hoparlör sesi: 6234 tür arkadasım almanyadan aldı 6233 ün biraz daha gelişmişi şekil olarak cok iyi değil ama çift hoparlörlü ve ses olarak okadar iyisini duymadım daha önce 6233 dinledim ama 6234 cok daha iyi hemde fiyat olarak cok uygun deneyin ve görün isterseniz
6233 ve 6234 aynı telefondur
6234 vodaphone için hazırlanmış 6233'den başkası değildir
Çocukluktan sıkılırlar ve büyümek için acele ederler.Ne var ki çocukluklarını özlerler. Para kazanmak için sağlıklarını yitirirler; ama sağlıklarını geri almak için para öderler. Yarından endişe ederken bugünü unuturlar. Dolayısıyla ne bugünü ne de yarını yaşarlar. Hiç ölmeyecekmiş gibi yaşarlar; ancak hiç yaşamamış gibi ölürler.
Baska bir baslikta paylastigim datalar vardi tekrar veriyorum. Sizlerde iyi oldugunu dusundugunuz telefonlarin Net ten RMAA datalarini bulup ekleyip karsilastirabilirsiniz:
RMAA degerlerini yorumlamak icin bazi ip uclari:
frequency response: 40 ten dusuk 15000 den buyuk olunca sorun yok. noise levels: mutlak degeri ne kadar buyukse ses o kadar iyi dynamic range : mutlak degeri ne kadar buyukse ses o kadar iyi (THD) ve (IMD) : ne kadar kucukse ses o kadar iyi stereo crosstalk: mutlak degeri ne kadar buyukse ses o kadar iyi Grafiklerinde dalgalanmalari kucuk olanlar ve duz bir cizgiye yakin olanlari makbul.
NOT: RMAA PROGRAMI UCRETSIZ OLARAK INDIRILIP HERKES TARAFINDAN KULLANILABILIYOR TEK BIR SART VAR COK IYI SES KARTI, 300-400$ LARDAN, SES KARTINA COK BAGLI BIR TEST OLDUGU ICIN FARKLI SITELERDEN TOPLAYARAK HAZIRLADIGIM TABLO ASLINDA COK IYI BIR KARSILASTIRMA KAYNAGI DEGIL YINEDE KISILERIN YORUMLARINDAN DAHA GUVENILIR (Tabii Bence). CUNKU COGU ARKADASIMIZ SESIN KULAKLIKTAN YUKSEK SEVIYEDE CIKMASINI YANLIS BIR SEKILDE YUKSEK SES KALITESI OLARAK ALGILIYOR.YUKSEK SES KALITESI DEMEK CIHAZIN EKOLAYZIR DEGERLERININ TAMAMEN 0 OLARAK AYARLANDIGINDA YADA EKOLAYZIR KAPALI OLDUGUNDA CIHAZIN IYI BIR KULAKLIK ILE CALDIGI MUZIGI MUMKUN OLDUGUNCA BOZMADAN CIKARMASI YANI DEMEK BASLARI VE TIZLERI NE ARTTIRMALI NE DE DUSURMELI ve NE DE STEREO YU BOZMALI.
Ben artik yorum yapmiyorum. Grafikler ve nasil yorumlanacaklari ortada eski yorumumu yaziyorum asagiya merak edenlere:
“Grafiklerinde dalgalanmalari kucuk olanlar ve duz bir cizgiye yakin olanlari makbul. Frequency repsonse grafiklerine gore en iyi olan Ipod Touch tabii ki ve en kotusude N95-8GB oluyor. W960i ile N81 ise grafiklere gore ikisinin ortasindalar, N81 in grafigi ortlama olarak daha dogrusal ama kucuk girinti cikintilari var W960i nin grafiginde girinti cikinti yok nerdeyse Ipod gibi duz ama 40 a dogru yaklasirken grafik asagiya dogru egiliyor ve response zayifliyor. Tabii detayli yorumu anlayan arkadaslara birakiyorum.“
N81
N95-8GB
W950
IPhone
W960i
SGH-i450
Beyaz: N91 - Yesil Renk: W810i
Motorola E398 FR grafigi
NOT 2: Bu yeni durumda frequncy response grafiklerine gore Iphone=W810i=N91>W950i=W960i=N81>i450>N95-8GB=N82>N95=E398 FR grafigi ne kadar dogrusal olursa o kadar iyi mesela N91 ve W810i, FR grafigi mumkun oldugunca dalgasiz olmasi lazim bu konuda en iyiler W960i ve W950i, FR grafiginde dalgalanma var ise mukunse kucuk olmali ornek olarak N81 bu durumda N95-8GB den ustun. Bu durumda iPhone ve W810i hem dogrusal hemde kucuk dalgalanmali grafiklere sahipler yani en iyiler, N95-8GB ise hem dogrusalliktan cok uzak hem de iri dalgali yani testin en kotusu. Hatirlatma: RMAA TESTI SES KARTINA COK BAGLI BIR TEST OLDUGU ICIN FARKLI SITELERDEN TOPLAYARAK HAZIRLADIGIM TABLO ASLINDA COK IYI BIR KARSILASTIRMA KAYNAGI DEGIL YINEDE HERBIRININ KENDI MUZIK ZEVKI, KULAGI VE MUZIK TARZI OLAN KISILERIN YORUMLARINDAN DAHA GUVENILIR (Tabii Bence).
Ideal bir frequency response grafigi nasil olmali icin bir ses karti nin RMAA analizinden FR grafigi: Lynx L22 (frequency response)
3.2 Megapixel Cyber-Shot CameraIKırmızı göz düzeltmeIOtofocus IBestPic™IDijital zum - 16x'e kadarIGörüntü dengeleyiciIBluetooth™ stereoI (A2DP) Medya çalarI 3Boyutlu oyunlarIGerçek zamanlı videoIVee Daha Birçok şey Sony Ericsson K810i My Phone:)