benim bütçem max 500 fiyat/performans açısından vede müzik telefonu istediğimden 5610 düşünüorum.peki bu n91 fiyatı nekadar vede 5610da fotoyu çektikten kaç sn sonra foto kayıt oluo.bu geç kayıt yeni sürümde kesinlikle düzeltilirmi yeni sorularım bunlar
benim bütçem max 500 fiyat/performans açısından vede müzik telefonu istediğimden 5610 düşünüorum.peki bu n91 fiyatı nekadar vede 5610da fotoyu çektikten kaç sn sonra foto kayıt oluo.bu geç kayıt yeni sürümde kesinlikle düzeltilirmi yeni sorularım bunlar
yeni çıkan modellerde 2. foto için bekleme süresi biraz fazlaymış.. örn : 5610 6500 ..ama yakında bi version yapılarak düzeltilebilir. f/p açısında gayet iyi bir tel 5610.
hoparlör sesi: 6234 tür arkadasım almanyadan aldı 6233 ün biraz daha gelişmişi şekil olarak cok iyi değil ama çift hoparlörlü ve ses olarak okadar iyisini duymadım daha önce 6233 dinledim ama 6234 cok daha iyi hemde fiyat olarak cok uygun deneyin ve görün isterseniz
hoparlör sesi: 6234 tür arkadasım almanyadan aldı 6233 ün biraz daha gelişmişi şekil olarak cok iyi değil ama çift hoparlörlü ve ses olarak okadar iyisini duymadım daha önce 6233 dinledim ama 6234 cok daha iyi hemde fiyat olarak cok uygun deneyin ve görün isterseniz
6233 ve 6234 aynı telefondur
6234 vodaphone için hazırlanmış 6233'den başkası değildir
Baska bir baslikta paylastigim datalar vardi tekrar veriyorum. Sizlerde iyi oldugunu dusundugunuz telefonlarin Net ten RMAA datalarini bulup ekleyip karsilastirabilirsiniz:
RMAA degerlerini yorumlamak icin bazi ip uclari:
frequency response: 40 ten dusuk 15000 den buyuk olunca sorun yok. noise levels: mutlak degeri ne kadar buyukse ses o kadar iyi dynamic range : mutlak degeri ne kadar buyukse ses o kadar iyi (THD) ve (IMD) : ne kadar kucukse ses o kadar iyi stereo crosstalk: mutlak degeri ne kadar buyukse ses o kadar iyi Grafiklerinde dalgalanmalari kucuk olanlar ve duz bir cizgiye yakin olanlari makbul.
NOT: RMAA PROGRAMI UCRETSIZ OLARAK INDIRILIP HERKES TARAFINDAN KULLANILABILIYOR TEK BIR SART VAR COK IYI SES KARTI, 300-400$ LARDAN, SES KARTINA COK BAGLI BIR TEST OLDUGU ICIN FARKLI SITELERDEN TOPLAYARAK HAZIRLADIGIM TABLO ASLINDA COK IYI BIR KARSILASTIRMA KAYNAGI DEGIL YINEDE KISILERIN YORUMLARINDAN DAHA GUVENILIR (Tabii Bence). CUNKU COGU ARKADASIMIZ SESIN KULAKLIKTAN YUKSEK SEVIYEDE CIKMASINI YANLIS BIR SEKILDE YUKSEK SES KALITESI OLARAK ALGILIYOR.YUKSEK SES KALITESI DEMEK CIHAZIN EKOLAYZIR DEGERLERININ TAMAMEN 0 OLARAK AYARLANDIGINDA YADA EKOLAYZIR KAPALI OLDUGUNDA CIHAZIN IYI BIR KULAKLIK ILE CALDIGI MUZIGI MUMKUN OLDUGUNCA BOZMADAN CIKARMASI YANI DEMEK BASLARI VE TIZLERI NE ARTTIRMALI NE DE DUSURMELI ve NE DE STEREO YU BOZMALI.
Ben artik yorum yapmiyorum. Grafikler ve nasil yorumlanacaklari ortada eski yorumumu yaziyorum asagiya merak edenlere:
“Grafiklerinde dalgalanmalari kucuk olanlar ve duz bir cizgiye yakin olanlari makbul. Frequency repsonse grafiklerine gore en iyi olan Ipod Touch tabii ki ve en kotusude N95-8GB oluyor. W960i ile N81 ise grafiklere gore ikisinin ortasindalar, N81 in grafigi ortlama olarak daha dogrusal ama kucuk girinti cikintilari var W960i nin grafiginde girinti cikinti yok nerdeyse Ipod gibi duz ama 40 a dogru yaklasirken grafik asagiya dogru egiliyor ve response zayifliyor. Tabii detayli yorumu anlayan arkadaslara birakiyorum.“
NOT 2: Bu yeni durumda frequncy response grafiklerine gore Iphone=W810i=N91>W950i=W960i=N81>i450>N95-8GB=N82>N95=E398 FR grafigi ne kadar dogrusal olursa o kadar iyi mesela N91 ve W810i, FR grafigi mumkun oldugunca dalgasiz olmasi lazim bu konuda en iyiler W960i ve W950i, FR grafiginde dalgalanma var ise mukunse kucuk olmali ornek olarak N81 bu durumda N95-8GB den ustun. Bu durumda iPhone ve W810i hem dogrusal hemde kucuk dalgalanmali grafiklere sahipler yani en iyiler, N95-8GB ise hem dogrusalliktan cok uzak hem de iri dalgali yani testin en kotusu. Hatirlatma: RMAA TESTI SES KARTINA COK BAGLI BIR TEST OLDUGU ICIN FARKLI SITELERDEN TOPLAYARAK HAZIRLADIGIM TABLO ASLINDA COK IYI BIR KARSILASTIRMA KAYNAGI DEGIL YINEDE HERBIRININ KENDI MUZIK ZEVKI, KULAGI VE MUZIK TARZI OLAN KISILERIN YORUMLARINDAN DAHA GUVENILIR (Tabii Bence).
Ideal bir frequency response grafigi nasil olmali icin bir ses karti nin RMAA analizinden FR grafigi: Lynx L22 (frequency response)
fazla telefonlarla yakın değilim ama dün arkadaşımda n73 music edition vardı .. acayip bi ses çıkarıyodu dedim bu ne olm
n91 i diğer telefonlarla hatta iphone la bile kıyaslamayın n91 derim 2 sendir kullanıyorum ipod nano ve touch dahi boş yeminle dinledim n91 süper artı bu telefon ve ipod nano noter huzurunda n91 ve nano apple paravan arkasından dinletiliyor ve 100 kişiden 92 si n91 diyor amerikada ve adam 2007 en iyi kulaklık sesi veren cihaz ödüllünü aldı izmir fuarında da sergilenmişti n91 i ne ipod ne apple karşılaştırmayın bile tek geçilir n91 ve cihaz ses veri tablosu nanonun sallama çünkü sesi n91den daha soft ve teksas ünv.en yüksek ve benzersiz chip üretmişler bu cihaz için sesi kulaklığa veriyorum 111 db kulaklığım var iç kulaklık ses akşam karşı kaldırımdan duyuluyor gündüzde sesli alanda 10-15metre alanında duyuluyor trafiğin en yoğun olduğu ve iç kulaklığımla dinlediğimde bence tartışmaya gerek yok n91 şu anki tüm cihazların tanrısı ve halen tartışılıyor ve gelecektede bu ürettiğini nokia bi daha üretemez zaten sadece softlaştırır.
gelmiş geçmiş en baslı telefon motorola e398 dir.6233 n82 daha yüksek ve kaliteli ses veriyor .hoparlörü modlayınca inanılmaz kalitede ses veriyor.normal hoparlörde baslar gayet iyi ama ben hoparlörü modifiye ettim yüzde 300 daha fazla net ses ve bas verdi.
Azap
Uzaklaştırılmış 29.9996247685194 gün cezanın 9 günü kaldı.
18 Eylül 2008; 20:14:49
quote:
Orjinalden alıntı: xxxxvaderxxxx
Nokia 6233 bence
+1907. Eski Telefonum geçen gün 180 lira'ya sattım çok temizdi şimdi pişmanım ama 6500 alıcam .
Akıl vermek gibi olmasın ama tavsiye olarak değerlendirirsen iyi olur. 6233 Benim yaşıma gitmedi 17 yaşındayım ve bana göre çok kalas duruyor kimse bilmiyor . Görenler bu na mı düştün diyordu. Sırf ses için alıcam diyorsan yazık edersin . Videosu gayet iyi fakat Flash olmaması büyük eksiklik. Yani Sırf Ses için arıyorsan 6233 Fiatına göre en iyisi. Düğün yaparsın :)