Bana da az once ulasti fiyatina aldanmamak lazim gayet profesyonel bir alet hic sorunsuz calisti su anda mac filter acik SSID kapali kllaniyorum sifrelemeyi denemedim su an icin hic sorun yok cekim gucu de harika bence. Ayrica WDS destekliyor.
192.168.3.1 yazdın mı?Ben sorunsuz menüye girebiliyorum.Hatta wireless olarakta menüye girilebiliyor.Bendeki us robotics usr9106 wireless modemde bu olmuyor.İyi bir özellik mi kötü mü karar veremedim.Başkaları girebilir mi acaba?
quote:
Orjinalden alıntı: Snaqe
Benim ki az önce elime ulaştı taktığım gibide psp den bağlandım ama bilgisayardan web arayüzüne ulaşamadım gitti cihaz ip sini yazında bağlanmıyor
Ne yalan söyleyeyim bu fiyata göre özellikleri cidden çok iyi. Ufak tefek, zarif ama sinyali kuvveti, menüleri ve özellikleri çok iyi.
WDS * î görmekte şaşırtıcı oldu gerçekten.
WEP (64 BIT/ 128 BIT) TKIP+AES (WPA/WPA2) MAC FILTERING 802.1X Authentication hepsi var.
Gayet detaylı bir NAT'ı var. Parental control'lü filan.
F/P oranı çok iyi bir ürün diyebiliriz kesinlikle.
* The Wireless Distribution System (WDS) provides a means to extend the range of a Wireless Local Area Network (WLAN). WDS allows a wireless router to establish a direct link to other wireless base stations and to allows stations to roam freely within the area covered by the WDS.
192.168.3.1 yazdın mı?Ben sorunsuz menüye girebiliyorum.Hatta wireless olarakta menüye girilebiliyor.Bendeki us robotics usr9106 wireless modemde bu olmuyor.İyi bir özellik mi kötü mü karar veremedim.Başkaları girebilir mi acaba?
quote:
Benim ki az önce elime ulaştı taktığım gibide psp den bağlandım ama bilgisayardan web arayüzüne ulaşamadım gitti cihaz ip sini yazında bağlanmıyor
Hayır değil tabii ama MODEMİN ŞİFRESİNİ DEĞİŞTİRMEYİ UNUTMAYIN!!! Şifresiz geliyor bildiğiniz gibi.
quote:
denedim sayfa görüntülenemiyor
onun dışında bütün ayarları yaptım kolay kurulum cd sinden
modemi resetliyip denicem bide receiver bağlantısı için ipleri sınırlandırmıştım onunla alakalı olabilir diye umuyorum şimdi aklıma geldi
quote:
denedim sayfa görüntülenemiyor
onun dışında bütün ayarları yaptım kolay kurulum cd sinden
modemi resetliyip denicem bide receiver bağlantısı için ipleri sınırlandırmıştım onunla alakalı olabilir diye umuyorum şimdi aklıma geldi
Eğer bilgisayarı router'a takıp, otomatik IP al dersen erişebilirsin sorunsuz web arayüzüne.
Bu cihazla ve benzer cihazlarla ilgili (access point deniyor herhalde) bir sorum var :
Network'e normal modemden kablolu erişen bilgisayarlar ile kablosuz access point üzerinden kablosuz olarak erişen bilgisayarların hiçbir şekilde birbirini görememesi ve ağ üzerinden veri alışveriş yapamamasını sağlamak mümkün müdür ?
Bunu sormaktaki amacım, kablolu network'e bağlı bilgisayarların veri güvenliğini sağlamak.
Kablosuz güvenliği olarak WPA ve Mac filtreleme kullanabilirim tabi, ancak benim istediği teknik olarak veri alışverişinin mümkün olmaması, yan şifre kırılınca girebilme durumları olmaması lazım.
bende 1 tanesi bana olmak üzere toplamda 5 tane sipariş verdim bakalım beklicez :) benm evdeki wireless modemin wireless kısmı bozulmuştu 1 ay kadar önce iyi oldu bu iş :D
Samsung D600 & Sony Ericsson w810i ASUS A2D = AMD Athlon XP Mobile 2800+(2133mhz),1024 Mb DDR 333mhz,64 mb ATI Radeon M. 9600Pro(gpu/ram: 344/360@495/455),100gb 7200rpm 8mb hdd,802.11b/g,Asus 1604p dvdrw... 3dmark 2001 :10312 3dmark 2003 :3293 LG P1 = Intel C2D 1.83,1024 Mb DDR 677mhz,384 mb ATI Radeon M. x1400,120gb 5400 hdd,3945ABG vs.....
Bu cihazla ve benzer cihazlarla ilgili (access point deniyor herhalde) bir sorum var :
Network'e normal modemden kablolu erişen bilgisayarlar ile kablosuz access point üzerinden kablosuz olarak erişen bilgisayarların hiçbir şekilde birbirini görememesi ve ağ üzerinden veri alışveriş yapamamasını sağlamak mümkün müdür ?
Bunu sormaktaki amacım, kablolu network'e bağlı bilgisayarların veri güvenliğini sağlamak.
Kablosuz güvenliği olarak WPA ve Mac filtreleme kullanabilirim tabi, ancak benim istediği teknik olarak veri alışverişinin mümkün olmaması, yan şifre kırılınca girebilme durumları olmaması lazım.
Kırılamayacak bir güvenlik desteklemiyor, iki bilgisayarda de internete eriştiğine göre, şifreler kırıldığında kablosuzdan giriş yapılabilir. Fakat çoluk çocuğun kırmaması için bir çok güvenlik birlikte kullanılabilir. (MAC filtreleme, WPA2, SSID kapama gibi...)
Ayrıca router'ın herhangi bir LAN portu, modemin LAN portuna takılırsa modemin kablosuz cihazlara modem IP atıyor örn: 192.168.1.x gibi. Fakat modem router'ın WAN portuna takılırsa kablosuz cihazlara router IP atıyor 192.168.3.x gibi IP ler atanıyor. Belki ufak da olsa, ağlar arasında bir yalıtım söz konusu.
Access point daha gelişmiş bir cihazdır, bu cihaz router. Access point aynı bilgisayardaki ethernet kartı gibi kablosuz ağları tarayabilen bir cihazdır. Örneğin evinizi bir köşesinde %50 seviyeli şifresiz kablosuz sinyali buldunuz fakat evin başka hiç bir yerinde çekmiyor. Access point'i sinyalin çektiği yere koyuyorsunuz, web arayüsü ile arama yapıp access pointin %50 sinyalli cihaza bağlanmasını sağlıyorsunuz. Siz evinizin her yerinden mükemmel şekilde kablosuz bağlantıya kavuşuyorsunuz. Siz acess point'a bağlanıyorsunuz, access point sizi o kablosuz cihaza bağlıyor.
Router ise böyle bir şey yapamıyor ama destek veriyor (WDS desteği).
ARkadaşlar benim de bu router bugün elime geçti.Zoomx4 markalı bir kablolu modemim var.Routerı buna bağladım.Online PES oynadığım için port açmam gerekiyor.Yoksa networke girmiyor.Fakat routerı taktıktan sonra ne yaptıysam bu portu açamadım.Nat ayarlarından yapmadığım kalmadı.Acama routerın wanına degil de lan kısmına mı kabloyu baglayıp diger ucunu modemin lanına baglamalıyım. Bu routerda portu nasıl acacagız bilgisi olan birisiy ardım ederse sevinirim...