Orjinalden alıntı: e_equal_mc2 3 tam gün geçmesine rağmen ürün hale tedarik sürecinde..
Hoş bu saatten sonra tedarik ettikleri üründen ne hayır gelir orasıda meçhul.. İlk kez, hepsiburadan alışveriş yapmıştım çok kötü izlenim bıraktı. Bundan önce kitapyurdu.com, weblebi den alış veriş yapmış en geç 3 günde ürünü almıştım.
Hepsiburadacom, temiz bir kazık attı...
Çok çok aşırı bir tepki vermişsiniz. Hele kazık attı demeniz, hiç şık durmamış. Sanki hem ürünü 15 gün göndermeyip, hem de paranızı iade etmiyorlar gibi konuşmuşsunuz.
Hepsiburada.com ve benzeri alışveriş siteleri malzemeleri kendi stoklarında tutmuyorlar, tedarikçilerden alıyorlar. Dolayısıyla bir-iki ürünün tedariğine değil, firmanın genel hizmetine bakmak gerekir.
Mesela HB'nın zamanında Logitech Nano mouse olayı vardı; mouse aylar sonra geldi ve müşterileri çok kızdırmıştı (piyasa fiyatı 110 YTL iken 40 YTL'den satış yapılmıştı). Ancak ben sonra HB'den ağırlık sehpası aldım, siparişi verdiğim gün kargoya verilmişti ve ertesi gün elimdeydi.
Evet biraz sert olabilir ama en azından üründen sipariş edildi şu tarihte elimizde olucak size en geç şu tarihte dönülecek şeklinde bilgi veren veya sipariş aşamasında ithalatçıdan kaynaklanan özel duruma göre ürünün elinize geçmesi zaman alabilir şeklinde uyarı yapan satış işlemi yapabilirlerdi. En azından biz de öyle beklemezdik.
E-Bay dan sipariş edilen (hong-kong, singapur veya kore) saat,fotograf makinesi vs malzemin air maille veya fedexle en geç 1 hafta içinde gelirken hepsiburada gibi büyük bir firmanın tutup hala tedarik edememesi şaşırttı beni açıkcası...
bende hepsiburadanın ürünleri yavaş göndermesinden şikayetçi biriyim ama ebay vb. sitelerle karşılaştırmak doğru değil.. ebayde genellikle kişiden alıyorsunuz, firmadan alsanız bile ellerinde olan malları satıyor %99u. yani siz sipariş verdiğinizde ellerinde olduğu için hemen yolluyorlar. fakat hepsiburada (süper hızlı gönderi ürünleri hariç) stok tutmuyor.. sipariş verdiğinizde tedarikçiden istiyor. son zamanlarda kargo ve tedarik aşamasında çok sorun yaşansa da çok geniş ürün seçenekleri sunuyor ve türkiyede internetten alışverişin gelişmesine katkısı olan bir firma..
Cumartesi gecesi sipariş verdim hala tedarik sürecinde görünüyor. Hesapta "ortalama 2 iş günü içerisinde kargoya verilir" ibaresi var, 2 ortalamasını verecek gün aralığı 1 ile 3 gün ortalamsı 2 dir. Bu gün 3. iş günü ama hala kargoya verilmedi bakalım zaman ne gösterecek. Benim kızdığım orda desin ne zaman tedarik edilirse o zaman kargoya verilir bizde beklemeyelim ha bu gün ha yarın diye. Biliriz ki keyifleri geldiğinde kargoya verecekler. Aynı şeyi hızlı al da yapmıştı 1 haftada kargoya ürün vermişlerdi bir daha alış veriş yapmadım ordan. HB den ilk alışverişim bu ama sanırım bir HB klasiği olacak ve 1 haftada ürün elime ulaşacak.
Sipariş Tarihi : 05.02.2008 Sipariş Durumu : Tedarik Sürecinde
3 gün oldu hala tedarik sürecinde madem indirim yapiosunuz şu stoklarinizi iyi tutun da millette istediği gibi alışveriş yapsın
arkadaşlar mail attim gelen cvp şu şekilde
08.02.2008 13:19:30 3 gün oldu tedarik sürecinde
999***** numaralı siparişim 05.02.2008 tarihinden beri tedarik sürecinde.en kısa sürede temin edemeyecekseniz gecikmenizden ötürü siparişimi iptal etmek zorunda kalicam.bilginize...
08.02.2008 13:35:07 Tarihinde Mesajınıza Cevap Verilmiştir.
999***** nolu siparişinizde bulunan ürününüz tedarikçi firmamız tarafından 11/02/2008 tarihi itibari ile beklenmekte olup aynı tarih içerisinde tarafınıza gönderilmek üzere kargoya teslim edilicektir.
Ürününüz kargolandığında üyeliğinizde belirttiğiniz cep telefonunuza sms ve e-posta adresinize mail olarak bilgi verilecektir. Yaşanılan gecikmeden dolayı öncelikle siz değerli müşterimizden özürdiler anlayışınız için ise teşekkürederizz.
Saygılarımızla..
Yaşanılan gecikmeden dolayı öncelikle siz değerli müşterimizden özürdiler anlayışınız için ise teşekkürederizz.
Saygılarımızla..
Sipariş Durumu : Ürünleriniz kutulanıp, kargoya teslim edilmektedir...
müşteri hizmetlerine mail atin arkadaşlar... sonuç yukarıda
Hepsiburada'nın " Zzüper hızlı gönderi"' lerinin büyük çoğunluğunun mantığı deposunda kalan/ geri iade edilen malı satabilmek.
Diyelim siz ilginç bir ürün sipariş verdiniz. Misal toplu iğne. Aradan 1 hafta süre geçiyor ve hala ürün kargolanmıyor. Sizde kızıp siparişinizi iptal ediyorsunuz.
Ama o sırada ürününüz toptancıdan hepsiburada.com'a doğru yola çıkmış oluyor. Toplu iğne hepsiburadaya ulaşıyor.
Eh o zaman napıyorlar hemen hızlı gönderi adı altında satışa başlıyorlar.
1 haftayı aşan sürelerde gönderemediği ürünlere kızıp iptal ettiğim bir çok siparişimde aynen bunu gördüm. Hızlı gönderi diyor. Neyin hızlısı?
Bir önceki yavaş gönderiden dolayı elinde kalan malları millete hızlı diye gönderiyor.Hayır birde hızlı gönderide stok kontrolüde yok mudur nedir hızlı gönderiyi görüp alan bir çok insan tekrardan bir hafta beklemek zorunda kalıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huhukomsu -- 13 Şubat 2008; 18:26:12 >
Hoş bu saatten sonra tedarik ettikleri üründen ne hayır gelir orasıda meçhul.. İlk kez, hepsiburadan alışveriş yapmıştım çok kötü izlenim bıraktı. Bundan önce kitapyurdu.com, weblebi den alış veriş yapmış en geç 3 günde ürünü almıştım.
Hepsiburadacom, temiz bir kazık attı...
Çok çok aşırı bir tepki vermişsiniz. Hele kazık attı demeniz, hiç şık durmamış. Sanki hem ürünü 15 gün göndermeyip, hem de paranızı iade etmiyorlar gibi konuşmuşsunuz.
Hepsiburada.com ve benzeri alışveriş siteleri malzemeleri kendi stoklarında tutmuyorlar, tedarikçilerden alıyorlar. Dolayısıyla bir-iki ürünün tedariğine değil, firmanın genel hizmetine bakmak gerekir.
Mesela HB'nın zamanında Logitech Nano mouse olayı vardı; mouse aylar sonra geldi ve müşterileri çok kızdırmıştı (piyasa fiyatı 110 YTL iken 40 YTL'den satış yapılmıştı). Ancak ben sonra HB'den ağırlık sehpası aldım, siparişi verdiğim gün kargoya verilmişti ve ertesi gün elimdeydi.
Evet biraz sert olabilir ama en azından üründen sipariş edildi şu tarihte elimizde olucak size en geç şu tarihte dönülecek şeklinde bilgi veren veya sipariş aşamasında ithalatçıdan kaynaklanan özel duruma göre ürünün elinize geçmesi zaman alabilir şeklinde uyarı yapan satış işlemi yapabilirlerdi. En azından biz de öyle beklemezdik.
E-Bay dan sipariş edilen (hong-kong, singapur veya kore) saat,fotograf makinesi vs malzemin air maille veya fedexle en geç 1 hafta içinde gelirken hepsiburada gibi büyük bir firmanın tutup hala tedarik edememesi şaşırttı beni açıkcası...
E-Bay'la hepsiburada.com'u niye bir tutuyosun ki..E-Bay da elinde ürün olan insanlar satış yapmakta..Hepsiburada milyonlarca kişiye firma olarak hizmet veriyo..(Tedarikçiler hepsiburada'ya ürünü gönderiyoda ,hepsiburada sana göndermeyi mi üşeniyo ?)
Yakın zamanda HB ile aynı konuda birkaç mesaj ve saçmasapan yanıttan sonra son mesajımı şöyle bir beddua ile bitirdim: "Dilerim bir gün sitenizle müşteri ilişkiniz olur! Lütfen bu mesajımı yanıtlayıp sinirlerimi daha fazla bozmayınız!"
arkadaslar bende netgear wireles adsl modem var. Sürekli elektrik dalgalanmalarında net kopuyor. Yeni bir modem almaya karar vermiştim. (airties rt211 gibi) ama fiyatları 150 ytl cıvarlarında. Elimde bir modem zaten varken elektrik yüzünden adam gibi kullanamıyorum.
Şimdi ben normal tek port bir modem bulsam bunuda alsam ortalama 50 ytl ye mal olur. 100 ytl cepte kalır. Bu şekilde yaparak wireles modem işini görmüş olurmuyum sorunsuzca?
Bu elektirik dalgalanmalarına karşı koyabilirmi sizce ?
Cekim gücü iyi diyorsunuz evde işimi görürse bu şekilde bir bağlantı yapayım en iyisi.
Birde yukarıda arkadas aynı fiyata başka sitelerde olduğunu göstermiş. Hepsiburadadan almak için acele etmeme gerek kalmayacak sanırım. 1-2 hafta il dışında cok yoğun olacağımdan hepsiburadanın indirim süresi bitsede problem değil. Yukarıdaki sorularıma göz atarsanız sevinirim.
612552*** nolu siparişimi 12.02.2008 tarihinde verdim. siparişim hala tedarik sürecinde görünüyor.siparişimin nezaman kargoya verileceğini öğrenmek istiyorum. iyi günler.
14.02.2008 15:53:34 Tarihinde Mesajınıza Cevap Verilmiştir.
Sitemizden verilen tüm siparişleriniz , ithalatçı firmalarımız tarafından temin edilerek siz değerli müşterilerimize gönderilmektedir. Sitemizde de belirttiğimiz ortalama 3 İş Gününü(cumartesi-Pazar iş gününe dahil değildir) kapsayan Ürün Tedarik Sürecimiz, gelen siparişlerdeki ürünlerin tedarik edilebilme süresidir. Bu süre içerisinde tedarik edilemeyen ya da gecikecek olan ürünlerimiz ile ilgili bilgiler, mağaza yetkililerimiz tarafından sipariş sahiplerine e-mail olarak gönderilmektedir.
Ürününüz kargolandığı zaman sipariş verirken belirttiğiniz telefonunuza sms ve e-posta adresinize mail gönderilecektir.
Firmamıza göstermiş olduğunuz ilginiz için teşekkür ederiz.
Saygılarımızla...
14.02.2008 16:17:12 RE :
ben size tedarik süreci ne demektir yada kargo gönderildiğinde uyarılacakmıyım yada şukadar gün oldu niye göndermediniz,hani 2 günde gönderilirdi gibi gereksiz birşeyler sormadım.sizden bir ürün sipariş ettim ve nezaman kargoya verileceğini sordum. gereksiz laf kalabalığına yada her gelen soruya verilmek üzere hazır bekletilen cevaplara ihtiyacım yok. sizden .../02/2008 de gelecek ve kargoya vereceğiz şeklinde kısa ve öz bir cevaptan fazlasını istemiyorum. şimdi lütfen ürünün elinizde olacağı tarihi (yada muhtemel tarihi) bildirirmisiniz. yok eğer nezaman gelir bizde bilmiyoruz diyorsanız ozamanda bence beni boşverip neden böyle olduğu konusunda kendinize tatmin edici bir cevap verin. iyi günler.
arkadaslar bende netgear wireles adsl modem var. Sürekli elektrik dalgalanmalarında net kopuyor. Yeni bir modem almaya karar vermiştim. (airties rt211 gibi) ama fiyatları 150 ytl cıvarlarında. Elimde bir modem zaten varken elektrik yüzünden adam gibi kullanamıyorum.
Şimdi ben normal tek port bir modem bulsam bunuda alsam ortalama 50 ytl ye mal olur. 100 ytl cepte kalır. Bu şekilde yaparak wireles modem işini görmüş olurmuyum sorunsuzca?
Bu elektirik dalgalanmalarına karşı koyabilirmi sizce ?
Cekim gücü iyi diyorsunuz evde işimi görürse bu şekilde bir bağlantı yapayım en iyisi.
Birde yukarıda arkadas aynı fiyata başka sitelerde olduğunu göstermiş. Hepsiburadadan almak için acele etmeme gerek kalmayacak sanırım. 1-2 hafta il dışında cok yoğun olacağımdan hepsiburadanın indirim süresi bitsede problem değil. Yukarıdaki sorularıma göz atarsanız sevinirim.
Modemin adaptörünü al ve eletkrikçilere gidip eşdeğer ve SMPS özellkli bir adaptör al. 20 ytl falandır. Voltaj dalalanmalarına karşı en iyi çözüm bu.
Arkadaşlar şimdi bişey sormak istiyorum evde tek portlu wireless modem var ,
ondan ethernet kablosu ile buna kablo uzatsam yaklaşık 3. kattan 2. kata modem 3. katta olacak
1.kattan wireless çeker mi ?
Samsung D600 & Sony Ericsson w810i ASUS A2D = AMD Athlon XP Mobile 2800+(2133mhz),1024 Mb DDR 333mhz,64 mb ATI Radeon M. 9600Pro(gpu/ram: 344/360@495/455),100gb 7200rpm 8mb hdd,802.11b/g,Asus 1604p dvdrw... 3dmark 2001 :10312 3dmark 2003 :3293 LG P1 = Intel C2D 1.83,1024 Mb DDR 677mhz,384 mb ATI Radeon M. x1400,120gb 5400 hdd,3945ABG vs.....