri yüksektir. Oldukça hassas ve ürkek olduklarından bakımı zordur.


     ....İlginç Hayvan Türleri ....






    NE KADAR ŞEKER Bİ ŞEY BU YA
  • quote:

    Orjinalden alıntı: s£stavina


    quote:

    Orjinalden alıntı: De-Niro

    quote:

    Orjinalden alıntı: s£stavina

    Birde bu aşağıdaki kaplumbağaya dair bilgi bulamadım zoolojideki adı nedir?


    Saldımçayıramevlamkayıragiller familyasından olabilme ihtimali yüksek






    konu maymunlardan açılmışken ,

     ....İlginç Hayvan Türleri ....


    Dünyanın en küçük maymun türü olan Pygmy Marmosetler kuyruk dahil 30 cm uzunluğa sahiptirler.Genelde 10'lu gruplar halinde yaşayan hayvanların vucut ağırlıkları 50-100 gram arasında değişir.







    Çok küçük bu ya ne yiyip ne içiyo :)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: s£stavina


    quote:

    Orjinalden alıntı: De-Niro

    quote:

    Orjinalden alıntı: s£stavina

    Birde bu aşağıdaki kaplumbağaya dair bilgi bulamadım zoolojideki adı nedir?


    Saldımçayıramevlamkayıragiller familyasından olabilme ihtimali yüksek






    konu maymunlardan açılmışken ,

     ....İlginç Hayvan Türleri ....


    Dünyanın en küçük maymun türü olan Pygmy Marmosetler kuyruk dahil 30 cm uzunluğa sahiptirler.Genelde 10'lu gruplar halinde yaşayan hayvanların vucut ağırlıkları 50-100 gram arasında değişir.



    ay bu ne yaa. canım benım sunun guzelşlıgıne bakın.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: s£stavina

    quote:

    Orjinalden alıntı: s£stavina


    quote:

    Orjinalden alıntı: isamel03

    utanmasam fotoşop diyeceğim ya ne kadar ilginç canlılar varmış emeği geçenlere teşekkürler


    :)

    Birde bir böcek vardı ben kendimce adına gergedan böceği dedim çünkü şaşırtıcı bir şekilde gergedana benziyor. Tamamen onun minyatürü gibi bilen varsa onu ekleyebilirse sevinirim.



    Kaotika sağolsun geçen hatırlattı :)

    bu böceği ilk gördüğümde ortaokula gidiyordum, Bursada yolun ortasında buldum öyle güzel ki kurutup saklamak istedim ama annem kızmıştı :)

    Bende gergedana benzettiğim içn adını gergedan böceği koymuştum oysa zaten bu şekilde anılıyormuş :)

    quote:

    gergedanı andıran böcek..

    kendi ağırlığının 800 katını taşıyabiliyormuş ( bi belgeselde izlemiştim=) )

    ayrıca ortası delik boru biçiminde bir düzeneğe iki gergedan böceği konur..sonra delik kısma dişi bir gergedan böceği... dişi böceği gören erkek gergedan böcekleri -ne ilginçtir ki- dövüşmeye başlar... boru şeklindeki düzenekten rakibini aşağı atmayı başaran böcek dişiyi alır... hayvanlara genetik bir şekilde enjekte edilmiştir sanki


     ....İlginç Hayvan Türleri ....


     ....İlginç Hayvan Türleri ....


    Yalnız beni en çok şaşırtan kalın bacakları olmuştu , böceklerin ince bacaklarının aksine onun kalın bacakları vardı 4 bacağı vucudunun genişliğiyle eşit yer kaplıyordu , ama resimlerde hep ince bacakları var


    konuya beğenilerini sunan herkese teşekkür ederim



    dayım kurutmus bunlardan ıkı tane var bızde de.
    bır de japonya da bunları cocukken dovusturenler varmıs. :)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: junayerturk


    dayım kurutmus bunlardan ıkı tane var bızde de.
    bır de japonya da bunları cocukken dovusturenler varmıs. :)




    bacakları böyle kıl gibi mi yoksa kalın mı?


    benim gergedan böceğim bu değil di onun bacakları çok kalındı :(
  •  ....İlginç Hayvan Türleri ....


    Bununkiler kalın mı yoksa bu da mı ince.
  • Buda ince benim gördüğümüm 4 bacağı gövde genişliğine eşitti o nedenle çok ilgimi çekmişti o böcek : (
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.