Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: ##Yepyeni Sistem Tavsiyeleri## (04.02.2008)

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Sistem Tavsiyeleri >> Cevap: ##Yepyeni Sistem Tavsiyeleri## (04.02.2008) Sayfa: <<   < önceki  24 25 [26] 27 28 29 30 31 32 33   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
GARD84

13 Mayıs 2008; 17:27:00 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Erdem hocam yeni ram tek başına 2 ram yuvasındada çalışmıyor bende geri göndermeye karar verdim, oysaki alırken heveslenmiştim notebook hayata dönücek diye, neyse artık başka sefere. Yardımların için çok teşekkürler.

ysfbkrcn

13 Mayıs 2008; 17:29:54 

Anakart Adı:Foxconn 865A01-G/865M01-G / QDI P4I865GA/GMA
Anakart Kimliği:09/22/2004-Springdale-6A79AFKAC-00
Harddiskim de SATA.

Let's talk this over
It's not like we're dead
Was it something I did? Was it something You said?
Don't leave me hanging
In a city so dead
Held up so high
On such a breakable thread

Haplo

13 Mayıs 2008; 18:05:51 

@OErdem
Varolan bilgisayarımı upgrade edeceğim. Anakart, Ekran Kartı ve İşlemci değişecek. Bu 3 ana parçadan güzel bir oyun avcısı yapabilir misin? Çok aşırı olmazsa sevinirim. Ekran kartını 768 koymazsan sevinirim. Bütün parayı ekran kartına vermeyi planlamıyorum.

Harabelerden dört dünya yaratıldı. Bizim için ve menschler için dünyalar: Gök, Ateş, Taş, Su. Her dünyayı bir diğerine dört Kapı bağlar: Arianus'u Pryan'a, Abarrach'a, Chelestra'ya. Düşmanlarımız için bir ıslahevi yapıldı: Labirent. Labirent diğer dünyalara Beşinci Kapı ile bağlanır: Nexus. Altıncı Kapı ortadadır, giriş sağlar: Vorteks. Ve her şey Yedinci Kapı aracılığı ile yapıldı.
Son, başlangıçtı...

OErdem

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

13 Mayıs 2008; 19:45:45 

GARD84
yeni ram ile sorun çözülür hocam büyük ihtimalle

ysfbkrcn
büyük ihtimalle sata hdd ve sata dvd writerları tanıtmanız gerekicektir, ama sata alın derim

Haplo
elinizdeki bilgisayarı ve toplam bütçenizi belirtirseniz neden olmasın

"Ben icap ettiği zaman en büyük hediyem olmak üzere, Türk Milletine canımı vereceğim."
M.K.ATATÜRK

BorgaXxX

Sisteme Gözat

13 Mayıs 2008; 20:25:29 

Erdem hocam bu gün eskişehirdeki en büyük mağzaları gezdim. fiyatlar aldım . en uygununu buldum . sizce fiyatlar nasıl ?

Anakart : Asus p5kc ip35 140 $ + KDV

İşlemci : İntel q6600 245 $ + KDV

Ekran Kartı: Palit 8800gt 1gb 303 $ + KDV

İşletim Sistemi : Vista home premium 64bit 150 $ + KDV

Ram : 4*1 gb Kingston 800mhz ddr2 ra 96 $ + KDV

Dvdrw: Asus Drw-1814bl light scribe 30 $ + KDV

Harddisk: Seagate 500gb 7200rpm 32mb chace barracuda : 102 $+ KDV

Tv Kartı : Avremedia tv super 007 analog tv kartı 30 $ + KDV

Güç Kaynağı : OCZ Gamexstream 600w slı pro : 164 $

Kasa : Lian Li Pc 007 Siyah 119 $ + KDV

Kart Reader : Bien 10 ytl
TOPLAM KDV SİZ : 1.387 $ + Kdv

TOPLAM KDV Dahil 1.636 $

Bu Günün Kuruyla $ : 1.26 Toplam KDV Dahil 2.062 Ytl

Sizce Fiyatlar Nasıl ? Ben bu fiyatları Salepc den aldım en uygun orasıydı. Fikirlerinizi bekliyorum ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BorgaXxX -- 14 Mayıs 2008; 11:21:36 >

İntel Core 2 Quad q6600 \ Gigabyte ex38 ds4 \ Palit Geforce 8800gt Super +1024mb \ 2*2 gb OCZ platinium 800 mhz ddr2 \ Xclio A380 Super Tower
OErdem

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

13 Mayıs 2008; 20:47:28 

mükemmel pahalı

"Ben icap ettiği zaman en büyük hediyem olmak üzere, Türk Milletine canımı vereceğim."
M.K.ATATÜRK

chathakan

13 Mayıs 2008; 21:20:44 

OErdem hocam.Sistem zaman zaman 82dereceye kadar ulaştı ne kadarı doğru bilmiyorum artık.Thermaltake in arctic silver macununu kullandım şuan 31-33derece arasına indi.Şuan bir miktar oc yaptım.ısı voltaj ve fsb değerlerini resimde görebilirsiniz.İmzadaki kasayı almayı düşünüyorum + cpu fan + fan kontrolcü ama alana kadar bununla idare edicem.Şuanki kasanın heriki tarafı da açık sıcaklık yükseldiğinde vantilatör takviyesi yapıyorum...

Ekteki dosya (1)

E8400 @3.6GHz - MSI Platinum Combo - GEIL 800mhz 2*2gb - 2XSeagate 320gb - MSI NX8600GT - CoolerMaster 594+ - FSP 500W - Samsung 203D+ASUS 2014 - Samsung 226cw - 2+1 altec lansing+2+1 creative - logitech G15 - logitech MX1000 - Gigabyte Hybrid - Tunçmatik UPS
OErdem

Sisteme Gözat

13 Mayıs 2008; 21:27:24 

chathakan
hocam öncelikle termal macun sürmenin dikkat edilmesi gereken yerlere dikkat ediniz, mesela çok değil ama az da değil, mercimek ile nohut tanesi arasında bir damla şeklinde işlemci üzerine uygulayın, sonra onu güzelce yayın hava boşluğu kalmayacak şekilde, stok fan kullanıyorsanız, hız aştırmasız en fazla 40 olur corelar...
eğer bu şekilde yaptıysanız fan oturmamıştır

M.K.ATATÜRK

Haplo

13 Mayıs 2008; 21:34:42 

quote:

Orjinalden alıntı: OErdem

Haplo
elinizdeki bilgisayarı ve toplam bütçenizi belirtirseniz neden olmasın

Anakart, Ekran Kartı ve İşlemci alacaktım. Şimdiki sistemim ile uyumsuzluk yapacak parçalar mı var? Neden şuanki bilgisayarımı istediniz anlamadım. Ama açıklayayım.

Hocam şimdi benim durum biraz karışık. Elimden geldiğince sistemimi açıklamaya çalışacağım. Öncelikle bilgisayarıma sağ click özellikler dediğimde
quote:

Bilgisayar:
AMD Athlon(tm) 64 Processor
3200+
2.00 GHz, 1,00 GB RAM
Fiziksel Adres Uzantısı

yazıyor.

Sağ click, özellikler, ayarlar, gelişmiş, bağdaştırıcı sekmesine baktığımda ise ekran kartım
quote:

Bağdaştırıcı Türü:
ASUS X1050 Series

Yonga Türü: ATI display adapter (0x5B63)
DAC Türü: Internal DAC(400MHz)
Bellek Boyutu: 512 MB
Bağdaştırıcı Dizesi: ASUS X1050 Series
Bios Bilgilari: BK_ATI ...blablabla...

yazıyor.

Şimdi geleyim karışık olan mevzuya. Bende 1024 değil 2048 Ram var. Bilgisayarıma sağ tıkladığımda 1,00 GB Ram yazıyor. Fakat Ctrl+Alt+Del yaptığımda pencerenin sağ altında Ayrılmış Bellek: ...M/2579 yazıyor. Bana arkadaş bunun Ram'i gösterdiğini söylemişti.

Ekran kartına gelince kutusunda ASUS EAX1050 256MB DDR 128 bit yazıyor. birde Supporting HyperMemory up to 1GB yazıyor. Yani 256 ekran kartım var ama 512 tanıyor bilgisayar. Ekran kartını aldığımız yer tavsiye etti. Gerektiğinde RAM'den yiyerek 1024'e kadar çıktığını söyledi. Bizde bunu yedik. Bende bunu kullanıyorum falan filan dedi. Babamında arkadaşı olur. Sonradan yanlış seçim yaptığımı söylediler. Hiçbir işe yaramadığını gördüm bende.

Anakartım A8V-VM SE
Harddisk Samsung 320 gb sata ve Seagate 120gb sata hdd var.
Monitör 17" tüp

Başka birşey lazım mı?

Bütçeme gelince bahsettiğim 3 ana parça Anakart, Ekran Kartı, İşlemci 800-900 geçmezse güzel olur. Ha 900 ü veren 1000'i veremez mi? tabi verir ama rakam 4 haneye ulaşınca gözümde büyüyor . Birde en yeni sistemi kurmazsanız sevinirim. Çünkü fiyatlar birden fırlıyor. Örnek olarak aşağıdaki listeye bakarsanız aralarında 5'er 10'ar dolar fark olarak arttığını ama 5600+ ile 6000+ arasında 40 dolar birden oynadığını görürsünüz. Babam yeni çıkanların fiyatlarının çok yüksekten başladığını sonradan hızla düştüğünü söyledi.

Ama siz yinede bütçeme takılmadan birkaç sistem oluşturursanız sevinirim. İlk sayfada verdiğiniz sistemler 750'den başlayıp 2000'e doğru gidiyor ama bunlar tam bir kasa. Ben sadece 3 parça arıyorum neredeyse yeni bir bilgisayar fiyatına geleceğine göre kötü de olmasa gerek değil mi? Sonuç olarak 1 tane değil birkaç tane söylerseniz sevinirim. Bu olmazsa bu, bu olmazsa bu diye. Bütçeme kilitlenmeyin ama tekrar söyleyim 3 parça için 800 civarı düşünmüştüm. Daha doğrusu sitenin birinden bilgisizce sistem topla dediğimde o civarlarda çıkmıştı. Bende daha az değildir herhalde diyerekten bu fiyatı düşündüm. Birde RAM demedim ama siz onlarıda söyleyin. 2 yada 4 olsun. onlarıda pedere aldırırız.

Birde önemli midir bilmiyorum ama söyleyim. XP Pro kullanıcısıyım. Vista karşıtıyım. Vista yüklemeyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haplo -- 13 Mayıs 2008; 22:08:47 >

Harabelerden dört dünya yaratıldı. Bizim için ve menschler için dünyalar: Gök, Ateş, Taş, Su. Her dünyayı bir diğerine dört Kapı bağlar: Arianus'u Pryan'a, Abarrach'a, Chelestra'ya. Düşmanlarımız için bir ıslahevi yapıldı: Labirent. Labirent diğer dünyalara Beşinci Kapı ile bağlanır: Nexus. Altıncı Kapı ortadadır, giriş sağlar: Vorteks. Ve her şey Yedinci Kapı aracılığı ile yapıldı.
Son, başlangıçtı...

BorgaXxX

Sisteme Gözat

13 Mayıs 2008; 21:43:22