Hocam şimdi o sayfada ayarlarım şöyle bulunuyor.Sen de bir bak istersen.Kurulum cd'si zaten sadece xp'de çalışıyor.O yüzden VISTA'da arayüze ulaşmak için 192.168.3.1'den giriyorum.Kullanım kitapçığındaki talimatları aynen uyguladım.Ama nafile gibi görünüyor.Acaba ROUTER'daki WAN girişi yerine LAN girişini mi kullanmalıyım?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OTTO VON BISMARCK -- 5 Mart 2008; 0:57:32 >
Bendeki SMARTNET ROUTER'ı okuluma kurdum.Birinci kattaki AIR TIES RT-211'den üçüncü kattaki bilişim teknolojileri sınıfına CAT 6 kablosu çektim.Kablonun çıkışını SMARTNET ROUTER'ın WAN kısmına taktım.ROUTER'ın bir ethernet çıkışından da 16'lı SWITCH'e hat verdim.2. ve 3. katlarda full internet ağı var artık.Şimdi 17 makine ile gül gibi geçinip gidiyoruz Ben de evde AIR TIES RT-211 kullanmaya devam edecem.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OTTO VON BISMARCK -- 9 Mart 2008; 11:07:37 >
Arkadaşlar selamlar, ben smartnet router hakkında size yardımcı olayım. Ben kablo internet ile gelen interneti kendi evimde kablosuz olarak dağıtmak için bu aleti bundan 2 ay önce falan almıştım. sonra ilk kurulumda dahi çeşitli sıkıntılar yaşadım ve ithalatçı firmayı aradım. adamlar bu aletin kablo internet için değil adsl için üretildiğini, kablo internetle çalışabileceğini fakat stabilite konusunda garanti vermediklerini söylediler. sonra bu ürünü aldığım meşhur internet satıcısının reklamına baktım, adamlar adsl ile çalışır demişler fakat kablo internet için birşey yazmamışlar. bende yorum kısmına mesaj atmıştım ama yayınladılar mı bilmiyorum. Çekiş gücü çok olmayan bir alettir. mesafe artınca gücü zayıflar ve bu cihaz başka markalardan daha kalitesizdr diyebilirim. yani başka bir access point kablosuz olarak 10 metre mesafede 24 Mb e düşüyorsa bu cihaz 2ye kadar düşebilir. fakat küçük kullanım alanında gayet yeterlidir. Güvenliği konusunda şüpheniz olmasın, şu an kullanılan protokollerin tamamını barındırıyor, bir haberleşme mühendisi olarak bunu söyleyebilirim. fakat zaman zaman kablo modemden gelen nete ulaşamama sorunum oluyordu. bu durumda internet arayüzünden routera ulaşıp aleti ya resetliyordum yada ip refreshliyordum. bu şekilde idare ettim ta ki istanbula taşınan bir arkadaş bana kablosuz kablo modemi miras bırakana kadar. Bu arada elinde kablosuz adsl modemi olan arkadaşlar kablo internet için kablosuz adsl modeminden istifade edebilirler. aynı şekilde kablosuz kablo internet modemi olup bunu adsl ile gelen neti paylaştırmak isteyen de yapabilir.Şöyle ki;
DHCP server kapatılır ve (her cihaz için gerekli olmayabilir ama bunun protol yapısı gerektirdiği için bazı cihazlarda ip atamaları yapmak gerekebilir) cihazların yalnızca access point gibi davranması sağlanır. kısaca modemi iptal ediyor ve access point davranışna bürünüyor cihaz. Böylesi bir çözüm de eğer elinizdeki kablosuz modem(ister adsl ister kablo modem) dhcp disable özelliği barındırıyorsa elinizde bulunan kablosuz cihazdan istifade ederek yeni bir access point/router a para vermeden neti kablosuz dağıtabilirsiniz. Araştırdım, burda bir arkadaşımız gayet güzel bir açıklama yapmış; http://forum.donanimhaber.com/m_16817362/mpage_1//tm.htm#20678053
bu yazıyı takip eden arkadaşların kafasında fazla soru kalmasa gerek.
Unutmayın ki markadan markaya modemler farklı ayarlar gerektirebilir ama biraz kurcalayarak modeminizin neler yapıp neler yapamayacağına bakın ve paranızı buşuna saçmayın ve en güzeli sizde burada önerilen çözümleri yakın bir arkadaşınızın evinde deneyin yani adsl kablosuz modeminizi kablo internet ile dağıtmak istiyorsanız bunu bizzat arkadaşınızın modemi ve kendi kablosuz adsl modemnizle deneyin. Saygılar.
Küçük bir ekleme yapayım. Linkini verdiğim yazı hep kablolu internet cihazları için yazılmış. Yani burada arkadaş kablo ile gelen neti adsl modem ruter ile dağıtmak istemiş. Kablo modem modem vazifesini ve adsl modem/router access point vazifesini üstlenmiş. Burada adsl modem kablosuz da olabilir. Herhangi bir sıkıntı yok. Kafanızda soru işareti kalmasın.
bence almayın bu ürünü. ben aldım nette yazan her şeyi yaptım. dhcp kapamadığım mı kaldı firewall kapamadığım mı. Azereus ile download yaparken msn sürekli kopuyor. modeme direk takınca problem yok ama
kablo internet kullanicilari almayin bu urunu!!!!!!!!!!!!!!! surekli internetten kopma sorunu yasiyorsunuz. msn surekli dusuyor. ben aldim cok pisman oldum. geri gonderdim ve hala iadesini bekliyorum. bence sakin almayin.sanirim adsl kullanicilarinda boyle bir sorun yok