Şimdi Ara

Firefoxun Güç(RAM) Tüketimini Düşürelim (Resimli)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilindiği üzere Firefox, özellikle uzun süreli kullanımlarda eklenince bellek kullanımı tavan yapıyordu.Bu yöntem yabancı basında da büyük sükse yapmış bu ince ayarla firefoxun Bellek kullanım miktarı baya bir düşüyor.Öncelikle Firefox'da boş tarayıcıya "about:config" yazarak Firefox'un ayar bölümüne giriyoruz.

Şimdi küçük bir ayar yapacağız; bunun için ayarlar sayfasından faremizin sağ tuşuna tıklıyor ve aşağıda resimde gördüğümüz sekmeleri seçiyoruz.

Karşımıza ayar kodunu yazacağımız ekran gelecektir. Buraya şu kodu yazıyoruz: "config.trim_on_minimize".(not kopyala yapıştır yaparken dikkat edin bir space boşluk kalıyor bi de tırnaklar yok)

Daha sonra ayarın aktif olması için "True" seçeneğini işaretliyor ve ayarlarımıza son veriyoruz. Eğer bu seçenek gelmezse, süzgeç kısmına kodu yazarak ayarı bulabilir; üzerine çift tıklayarak "True" olmasını yani çalışır hale gelmesini sağlayabiliriz.

İşte Firefox'un 30-40 MB RAM harcarken, simge durumuna düşürülmesi sonucu harcadığı son RAM kullanım miktarı

NOT:Alıntıdır......

B U R A D A Y I M

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chingachgook -- 12 Şubat 2008; 23:48:15 >

• Opera'ya geçtim, Ram kullanımı epey bi' azmış zaten :).

EMEKLERİNE SAĞLIK YİNE DE !!!
  • Yinede bu yöntemi bir kullan derim.
  • Evet kod gerçekten başarılı Yani firefox'u minize yani alta aldığınızda ram kullanımını nerdeyse %10 a çekiyor yani %90 lık bir kazanç sağlıyor.irefox kullanan herkez bence bu yöntemi kullanmalı.Zararı yok ayrarı çok.
  • çok sağol arkadaşım bunu yapmadan önce 65mb ram kullanırken 25 mb ta düştü sağolasın işe yarıyor
  • rami ne kadar harçadığına nereden bakıyoruz
  • ctrl + alt+ del görev yöneticisini aç, işlemler sekmesini tıka solda programların ismi sağdada kullandığı bellek yazar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hararetle tavsiye ederim arkadaşlar.hakkaten çok faydalı oluyor.Demedi demeyin..
  • Teşekkür ederim!!!
  • evet bendede uzun süreli gezmelerde sapıtma oluyodu teşekkürler.
  • Rica ederim.
  • harbiden süper helal olsun kardeş
  • Teşekkürler
  • Sizlerde sağolun arkadaşlar.
  • teşekkürler
  • çok faydalı bir paylaşım...
    cok teşekkürler...
  • teşekkürler.remde %50 tasarruf oldu.
  • Dostum orda süzgeç kısmına ''sau_nightmare'' yazıcaz sanırsam resimde öyle anlatıyor ama yazdıklarında bahsetmemişsin. 2 türlü de yaptım ufak bi düşüş oldu sağol.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mOnstEr.ay

Dostum orda süzgeç kısmına ''sau_nightmare'' yazıcaz sanırsam resimde öyle anlatıyor ama yazdıklarında bahsetmemişsin. 2 türlü de yaptım ufak bi düşüş oldu sağol.

Hayır kardeş ''sau_nightmare'' yazmayacaksın , o imzadır.Resimlere dikkat et.
  • Teşekkürler...
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.