arkadaşlar ben bu televizyonu yaklaşık 8 ay önce Teknosa'dan almıştım. O zamanlar pek bir bilgim yoktu, Full HD olayını sonradan öğrendim. Bugüne kadar televizyonu monitör olarakta kullandım ama VGA girişinden 1360x768 çözünürlüğünde. Bugün HDMI kablo alıp geldim, amacım görüntü kalitesini karşılaştırmaktı çünkü kabloyu monitörümde kullanmak içn almıştım. Tv bağladım ve nVidia kontrol panelinden bir baktım 1080p çözünürlüğü görünce çok şaşırdım. Dedim acaba yanlışmı gördü bilgisayar. Çektim çözünürlüğü 1920 x 1080 ve aynı anda Tv aynı çözünürlüğe geldi Hemen elimde bulunan 108op görüntüleri oynatmaya başladım. Valla çok sevindim ama bu normal bir durummu ? yani televizyonum full hd mi ? yoksa kendimimi kandırıyorum
Yani 32" Tv de full hd olayı bildiğim kadarı ile çok nadir ve bir kaç markada var ...
1-Senin LG nin PC algılama pixel değeri max.1366X768 dir>>kullanma kılavuzuna bir bak,yoksada önemi değil,ama 32" panellerde max.değer budur(veya 1280X720 veya 1024X768 olabilir) ancak yeni LG lerde artık bu değer 1366X768 dir
2-Gördüklerinin FULLHD ile alakası yoktur!
3-1080p leri açması/oynatması v.s ayrı bir olaydır ve panelin bunları "Downscale" ederek kendi native değerine getirip görüntüyü işleyebilir!senin gördüğün görüntüde 1366X768pixel bir görüntü işleme kalitesidir.
4-Bugün dünyada 32"FULLHD LCD TV olarak sadece Sharp GP1U(bu USA/Canada/Japan serisidir)veya bunun Avrupa versiyonu olan X20 serisinde vardır ve başka hiçbir üreticide böyle 32"FULLHD bir panel yoktur henüz,tabi bu dediğim normal bir LCD TV olarak,yoksa "Monitör" olarak bir çok markada 32"FULLHD vardır,aslında bunlara FULLHD ötesinide açarlar ama böyle bir kaynak yok henüz! Bunlarda sadece USA pazarında bulunuyor.
5-Kablo(HDMI) ilede alakası yoktur!!HDMI sadece belirli bir yüksek sinyalin kayıpsız aktarılabilmesine aracılık eder+bazı işlemlerde sinyalin tam 1080i/p değerinde gitmesi için gerekir!PS3/BR/HDDVD gibi,ancak bu arada yeni nesil bazı Component girişlerde size full 1080p görüntüyü verir,illa HDMI kullanmak gerekmez bu durumda,ama dediğim gibi componenetin 1080p destekli olması lazımdır! ------ Sharp X20 ler bizde İst.Blş.de vardır,zaten bu panel Monitör+TV dir yani Multiformat Display dir+ Selam
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 5 Şubat 2008; 0:00:06 >
ama simgelerde aynı oranda küçüldü ve 1680x1050 duvar kağıdı ekranda küçük kalıyor, başka birşey daha var, ekranı 1360x768 'e alıp resim capture yaptığımda aynı oranda küçülüyor ?
ama simgelerde aynı oranda küçüldü ve 1680x1050 duvar kağıdı ekranda küçük kalıyor, başka birşey daha var, ekranı 1360x768 'e alıp resim capture yaptığımda aynı oranda küçülüyor ?
Sanırım yukarıda yazdığımı anlamadın daha??? GCard la yaptığın uygulamalarla alakası yok bu senin dediklerinin!! TV ni sen Monitör olarak görme,sonra yanılırsın! Senin panelin ""PC yi algılama" değeri>>1366X768 dir,bu kadar basit,görüntülerin veya başka uygulamaların şekil değiştirmesi v.s bu senin dediğin olayla alakası yoktur,kafanı karıştırma boşuna. Zaten dediğin değer 1360X768 tam GCard ın pixel çıkış değeridir ve bunu ayarlıyacaksın sen aradaki 1360-1368 farkı hiç önemli değildir! ------- Bu ayarı değiştirip>>düşürerek/arttırarak sadece panelin native değerinden çıkacağın için büyük-küçük v.s durumlar olabilir, ayrıca sen 1080p sinyalde göndersen hatta 2080p de göndersen senin panelin kendi native değeri neyse ona göre algılayacaktır sinyali dostum,OK mi?? Selam+
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 5 Şubat 2008; 0:26:23 >
Peki bir soru sorayım.Vgadan hdmi ya geçtiğinzde bir çözünürlük artınca ekranda bir fark hissettinizmi yani netleşme gibi bir durum oldumu?Ve oyunlarda bu çözünürlüğü denedinizmi acaba çıkıyormu?
oyunlarda denemedim ama görüntünün netleştiğine adım ibi eminim, çünkü 1080p görüntüleri 1360 çözünürlükte açıp deniyorum sonra 1920 ye alıyorum bariz bir netlik kesinlikle sözkonusu, şimdi oyunlarda deneyeceğim SS leri atarım
çoklu monitör ayarında aşağıdaki seçenekler mevcut
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kumandan -- 5 Şubat 2008; 1:16:48 >
Birde şöyle bir SS vereyim... Pencere oynatım modunda küçülttüm, bu küçülmüş hali bile native çözünürlüğün üzerinde iken ... bilmiyorum yani sonuçta ben vga çıkışından kullanıyorum bana bu şekilde monitör olarak bile veriyor olsa, yeterli bir çözünürlük diye düşünüyorum.
ayrıca arka planda görülen duvar kağıdı 1680x1050 pixel.
ayrıca dediğiniz gibi downscale olayı varsa, yani anladığım kadarı ile diyorsunuzki ; yaklaşık 1,5 pixellik görüntüyü 1 pixele sıkıştırarark gösteriyor ? o zaman görüntü sıkışmasından kaynaklanan bozukluklar meydana gelmezmi ? yani bu dediğim olay belki SS de gözükmeyebilir ama normal izlerken rahatsız edici şekilde olmazmı ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kumandan -- 5 Şubat 2008; 2:06:24 >
Öncelikle crysis harika gözüküyor .Yalnız Nvidia control panelde gözüken çözünürlük 1080i yani 1080p değil !.Hd ready paneller 1080i çözünürlük verdikleri için pc bağlantısında 1920 x 1080 çözünürlüğüne çıkmış.Peki bu çözünürlükte 1:1 pixel mapping oluyormu?