Şimdi Ara

Elektriği bedavaya getirelim (yasal) (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
390
Cevap
0
Favori
76.528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Valla güneş panelleri benimde ilgimi çekiyor,ama malesef arkadaşlarında söylediği gibi maliyet!!cep telefonu şarzı için güneş panellerinden küçük bişey alıp şarz aleti bari yapayım... Neyse konu baya dağılmış anlaşılan toplanacağa da benzemiyor,bu arada bunalmış dostum eprojedeki yazılarını okudum çok destekli yazmışsın,konuyu tekrar yinelesek belkide bişeyler yapılabilir ne dersin.. hemen vazgeçme!
  • quote:

Orjinalden alıntı: travis

benim yıllardır kimseye anlatmayacağım kendime saklayacağım dediğim şeyi bir kaç ay önce bir bilim teknik dergisinde görünce...şerefsizim aklıma gelmişti değil de şerefsizler aklınıza niye geldi dedim. bi de kalkıp amerikan ordusuna satmışlar fikri. gerçi şimdi güneş enerjisiyle çalışan arabalarda da kullanılıyor gibi kısmen

neyse efendim konuya dönelim. biz arabaya hayvanlar gibi 1/2mv^2 kazandirmak için YTL lerimizi döküyoruz, Busht ise insan katlediyor ırakın zengin petrollü topraklarında, sırf ımerıkın driim şavrolesiyle olsun, pleymutlarla olsun aynı 1/2mv^2 ye sahip olmak için..

sonra bi bakıyoruz ki deminden beridir içten yanmaydı dıştan sönmeydi binbir kayıpla güç bela kazandırdığımız kinetik enerjiyi frene basarak durana kadar acımasızca katlediyoruz. evet. 1500kglık metal yığını 50 60m/s hızla giderken sahip olduğu hayvani enerjiden aküyü doldurmayı saymazsak zerre faydalanmıyor. oysa dinamonu bağla, yap hidrolizini, misler gibi h2 ni depola tankına, o2 yi de ver kabine çocuklar uzun yolda ferah ferah nefes alsın, baktın kafanı şişirdiler pompalayıp o2 manyağı yap küllüm olup sızsınlar. sen de rahat ben de rahat. oh be.

neyse işte galiba feedbackli falan da bi ad koymuşlar ayar ettiler..ulan ben bulmuştum bunun mantığını!

güzel fikir

• Hidrojen, neden LPG tüplerinde olduğu gibi depolanmıyor da daha özel depolama aygıtlarına ihtiyaç duyuluyor?
  • beyler
    Bedava veya düşük maliyetli olarak elektrik üretme ile ilgili yazılarınızı birkaç zamandır takip ediyorum. Gerçekten hayranlık uyandıracak bilgiler çıkıyor ortaya. Bu kadar yzıdan anladığım şu. Konuya analitik yaklaşılmıyor. Şimdi bütün katılımcılara bir önerim var. Zaten olmuş gibi duruyor ama adını koyalım, tam hedefini koyalım, kuralları koyalım buna göre ortaya kendimize ülkemize ve insanlığa faydalı birşeyler çıkaralım.

Öneriyorum
    Projenin adı: ortak akıl yada büyük akıl
    Projenin konusu-hedefi: Elektriği mümkün olan en ucuz, verimli ve sağlıklı biçimde üretme.
    Katılımcılar: İsteyen herkes bu projeye katılımcı olabilir. Katılımcıların bazıları bilgileri ile (mesela elektrik, elektronik, yabancı dil vb) katılabilecekleri gibi bazıları ise hayalleri ile bile katılabilsin. Unutulmamalıdırki hayaller (imkansız gözükebilir ama birazcık mantıklı)
    bilimin, gelişmenin motorudur.

Kısaca yöntemler konusundaki önerilerimi getirdikten sonra ( ki bir kaç gün herkes yönteme ilişkin önerilerini göndersin) mümkünse site yöneticileride bu yöntemler için kolay erişlim olabilecek bir sistem uygulasınlar ki tartışma arasında yöntemlerle ve geçmiş konularla uğraşmayalım. Dikkat dağılmasın

bence İzlenecek yol: Önce elektrik nedir. Mümkün olduğunca basit seviyeden başlayarak bunu tanımını gerekirse şemalarla destekleyerek açıklayalım. Sonra elektrik çeşitleri, açıklamaları ve üretmede kullanılan yolları her seviyede katılımcının anlayacağı biçimde açıklayalım. Daha sonra diğer araştırmalar ortaya çıkar.

Unutmayalım ki uğraştığımız şeyi ki buda elektrik oluyor ne kadar iyi tanırsak onun hakkında o kadar isabetli kararlar alırız.

Evet sıra siz değerli katılımcılarda
    vatana millete hayırlı olsun

• arkadaşlar msjların hapsini okuyamadım ama bende güneş enerjisinden yanayım. mesela çatının üstünü komple büyük bir güneş piliyle kaplasak bide çatının üstüne alabildiği kadar pervane taksak rüzgarıda kullanmış oluruz hem kapalı havalarda güneş pilleri fazala gerilim üretemezler bizde pervaneleren yararlanırız.
  • Cok Cahil,

Bilimi ve gelismeleri gazete ve mecmualardan degil de teknik kitaplardan takip edersen senin icin daha hayirli olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Cok_Cahill

Forumdan men edilmiştim ve yeniden serbest bırakılmış İP numaram bunun için birilerine teşekkür etmek adına bu gece sabahladım burda ama epey bişeylerde buldum sanırım. bunalmıs ve özellikle Hasbi_81 kardeşlerime atfediyorum bu linkleri, Hasbi şu Türk emekli poliside amma haddini bilmez adammış be birader, işini gücünü bırak sen git DDM icad et olacak şeymi bu şimdi. Yazık değilmi yıllardır bu konu için İMKANSIIIZZ İMKANSIIIZ diye yırtınan fizik proflerine, boşunamı yırtındı şimdi o herifler.? Aslında ben onlardan çok, onların bizdeki çığırtkanlarına üzülüyorum. Hiçkimse sanmasınki bilime karşıyım yada tahsilim yok diye tahsillileri çekemiyorum kıskanıyorum falan filan. Tam tersi BİLİM e sonuna kadar inanıyorum ama bilimin bizdeki yorumlanış şekline tahammül edemiyorum. Bu kafayla gidilecek olursa bilimin getirisi sürekli ileri gitmek değilde yerinde saymak olmazmı arkadaşlar. Yani birileri bir zamanlar birşey bulmuşlar ve zamanın şartlarına göre adını koymuşlar diye bu hiç değişmeyecek bir kuralmıdır. Yapmayın etmeyin taptaze beyinlerinizi böyle şartlandırmalara köle etmeyin kurbanınız olayım.
    Sevgiyle kalın
    Tıklayınız bakalım ne çıkacak

http://www.inndir.com/haberler.php?id=23429

Ben "Şu an bilinen şeyler kesinlikle doğrudur, değiştirilemez" demiyorum. Bunu değiştirecek kişiler senin, benim gibi insanlar değil, ancak bilim adamları olabilir diyorum! Çünkü DDM'nin yapılamayacağına dair teorileri bilen, ve dolayısıyla bu teoriye karşı çıkabilecek kişiler sadece onlar!

Bilimi yanlış yorumlayan asıl sensin! Bilim, herkesin bilip bilmeden ortaya attığı fikirler yığınından oluşmaz. Bir temeli, bir gelişim süreci vardır ve sadece bu temele sahip kişiler bilimsel sonuçlar elde edebilirler! Ne sen, ne o emekli polis, ne de ben bu temele sahibiz. O yüzden ben fizikçiler tarafından bana verilen bilgileri kullanarak yeni ürünler ortaya koymaya çalışırım. O bilgileri değiştirmeye değil! Çünkü bilgimin sınırlı olduğunu ve buna göre davranmam gerektiğini biliyorum!

Bunalmış'ın söylediğine de tamamen katılıyorum! Birisi de çıksın saçma bi site linki koymak yerine konuyla ilgili bilimsel bir makaleyi referans göstersin ya! Eğer DDM'nin yapılabileceğini söyleyen binlerce site varken bunu destekleyen 1 tane bile bilimsel makale yoksa, bilimi kimin yanlış yorumladığını bir kez daha düşünün!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasbi 81 -- 15 Nisan 2005, 20:40:06 >

• boş muhabbettttttttt
  • En yeni üyeden herkese selamlar... Sevgili arkadaslar, acaba aranizda "perendev" magnetic motorkonusunu inceleyen oldu mu acaba? Google'den arama yaptigimda dünya sitelerinden 1170 sonuc ve bunlarin içerisinde sayisiz benzer çalisma var ama, Türkiye'den siteler içerisinde yalnizca tek bir yerde, "donanimhaber" forumlarinda çok yüzeysel olarak bahsediliyor.
    Yine de her nekadar kuskuyla karsilansa bile, eger en ufak bir gerçeklik olasiligi varsa, bedavaya yakin enerji konusunda oldukça ilginç ve iddiali bir durum sözkonusu.
  • santanio, zayıflamak amacıyla yaparsan bi sonuç elde edersin de o bisiklet dinamosunun üreteceği gerilim atıyorum 12v 1A olsa sen bu gerilimi 220 volta çıkartınca akım da ters orantılı olarak aynı oranda düşecektir, çalışmaya çalışır fakat pc nin ancak kayıpları da düştükten sonra hopörlörü çalıştıracaktır ancak...

hiçbirşey yokken var, varken de yok olmaz.. dolayısyla bedava elektrik de olmaz... yani bir girdisi olmadan bir çıktısı da olmayacaktır..

ayrıca burdur da hayvancılık çok fazla.. bu b.ktan metan vs üretmek için ısı ne kadar olmalıdır? tahminimce bu ayrışmayı saplayacak bakterilerin en ideal yaşama sıcaklığı olacaktır. veya buradan çıkacak gaz sadece metan mı oalacaktır? bütan vs de çıkışı olurmu?
  • ya arkadaşlar şu 2n3055 transistörlerinden güneş ışığıyla elektrik üretimi olayını bir açıklayın bana yaff ,olur mu acaba ??????????
  • işte size sağlam bi proje.proje sahillerdenki dalgalardan elektrik üretmeye yönelik.özellikle karadeniz in hırçın dalgalarında işe yarayacak bir sistem.
    hepimiz denize girerken bir plastik topu suya batırmaya çalışmış ama suyun ne kadar muazzam bir kaldırma direnişi ile karşılaştığımızı hatırlarız.sistem bu prensip üzerine kurulu olacak.sistemi kurmak için belinize kadar denize giriyorsunuz.burada metal bir boruyu denize diktiğinizi, bir kafes içinde veya başka bir yolla sağlam bir şekilde sabitlediğinizi düşünün.bu borunun üzeinde yukarı aşağı hareket eden bir aparat olsun(31 çeker gibi yani).Bu aparata da bir veya birkaç plastik top bağlı olsun.bu aparat aynı zamanda bir zincir yada kayış ile borunun tepesindeki bir dinamoya bağlı olsun.
    ---dalga hareketleri topun boru ekseni üzerinde yukarı doğru hareket etmesini bu harekette zincir düzeneği ile borunun tepesinde kurulu olan dinamonun dönmesini sağlar.dalga nedeniyle boru üzerinde yükseğe çıkmış olan aparata bağlı toplar dalganın çekilmesi ile kendi ağırlıklarının etkisiyle boru üzerinde aşağıya doğru kayacaktır.zincirin dinamoya bağlı olan kısmı "bir bisikletin arka tekerleğindeki düzenek gibi" olduğundan toplar aşağıya kayarken zincir boşa dönecek fakat dalga ile yükselen suyun etkisiyle yukarı hareket ederken dinamoyu döndürecektir.
    0000000
    sistemin temel çalışma prenisibi bu şekildedir.dizaynlar çeşitlendirilebilir tabi.top değilde büyükçe içi boş bir kütlenin kullanıldığını göz önüne alırsanız ortaya ne kadar muazzam bir kuvvetin çıkacağını tahmin edebilirsiniz.isterseniz dinamonun miline ağırca bir yuvarlak disk bağlarsınız.böylece dinamo ağır diskin dönme momentinin etkisiyle hemen hız kesmez ve deniz çarşaf gibi olmadıkça hep döner.böylece aşırı değişken olmayan bir akım elde edersiniz.elde ettiğiniz bu elektriğide bir elektrik motoruna vererek ikinci bir jeneratörü uygun ve sabit devirde çalıştırırsınız.sisteme çeşitli yüksek faradlı kapasitör ve regülatörde ilave ettinizmi kararlı bir sistem elde eder her bişeyi çalıştırırsınız.
    böyle bir sistem deniz kenarlarında oturanlar tarafından amatör bir çalışma ile yapılabilir ve yeterli watt ta güç elde edilebilir bence.özellikle dalgaların hırçınlaştığı kış aylarında daha da fazla güç çekilebilir bir evin ısınma dahil tüm enerji ihtiyaçları karşılanabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skystar1 -- 17 Nisan 2005, 17:43:30 >

• quote:

Orjinalden alıntı: skystar1

işte size sağlam bi proje.proje sahillerdenki dalgalardan elektrik üretmeye yönelik.özellikle karadeniz in hırçın dalgalarında işe yarayacak bir sistem.
    hepimiz denize girerken bir plastik topu suya batırmaya çalışmış ama suyun ne kadar muazzam bir kaldırma direnişi ile karşılaştığımızı hatırlarız.sistem bu prensip üzerine kurulu olacak.sistemi kurmak için belinize kadar denize giriyorsunuz.burada metal bir boruyu denize diktiğinizi, bir kafes içinde veya başka bir yolla sağlam bir şekilde sabitlediğinizi düşünün.bu borunun üzeinde yukarı aşağı hareket eden bir aparat olsun(31 çeker gibi yani).Bu aparata da bir veya birkaç plastik top bağlı olsun.bu aparat aynı zamanda bir zincir yada kayış ile borunun tepesindeki bir dinamoya bağlı olsun.
    ---dalga hareketleri topun boru ekseni üzerinde yukarı doğru hareket etmesini bu harekette zincir düzeneği ile borunun tepesinde kurulu olan dinamonun dönmesini sağlar.dalga nedeniyle boru üzerinde yükseğe çıkmış olan aparata bağlı toplar dalganın çekilmesi ile kendi ağırlıklarının etkisiyle boru üzerinde aşağıya doğru kayacaktır.zincirin dinamoya bağlı olan kısmı "bir bisikletin arka tekerleğindeki düzenek gibi" olduğundan toplar aşağıya kayarken zincir boşa dönecek fakat dalga ile yükselen suyun etkisiyle yukarı hareket ederken dinamoyu döndürecektir.
    0000000
    sistemin temel çalışma prenisibi bu şekildedir.dizaynlar çeşitlendirilebilir tabi.top değilde büyükçe içi boş bir kütlenin kullanıldığını göz önüne alırsanız ortaya ne kadar muazzam bir kuvvetin çıkacağını tahmin edebilirsiniz.isterseniz dinamonun miline ağırca bir yuvarlak disk bağlarsınız.böylece dinamo ağır diskin dönme momentinin etkisiyle hemen hız kesmez ve deniz çarşaf gibi olmadıkça hep döner.böylece aşırı değişken olmayan bir akım elde edersiniz.elde ettiğiniz bu elektriğide bir elektrik motoruna vererek ikinci bir jeneratörü uygun ve sabit devirde çalıştırırsınız.sisteme çeşitli yüksek faradlı kapasitör ve regülatörde ilave ettinizmi kararlı bir sistem elde eder her bişeyi çalıştırırsınız.
    böyle bir sistem deniz kenarlarında oturanlar tarafından amatör bir çalışma ile yapılabilir ve yeterli watt ta güç elde edilebilir bence.özellikle dalgaların hırçınlaştığı kış aylarında daha da fazla güç çekilebilir bir evin ısınma dahil tüm enerji ihtiyaçları karşılanabilir.

Bahsettiğin prensiple (dalganın etkisiyle yukarı-aşağı hareket eden içi hava dolu varil) çalışan sistemler, mekanik yapısı biraz daha farklı olsa da mevcut. Ama bu sistemden elde edeceğin enerjinin bir evin ihtiyacını karşılayabileceğini neye dayanarak yazıyorsun? "Kesinlikle yetmez" demiyorum ama yeteceğini öngörmek için hesap yapmak gerekir.

Daha önce dalga enerjisiyle ilgili konuşurken çok az da olsa bahsetmiştim, Türkiye kıyılarındaki dalgalar elektrik enerjisi elde etmek için çok yetersiz. Bu sistemler okyanusa kıyısı olan yerlerde kullanılıyor. O da yerel enerji üretimi için. Yani bir ev veya turistik tesisin elektrik enerjisini karşılamak için. Yoksa ufak çaplı bir fabrika için bile (okyanus kıyısı bile olsa) bu sistemler yetersiz kalıyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: HighV

En yeni üyeden herkese selamlar... Sevgili arkadaslar, acaba aranizda "perendev" magnetic motorkonusunu inceleyen oldu mu acaba? Google'den arama yaptigimda dünya sitelerinden 1170 sonuc ve bunlarin içerisinde sayisiz benzer çalisma var ama, Türkiye'den siteler içerisinde yalnizca tek bir yerde, "donanimhaber" forumlarinda çok yüzeysel olarak bahsediliyor.
    Yine de her nekadar kuskuyla karsilansa bile, eger en ufak bir gerçeklik olasiligi varsa, bedavaya yakin enerji konusunda oldukça ilginç ve iddiali bir durum sözkonusu.

Bence forumdaki başlıkta pek de yüzeysel bahsedilmemiş. O başlıktaki iddianın sonucu ne oldu, ben de merak ediyorum açıkçası Ama unutma ki çok eskiden beri bilinen bir sistem olmasına karşın, o makinayı bugüne kadar çalıştırabilen olmamış.

• Siz yoktan var etmek gıbı bır sey dusunuyorsunuz daha ucuz enerjı demesı daha dogru olurdu ama turkıyede boyle seylerle ugrasılmaz hemen tepenıze bınerler cunku devlete para odemenız sona erer
  • MeraklıBOY dostum, mantık doğru, bu bakteriler vücut sıcaklığında ürer. Sistem iyi izole edilmişse (Genellikle toprağa gömülü ve devamlı sistem şeklinde inşa edilirler) bir kez üretim başladı mı, devam eder. Elde edilen başlıca metan'dır. Bütan, propan vb. fosil yakıttır biliyorsun. Konuya ilişkin detay bilgi ve hazır projeleri Tarım İl Md.'nden alabilirsin sanırım. Dalga geçiliyor ama, ülkemiz için çok değerli bir kaynak ihmal ediliyor. (Köyde yaşayan teyzemi inandıramamıştım, yoksa tesis kurulmuş olacaktı.)

17_january dostum, bence transistör fikrinden vazgeç. Sadece 2 N 3055 değil, tüm güç transistörlerinden akım alde edebilirsin. 20 W fluoresan altında bile gerilim ölçtüm. Ama çok yetersiz. Hurda transistörüm, plaketim, zamanım, yerim bol diyorsan yapabilirsin. Normal güneş pillerinin 100 cm^2'den elde ettiğini sen 1 m^2'den elde edersin.

Kolay gelsin..

Not: DDM iddiası devam ediyor mu?

• elektrıgı bedava getırebılmen için hemde hiç enerjı harcamadan,dikkat açıklıyorum bu iş için bir jeneratörr bir motor ve geri besleme ayrıca ilk hareket için bı dış kaynak önce jeneratöründe süper iletkenden oluşmuş ve sürtünmeyi sıfıra indirecek bir yapı gerekecek, aynı olay motorun içinde geçerli
    daha sonra geri beslemede kullanacagın motorun çalışma voltajı herzaman jeneratorunkınden(yani üret,m voltajından küçüük olacak)küçük olacak yapacagın butun baglantılardakı ıletkenler 0 omaj yani süper iletkenlık gerektırecek tum bunları yapman sana belkı bir kaç milyar dolara mallolacak ama garantıde veremem düzenekten bırak enerjı almayı eger 30 dk bıle çalışırsa başarmış olursun ve nobeli hakeder tarıhe geçersın her zaman motoruna gelecek voltaj takıpçılerle kayıpsız olarak takıp edılmelı ve telafi edlmeli,sistemi kurduktan sonra nefes bıle alma çünkü etraftakı en ufak ruzgar muhalefetı sıstemını durdur sana şunu itraf edeyım kı bu olay fizik kurallarına bıle ters olsa bence bı dene

• erroresthanumm ilgine teşekkür.. inanırmısın burada(burdurda) bir akrabamın 250 büyükbaş hayvanı var ve buradan üretilecek biogazı tahmin edebiliyormusun? ama bizim Türk milletinin alışkanlıklarını değiştirmek çok güç.. görüşmek üzere...

HİÇBİRŞEY YOKKEN VAR, VARKEN YOK OLAMAZ.... Ancak enerji türlerini biribirine dönüştürürüz o sırada da mutlaka kayıp olur.. En Güzeli; Götü göte değiştireceğimize göt yerinde kalsın..
  • ya error kardeşim bu transistörlerin hangileri daha verimli ve ölçtüğün gerilim ne kadar bir bilgi verirsen sevinirim ,

sorduğun şartlar mevcut durumda :))
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.