arkadaslar bende netgear wireles adsl modem var. Sürekli elektrik dalgalanmalarında net kopuyor. Yeni bir modem almaya karar vermiştim. (airties rt211 gibi) ama fiyatları 150 ytl cıvarlarında. Elimde bir modem zaten varken elektrik yüzünden adam gibi kullanamıyorum.
Şimdi ben normal tek port bir modem bulsam bunuda alsam ortalama 50 ytl ye mal olur. 100 ytl cepte kalır. Bu şekilde yaparak wireles modem işini görmüş olurmuyum sorunsuzca?
Bu elektirik dalgalanmalarına karşı koyabilirmi sizce ?
Cekim gücü iyi diyorsunuz evde işimi görürse bu şekilde bir bağlantı yapayım en iyisi.
Birde yukarıda arkadas aynı fiyata başka sitelerde olduğunu göstermiş. Hepsiburadadan almak için acele etmeme gerek kalmayacak sanırım. 1-2 hafta il dışında cok yoğun olacağımdan hepsiburadanın indirim süresi bitsede problem değil. Yukarıdaki sorularıma göz atarsanız sevinirim.
Modemin adaptörünü al ve eletkrikçilere gidip eşdeğer ve SMPS özellkli bir adaptör al. 20 ytl falandır. Voltaj dalalanmalarına karşı en iyi çözüm bu.
Bu konuyu biraz daha açarsanız sevinirim. SMPS özellikli bir adaptörle hallolacağını düşünüyorsun sanırım. Ben modemle alakalıdır diye düşünüyordum.
Bulunduğum il malesef küçük bi il olduğundan ben elimde adaptör SMPS özellikli bu adaptörden isteyiince karşımdakiler kesin buyur anlamadım gibi sorular söyleyip böyle bir şeyi ilk defa senden duyuyorum gibi sözler söyleyecekler kesin.
işlerimi halledip bi şansımı denerim ama pek umudum yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi virtue28 -- 17 Şubat 2008; 19:14:50 >
Orjinalden alıntı: benign2004 modemimin ipsi 192.168.1.1 usr5461 in 192.168.1.2 smartnetede 192.168.1.3 verdim ve dhcp yi kapadım
Evet kardeş saolasın bu sefer oldu.Dediğin gibi yaptım,şimdi sorun yok.Yanlız yapacak olanlara bir iki şeyi söyleyeyim:Böyle yapınca smartnet yanlızca aracı oluyor artık. Yani şöyle arada modem olmayınca pc smartnetin arayüzüne ulaşamıyor(garip çünkü airties access pointde böyle bir sorun yoktu). Ama modemden gelen kabloyu smartnerin lan lardan birine takınca(wana takılmıcak) ve pc ile de smartnete bağlanınca bütün taşlar yerine oturuyor ve hem modemin hem de smartnetin arayüzüne ulaşılabiliyor. En azından benim asus modemle böyle oldu...
Orjinalden alıntı: benign2004 modemimin ipsi 192.168.1.1 usr5461 in 192.168.1.2 smartnetede 192.168.1.3 verdim ve dhcp yi kapadım
Evet kardeş saolasın bu sefer oldu.Dediğin gibi yaptım,şimdi sorun yok.Yanlız yapacak olanlara bir iki şeyi söyleyeyim:Böyle yapınca smartnet yanlızca aracı oluyor artık. Yani şöyle arada modem olmayınca pc smartnetin arayüzüne ulaşamıyor(garip çünkü airties access pointde böyle bir sorun yoktu). Ama modemden gelen kabloyu smartnerin lan lardan birine takınca(wana takılmıcak) ve pc ile de smartnete bağlanınca bütün taşlar yerine oturuyor ve hem modemin hem de smartnetin arayüzüne ulaşılabiliyor. En azından benim asus modemle böyle oldu...
eğer ipsinizi sabit yaparsanız bilgisayarınızda modemede ihtiyaç kalmadan girebilirsiniz smartnete . zaten birçok uygulama için port açıyoruz ve port açma işi içinde iplerimizi sabitliyoruz . tcpip ye girip pc için belirlediğimiz ip değil 10 değeri değişebilir 254 den büyük olmamalı ve modem ve smarnetin ipsi ile aynı olmamalı 192.168.1.10 ağ maskesi 255.255.255.0 ağ geçidi 192.168.1.1 ve dns sunucusu 192.168.1.1 alttaki dns sunucusu boş kalsın bu şekilde yaparsanız modemsizde ulaşabilirsiniz
Önceden dediğim gibi modemden gelen kablo wan portuna bağlı, modemin dhcp sinden 10.0.0.3 numaralı ip yi smartnet alıyor ve modemin ayarlarından 10.0.0.3 için DMZ açık dolayısıyla modem üstünden port açmak gibi bir şeyle uğraşmıyorum. Sadece smartnet ten gerekli portları açıyorum. Belki wan portundan sıkıntı yaşayan arkadaşlar benzer bir ayar yapabilirler smartnet in aldığı ip adresini modemin içinden DMZ ye tanımlasınlar. Ayrıca smartnet ve modem deki firewall ları kapattım.
Aklıma şimdi geldi smartnet içinde default olarak gelen ayarda smartnet in dhcp ip sunucusu bilgisayarlara atadığı ip adresini 1 günlüğüne kiralıyor bundan dolayı 24 saati dolan sürekli bağlantılar sonunda ip adresi tekrar alınamadığından pc nin bağlantısı kopuyor cihaz resetlenmeden yeniden ip alınamadığından ne internete nede web ara yüzüne ulaşılamıyor. Bu ayarı resimde olduğu gibi forever yapıp deneyebilirsiniz. Ben aldığım gün bu ayarı bu şekilde yaptım ve kopma yok.
Not: Biri bizi kovmadan sıcak fırsatları terk etsek iyi olacak yönetimin soluğunu ensemde hissediyorum
Ben de KAblonet zamanında modemleri tedarik ettikleri yerden router almıştım. Kablolu modemimi bu routerla kullanıyordum ama geçenlerde bozuldu. Garanti süresi dolduysa bir tane de ben alabilirim...
ben e65'den girmeye çalışıyorum ama ağ geçidi çevrimdışı uyarısı veriyor nasıl düzeltebilirim.kablodan bagladım bi sorun yok ama wireless i bağlayamadım
Smartnetim geldi... Az önce modemden gelen kabloyu WAN'a taktım... Sonra da laptopla wireless'ren nete girdim... Hiçbişii yapmadan.. Sonra da web arayüzüne ve wireless'e şifre koydum... Şu an Smartnet'ten bağlıyım... Fiyatına göre mükemmel bi alet denebilir sanırım...
SignalProcces
Uzaklaştırılmış gün cezanın günü kaldı.
18 Şubat 2008; 20:56:48
quote:
Orjinalden alıntı: pirekare
Smartnetim geldi... Az önce modemden gelen kabloyu WAN'a taktım... Sonra da laptopla wireless'ren nete girdim... Hiçbişii yapmadan.. Sonra da web arayüzüne ve wireless'e şifre koydum... Şu an Smartnet'ten bağlıyım... Fiyatına göre mükemmel bi alet denebilir sanırım...
hadi hayırlı olsun :d bende aldım mükemmel birşey ya bu :) Hepsiburada da okudum adamın birisininki bozulmuş 9 ay sonra. Hemen yenisini göndermişler :)