Herkese selamlar arkadaşlar.. Bugünlerde yeni bir sistem toplamak istiyorum genelde oyun ve yüksek grafik uygulamaları olan programları çalıştırmak..daha önce kendim hiç sistem toplamadığım için alacağım bilgisayarı aldığım yere toplatacağım ancak malumunuz her parça her firmada bulunmuyo..Forumda yaptığım araştırmalar sayesinde 1-2 firma buldum.. Öncelikle bursada oturmaktayım ve bursada aşağıdaki sistemi toplatacağım bi yer tavsiyesi söyleyebilirmisiniz ben bütün parçaları toplayacağım bi yer bulamadım o yüzden istanbuldaki inventus firmasının internet sitesine ve exa bilgisayara falan baktım ve inventusda tam aradığım sistemi buldum fiyatıda uygun,işte o sistem;
GIGABYTE GA-EP35C-DS3R (rev. 2.1) INTEL E8400 C0 Core 2 Duo 3.00GHz 1 adet KINGSTON HYPERX 2x1GB; DDR2-800Mhz; Cas 4 (2GB) SEAGATE ST3250410AS 3.AAC FW 250GB SATA300 5 yıl garantili PALIT 8800GT HDMI Sonic ASUS DRW-2014L1T 20X SATA DVD yazıcı ASUS TA-915 + FSP BLUESTORM II 500W sessizleştirilmiş kasa geldi...
toplam:1317 ytl(kdv dahil) Acaba bu firmadan alsam ilerde sorun oldugunda teknik destek konusunda ve firma güvenilirliği konusunda bilgisi olan varsa yardım edebilirmi? Ayrıca sistemde DVD yazıcıya ihtiyacım yok onu çıkartıp onun yerine PALIT 8800GT HDMI Super+ 1GB alsam fiyat değişmez sanırım bu ekran kartı hakkında da bilgi verirseniz çok memnun olucam.. şimdiden çok teşekkürlerrr....
(SANIRIM ARADA KAYNADIK KİMSE BU SİSTEME VE İNVETUSA Bİ YORUM YAPMAMIŞ
erdem bey sağolunuz.. ancak 1-2 ay bekleyip (ps3 ile idare edersem:)) acaba sistemde büyük farklılıklar oluşturabilir miyim? ya da sizce ne kadar beklemeli
açıkcası 1 -2 yıla kadar tüm bu parçaların( ses kartı ups kasa hariç) değişmesi gerekeceğini düşünüyorum..amacım oyun-1080p film vb işlemler..ve 7 gü 24 saaat download tabii ki:)) ama q6600 üde 3.0 oc layayım diyorum..
para da önemli değil ancak dönemin iyi fiyata iyi performans sistemini toplayayım diyorum sorunsuz olacak şekilde.. ekran kartı temmuzda 9900 gt seri çıkar deniyor, ne dersiniz? stabilite amacım, stabil bir sistem..
bunu karşılayacak her türlü önerinizi saygıyla bekliyorum efendim..
quote:
Orjinalden alıntı: OErdem
hypophysis estağfurullah, benimki sadece gerekli gördüğüm bir uyarıydı ucuz anakart ve kaliteli sistem kuran ben, yazın sonunda 3 ay kullanılmış anakartın nasıl haşat olduğunu gördüm... kasa olarak lian li pc-007 ekran kartı olarak 3870 crossfire ve anakart olarak x38 çipset li bir model derim, ama şimdilik bekleyin sistem için, çok kaliteli anakartların testleri yolda hazırlıyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hypophysis -- 15 Mayıs 2008; 0:10:27 >
maeds kesinlikle DFI tercih edin, öyle yada böyle P35 dark güzel bir kart şu anda arkamda bir sistemde kurulu ve beğenimi topladı
hypophysis q9450 alırsınız o zaman daha iyi olur HeiligeR-7 anakartı x38 yapın bellekleri daha iyi olan başka bir marka ile değişin mutlaka kasa + güç kaynağı şeklinde alın, 400 yetersiz kalacaktır seneye hdd olarak 250gb 410AS 3AAC derim, 320liklerden bende de var ve biraz sesli
bu fiyatlar yanlış oldu biliyorum fakat vermeyi düşündüğüm dersek daha doğru olur Anakart için max 180 işlemci Q6600 235 $ ekran kartına max 250$ olarak düşünüyorum işten yazdım gerekli açıklamayı yazmayı unutmuşum kusura bakmayın 97 yılında aldığım monitör öldü bu sayede sistemi komple yenilemeyi düşünüyorum. Eski sistemim PII 350 128 ram ama monitör bitmese belki 6 ay daha giderdim şaşırtıcı şekilde işimi görüyordu.
evde Starcraft oynarım İnternette gezerken mutlaka tv açıktır msn vs. XP işletim sistemi ama nasıl bu zamana kadar dayandı bilmiyorum
Sonuç olarak bu hafta sonu mutlaka almayı düşünüyorum ekran ölmeseydi bir-iki ay beklerdim fakat bu fiyat aralığında bir şey düşünüyorum.
burda Q6600 yerine Q 9300 8800gt yerine başka bir şey ama fazla oyun düşkünü değilim (düşkünüyüm fakat sadece SC diyebilrim oda SCII çıkıyor ) birazda 28" ekran için 250 belki 275 $ olabilir