Erdem hocam yeni ram tek başına 2 ram yuvasındada çalışmıyor bende geri göndermeye karar verdim, oysaki alırken heveslenmiştim notebook hayata dönücek diye, neyse artık başka sefere. Yardımların için çok teşekkürler.
@OErdem Varolan bilgisayarımı upgrade edeceğim. Anakart, Ekran Kartı ve İşlemci değişecek. Bu 3 ana parçadan güzel bir oyun avcısı yapabilir misin? Çok aşırı olmazsa sevinirim. Ekran kartını 768 koymazsan sevinirim. Bütün parayı ekran kartına vermeyi planlamıyorum.
Harabelerden dört dünya yaratıldı. Bizim için ve menschler için dünyalar: Gök, Ateş, Taş, Su. Her dünyayı bir diğerine dört Kapı bağlar: Arianus'u Pryan'a, Abarrach'a, Chelestra'ya. Düşmanlarımız için bir ıslahevi yapıldı: Labirent. Labirent diğer dünyalara Beşinci Kapı ile bağlanır: Nexus. Altıncı Kapı ortadadır, giriş sağlar: Vorteks. Ve her şey Yedinci Kapı aracılığı ile yapıldı. Son, başlangıçtı...
OErdem hocam.Sistem zaman zaman 82dereceye kadar ulaştı ne kadarı doğru bilmiyorum artık.Thermaltake in arctic silver macununu kullandım şuan 31-33derece arasına indi.Şuan bir miktar oc yaptım.ısı voltaj ve fsb değerlerini resimde görebilirsiniz.İmzadaki kasayı almayı düşünüyorum + cpu fan + fan kontrolcü ama alana kadar bununla idare edicem.Şuanki kasanın heriki tarafı da açık sıcaklık yükseldiğinde vantilatör takviyesi yapıyorum...
chathakan hocam öncelikle termal macun sürmenin dikkat edilmesi gereken yerlere dikkat ediniz, mesela çok değil ama az da değil, mercimek ile nohut tanesi arasında bir damla şeklinde işlemci üzerine uygulayın, sonra onu güzelce yayın hava boşluğu kalmayacak şekilde, stok fan kullanıyorsanız, hız aştırmasız en fazla 40 olur corelar... eğer bu şekilde yaptıysanız fan oturmamıştır
Hocam şimdi benim durum biraz karışık. Elimden geldiğince sistemimi açıklamaya çalışacağım. Öncelikle bilgisayarıma sağ click özellikler dediğimde
Sağ click, özellikler, ayarlar, gelişmiş, bağdaştırıcı sekmesine baktığımda ise ekran kartım
quote:
Bağdaştırıcı Türü: ASUS X1050 Series
Yonga Türü: ATI display adapter (0x5B63) DAC Türü: Internal DAC(400MHz) Bellek Boyutu: 512 MB Bağdaştırıcı Dizesi: ASUS X1050 Series Bios Bilgilari: BK_ATI ...blablabla...
yazıyor.
Şimdi geleyim karışık olan mevzuya. Bende 1024 değil 2048 Ram var. Bilgisayarıma sağ tıkladığımda 1,00 GB Ram yazıyor. Fakat Ctrl+Alt+Del yaptığımda pencerenin sağ altında Ayrılmış Bellek: ...M/2579 yazıyor. Bana arkadaş bunun Ram'i gösterdiğini söylemişti.
Ekran kartına gelince kutusunda ASUS EAX1050 256MB DDR 128 bit yazıyor. birde Supporting HyperMemory up to 1GB yazıyor. Yani 256 ekran kartım var ama 512 tanıyor bilgisayar. Ekran kartını aldığımız yer tavsiye etti. Gerektiğinde RAM'den yiyerek 1024'e kadar çıktığını söyledi. Bizde bunu yedik. Bende bunu kullanıyorum falan filan dedi. Babamında arkadaşı olur. Sonradan yanlış seçim yaptığımı söylediler. Hiçbir işe yaramadığını gördüm bende.
Anakartım A8V-VM SE Harddisk Samsung 320 gb sata ve Seagate 120gb sata hdd var. Monitör 17" tüp
Başka birşey lazım mı?
Bütçeme gelince bahsettiğim 3 ana parça Anakart, Ekran Kartı, İşlemci 800-900 geçmezse güzel olur. Ha 900 ü veren 1000'i veremez mi? tabi verir ama rakam 4 haneye ulaşınca gözümde büyüyor . Birde en yeni sistemi kurmazsanız sevinirim. Çünkü fiyatlar birden fırlıyor. Örnek olarak aşağıdaki listeye bakarsanız aralarında 5'er 10'ar dolar fark olarak arttığını ama 5600+ ile 6000+ arasında 40 dolar birden oynadığını görürsünüz. Babam yeni çıkanların fiyatlarının çok yüksekten başladığını sonradan hızla düştüğünü söyledi.
Ama siz yinede bütçeme takılmadan birkaç sistem oluşturursanız sevinirim. İlk sayfada verdiğiniz sistemler 750'den başlayıp 2000'e doğru gidiyor ama bunlar tam bir kasa. Ben sadece 3 parça arıyorum neredeyse yeni bir bilgisayar fiyatına geleceğine göre kötü de olmasa gerek değil mi? Sonuç olarak 1 tane değil birkaç tane söylerseniz sevinirim. Bu olmazsa bu, bu olmazsa bu diye. Bütçeme kilitlenmeyin ama tekrar söyleyim 3 parça için 800 civarı düşünmüştüm. Daha doğrusu sitenin birinden bilgisizce sistem topla dediğimde o civarlarda çıkmıştı. Bende daha az değildir herhalde diyerekten bu fiyatı düşündüm. Birde RAM demedim ama siz onlarıda söyleyin. 2 yada 4 olsun. onlarıda pedere aldırırız.
Birde önemli midir bilmiyorum ama söyleyim. XP Pro kullanıcısıyım. Vista karşıtıyım. Vista yüklemeyeceğim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haplo -- 13 Mayıs 2008; 22:08:47 >
Harabelerden dört dünya yaratıldı. Bizim için ve menschler için dünyalar: Gök, Ateş, Taş, Su. Her dünyayı bir diğerine dört Kapı bağlar: Arianus'u Pryan'a, Abarrach'a, Chelestra'ya. Düşmanlarımız için bir ıslahevi yapıldı: Labirent. Labirent diğer dünyalara Beşinci Kapı ile bağlanır: Nexus. Altıncı Kapı ortadadır, giriş sağlar: Vorteks. Ve her şey Yedinci Kapı aracılığı ile yapıldı. Son, başlangıçtı...
Bi arkadaşla sürdüydük o zaman aşırı ısınıyodu içime sinmedi açtım silip bidaha sürdüm yapıştırdım fanı işlemciye sonra bide ayırdım taşma varmı diye yoktu işlemcinin üzerinde yuvarlak şeklinde duruyordu.daha önce sürdüğümüz de sadece fan ın üzerindeydi sanırım çok ince gelmiş fanla işlemci arasında boşluk varmış yoksa az da olsa kalıntı bırakırdı
Q9300 QUAD CORE 2.5Ghz 6MB CACHE 1333FSB 45NM (480 ytl) ASUS P5K-E WiFi/AP INTEL P35 / ICH9 SOKET 775 ANAKART (278 ytl) 2x2GB KINGSTON 1066MHz DDR2 CL5 (318ytl) HIS HD3870 IceQ 3 512MB (256bit) GDDR4 EKRAN KARTI (350 ytl) FEEL HURRICANE II FL550 MidT ATX (145 ytl) HIGH POWER 560W POWERSUPPLY HPC-560-A12C (192ytl) tak çıkar kablolu
biraz tuzlu oluyor nelerden kısabilirim anakart ve ekran kartının crossfire özelliğine dikkat ettim gigabyte ex38 yerine asus u bulup braz ucuzlattım işlemciyi q6600 yaparsam 100 lira oynar ama daha ne yapabilirim ?
kasa ve psu için RC-690 460w yetermi (223 ytl)?
quote:
Orjinalden alıntı: OErdem
skylin3 anakart olarak x38 ds4 düşünebilirsiniz yada sistem almak için birkaç testimi bekleyin derim bu sisteme en az 500 watt alın derim
biraz pahalı toplamışım nova ya baktım fiyatlar daha ucuz en son hali bu
Q9300 QUAD CORE 2.5Ghz 6MB CACHE 1333FSB 45NM (420 ytl) GIGABYTE GA-EX38-DS4 X38 / SOKET 775 ANAKART (305 ytl) 2x2GB KINGSTON 1066MHz DDR2 CL5 (300ytl) SAPPHIRE HD3870 ULTIMATA 512 Mb GDDR4 256 bit (287 ytl) soğutmalı HIGH POWER 560W POWERSUPPLY HPC-560-A12C (187 ytl) tak çıkar kablolu
erdem hocam şimdi sorum ASUS P5K-E WiFi ile gigabye x38 arasında çok büyük bir fark varmı ? (ben amd kullandım ve asustan memnunum) önceki ekran kartını his ice seçmiştim şimdi sapphire ultimate buldum soğutuculu sence nasıl ? psu tamamdır ;)
Sayın Oerdem bey bu bölümde bulunan sistemleri inceledim bütceme göre nasıl bir makina almalıyım karar veremedeim.
Bütçem sistem için 2500 ytl, (mönitör,klavye,hoparlör vs. mevcut) ve makinadan performans beklediğim alan genel olarak oyun olacak. Bu konuda bana detaylı olarak bir kasa tavsiye edebilirmisiniz.
Birde Anadolu yakasında nereden bu kasayı temin edebilirim?