Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: Hepsiburada 25 YTL wireless Router

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Harici Bileşenler >> Adsl Modem >> Cevap: Hepsiburada 25 YTL wireless Router Sayfa: <<   < önceki  1 2 3 4 [5] 6 7 8   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
SignalProcces
Uzaklaştırılmış
gün cezanın günü kaldı.

17 Şubat 2008; 18:26:40 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Arkadaşlar ben de bu modemden almış bulunmaktayım.

Siparişi geçen hafta Cuma günü verdim. Pazartesi günü elimdeydi. Kurulumu gayet basitti.

Hiç koptuğunu görmedim. 80m2 evimin her köşesinde çekiyor. Herkese tavsiye edebilirim.
virtue28

17 Şubat 2008; 19:11:17 

quote:

Orjinalden alıntı: Akinci

quote:

Orjinalden alıntı: virtue28

arkadaslar bende netgear wireles adsl modem var. Sürekli elektrik dalgalanmalarında net kopuyor. Yeni bir modem almaya karar vermiştim. (airties rt211 gibi) ama fiyatları 150 ytl cıvarlarında. Elimde bir modem zaten varken elektrik yüzünden adam gibi kullanamıyorum.

Şimdi ben normal tek port bir modem bulsam bunuda alsam ortalama 50 ytl ye mal olur. 100 ytl cepte kalır. Bu şekilde yaparak wireles modem işini görmüş olurmuyum sorunsuzca?

Bu elektirik dalgalanmalarına karşı koyabilirmi sizce ?

Cekim gücü iyi diyorsunuz evde işimi görürse bu şekilde bir bağlantı yapayım en iyisi.

Birde yukarıda arkadas aynı fiyata başka sitelerde olduğunu göstermiş. Hepsiburadadan almak için acele etmeme gerek kalmayacak sanırım. 1-2 hafta il dışında cok yoğun olacağımdan hepsiburadanın indirim süresi bitsede problem değil. Yukarıdaki sorularıma göz atarsanız sevinirim.

Modemin adaptörünü al ve eletkrikçilere gidip eşdeğer ve SMPS özellkli bir adaptör al. 20 ytl falandır. Voltaj dalalanmalarına karşı en iyi çözüm bu.

Bu konuyu biraz daha açarsanız sevinirim. SMPS özellikli bir adaptörle hallolacağını düşünüyorsun sanırım. Ben modemle alakalıdır diye düşünüyordum.

Bulunduğum il malesef küçük bi il olduğundan ben elimde adaptör SMPS özellikli bu adaptörden isteyiince karşımdakiler kesin buyur anlamadım gibi sorular söyleyip böyle bir şeyi ilk defa senden duyuyorum gibi sözler söyleyecekler kesin.

işlerimi halledip bi şansımı denerim ama pek umudum yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi virtue28 -- 17 Şubat 2008; 19:14:50 >

mehmetgunduzbey

Sisteme Gözat

17 Şubat 2008; 19:42:42 

cok guzel cihaz 2 kat yukarısını bile çekiyor

am2 sempron 2800+ 1600@2600mhz allways ga-m55plus s3g xfx 7600gt fatal1ty 1gb 667mhz twinmos m-tech Asus TA9A1 350Watt liteon dvdwriter 80gb samsung 8mb

ZKÜ MAKİNA MÜH 4. acer aspire 5315
weneorn

Sisteme Gözat

17 Şubat 2008; 23:31:00 

quote:

Orjinalden alıntı: benign2004
modemimin ipsi 192.168.1.1 usr5461 in 192.168.1.2 smartnetede 192.168.1.3 verdim ve dhcp yi kapadım

Evet kardeş saolasın bu sefer oldu.Dediğin gibi yaptım,şimdi sorun yok.Yanlız yapacak olanlara bir iki şeyi söyleyeyim:Böyle yapınca smartnet yanlızca aracı oluyor artık. Yani şöyle arada modem olmayınca pc smartnetin arayüzüne ulaşamıyor(garip çünkü airties access pointde böyle bir sorun yoktu). Ama modemden gelen kabloyu smartnerin lan lardan birine takınca(wana takılmıcak) ve pc ile de smartnete bağlanınca bütün taşlar yerine oturuyor ve hem modemin hem de smartnetin arayüzüne ulaşılabiliyor. En azından benim asus modemle böyle oldu...

benign2004

18 Şubat 2008; 2:56:37 

quote:

Orjinalden alıntı: weneorn

quote:

Orjinalden alıntı: benign2004
modemimin ipsi 192.168.1.1 usr5461 in 192.168.1.2 smartnetede 192.168.1.3 verdim ve dhcp yi kapadım

Evet kardeş saolasın bu sefer oldu.Dediğin gibi yaptım,şimdi sorun yok.Yanlız yapacak olanlara bir iki şeyi söyleyeyim:Böyle yapınca smartnet yanlızca aracı oluyor artık. Yani şöyle arada modem olmayınca pc smartnetin arayüzüne ulaşamıyor(garip çünkü airties access pointde böyle bir sorun yoktu). Ama modemden gelen kabloyu smartnerin lan lardan birine takınca(wana takılmıcak) ve pc ile de smartnete bağlanınca bütün taşlar yerine oturuyor ve hem modemin hem de smartnetin arayüzüne ulaşılabiliyor. En azından benim asus modemle böyle oldu...

eğer ipsinizi sabit yaparsanız bilgisayarınızda modemede ihtiyaç kalmadan girebilirsiniz smartnete . zaten birçok uygulama için port açıyoruz ve port açma işi içinde iplerimizi sabitliyoruz . tcpip ye girip
pc için belirlediğimiz ip değil 10 değeri değişebilir 254 den büyük olmamalı ve modem ve smarnetin ipsi ile aynı olmamalı 192.168.1.10
ağ maskesi 255.255.255.0
ağ geçidi 192.168.1.1
ve dns sunucusu 192.168.1.1
alttaki dns sunucusu boş kalsın
bu şekilde yaparsanız modemsizde ulaşabilirsiniz

AMD 64 3700 + DFI LANPARTY
80 GB MAXTOR SATA + 256 MB X1800GTO 2*512 MB + VIEWSONIC 22" +PHİLİPS 16 X DUAL DVDRW + Thermaltakes560Watt power+exper kasa VS...........
mmengi

18 Şubat 2008; 4:11:41 

Önceden dediğim gibi modemden gelen kablo wan portuna bağlı, modemin dhcp sinden 10.0.0.3 numaralı ip yi smartnet alıyor ve modemin ayarlarından 10.0.0.3 için DMZ açık dolayısıyla modem üstünden port açmak gibi bir şeyle uğraşmıyorum. Sadece smartnet ten gerekli portları açıyorum. Belki wan portundan sıkıntı yaşayan arkadaşlar benzer bir ayar yapabilirler smartnet in aldığı ip adresini modemin içinden DMZ ye tanımlasınlar. Ayrıca smartnet ve modem deki firewall ları kapattım.

Aklıma şimdi geldi smartnet içinde default olarak gelen ayarda smartnet in dhcp ip sunucusu bilgisayarlara atadığı ip adresini 1 günlüğüne kiralıyor bundan dolayı 24 saati dolan sürekli bağlantılar sonunda ip adresi tekrar alınamadığından pc nin bağlantısı kopuyor cihaz resetlenmeden yeniden ip alınamadığından ne internete nede web ara yüzüne ulaşılamıyor. Bu ayarı resimde olduğu gibi forever yapıp deneyebilirsiniz. Ben aldığım gün bu ayarı bu şekilde yaptım ve kopma yok.

Not: Biri bizi kovmadan sıcak fırsatları terk etsek iyi olacak yönetimin soluğunu ensemde hissediyorum

Ufaltılmış ön izleme resmi

Ekteki dosya (1)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mmengi -- 18 Şubat 2008; 4:22:24 >

alperturgay

18 Şubat 2008; 8:54:06 

Ben de KAblonet zamanında modemleri tedarik ettikleri yerden router almıştım. Kablolu modemimi bu routerla kullanıyordum ama geçenlerde bozuldu. Garanti süresi dolduysa bir tane de ben alabilirim...

.
inocence

18 Şubat 2008; 19:34:46 

ben e65'den girmeye çalışıyorum ama ağ geçidi çevrimdışı uyarısı veriyor nasıl düzeltebilirim.kablodan bagladım bi sorun yok ama wireless i bağlayamadım

pirekare

18 Şubat 2008; 20:39:57 

Smartnetim geldi...
Az önce modemden gelen kabloyu WAN'a taktım...
Sonra da laptopla wireless'ren nete girdim... Hiçbişii yapmadan..
Sonra da web arayüzüne ve wireless'e şifre koydum...
Şu an Smartnet'ten bağlıyım... Fiyatına göre mükemmel bi alet denebilir sanırım...

Kritik Fotolarım

SignalProcces
Uzaklaştırılmış
gün cezanın günü kaldı.

18 Şubat 2008; 20:56:48 

quote:

Orjinalden alıntı: pirekare

Smartnetim geldi...
Az önce modemden gelen kabloyu WAN'a taktım...
Sonra da laptopla wireless'ren nete girdim... Hiçbişii yapmadan..
Sonra da web arayüzüne ve wireless'e şifre koydum...
Şu an Smartnet'ten bağlıyım... Fiyatına göre mükemmel bi alet denebilir sanırım...

hadi hayırlı olsun :d bende aldım mükemmel birşey ya bu :) Hepsiburada da okudum adamın birisininki bozulmuş 9 ay sonra. Hemen yenisini göndermişler :)
RccP

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

18 Şubat 2008; 21:59:32 

arkadaşlar bu routerı masaüstü pc olmadan kablosuz halde çalıştırabilirmiyiz..

''Aslan Sosyal Demokrat''
Büyüktün be Hocam.

tazmannia

18 Şubat 2008; 22:03:05 

Yorumları Okudum Kafam Karıstı Bende 4 Portlu Modem Var 1 Leptop 2 Masaustu Hepsi Eternetten Baglanıyor Ben Sımdı Bu Modemı Alsam 2 Masaustunu Kablo ıle Leptopuda Wireless Ile Baglıyabılırmıyım Bazı Arkadaslar Sadece Kablosuz Agları Gormek Icın Kullanılıyor Falan Demıs

e2160@3.0ghz Gigabyte p35DS3L Kingston 2x1Ghz 800Mhz 5-5-5-18 MSI 8600GT 580/1508/1600@690/1793/1700 (gpu-shader-memory) Samsung 320Gb 16mb Cash Hdd
Amd 4000+@2.8 1.300v , Asus M2A-VM Kingston 2x1Ghz 800Mhz Ram MSI 8600GT Samsung 80 Gb Hdd
pirekare

18 Şubat 2008; 22:04:56 

quote:

Orjinalden alıntı: RccP

Bende masaüstü pc yok... Çalıştırıyorum işte ama... Soruyu tam anlayamadım... :)

Kritik Fotolarım

pirekare

18 Şubat 2008; 22:10:22 

quote:

Orjinalden alıntı: tazmannia

Yorumları Okudum Kafam Karıstı Bende 4 Portlu Modem Var 1 Leptop 2 Masaustu Hepsi Eternetten Baglanıyor Ben Sımdı Bu Modemı Alsam 2 Masaustunu Kablo ıle Leptopuda Wireless Ile Baglıyabılırmıyım Bazı Arkadaslar Sadece Kablosuz Agları Gormek Icın Kullanılıyor Falan Demıs

Tam olarak istediğini yapabilirsin...

Modemden kabloyu smartnete taktım... Ve şimdi wireless olarak nete giriyorum...

Kritik Fotolarım

RccP

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

18 Şubat 2008; 23:05:25 

quote:

quote:

Bende masaüstü pc yok... Çalıştırıyorum işte ama... Soruyu tam anlayamadım... :)

hocam routerden çıkan 1kablo eternete gitmesi gerekmiyor mu..yani eternetine takmadan çalıştırabiliyormusun laptopu

anladım sanırım..sadece modemin çıkışını routera baglarsak baglanabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RccP -- 18 Şubat 2008; 23:10:34 >

''Aslan Sosyal Demokrat''
Büyüktün be Hocam.

pirekare

18 Şubat 2008; 23:12:32 

quote:

quote:

quote:

hocam routerden çıkan 1kablo eternete gitmesi gerekmiyor mu..yani eternetine takmadan çalıştırabiliyormusun laptopu

anladım sanırım..sadece modemin çıkışını routera baglarsak baglanabilirim

Şu an bilgisayarda hiç bi kablo yok...
Kablolu Modemden çıkan kabloyu router'e taktım... Wireless ile de nete bağlandım...

Kritik Fotolarım

3dfx