Muhtemelen pazartesi yada en geç salı gün itibariyle çalışmakta olduğumuz ofise 2 adaet pc daha alacağız(inşallah ) Çalışacak programlar: Adobe Photoshop Adobe Flash Adobe Dreamw. Adobe Fireworks Adobe Ilustrator 3dMax 9 Ms SQL .NET, php vs vs vs
yani Web tasarım ve 3d çalışacak makinelerde.
ortalama bütçemiz 1200 YTL kdv dahilde. ekran kartı gücü tam olarak bu programlarda ne derece önemlidir bilemiyorum. Belki 780g çipsetli bi amd bizim işimizi çok rahat karşılayacaktır. Tavsiyelerinizi bekliyorum. PM de olabilir.
Not : Sistem amd yada intel olabilir. Sistemlerde OVERCLOCK kesinlikle düşünülmüyor. Tavsiyeler bu yönde olrsa sevinirim.
@ OErdem Sistem tavsiyeleriyle ilgili bazı güncellemeler yapmanızı rica edeceğim. Öncelikle AMD ve İntel sistemler arasında 50 ile 300 YTL arası fiyat farkları var tavsiye edilen sisteme göre değişmekte. Bu fiyat farkları tavsiyelerinizde kriter mi? Aslında eski x2 5200, x2 5600 veya x2 6000 gibi işlemcilerin yerine x3 8450, x3 8650 veya x3 8750 gibi sorunsuz b3 revizyonlu ve hem performans olarak karşısındaki intel işlemciye denk hemde fiyat olarak karşısındaki intel işlemciye denk sistemeler oluşturmanız daha sağlıklı olacaktır. Mesela x2 5200 gibi bi işlemcinin e8400'e denk olması imkansız ayrıca fiyat olarak da denk bi işlemci değil arada 125 YTL gibi ciddi bir fiyat farkı var. E8400'ün karşısına x3 8650 gibi bi işlemci koyarsanız hem fiyat hemde performans olarak daha denk sistemler oluşturabilirsiniz ve 780g hybrid crossfire sayesinde ofis sistemlerinde kullanıcı için daha tercih edilebilir AMD sistemler ortaya çıkabilir. Yazdıklarım sadece tavsiyedir dikkate alıp almamak sizin insiyatifinizdedir.
honneur sistemlerinizi ucuz olmasını isterseniz amd kuralım derim, ama siz performans daha önemli derseniz ki 300 dolar kadar oynar intel kuralım derim
YigitK sistem gayet uygun olmuş hocam ama almadan önce biraz daha bekleyin, hem ekran kartı için hemde anakart için
tepeb daha önceki önerilerinizi dikkate aldığım gibi, bu önerinizide dikkate alacağımdan şüpheniz olmasın... yaklaşık 2 aydır her haftasonu 3-4 şehir dışında olmam nedeni ile sistemler dengesizleşmiş durumda olabilir, ama sistem tavsiyeleri 1-2 hafta içinde çok değişik bir şekil alabilir
tepeb daha önceki önerilerinizi dikkate aldığım gibi, bu önerinizide dikkate alacağımdan şüpheniz olmasın... yaklaşık 2 aydır her haftasonu 3-4 şehir dışında olmam nedeni ile sistemler dengesizleşmiş durumda olabilir, ama sistem tavsiyeleri 1-2 hafta içinde çok değişik bir şekil alabilir
İlginiz için teşekkür ederim Allah kolaylık versin.
Hocam tavsiyelerinizi bekliyorum. Ben sisteme düşündüğümüz gerekli monitor. Vs. gibi bileşenleri belirleyip elde kalan paraya göre net sonucu çıkarırım. Ona göre tavsiyelerde bulunmanız sizin içinde çok daha kolay olacaktır sanırım. Bu arada ilk sayfadaki önerilerinize bakarak sistem çıkardım bakalım fikirleriniz ne olacak. AMD için önerilerinizi bekliyorum. Bu arada yukarıdaki programlar için 780g çipsetindeki OB ekran kartı bizim işimizi görürmü acaba ?
Sistem. 1 Intel Core2Duo E8400 3.00DC 1333MHz 775Pin 6Mb Box 193,29 $ 2 Gigabyte P35-DS3R FSB 1333 DDR21066 GLan 114,00 $ 3 Sapphire HD3650 256M DDR3 PCI-E Dual DVI 69,68 $ 4 2GB DDR2 Ram 800MHz KIT (2*1Gb)Vista Upg-XTC(OCZ) 57,00 $ 5 250GB Seagate 7200rpm 16MB Cache NCQ SATA-2 Hdd 57,77 $ 6 Atx Aopen QF50-G020 Gümüş Siyah 350W PEAK Kasa 53,00 $ 7 19" Philips 190SW8FS Wide 5ms Gümüş LCD Monitör 213,41 $ 8 Asus KM-61 Siyah Klavye Mouse Set *yeni* 15,00 $ 9 LG H20NS 20xDVDRW SuperMulti Siyah Sata Bulk 24 $
Genel Tutar : 797 $ Genel KDV li toplam: 940 $ *1,230 = 1156 YTL
Upgrade olabilecekler ne dersiniz ? 1-Intel Core2Quad Q6600 2.4QC 1066MHz 775Pin 8Mb Box - 224 $ 2-320GB Seagate 7200rpm 16MB Cache NCQ SATA-2 Hdd - 63$ 3- Kasa yada güç kaynağı olabilir 4- Amd Phenom 9550 2.2GHz Quad Core 2Mb AM2+ - 214$ 5- Buna uygun 780g çipsetli bir anakart olabilir.
Diğer bileşenler sanırım aynı kalabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi honneur -- 29 Mayıs 2008; 16:00:34 >
ofise bunlar fazla bence. daha önce bir arkadas 1000 ytl lik pc istemişti ofis için,ona tam 100ytl lik bir sistem yazmıstm,ama ofise o da fazlaydı tabi.. o kullandıgınız progremlar ve ofise yetecek bir bilgisayaramı istiyorsunuz? yoksa 1200 ytl lik bir ofis bilgsayaraımı istiyorsunuz..
Kullandığımız programları yazdım yukarıda bu programlarda bizi sıkıntıya uğratmayacak 1200 liralık bir sisetm istiyorum. Ofise fazla derken bu makinalardan birinde max 9 çalışacak ve işi sanırım render felan olacak. Böyle bir durumda sistemlerin çokta yetersiz kalmasını istemmem doğrusu. Bu doğrultuda önerilerinize açığım... AMD yada intel yada 1 amd 1 intelde alabilirz.
Başka bir sorum daha var. Evdeki sistemi ofiste kullanıp acaba evemi biraz daha iyi bir sistem toplasam ?? ASUS M2N Anakart , AMD 5000+ CPU, 2 gb ddr2 667 ram, 3870 ekran kartı(Bunu değiştirmeyi düşünmüyorum), 250+320 gb disk dvd rec vs.vs.
anakart işlemci ve ramları buradan diğer toplanacak olana transfer edip ev için daha iyi bişeyler ayarlayabilirim. (Firma kendimizin yanlış anlaşılmasın )
Bu bilgiler ışığında vereceğiniz bilgilere AÇIM. Tavsiyelerinizi bekliyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi honneur -- 29 Mayıs 2008; 17:56:38 >
peki o dediginiz şeyleri evde rahat rahat yapabiliyormusunuz o pc ile ?? eger yapıyorsanız ramlere daha önem vererek benzer bir sistem toplayın eve daha iyisini alın
OErdem hocam sistemimi degiştirmeyi düşünüyoruma ama anakart ve psu konusunda tıkandım işlemciyi bi kampanyadan e2200 aldım anakart olarak p35 ds3(140ytl) düşünüyorum ama sizin son zamanlardaki incelemerinizde dfi