Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
BABA OLUYORUM:)VİDEO KAMERA ÖNERİSİ

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dijital Fotoğraf Makineleri ve Video Kameralar >> Dijital Video >> BABA OLUYORUM:)VİDEO KAMERA ÖNERİSİ Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
xavi06

3 Şubat 2008; 21:08:29 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

arkadaslar kısmet olursa 5 ay sonra baba oluyorum...tabıkı bı kamera lazım..1000-1500 ytl arası en guzel ve ozellıklı kamera onerınız hangısıdır...?

Psn : masceranho
Mori

3 Şubat 2008; 21:49:34 

quote:

Orjinalden alıntı: xavi06

arkadaslar kısmet olursa 5 ay sonra baba oluyorum...tabıkı bı kamera lazım..1000-1500 ytl arası en guzel ve ozellıklı kamera onerınız hangısıdır...?

arkadaşım ilk önce bebeğinis hayırlı ömürlü olsun...Allah sağlıklı,analı,babalı büyütsün inşş....

bu makinaya bi bak istersen.bi tanıdığım almıştı ve çok memnundu...

http://fotozeynep.com.tr/index.fz?do=shop&show=viewproduct&productid=1255

N95 8GB & Canon İxus75 & Punch P2 38cm
AUDİ A5 Coupe inşş...
anilgee

3 Şubat 2008; 23:29:50 

hmm tam model söyleyemem aklımda yok ama

görüntü sensörü 1/5"ten büyük olsun (1/3" önerilir)

sony panasonic veya canon olsun

mümkünse 3ccd olsun

hdd o fiyata bu özelliklerde zor ama minidv model bulunur galiba markaların sitelerinden özelliklerine bakıp bu başlıklar altında kıyaslayabilirsin

bu arada size mutluluklar diliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anilgee -- 3 Şubat 2008; 23:31:00 >

_Akıncı

4 Şubat 2008; 0:24:42 

quote:

Orjinalden alıntı: xavi06

Allah, sana ve cümlemize sağlıklı ve hayırlı evlatlar nasip etsin.

Bence acele etme.Neden dersen eğer. Bir kameranın şimdiki fiyatıyla dört-beş ay sonraki fiyatı arasında fark olabilir. Yani fiyatlar düşebilir. dört-beş ay sonra alman bence daha mantıklı.

Zaten ufaklığı hayırlısıyla beş ay sonra görebilirsin.

Tam gemiler kaçtı derken, turnalar uçtu derken

SEN çıkıp gelsen.
isabaltaci

4 Şubat 2008; 11:19:37 

Öncelikle Allah analı babalı büyütsün diyorum.

Ben panasonic / Tekofaksın e-ticaret sitesinin sorumlusuyum. (Açıklama yaptım ki yanlış anlaşılma olmasın.)

Size fiyatı sevgililer günü için kampanyaya girmiş 2 ürün önerebilirim.

1- Panasonic VDR-D150 30X Optik Zoom 2.5'' LCD Ekran DVD Video Kamera + Çanta Hediyeli - 519 YTL (Kdv Dahil)
http://eshop.panasonic.com.tr/urun/VDR%2DD150

2- Panasonic SDR-H20 30GB Hard Diskli Dijital Video Kamera + Çanta + 512MB SD Kart Hediyeli - 899 YTL (Kdv Dahil)
http://eshop.panasonic.com.tr/urun/SDR-H20

Detaylar için sitemizi ziyaret edebilir ya da bana PM atabilirsiniz.

Teşekkürler,

İsa BALTACI

xavi06

4 Şubat 2008; 18:56:05 

arkadaslar guzel temennıleerınız ve ılgınız ıcın cok tesekkur ederım...1 aya kadar almak ıstıyorum ..soyledıgınız onerdıgınız modellerı degerlendırecegım...tsk

özbalkesli

5 Şubat 2008; 0:27:18 

Başlığı okuyunca bir an için kendi kendime "Allah Allah! Ben böyle bir başlık açmış mıydım?" diye sordum. Zira tam da açmayı aklımdan geçirdiğim başlığı buldum karşımda... Allah'ın izniyle ben de 4 ay sonra baba olmayı bekliyorum da; aynen xavi06 arkadaşımız gibi ben de kamera telaşındayım!

Öncelikle xavi06'ye hayırlı olsun, çocuk sahibi olanların yavrularına "Allah bağışlasın" diyor; çocuğu olmayanların da gönüllerine göre vermesini diliyorum. Allah herkesin ağzının tadını yerinde etsin!...

Ben de bir süredir fotoğraf makinası ve kamera arayışındayım. Başlangıçta "iki ayrı cihaza ne gerek var? Alırım video kaydeden bir fotoğraf makinası, iki işi de görürüm" diyordum. Böylece ilave masraftan da kurtulmuş olurdum. Ancak biraz araştırınca fotoğraf makinasının video kamerayı kolay kolay ikame edeceğini anladım.

Bu hususu bir de sizin değerlendirmenize sunmak isterim. Şöyle ifade etmeye çalışayım: Örneğin ~500 YTL'ye bir fotoğraf makinası ve ~1.000 YTL'ye bir HDD kamera almak yerine (toplam maliyet ~1.500 YTL); ~900 YTL'ye video kaydetme özelliği gelişmiş bir fotoğraf makinası alsam olmaz mı?

Kamera almayı neden gereksiz görüyorum? :

1.) İlave masraf çıkaracak.
2.) Fotoğraf makinası her halukarda alınacak. Bir de kamera gelince cihaz kalabalığı olacak. Her an ikisini de elinin altında bulundurmak, yanında taşımak lazım. Bir de hangi durumda hangisini kullanacağının kararını vermek kolay olmayabilir (özellikle ani gelişen durumlarda).
3.) Çekilen videolar genellikle sonradan unutulur, sıklıkla seyredilmez. Özellikle uzun görüntü içeren videolar, çekilirken ilginç gelir ve heyecan verir de insan sonradan başına oturup seyretmeye üşenir. Kısa enstantanelerin seyri daha kolay gelir insana (klip tarzı). Bu tür görüntüler de fotoğraf makinası ile rahatlıkla çekilir. Evet, belki çocuğunuzun sünnetini veya diploma törenini fotoğraf makinası ile değil ancak kamera ile komple kaydedebilirsiniz ama kaydettikten sonra üç saatlik düğünü veya iki saatlik töreni baştan sona seyretmek cazip gelir mi size? Bunun yerine önemli anları kısa kısa kaydetmek daha verimli olmaz mı? Zaten sünnet, düğün, diploma töreni gibi uzun soluklu organizasyonların tamamını sizin yerinize çeken bir profesyonel mutlaka vardır.

Kamera almayı neden gerekli görüyorum? :

1.) Hiçbir fotoğraf makinası kamera kalitesinde ve süresinde kayıt yapamaz.
2.) Kameranın loş ortamlarda ve gece karanlığındaki performansı tatminkardır. Fotoğraf makinasının hareketli görüntü kaydı bu tür ortamlarda oldukça kalitesiz hale gelir.
3.) Kameralar aydınlatma ışığına sahiptir. Fotoğraf makinası hareketli görüntü kaydederken ışık desteği sunmakta tamamen veya kısmen yetersiz kalır.

Peki ben ne kalitede bir görüntü arayışındayım? Mümkün olduğunca net bir görüntü isterim ama mevcut teknolojinin sağlayabileceği en iyi görüntünün peşinde de değilim. Mevcut ve beklenen bilgisayar, monitör, TV vb. teknolojilerine uyum göstersin, gözümün fark edeceği düzeyde kalite kaybına uğramasın yeter... Örneğin; HD kalitesinde olmasa da olur ancak halen bilgisayarımın monitöründe veya televizyonumda bulduğum "TATMİNKAR" düzeyin gerisine düşmesin.

Siz ne dersiniz?

xavi06

5 Şubat 2008; 13:34:59 

özbalkesli kardesım butun guzel dıleklerını bende sana ve herkese tekrarlıyorum...oncelıkle aklımdan gecenlerı bırbır yazdıgın ve benı bu kadar uzun bı cevap zahmetınden kurtardıgın ıcın tesekkur edıyorum her sozxune katılıyorum bende senın gıbı dusunuyordum yalnız ıkı gundur dıgıtal foto baskı bolumunde takılıyorum o kadar guzel resımler cekılıyor kı ınanılmaz...bende dıgıtal foto makıne var zaten ama daha profesyonel bısey ıstıyorum..resımlerı gorunce bu ıstegım ıkı kat arttı...vıdeo kamera olayına gelınce o da kacınılmaz artık ben ıkısındende alacagım gıbı gelıyor..foto bolumundekı nıkon baslıgını gezmenı tavsıye ederım..ne yapacagız bız ya velet gelmeden sıkıntısı basladı can kurban boyle sıkıntıya

iRoNMaSTeR

Sisteme Gözat

7 Şubat 2008; 13:38:53 

Kendimce bir Dejavu

Allah Sağlıklı Sıhhatli büyütsün yaklaşık 14 ay önce aynı sıkıntılardan bende müzdariptim son güne kalmıştı neredeyse kamera alışım
Sony nin 305 DVD ye kayıt yapan modelini istemiştim ses için extra mikrofon olayı sebebiyle fakat ürünü aldığım arkadaşım yanlışlıkla 205 DVD ye kayıt yapan modelini getirmiş o gün için çok acil olduğu için açıkcasıda pek umursamadım aldım kullandım
ilk gün ki gibi hevesle dvdye çekim yapıp pc de yedeklemedim çok fazla
zira hala DVD ye kayıt yapıp dvd ortamında yedeklemeyi zahmetli buluyorum.
neyse çok acele edip aldığım ürünü değiştireceğim her HDD ye kayıt yapan bir HD kamera alacağım
Tavsiyem iyi bir araştırma yapmanız ki siz zaten erkenden başlamışsınız ve biraz paraya kıyıp HDD li bir model almanız zira mini DVD lerden aktarım yanında devamlı yedek taşımak falan bence hep sıkıntı oluyor en azından benim için
bende bu konuyu takip edicem eğer konu dediğim gibi HDD Hd kayıt yapan bir ürüne doğru giderse benim yaptığım araştırmalar içinde önemli bir başlık olacak.

Geçelim Kamera konusundan kayıt yapılacak gün konusuna
Nacizane tavsiyem eğer doğumhaneye girebiliyorsanız girin kayıt yapın
yok olmaz ise çocuğun ilk gün ki kayıtları müthiş önemli
bir daha ele geçmez bir olay heleki ilk defa baba oluyorsanız

ben çocuğumu elime alınca simsiyah bir çocukdu
babası gibi esmer oldu dedim kayıtlarda sesim var hala
Herkes bana gülmüştü Tecrübesizlik
Çocuğum şuanda 14 aylık oldu 2 tane Masmavi göz bembeyaz bir Ten ve sapsarı saçlarıyla
hala ilk günki videoyu seyrediyorum ve kendime hayret edip gülüyorum

İlk banyosunu çekmiştim mesela suya bakışını
şimdi suyla şap şap oynaşını baba baba diye çalışma odasına doğru 5. vites koşuşunu

Neyse

Benim Tavsiyem HDD li bir ürün almanız ben DVD li bir ürünün bazı sıkıntılarını kendi deneyimlerimle yaşadığım için aynı sıkıntılara düşmeni istemem
Tekrar Allah Sağlıklı bir çocuk nasip etsin inşallah

İNADINA TRABZON!!!
xavi06

7 Şubat 2008; 23:35:21 

ironmaster dostum cok tesekkurler bılgıler ıcın...Allah analı babalı buyutsun...heyecanlandırdı soyledıklerın...

istanbulturkusu

9 Şubat 2008; 9:07:02 

merhaba lar bu sony dcr dvd 506e nasıl makinadır bende sadece oglanın görüntülerini çekmek için kullanacagım . görüntü kalitesi ve resim özelliği nasıldır

vestigo

10 Şubat 2008; 13:06:49 

JVC

biz

11 Şubat 2008; 0:56:58 

JVC GZ-MG130

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biz -- 11 Şubat 2008; 0:56:15 >

anilgee

11 Şubat 2008; 17:17:16 

jvc gz mg505(500 veya 555 de olabilir tam hatırlamıyorum) jvc modellerde HDD olanlarının içinde beni tatmin eden tek modeldir

Mustafa*

Sisteme Gözat

12 Şubat 2008; 8:54:08 

arkadaşlar bende baba adayıyım şimdi ciddi ciddi düşünüyorum acaba kameramı yoksa video kayıt yapabilen bir dijital fotoğraf makinasımı ?

fatihto

Sisteme Gözat

14 Şubat 2008; 10:57:25 

Öncelikle arkadaşlar Allah analı babalı büyütsün evlatlarınızı, sağlıklı, kendine, size, memleketlerine hayırlı evlatlar olurlar inşallah..

Çok güzel noktalara dğinilmiş yalnız bu başlıkta uzun zamandır bu kadar keyifle okumamıştım..

İyi bir Fot. Makinesi ile Ortalama Fot.Mak+Kamera arasında kalsam kesinlikle iyi bir fotoğraf makinesi alırdım. Şu an elimde samsung 303i mini dv ve casio Exilim z75 var. Dediğiniz gibi taşıma ve tercih derdi var, tabii ki hepsinin yeri ayrı ancak yine de var..

Benim asıl derdim kamera ile çektiğim filmlerin üzerinde oynamalar yapma merakım yüzünden kaybettiğim zaman. Tamam güzel, kameraya kaydediyorsun, ister kaset ister dvd olsun, bilgisayar'a attıktan sonra, keseyim , biçeyim , klip yapayım, arşivleyeyim, nerde saklayayım, external'a hayatta güvenmem, dvd'den de çok ağzım yandı.. kasetlerin masterlarını tutsam her kayda bi kaset demek bi senede bi kamera parası daha demek.. Ama Fot. Makinesi ile çek, o tarihi yazdığın bi klasöre at, güzel güzel bak sonra..

Şu da var tabii, ortalama bir kameran olursa en kötü ihtimalle özel günlerde ve (keşke benim de çekilmiş olsaydı) belli periyodlarda 10ar 20şer dakikalık kayıtlar alabilirsiniz. İnşallah çocuğum olduğunda düşündüğüm bir şey, 3 ayda bir en az 20 dk.lık bir görüntü, oynarken, yemek yerken, ne biliyim uyurken.. düşünsenize Allah ömür verirse çocuğun 18-20 yaşına geldiğinde eşinle oturup birlikte seyrettiğini ...

neyse çenem düştü.. Tekrar hayırlı olsun evlatlarınız.. Allah sağlık, sıhhatle büyütmenizi nasip etsin..

http://www.isterdim.com
xavi06