Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: ##Sistem Tavsiyeleri##(09.02.2008)

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Sistem Tavsiyeleri >> Cevap: ##Sistem Tavsiyeleri##(09.02.2008) Sayfa: <<   < önceki  5 6 [7] 8 9 10 11 12 13 14   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
gezgin

19 Şubat 2008; 22:19:57 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

İyi akşamlar bu konuda emeği geçen herkese çok teşekkürler
artık eski sistemi yenilemenin vakti geldi vede bende şöyle bir
sistem hazırladım:
abit I-n73h
e2160
2*1gb kingston 667
diğer parçaları eski sistemden kullanacağım
merak ettiğim konu bu anakartla işlemciye oc çekip çekemeyeceğim (abite güveniyom aslında ama )aslında daha ii bir sistem kurmak isterdim ama 22' lcd alıcağımdan para kalmayacak . Amacım anakartı devamlı kullanmak 45nm desteği var zatan yazında elim rahata kavuşuncaya kadar onboard e.k kullanmak ondan sonra 3690-9600 gibi bişi almak
bu sistemi alayımmı yoksa yazın toptanmı alayım(ünlü ds3l ile )
her hali ile şimdiki sistemden daha iyidir işallah,galiba,umarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gezgin -- 23 Şubat 2008; 20:05:44 >

Helsinki Vampire

Sisteme Gözat

19 Şubat 2008; 22:22:08 

@OErdem:

Sevgili Erdem diyorum ki işlemciye Q6600'de karar kılsam ve Q9xxx serisini gözden çıkarsam... Bana bunu yapma mı derdin yoksa Q6600 aldıktan sonra ve Q9xxx serisi çıktıktan sonra neler kaçırdığımı daha mı iyi anlarım? Ve maalesef 22" e kadar çıkamayacağım lcd monitör için =( Yani bukadar şeyi alıpta onu alamıyormusun demekle haklısın ama işin donanım bölümüne daha çok göz kırpıyorum.

Ve şimdi monitör için sanırım uzun uzun okuduğum yazılardan sonra HP W2007V 20'' diyeceğim.Ama en büyük sorunu (sorunlar bitmiyor) Analog çıkışa sahip olması.Benim için bu çok büyük bir eksi yaratır mı? Yoksa minimal oynayan değerler mi söz konusu? Kusura bakma sakız gibi uzatıyorum, farkındayım.Ama aklımda bilir kişinin ağzından çıkacak güvenilir kanıtlara ihtiyacım olduğun en ufak noktayı bile kaçırmak istemediğimden bu uzatmalar.Ben tekrar teşekkür ediyorum cevabın için.Gönül ister daha uzun konuşmak ama işiniz malum burada =) Sevgilerimle.

Intel Q6600 2.6 GHZ | Thermaltake Big Typhon | Asus Striker II Formula 780i SLI | OCZ Reaper 1*4 GB 800 MHz | ASUS EN8800 GT 512 MB (SLI) | Thermaltake Thougpower 750W | Creative Audigy 2 ZS | Feel Hurricane 2 | Benq X2200W | Logitech Revolution Mouse | Logitech Cordless Desktop LX 710 | Logitech Z-10 2.0 Speaker
gezincis

19 Şubat 2008; 22:39:10 

monitör olarak kesinlikle şu an kullandığı öneririm
samsung 206bw
2 ms tepki süresi
800:1 kontrast(3000:1 e denk)
analog ve dvi girişler var
parlaklık ayarını otomatik ayarlıyorsun(text,film,oyun,internet gibi)
çokta ergonomik
ve mutlaka kadıköye bak. ben bahçelievler golda baktım ama gidip kadıköy gold dan aldım ve 80 ytl daha ucuza aldım
:)

OErdem

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

20 Şubat 2008; 13:17:01 

ONURARIKAN81
bana sorarsanız amd ye pek bakmayın...
paranın karşılığını tam olarak veremeyebiliyor amd, özellikle hız aştırmada ve yüksek modellerde...

gezincis
CPU INTEL E8400 Core2 DUO 3.0 GHz Socket 775 6MB, 1333 MHz, 45nm 203 $ ısı sensörü sorunlarını bir araştırın derim
ANAKART GIGABYTE P35C-DS3R, P35, DDR2-DDR3, PCIExp, Socket 775, Core 2 Duo, 1333, rev 2.1 136 $ combo almayın ama 2.1 daha iyidir tabiki
BELLEK - RAM KINGSTON 2 GB (2 x 1GB) DDR2 800 Mhz RAM 63 $ güzel
HDD WESTERN DIGITAL 250 GB HDD SATA II NCQ 16 MB 67 $ seagate 410as 3AAC alın derim
EKRAN KARTI SAPPHIRE ATI HD3850 256 MB, PCIExp Ekran Kartı, Direct X10, DDR3, 256 bit, 670/1660 183 $ palit marka alın
KASA ASUS TA951 SIYAH 350W 61 $ yetersiz kasa ve gk, cm rc690 alın en az bu sistem için
KLAVYE_MOUSE A4 TECH RKS-870D USB KABLOSUZ KLAVYE+MOUSE 33 $
CD-DVD YAZICI ASUS DRW-2014L1T 20X DVD WR Siyah Kutulu - LightScribe - SATA 37 $
HOPARLÖR CREATIVE A30 2.0 HOPARLÖR 12 $
KART OKUYUCU - FDD S-Link 25 in 1 Card Reader 10 $

gezgin
parçalar güzel seçilmiş ama sanırım gelmemiş işlemci modeli yazmışsınız daha...
yada e2160 olucaktı o...
benim her zaman görüşüm sistemi toptan almanızdır...

Helsinki Vampire
merhabalar
analog lcd almanız demek, sadece dümdüz lcd görünümlü crt kullanmanız demektir...
analog da yazılar bulanık kalıyor, monitör bölümündeki iki tip bağlantı şekli ile karşılaştırmalar mevcut, kesinlikle dvi...
Q6600 B3 kullanan ve birçok G0 kullanmış birisi olarak Q6600 çok ısınıyor ve 45nm beklemelisiniz diyebilirim çok rahatça, bir süre sonra kafayı takıyorsunuz ister istemez, hız aştırma yapacaksanız zaten
kesin bekleyin...

benim tavsiyem hala 22 samsung 2232bw yada hp 22

"Ben icap ettiği zaman en büyük hediyem olmak üzere, Türk Milletine canımı vereceğim."
M.K.ATATÜRK

gezgin

20 Şubat 2008; 14:02:08 

quote:

Orjinalden alıntı: OErdem

gezgin
parçalar güzel seçilmiş ama sanırım gelmemiş işlemci modeli yazmışsınız daha...
yada e2160 olucaktı o...
benim her zaman görüşüm sistemi toptan almanızdır

evet evet 2160 dı o (gözden kaçırmışım)
sistemin geri kalanı dediğimde zaten samsung160gb, samsung 16xdvdrw bide uyuz quake kasa
ama tavsiyenize uyup toptan almaya çalışacağım yaza doğru e8000 seriside ucuzlamış olur

argus wishingwell

20 Şubat 2008; 14:05:19 

ben çıldırdım, aylarca oyun oynayamamanın ezikliğini gidermek için ve 2-3 yıl idare etmesi ve sistem eskidiğinde overclock ve upgrade seçenekleri bakımından şöyle bir sistem topladım; hangi parça hangi parçaya uyar, o bunu destekler mi hangi chipset hangi kartta çalışır diye merak edenler için küçük de olsa yol gösterici olabilir.

İşlemci: İntel Core2 duo E8400 3.00ghz 1.333 mhz fsb (215 dolar)
Anakart: Gigabyte x38 ds4 1200 ddr2 ram ve 1600 mhz fsb 45nm intel işlemci desteği 2x pciE 2.0 slot desteği (220 dolar)
Ekran Kartı: Powercolor 3870 x2 (519 dolar)- (exa bilgisayarda var şu an)
Bellek: kingston hyperx 1200 mhz 2*1 gb kit (195 dolar)
HDD: 320 x 2 seagate 16mb sata2 ncq disk (98 x2 dolar)
dvd: lg sata dvd dual layer writer (30 dolar civarı)
kasa: cm 690 cooler master 460 w kasa (125 dolar) (eksen bilgisayarda var şu an)
güç kaynağı: 610 w ocz (135 dolar)
monitör: viewsonic 2230 vm lcd monitör (530 dolar civarı)(nerede var bilmiyorum ben 2. el arkadaştan aldım daha ucuza)

sistem uyumlu ve kararlı bir şekilde çalışıyor, puanlamalarını yapamadım henüz ama yirmi yıldır aktif oyuncu olduğumdan dolayı sistemin canavar bir performansı olduğunu söyleyebilirim, fiyatlar da kdv hariç ortalama fiyatlar, gerek uyum gerek fiyat olarak işinize yarar ise ne mutlu.

* tek sıkıntım ramleri işlemciye dokunmadan 1066 da çalıştırabiliyorum, oradan kazık yedim. oc düşünmüyorsanız direkt 1066 kit alın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi argus wishingwell -- 21 Şubat 2008; 10:14:37 >

E8400 3.0 ghz 1333 mhz --- Gigabyte x38-ds4 --- Kingston hyperx 1200 mhz 2*1 gb kit --- 2*Seagate 320 7200 ncq sata2 16mb raid0 --- Powercolor ati radeon 3870 x2 --- cm 690 kasa --- 610 w ocz psu --- lg sata2 dual dvd r --- viewsonic vg2230wm monitör --- jbl creatureII speaker
Helsinki Vampire

Sisteme Gözat

20 Şubat 2008; 14:29:17 

@OErdem:

Sanırım monitor konusundaki emin cümlelerin beni biraz zorlayacakta olsa HP 22" almaya itti.Teşekkürler =)

Ve işlemci konusundaysa sanırım E8400 almaya karar kılmış bulunmaktayım.Şuan için hız aşırtma yapmak gibi bir niyetim yok.Sanırım payıma düşen kadarıyla yetinebilirim =)

Ve son olarak ilk sayfada belirtildiği üzere ben bu sistemi kendi şehrimde nereden temin edebilirim.İntikal ettiğim şehir İzmirdir.Tekrar sarfetmiş olduğun için açıklayıcı cümlelerin için teşekkür ederim.İyi çalışmalar diliyorum.

Intel Q6600 2.6 GHZ | Thermaltake Big Typhon | Asus Striker II Formula 780i SLI | OCZ Reaper 1*4 GB 800 MHz | ASUS EN8800 GT 512 MB (SLI) | Thermaltake Thougpower 750W | Creative Audigy 2 ZS | Feel Hurricane 2 | Benq X2200W | Logitech Revolution Mouse | Logitech Cordless Desktop LX 710 | Logitech Z-10 2.0 Speaker
argus wishingwell

20 Şubat 2008; 14:44:32 

quote:

Orjinalden alıntı: Helsinki Vampire

@OErdem:

Sanırım monitor konusundaki emin cümlelerin beni biraz zorlayacakta olsa HP 22" almaya itti.Teşekkürler =)

Ve işlemci konusundaysa sanırım E8400 almaya karar kılmış bulunmaktayım.Şuan için hız aşırtma yapmak gibi bir niyetim yok.Sanırım payıma düşen kadarıyla yetinebilirim =)

Ve son olarak ilk sayfada belirtildiği üzere ben bu sistemi kendi şehrimde nereden temin edebilirim.İntikal ettiğim şehir İzmirdir.Tekrar sarfetmiş olduğun için açıklayıcı cümlelerin için teşekkür ederim.İyi çalışmalar diliyorum.

istediğin parçaları teknofiyat com dan aratıp kendi şehrinde nerelerde satıldığını biraz araştırarak bulabilirsin. E8400 kesinlikle tavsiyem, hem fiyatı makul performansa göre, hem 45 nm teknoloji ile ısı-enerji oranı 55nm lere göre daha düşük (az da olsa) hem de 4 çekirdekli işlemci desteği şu an çok fazla uygulama tarafından desteklenmiyor.

E8400 3.0 ghz 1333 mhz --- Gigabyte x38-ds4 --- Kingston hyperx 1200 mhz 2*1 gb kit --- 2*Seagate 320 7200 ncq sata2 16mb raid0 --- Powercolor ati radeon 3870 x2 --- cm 690 kasa --- 610 w ocz psu --- lg sata2 dual dvd r --- viewsonic vg2230wm monitör --- jbl creatureII speaker
hiteknoloji

20 Şubat 2008; 15:18:03 

quote:

Orjinalden alıntı: Helsinki Vampire

Öncelikle "sistem tavsiyesi bölümünü" hazırlayan değerli arkadaşların emeklerine sonsuz teşekkür ediyorum ki kafasında "ne alsam, bunu alsam bununla eşdeğer olur mu" gibi sorularına cevap niteliği olan araştırmlarınız gerçekten takdire şayan.

Aslında benim söylemek istediğim belki biraz daha farklı olacak burada ama o kadar bakındıktan sonra en mantıklı olarak burada lanse etmem mantıklı geldi bana.Eğer ki söyliyeceklerimin yeri burası değilse, şimdiden özürlerimi sunuyorum.

Hemen maruzatıma geçiyorum.

Bir sistemim var fakat sadece anakart ve işlemci fanım olan Thermaltake Big Typhon ayakta kalabildi tüm konfigürasyonum içerisinde.Anakartım: ASUS Striker Extreme (son bios update'i de mevcut).Öncelikle anakart hariç almayı düşündüğüm sistemi açıklamak istiyorum;

- Intel Q6600 veya E8400
- (X2) OCZ 2GB (2x1GB) Reaper Hpc Edition PC2 6400 DDR2 800Mhz CL4 Ram (toplamda 4 gb)
- ZOTAC 8800 GT AMP! Edition (SLI yapacağım)
- Thermaltake 750 Watt PSU
- WD 500 gb Hard Disk
- Philips 20" 200CW8FB veya HP W2007V 20''
- Kasa için hala kafam karışık

(Tam isimlerini yazmadım.Umarım sorun teşkil etmemiştir)

Şimdi asıl değinmek istediğim noktaya gelecek olursam; Sizce düşündüğüm konfigürasyon birbir ile uyumlu parçalara mı sahiptir? Ve bundan da önemlisi bana "bunları bunları kullanırsan daha iyi olur" demeniz gereken noktaları merak ediyorum.Kafamın karışık olduğu en önemli nokta işlemci ve ekran.İllede şu olsun demenizi beklemiyorum elbette.Sadece sabit fikirli olduğum noktları yoketmeniz benim yararıma olacaktır diye düşünüyorum.Şimdiden yardımlarınız için teşekkürü borç biliyorum.İyi çalışmalar.

Selamlar

Birkaç parça üzerinde yorum yapmak istiyorum izninizle. Her ne kadar Thermaltake markası oldukça iyi bir marka olsa da Toughpower 750W ile 8800gt arasında anlaşılamayan bir sorun var . Uzun süredir bu sorunlar uğraşan forumdan bir arkadaşımız var ve bir türlü çözülemedi sorun... Ayrıca OErdem hocama aynen katılıyorum DVI çıkışlı bir monitör şart artık . Son olarak HDD olarak 500GB Tek HDD yerine 2*250GB Seagate 410AS alıp raid0 yapmanı öneririm performans açısından . Kasa olarak da tabi ki önerim Lian Li PC007-FB olacaktır ...

hitech_bilisim@hotmail.com
ethelmanea

20 Şubat 2008; 15:39:37 

teşekkürler kardeşim

http://www.bozkirpostasi.net -- http://www.bozkir.com.tr --
http://www.dedektif.tk
ONURARIKAN81

20 Şubat 2008; 15:45:02 

quote:

Orjinalden alıntı: OErdem

ONURARIKAN81
bana sorarsanız amd ye pek bakmayın...
paranın karşılığını tam olarak veremeyebiliyor amd, özellikle hız aştırmada ve yüksek modellerde...

peki o zmn bu amd 4800 yerine c2d 4500 alsam daha iyi performans alabilirmiyim ve daha iyi overclock yapabilirmiyim??

iRoNMaSTeR

Sisteme Gözat

20 Şubat 2008; 19:16:23