Bu tip başlıklar çok açılıyor farkındayım ama birçok yerde okudum, tam emin olamadım. Buraya sormaya karar verdim. Şu anda XP SP2 kullanıyorum ve Vista'ya geçmek istiyorum. Aşağıda yazmış olduğum sisteme Vista kurulur mu? Özellikle bu sisteme Vista kurup deneyen arkadaşlardan fikirlerini yazmalarını rica ediyorum. Bu forumda ve başka yerlerde bu anakartta onboard olan ses kartının sorun verdiğini okudum. Bu konu hakkında da bilgi verirseniz memnun olurum.
Anakart: ASUS P4P800S-X İşlemci : Intel Pentium 4 3000MHz (15x200) Ses Bağdaştırıcı : Analog Devices AD1888 @ Intel 82801EB ICH5 - AC'97 Audio Controller [A-2/A-3] Ram : 1024MB (PC3200 DDR SDRAM) Ekran Kartı : Nvidia GeForce FX 5200 (128 MB) HDD1 : SAMSUNG SP0802N (80GB, 7200RPM, Ultra-ATA/133) HDD2 : QUANTUM FIREBALLlct20 20 (19 GB, IDE Optik Sürücü: SONY CD-RW CRX230E (52x/32x/52x CD-RW) Optik Sürücü : TSSTcorp CD/DVDW SH-S182D (DVD+R9:8x, DVD-R9:8x, DVD+RW:18x/8x, DVD-RW:18x/6x, DVD-RAM:12x, DVD-ROM 16x, CD:48x/32x/48x DVD+RW/DVD-RW/DVD-RAM) Ağ Bağdaştırıcısı : Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet NIC
Vista Home Basic kullanabilirsin bence Şu andaki Notebooklar 1 Gb ram ve vista home basicle satıyorlar
Ama 25 USD ye 1 GB ram alırsın rahat kullanırsın
My System : LG E500 GA290T NoteBooK - T5250 1,5 GHZ 2 MB 667 Mhz - 3 GB DDR2 667 Mhz 120 GB - GM965 128 MB - 1,3 Kamera - SamSunG DVD P247 - GrundiG 2x30 W - Siemens 6520 ADSL SuNnY 9030 CI - Sony DSC_P93 - Sandisk 8GB - AveA K790 - 512 MB - Log LX-7 ŞAMPİYON FENERBAHÇE [ I've been in this Forum since Jan 2002 ]
23,9 USD hatta Sistem destekliyorsa al bence Ram fiyatları düştü 1 GB ram 25 USD dan fazla değil Formu araştırırsan görürsün
quote:
Orjinalden alıntı: erh_tun 25USD olarak ReadyBoost özelliği ile kullanmak için USB bellekleri söylediniz sanrım. Normal ramler o kadar ucuz değil diye biliyorum.
My System : LG E500 GA290T NoteBooK - T5250 1,5 GHZ 2 MB 667 Mhz - 3 GB DDR2 667 Mhz 120 GB - GM965 128 MB - 1,3 Kamera - SamSunG DVD P247 - GrundiG 2x30 W - Siemens 6520 ADSL SuNnY 9030 CI - Sony DSC_P93 - Sandisk 8GB - AveA K790 - 512 MB - Log LX-7 ŞAMPİYON FENERBAHÇE [ I've been in this Forum since Jan 2002 ]
Benim anakartım DDR destekliyor. DDR ramlerin fiyatı da yüksek. ReadyBoost ile ram sorununu biraz olsun çözebilirim sanırm. Elimde Kingston Data Traveler 1 GB USB bellek var.
valla benim işlemci anakart ram'ler seninkine çok benziyor vista ultimate kullanıyorum hiçte yavaş değil..ama xp kadar hızlıda değil..en iyisi dene gör ve sen kendi kararını ver arkadaşım..
erh_tun: woswos72 ye katiliyorum, dene gor. ready boosta bence bulasma ama sen bilirsin. p4p800 iyi anakarttir, islemcinde iyi, ram de vista kullanmak icin yeterli. (800mb ini vista ulti yedikten sonra rahat rahat calisiyor), gerisini de yasayarak gorursun.
vista32 ultimate tavsiye ederim. nede olsa 64 kullanmazsin ve aradigin bir ozelligi bulamazsan sinir olmamak icin bastan ultimate kullan, sistem ultimate ile sorunsuz calisir.
bendede p4p800se vardi. halen duruyor ama artik kisisel kullanimimda degil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lancelot_Real -- 5 Şubat 2008; 23:32:49 >
@TiSKE hocam kullananların ya da deneyenlerin bir çoğu home basic in yanına uğramamamızı söylüyorlardı..xp den berbatmış..
bence vista olsun çamurdan olsun deme hiç..vistayı kur istersen ama xp kalsın yanında..arada denersin.baktın hoşuna gitti, sorunsuz ya da istediğin verimi alırsan kesin geçiş yaparsın
Şu anda Vista Ultimate'yi kurdum. Tüm gerekli programlarımı da kurdum. Güncellemeler de tam. Hız bakımından XP ye göre yavaş ama internet ve program açarken hızlanma olmuş gibi geldi. Kısacası şimdilik memnunum. Fakat bir sorun var.
Soundmax ses kartını ilk yüklememde tanımamıştı. Güncellemeleri yapınca ses kartını tanıdı. Bu sorunu da yeni farkettim. Winamp ya da Media Player açıkken çalan müziği durdurup youtube tarzı sitelerde video izlemeye çalıştığımda videodan ses alamıyorum. Bundan sonra winamp'ı çalıştırmayı denediğimde ondan da ses alamıyorum. Oturum kapatınca düzeliyor. Ayrıca oturum kapatırken windows sesini de duyabiliyorum. Buradan diriverlarda sorun olmadığını anlıyorum. Sorunun flash playerdan ya da kodeklerden kaynaklandığını düşünüyorum. Firefox kullanıyorum. Flash playerı hem firefox hem de explorer için kuruyorum. Sorunu çözemiyorum. Kodek olarak da K-Lite Codec Mega Codec kullanıyorum. Bu sorunu nasıl çözebilirim?
Şu anda ramin %44 ünü kullanıyor. Performans açısından pek bir sorunum yok. Kingston DTI 1GB USB vardı ama onu ReadyBoost olarak kullanamadım. Böyle ReadyBoost özelliği olan USB bellekleri önerebilir misiniz? 1GB alıp onunla takviye yapmayı düşünüyorum.
Solidwork ile çalışacaksan eğer çalıştığın dosyalrının boyutları büyük ise 2GB bile yetmez kastıracaktır, XP ile de ciddi dosyalrda 1GB ram az gelir. yok fazla büyük dosyalr değil diyorsan 2GB yapmanı öneririm 1GB dakullanırsın ama Solidworks kullanırken dumur olmazsan sorun olmaz.
Solidwork ile çalışacaksan eğer çalıştığın dosyalrının boyutları büyük ise 2GB bile yetmez kastıracaktır, XP ile de ciddi dosyalrda 1GB ram az gelir. yok fazla büyük dosyalr değil diyorsan 2GB yapmanı öneririm 1GB dakullanırsın ama Solidworks kullanırken dumur olmazsan sorun olmaz.
Haklısın. Çok büyük modellerle uğraşmadığım için şimdilik sorun yok ama en kısa zamanda 1 GB daha ekleyeceğim.