Şimdi Ara

Bu scripti bilen var mı? (Galeri)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bir kaç sitede karşılaştığım resim açılma animasyonu diye adlandırabileceğim bir scriptle karşılaştım. Oldukça hoşuma gitti. Bunun kodlarını ya da scriptini bilen arkadaş var mı acaba?

    http://www.bilgimeronline.com/?page=products&mode=detail&p_id=2071 adresindeki pc resmine tıklayarak demek istediğimi görebilirsiniz.

    Aynı script burada da kullanılmış,http://www.intend.ro/index.php?main_page=product_info&products_id=12176







  • Bu bildiğimiz Lightbox;

    Piyasada Lightbotan türemiş birçok değişik versiyonalrı da bulunmakta. ( slimbox, greybox, thickbox bilmemne box )

    Lightbox ile ilgili Donanım Haber Blog sayfamda biraz açıklama mevcut ancak ilk çıktığı zamanlarda yazdığım için biraz eksikleri ( güncel olmadığından ) bulunmakta.
    Dilersen google da "lightbox" ı aratarak daha geniş çapta bilgiye ulaşabilirsin.

    Ayrıca popüler CMS ler için ( Joomla, wordpress vs vs vs ) eklentileri de mevcut...
  • Çok teşekkürler arkadaşım, sayende elimle koymuş gibi buldum. Picasa eklentisi bile varmış, hemen edindim. Çok teşekkürler.
  • bulduğunu bizimlede paylaşırmısın
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Mavi Korsan

    bulduğunu bizimlede paylaşırmısın


    google da mootools diye bi aratın
  • MooTools da harikaymış da Javascript bilmek gerekiyor sanırım. Js için nereden başlamak gerekiyor? Js ile neler yapılabilir?
  • JavaScript başlangıçta Dhtml ( dynamic hyper text language = dinamik zengin metin biçimlendirme dili diye tercüme edebiliriz) yani html sayfalara hareket katmak için biçimlendirilen bir dildi.

    Bu arada Java dili ile Java Scriptin AYNI şeyler olmadığını belirmek gerekiyor.

    Hal böyle ve netscape ie4 zamanlarında geliştirilmeye başlanan bu dil, zamanla Server Side yani PHP ve ASP gibi dillerin gelişmesi, yaygınlaşmamsı ve CSS+Div kodlama mantığına geçildiği zamanlarda popüleritesini kaybetmeye başladı.

    Daha sonra bir grup geliştirici Sayfalara da kullandıkları, aslında tam olarak kullanamadıkları fonksiyonları, çözebilmek için Java Script dilinden başka bir alternatif olmadığını fark ettiler. Ancak kodlama mantığı dolayısı ile Java Scriptler, gerek yüksek boyutları, gerek işlemciyi çok kullanmaları gerekse onload gibi fonksiyonları yerine getirmesi gereken komutların bir arada kullanılması gerektiği durumlarda yaşanan kargaşadan dolayı yeni arayışlar içine girmeye başladılar.

    Daha sonra DynamicDrive (http://www.dynamicdrive.com ) editörleri başta olmak üzere ilk defa AJAX kavramını ortaya atarak Java Script e ayrı bir boyut getirdiler.

    Arkasından aslında tasarımsal olarak fazla bir alakası olmasa da günümüz tasarımcılarının WEB 2.0 diye tabir ettikleri optacity düşük ve flu diye tabir edilebilecek sönük renkler, sade gifler ve ie6 ve FF nin transparan png lerin düzgün çalışmas için geliştirilen yöntemlerle birlikte;
    Ajax Tab, Ajax Thicker, Akordion Menü ler, Boxover başta olmak üzere Tooltipler, Fade-in Fade-Out efektler bolca kullanılmaya başlandı.

    Bu çalışmalar devam ederken; js dosyalarının boyutları küçülmesi ve etkinliğinin arttırılması gerekiyordu. Dolayısı ile bir grup scriptin derlenip, en iyi şekilde yeniden kodlanıp, fazla satırların atılması ve ardından kalan dosyaların da sıkıştırılması diye tabir edilebilecek işlemden sonra Moo Tools ortaya çıktı.

    Yanlış hatırlşamıyor isem Moo Tools un geliştiricileri Italyan asıllı bir tasarım kodlama firması yada bu tip işleri yapan birkaç kişi tarafından geliştirildi.
    Daha sonrada bu etkin kodlama öbeği, yeteneklerinden dolayı bir çok scriptte yer aldı.

    Bir makalede okuduğum kadarı ile yine yanlış hatırlamıyor isem yaklaşık 300+ kb Java Script kodları Moo Tools sayesinde 36 kb a kadar indirilmiş olmalı ( rakam bilgilerinden emin değilim - tekrar makaleyi aramaya üşendim şimdi )

    JS de aslında başlı başına PHP - ASP gibi kodlama dilidir. Öğrenilmesi ve Uygulama Mantığı hatta diğerlerine nazaran biraz daha farklıdır. Bir çok dilde olduğu gibi JS ler ilede bir çok şey yapılabilir. Ancak kişişel fikrim günümüzde php öğrenmeye yada iyi bir css bilgisi edinmeye tercih edilebilecek bir şey değildir. Yaratıcılıkta sınır yoktur ancak uygulama yönleri kısıtlıdır.

    Genelde şu sıralarda Java Script üzerinde yoğunlaşan çokça firrma bulunmakta. Çünkü bir çok ticari yazılım şirketleri programlarını genelde ASP NET + Java Script üzerine yazmayı düşünselerde kısa bir geçiş döneminin ardından ya jsp ye yada Java ( runtime ) a dönme ihtiyacı hissedeceklerini düşünüyorum. En azından ön görüm bu yönde...




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.