arkadaşlar yardıma ihtiyacım var,kurulumda hata yaptım,ilk taktıgımda cd yüklemedim,direkt taktım çalıştı, fakat cd sini üklerken ''kablosuz agı etkin yap'' seçenegini işaretlemeyi unutmuşum ve sadece kablo ile internete baglanamıyorum, cd den tekrar kurdum filan ama bu seferde şifreler karıştı,hatırlayamıyorum, routere RES attım fakat, ''cihazın web aryüzüne giriş'' seçenegindeki şifreleri girdigimde, şifreleri yazınca ''yönetim şifresi hatalı'' diyor, nasıl yapabilirim?
REset attıktan sonra şifreye filan gerek kalmıyor. Direk login diyerek giriyorsunuz.
HB dün yurtiçine kargoyu vermiş akşam saat 17:00 sularında. dün, gecenin saat 23:00 sularında kargo takip numarası geldi. Bugün sabah yi nin sitesinden takip edeyim dedim, paket hala kadıköy/asya şubesinde kalmış. açtım bayramlık ağzımı, asya şubesine, marmara terminaline bi de en son genel müdürlüğe, bastım kalayı. dedim bir daha hb den kargo şirketlerini değiştirmediği sürece asla alışveriş yapmıycam diye şikayet mesajı geçecem dedim.
Sonunda, yine bugün akşam saat 16:30 da aradılar cepten, benim şubeden paketiniz geldi diye. işte beele, bu devirde kalaycılığı bilmezsen işin asla zamanında olmuyo. şu kalay çekme olayı da olmasa bu memleket adam olmıycak, anlaşıldı. neyse alet geldi sonunda. bakalım benim Türksatın kablo internetinde kullanabilecekmiyim.?
anladığım kadarıyla hb iyi çalışıyor fakat, her zaman olduğu gibi yurtiçi kargo, bu işi uzatıyor...şu yurtiçi kargo uzun bir süre işsiz kalsa herhalde aklı başına gelecek.
HB dün yurtiçine kargoyu vermiş akşam saat 17:00 sularında. dün, gecenin saat 23:00 sularında kargo takip numarası geldi. Bugün sabah yi nin sitesinden takip edeyim dedim, paket hala kadıköy/asya şubesinde kalmış. açtım bayramlık ağzımı, asya şubesine, marmara terminaline bi de en son genel müdürlüğe, bastım kalayı. dedim bir daha hb den kargo şirketlerini değiştirmediği sürece asla alışveriş yapmıycam diye şikayet mesajı geçecem dedim.
Sonunda, yine bugün akşam saat 16:30 da aradılar cepten, benim şubeden paketiniz geldi diye. işte beele, bu devirde kalaycılığı bilmezsen işin asla zamanında olmuyo. şu kalay çekme olayı da olmasa bu memleket adam olmıycak, anlaşıldı. neyse alet geldi sonunda. bakalım benim Türksatın kablo internetinde kullanabilecekmiyim.?
anladığım kadarıyla hb iyi çalışıyor fakat, her zaman olduğu gibi yurtiçi kargo, bu işi uzatıyor...şu yurtiçi kargo uzun bir süre işsiz kalsa herhalde aklı başına gelecek.
+ sonsuz
dun aksam sıparıs gectım
aynı gun gece 10 da ıstanbuldakı yurtıcı merkeze varmıs
urun normalde bugun ankarada olması lazım
sozde bıze gelmemıs dıyorlar,
cunku cumartesı gunu dagıtım yapmak ıslerıne gelmıyor pazartesıye kadar beklemek mecburıyetınde degılızkı, ılla adamın asabını bozdurucaklar, zorla kotu laf ettırıyorlar anca malı teslım edıyorlar....
arkadaşlar yardıma ihtiyacım var,kurulumda hata yaptım,ilk taktıgımda cd yüklemedim,direkt taktım çalıştı, fakat cd sini üklerken ''kablosuz agı etkin yap'' seçenegini işaretlemeyi unutmuşum ve sadece kablo ile internete baglanamıyorum, cd den tekrar kurdum filan ama bu seferde şifreler karıştı,hatırlayamıyorum, routere RES attım fakat, ''cihazın web aryüzüne giriş'' seçenegindeki şifreleri girdigimde, şifreleri yazınca ''yönetim şifresi hatalı'' diyor, nasıl yapabilirim?
Rüzgar ters esiyorsa, yelkenlerini rüzgar yönüne göre ayarlamaya bak; çünkü dünya çektiğin sıkıntılarla değil, gemiyi limana ulaştırıp ulaştıramadığınla ilgilenir.
Airties a gittiğimde cihazın arkasında WAN çıkışının olmadığını söylediler fakat Smartek te bu çıkış var. Daha denemedim. bakcaz bakalım.
Hazar arkadaşımızın verdiği siteden öğrendiğim kadarıyla: Airties'a göre bir kaç artı özelliği daha var örneğin 25 YTL'e aldığımız ürün 802.11b/g/n , airties ise sadece 802.11b/g destekliyor.
Resetleme sorunu yaşayan arkadaşlar, durumunuz ilginç... Çünkü ben de wireless ile ğraştım bayaa... Reset attıktan sonra hiç bi şifre durmuyor, hepsi gidiyor, web arayüzüne direkt login deyip girilebiliyor... Reset attığınızdan eminsiniz di mi? Arkada ki küçük deliğe kalem ucu gibi bişeyle 5-10 saniye boyunca basın, sonra bırakınca ışıklar sönecek ve tekrar yanacaklar, resetlenmiş olacak... Resetlendiğinde şifrelerin sıfırlanmaması normal değil...
Aslen bahsettiğimiz cihazda "n" desteği olduğunu sanmıyorum. Arcadyan sitesinde verilen özellikler "seçimlik" gibidir. Yani ben Hazar firması olarak bu üreticiden Hazar marka router üretmesini istersem(ki Arcadyan üretip üzerine Hazar markasını basacaktır), üzerinde bazı özelliklerin olup olmamasını seçebilirim, bu tamamen kaç bin adet isteyeceğimle bağlantılıdır. Ne kadar çok istersem o kadar değişiklik isteyebilirim cihazda. Diyeceğim o ki Smartnet bazı özellikleri kısmış olabilir. Ama yazılım "standart" olarak Arcadyan'ındır, stabillik açısından karşılaştırmanız gerekirse Airties = Philips = Smartnet = Arcadyan bazlı diğer tüm markalar
Cihazınızın Arcadyan (ya da Accton [Arcadyan, Accton'un bir firmasıdır])üretimi olduğunu nasıl anlarsınız? Basit. Cihazın MAC adresinin ilk 3 baytı 00-1A-2A ya da 00-30-F1(Accton) ise.
Ben de etrafı taradım, demonstrasyon yapayım. (ve Arcadyan ürünlerinin benim mahallede ne kadar sık kullandığını da görmüş olalım böylece )
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hazar -- 24 Şubat 2008; 11:12:49 >
allah senden binlerce kez razı olsun sabahtan beri buna benzer bir sorunun cevabını bekliyorduk tesadüfen bulduk sağol.(komşu kablolu, biz kablosuz kullanabiliyormuşuz)dosya paylaşımı nı çözerseniz seviniriz.
allah senden binlerce kez razı olsun sabahtan beri buna benzer bir sorunun cevabını bekliyorduk tesadüfen bulduk sağol.(komşu kablolu, biz kablosuz kullanabiliyormuşuz)dosya paylaşımı nı çözerseniz seviniriz.
Aynı modem üzerinden bağlıyken çözümlenecek pek bişii yok sanırım...
Klasörü paylaşıma açınca diğer kişi ağ komşularını tıklayınca direkt görüyo zaten... Bişey yapmaya gerek kalmıyo... (En azından xp'de böyle, vistayı bilmiyorum...)
Burada görüp aldım geçen hafta ben de bir tane. Bağlantı hızı,stabilitesi gayet iyi.
Lakin bir sorunum var. Masaüstü bilgisayarımla dizüstünün birbirini görmesi için nasıl bir ağ kurmam gerekiyor ? Daha evvel ethernet ile ''Ev veya işyeri için ağ kur'' seçerek bir ağ kurmuştum ve bu şekilde kullanıyordum. Kablosuza geçtikten sonra birbirini görmüyor 2 bilgisayar.
Benim kablosuz bağlantı kopup geliyor sık sık.. "sınırlı bağlantı" diye bişii diyo... " Bu sorun bilgisayara ağ adresi atamadığı için oluştu" gibi bişii diyo... Sonra kendiliğinden yine bağlandığı için pek sorun yapmadım ama... rapidden falan bişii indirirken kopsa sinirlerim bozulacak...
Bu sorun nasıl halledilir?
(Komşudaki modemden hub'a giden ordan da bize gelen kablo router'a bağlı) :)