ekran kartı için bi bütçe belirlemedim ama 400ytl olabilir bayabi oyun oynarım cad programlarıda kullanıyorum oc yapmayı dusunmuyorum pek bi bilgim yok o konuda
Cluber00 hocam, öncelikle katkın için çok teşekkür ederim..
Ekran kartını alacağım yerde 4870'in fiyatı neredeyse 4850'nin iki katı, bu sebeple benim için gerçekten pahalı bir seçim olur.
Ayrıca harddisk konusunda da 1 TB'lık seagate'in 250 gb'lıklara göre daha yüksek teknolojiye sahip olduğunu düşünüyorum, yanılıyorsam lütfen düzeltin ( ki 1TB'lık model ön belleği 32 mb 250 Gb'lıkların 16 mb)
DVDRW için samsung benim için de ihtimal dahilinde, dediğim gibi kopya cd ve dvd'leri okumakta problem çıkarmasın yeter benim için.
Kasa konusunda da, adını verdiğim kasayı 80 $'ın altında alacağım için tercih etmiştim. 1 Dediğiniz gibi kasa ve güç kaynağı olarak ayrı ayrı almam durumunda gerçekten yüksek güç değerlerine ulaşabileceğim ancak, benim için gerçekten fiat anlamında zorlayıcı bir faktör olacak. Adı geçen Thermaltake gerçekten belirttiğim sistemin sorunsuz çalışmasını sağlar ise, sistem için daha fazla para harcamak istemiyorum zira, limitlerimi fazlasıyla zorladım. Ama şuna emin olun, bütce konusunda biraz dahi rahatlamam söz konusu olursa, nasihatlerini kulağıma küpe yapacağım.
Konuya dair fikir verecek diğer arkadaşların da yorumlarını bekliyorum..
Şimdiden herkese tekrar teşşekür etmek istiyorum..
CaPyBaRa ne kadar çok depo alanı o kadar çok ses o kadar kalınlık ısınma demek hocam. 250gb 410as 3aac kadar iyi hdd görmedim diyebilirim. iki tane 320gb seagate te mevcut bende ama resmen aradaki 10mb/s hız farkı beni deli ediyor. yüksek sistemlerde kasa + psu mutlaka olmalı hocam. ilk sayfadaki sistemlere bakmayı unutmayın £hmet kasa güzel evet, bende büyük olanı mevcut ama büyük olanı bile bana göre küçük bir kasa, siz bilirsiniz.
arkadaslar bu atı hd4850 erkan kartında digital 7.1 ses sitemi demiş bundan yararlanmak ıcın lcd tvye sadece ekran kartının dvı kablosunu baglamak yeterlımıdır? birde benim topladıgım pcde erkan kartı ddr3 ramler ise ddr2 bu bi sorun yaratır mı
arkadaslar yardımlarınız için cok tesekkur ederim core2dou e8400 ile core2qaud q6600 arasında cok bi fark varmıdır erdem hocam birde iki işlemci arasında harcadıgı guç bakımından 100wattlık bi fark var(extreme power supply calculator da baktım) bu farkgercekçimi core2duo e8400 ü alsam cok fark eder mi alacagım verim bakımından?
tavsiyeleriniz ile topladığım ilk sistem gayet başarılı onun için teşekkür ediyorum OErdem hocam şimdi üzerinde herhangibir o/c yapılmayacak bi kasa toplamak istiyorum amd 2.7 ve hd3850 düşünüyorm kasa anakart ve ram tavsiyesinde bulunabilir misiniz? Şöyle sorayım imzamdaki sistemin aynısı olabilir mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatguncom -- 18 Temmuz 2008; 3:18:36 >