Şimdi Ara

Elektriği bedavaya getirelim (yasal) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
390
Cevap
0
Favori
76.528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • herhalde tasarruflu ampullerden kullanmayı sende düşünmüssündür..
    verdiğin linkteki sistem enerjiden tasarruf edebilir ama kendiside enerji tüketecektir..
    bence..solar güneş panellerini araştır..fakat enerjiyi uzun süreli depolayacak bir akü sistemi olmasın sadece voltaj dalgalanmalarında ve kısa süreli kesintilere yetecek bir sistem olsun..gecede normal şebekeden elektrik alırsın..niçin mi..çünkü ürettiğn bedava elektrik zamanla akü masrafı olarak senden kat kat çıkacaktır..kısaca akü ile depolamadan direk kullanabileceğin ve şebeke elektiriğiyle destekleyeceğin bir sistem araştır..
  • http://www.orjinsolar.com/ bu linki incelerseniz eger uranium arkadasın degındıgı konular ayrıntılı acıklanıyor

fakat tuzlu tabii 12 v 7 kw bir sistem maliyeti 20 000 $ baslıyor

quote:

Orjinalden alıntı: uranium

herhalde tasarruflu ampullerden kullanmayı sende düşünmüssündür..
    verdiğin linkteki sistem enerjiden tasarruf edebilir ama kendiside enerji tüketecektir..
    bence..solar güneş panellerini araştır..fakat enerjiyi uzun süreli depolayacak bir akü sistemi olmasın sadece voltaj dalgalanmalarında ve kısa süreli kesintilere yetecek bir sistem olsun..gecede normal şebekeden elektrik alırsın..niçin mi..çünkü ürettiğn bedava elektrik zamanla akü masrafı olarak senden kat kat çıkacaktır..kısaca akü ile depolamadan direk kullanabileceğin ve şebeke elektiriğiyle destekleyeceğin bir sistem araştır..

• sitedeki firma ile telefon görüşmesi yaptım bana şöyle bir garanti verdi sisteminizdeki aydınlatma giderini profesyonel bir ölçümle belirleriz uygun bir cihazın demosunu takarız ilk faturadan sonra yaptığınız tasarrufu görürsünüz sonra ödeme yaparsınız diye bir garanti verdi ama hala şüphelerim var.ilgin için teşekkürler...
  • bence şu şekilde bedava elektrik olabilir!!!!!!!!!!!

ilk önce, donamın haber elektronik bölümünde "elektriği bedavaya getirelim" konusu açılır. katılımcıların klavye tuşlarına generatör bağlanılır. konuyu hareketlendirip, daha çok enerji üretmek için ortaya reaktif güç, sayaçlar, geri dönüşüm, AC-DC vs vs vs konuları atılır ve tartışmanın büyümesi sağlanır. tartışma büyüdükçe kullanıcı artar dolayısı ile ne olur? enerji artar. ehh işte alın size bedava elekhtürük! artık bunu depo mu edersiniz hemen tüketmek mi istersininz bilemem ama kullanım alanı hayal edemeyeceğimiz kadar geniş olacağı kesin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi r2d2droids -- 29 Mart 2005, 16:50:31 >
  • heh bu arada şunu da ekleyeyim tamamen yasal

• Bence linkteki aletin içinde bizim yapmaya çalıştığımız devre var diye düşünüyorum!!!
    quote:

Orjinalden alıntı: hakan_79

merhaba yeni üyeyim konu çok ilginç. elektriği bedavaya getirmek bencede bir ütopya. bir site ziyaret ettim benzin istasyonu işletiyorum ve elektrik giderim çok yüksek konuda bilgili arkadaşların yardımına ihtiyacım var aşağıda adresini verdiğim firma aydınlatma enerjimden %40 tasarruf edeceğini iddia ediyor sistemin maliyeti 5000 ytl civarında benizm aylık ödediğim fatura ortlama 3000 ytl ve %70 i aydınlatma siteyi inceleyip görüş bildirirseniz sevinirim bana bir üçkağıt var gibi geliyor.http://www.atcgrup.com/

• quote:

Orjinalden alıntı: madmax

Bence linkteki aletin içinde bizim yapmaya çalıştığımız devre var diye düşünüyorum!!!
    quote:

Orjinalden alıntı: hakan_79

merhaba yeni üyeyim konu çok ilginç. elektriği bedavaya getirmek bencede bir ütopya. bir site ziyaret ettim benzin istasyonu işletiyorum ve elektrik giderim çok yüksek konuda bilgili arkadaşların yardımına ihtiyacım var aşağıda adresini verdiğim firma aydınlatma enerjimden %40 tasarruf edeceğini iddia ediyor sistemin maliyeti 5000 ytl civarında benizm aylık ödediğim fatura ortlama 3000 ytl ve %70 i aydınlatma siteyi inceleyip görüş bildirirseniz sevinirim bana bir üçkağıt var gibi geliyor.http://www.atcgrup.com/

Maalesef aynı fikirde değilim. Kablolamadaki enerji kayıplarını da önlediğini söylüyor firma. Referans ve onayları da gözönüne alırsak, yaptıkları, gereği kadar aydınlatma yapmak, yerine göre tasarruflu ampuller kullanarak ekonomi sağlamak.

Madmax dostum, forumdan sana yardım yok gibi görünüyor..

• [Deleted by Admins]
  • quote:

Orjinalden alıntı: bunalmis

quote:

o biraz zor.. ..hadi elektrik üreteceğiz ..pekala ham madde ne ... ne harcayacağız da elektrik üreteceğiz... hele istanbul gibi yerde.. hadi köyde olsan bir dere kenarında çarklarla domino çalıştırıp üretirsinde bir apartman dairesinde bunu nasıl başaracaksın ..

1. Tuvaletlerin ve banyoların atık su çıkışına bir mekanizma koyarsın atık sıvı ve b.kdan yararlanarak elektrik üretirsin.

2. Katı tuvalet ihtiyacını varil gibi bir depoda biriktirirsin, birikmiş b.k lardan metan üretir metanı yakarak enerji üretirsin.

Sonuçta b.kdan bir iş.

bakın bu yöntemi bizim köyde çok yapıyolar

• akıllı sayaçlar war.bildiğim kadarıyla gece çok gündüz az yakıyo.birer tane alında sizde kurtulun bizde!!!!!!!! (kızmayın hemen şaka yapıyom)
  • elektriği nasıl beleşe getirirsin???????????????????bi..tane ..konvertör al..araba aküsüne bağla sonra.....beleş...elektrik.....güle..güle...kullan...????????
    quote:

Orjinalden alıntı: madmax

Evet arkadaşlar bu konuya yeterince önem vermediğimizi düşünüyorum, aramızda bu işi başarabilecek arkadaşlar vardır bence. İşte harika bir proje ,üzerinde çalışmalıyız..Bu bobin ve triyak sistemini gerçekleştirmeliyiz.
  • Yok valla sizde iş yok, hade be kardeşim ,bunalmış bey sana diyorum çıkar şu baklayı ağzından.
  • Meslek lisesinde okurken bu konuya kafa yormustum. O zamanlardaki bilgimle calisacagini dusundugum cihaz hakkindawww.eproje.com sitesinde bir tartisma baslatmistim.

Tabiki calismayan bir cihaz. Eger neden calismayacagini merak ediyorsaniz bir ara o siteye gidip bakin.

Daha sonra da bu tip konulara bir daha kafa yormadim.

Zaten sayaci teknolojik imkanlarla aldatmak da hos bir sey degil.

Kisacasi benden is cikmaz.
  • Arkadaşlar havanın bedava olduğunu düşünen varsa bir daha düşünsün. bu kadar diyorum (Türkiye' de). arif olan anlar. ikincisi buna bağlı olarak bunu yapabileceğiniz benim aklıma gelen insan vücudu olabilir. nasıl yapacağınızı artık siz geliştirin. vucudumuz bu enerjiyi sağlayabilir. ama beslenmek te lazim :)
  • quote:

AgArAbi Tarih 2 Nisan 2005, 21:38:50
    Arkadaşlar havanın bedava olduğunu düşünen varsa bir daha düşünsün. bu kadar diyorum (Türkiye' de). arif olan anlar. ikincisi buna bağlı olarak bunu yapabileceğiniz benim aklıma gelen insan vücudu olabilir. nasıl yapacağınızı artık siz geliştirin. vucudumuz bu enerjiyi sağlayabilir. ama beslenmek te lazim :)

aman arkadaşım sen matriks filimine galiba fazla kaptırmışın insanları pilemi dönüştürecen

sen bu solugunun havamı olduğunu saniyorsun haaa

birde elektrik üretecez diye yemeklere tıkınmaya başlayacaz eeee..... elektrik daha ucuz arkadaşım yorma kafanı okadar

saygılar....

• quote:

Orjinalden alıntı: msungury

quote:

AgArAbi Tarih 2 Nisan 2005, 21:38:50
    Arkadaşlar havanın bedava olduğunu düşünen varsa bir daha düşünsün. bu kadar diyorum (Türkiye' de). arif olan anlar. ikincisi buna bağlı olarak bunu yapabileceğiniz benim aklıma gelen insan vücudu olabilir. nasıl yapacağınızı artık siz geliştirin. vucudumuz bu enerjiyi sağlayabilir. ama beslenmek te lazim :)

aman arkadaşım sen matriks filimine galiba fazla kaptırmışın insanları pilemi dönüştürecen

sen bu solugunun havamı olduğunu saniyorsun haaa

birde elektrik üretecez diye yemeklere tıkınmaya başlayacaz eeee..... elektrik daha ucuz arkadaşım yorma kafanı okadar

saygılar....

abim çok haklı en iyisi biz bu konuyu tedaşla konuşalım.belki bize yardımcı olurlar....

• Sürtünme kuvvetinin neden olduğu enerji kaybı evet DDM makinelerinin yapılamamasının tek sebebi.

Bu tür kayıplar, gözlerimizin korkutulması için öne sürülen olumsuz etkenler değil.

Bakın neden DDM makinesi yapılamaz örnek vereceğim.

Bisikletinizi tepe takla yapıp tekerleri yukarı bakacak şekilde yere oturtalım.

Pedali var gücümüzle çevirelim çevirelim çevirelim ve pedali serbest bırakalım.

Teker bir süre dönecek dönecek ve nihayetinde duracaktır.

Durmanın sorumlusu kim?

1. Mil içindeki rulmanların sürtünmesi
    2. Tekere ait yüzeylerin hava ile sürtünmesi

Milyarlarca liraya dünyanınm en sürtünmesiz rulmanını alsaydık ne olurdu?

Değişen tek şey, pedal çevirmeyi bıraktığımızda tekerin durma süresi olacaktı.

Peki hava sürtünmesini yok etmek için bisikleti havası alınmış bir odaya koysaydık. Aynı deneyi orda yapsaydık. Değişen ne olurdu?

Teker daha geç duracaktı ama eninde sonunda duracaktı.

Peki diyelimki sıfır !!! sürtünmeli bir rulman buldunuz bunu da tekerleğin göbeğine taktınız. Sonra bisikleti havasız ortamda ters çevirdiniz ve pedali çevirip bıraktınız. İşte artık sürtünme kayıpları sıfır olduğundan tekeriniz sonsuza kadar dönemeye başlayacaktı. (Tabiki zincir sürtünmesini de sıfır yapmak gerekecek)

Peki bu sistem bize elektrik üretmede yardımcı olurmu?

Yataklarında sıfır sürtünmeli rulmanlar olan bir jenaratörü tekerleğe bağlayalım. Jenaratör çıkışına hiç bir elektrik yükü bağlamalayalım. Tekeri çevirelim çevirelim ve kendi haline bırakalım. Sistem gene havasız ortamda sürtünmesiz yataklı olduğu için sonsuza kadar dönecektir.

Tamam işte rüyanız gerçek mi oluyor. Acaba jenaratörün çıkışına lamba bağlasak ne olur.

Teker kendi başına dönerken üzerinde depolanmış bir enerji var, lambanın ihtiyacı olan enerji depolanmış bu enerjiden karşılanmaya başlayacaktır.

Hiç bir teknik hesap yapamasanızda, cebinizde 100YTL varsa ve bunun 10 YTL sini biri sizden alırsa 90 YTL niz kalacağını bilirsiniz. Karşı taraf sizden bir 10 YTL daha alırsa 80 YTL niz kalır. Bu böyle devam ederse nihayetinde 0 YTL niz kalır.

Ülkemden bir vatandaşımızın dünyayı sarsacak bir buluş yapmasını en az sizin kadar arzu ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bunalmis -- 3 Nisan 2005, 11:12:01 >

• şu termodinamiğin babalar gibi 2.ilkesi varya..hah maxwell amcanın düşünce deneyindeki hayali cinin reel hayattaki karşılığını buldugumuz an olay bitmiştir, elveda feza, elveda ay :)
  • mehmed efendi yöntemlerini bırakın da biraz dünyaya bakın. bugün itibariyle dünya da bedava olan tek enerji güneş enerjisidir. fakat ilk tesis ücreti o kadar fazladır ki bu yöntemi mecbur kalmadıkca kullanılamaz yapmaktadır.ormanlardaki yangın güvenlik kulelerinde, teknelerde, kablo cekmek daha masraflı olacagından:) gunes enerjisi kullanılabilir.kullanılıyor.( panelin uzerini silmek dısında bır bakım gıderı yoktur,ayrıca tampon olarak aku veya duruma gore gaz tankı kullanılır.)
    Rüzgar enerjisi daha ucuz tesis gideri olan fakat yapısı itibariyle dizel generator gruplarıyla beraber kullanılan bir yöntemdir. her yere kurulamaz.yerel çözümler için kullanışlı sayılabilir.
    termik santraller tam anlamıyla cevre düşmanlarıdır. ozel baca filtre sistemleri kullanılabilir,ama santral fıyatına mal olacagından kimse bunu yaptırmaz.
    Barajların insaatları 10 yıl kadar surmekte olup ekonomık omurlerı 50 yıldır, daha sonra kullanmak için ek masraflar yapmak gerekir.ama elektrik dısında ki yararlarınıda göz ardı etmemek lazımdır.ornegın sulama amaclı kullanılıp kırac arazilerimize su götürülebilir.bu iş yaygınlaştırılabilir.
    Şu sıralar kojeneratif sistemler yani genelde dogalgazı yakıp buhar türbinleriyle elektrik ureten sonra türbini gecen buharda kalan ısıyı ve yanmıs eksoz gazlarının ısısını binaları ısıtmak için kullanabildigimiz sistemler yaygınlaşmaktadır.ayrıca bu bir fabrikaysa ki genelde fabrikalarda ve sanayide kullanılır bu sistem; buhar ayrıca imalatta ve (buhar tekstil de cok kullanılır) mutfakda da kullanılabilir. su anda cogu fabrika bu sistemi kullanmakta veya gecmeyi dusunmektedır.hem elektriği daha ucuza uratmek hemde ekstralarından faydalanmak söz konusudur. Bu sistemler kucuk bir ev buyuklugunde olabilmektedir. ÜLKE için stratejik olarakda önemleri vardır cunku savas,afet vs durumlarda hastane veya askeri ihtiyaclar ıcın devlet kontrolune verilip, elektrik ihtiyacı bu sistemlerden saglanabilmektedir.
    dalga veya gel-git enerjisi de kullanılabilmekte fakat amerikada bile alternatif kaynaklardan uratilen elektrik enerjisinin; toplamın %1 ine tekabul ettiğini dusununce; Bunlarla ugrasmanın simdilik luks oldugunu gormekte ve dusunmekteyim.
    Cunku biz su anda bulgaristana gurcistana enerji için bagımlıyız,dusunebiliyomusunuz.Ki onlar ciddi anlamda geri kalmıs ulkeler.onların bize elektrik satabilmesinin tek nedeni eskiden kalma nukleer santrallerinin bulunması.
    Turkiye atom teknolojisine kavusmalıdır.unutmayalım, greenpeace i finanse eden devlet; fransa da 57 tane nukleer santral bulunmakta olup elektriğin % 75 e yakın kısmını burdan uretmektedir.amerikada 110, korede 8 almanya da 21 vs.. italya da japonyada rusya da yani dunya da 500 cıvarında bulunmaktadır.bu ulkelerin ortak yanı nedir.hepsi gelişmiş,sanayide ileri ulkelerdir.
    su an dunyada en temiz , verimli ve ucuz enerji atom enerjisidir.Fakat ülkemiz Siyasi manevralarla ve içimizdeki hainler vasıtasıyla bu nimetten mahrum bırakılmaktadır.(ulkemizde atom santralini şiddetle istemeyen sivil toplum örgütü Elektrik Mühendisleri odasıdır,Neden olabilir siz düşünün)
    1 kg uranyum 2800 ton taskomurune esdeger enerji vermektedir.isi pisi yoktur.25 sene de bir rutin bakımları yapılmalıdır.Bir atom santralinin basına gelebilecek tek sey uranyum vs.. nin bulundugu ve enerji olusturdugu çekirdeginin sogutulamamasıdır.Bunun haricinde basına gelebilecek hiç bir sey yoktur.eger siz o sogutma işine 1 asıl 1 yedek pompa degilde 1 asıl 10 yedek pompa kullanırsanız, hiç birşey olmaz.AYRICA nukleer santraller bomba gibi patlamaz.Patlama diye bahsedilen radyoaktif sızıntıdır.zararlıdır.fakat pompalar calıstıgı surece mumkun degıldır.ŞİMDİYE kadar dunyada 1 tane santral de patlama denilen!!! sey olmustur, oda sovyetlerin fakirleşip nukleer santrallerin rutin 25 yıllık bakımını yapamamasıdır.ve bunun sonucunda sogutma işleminin aksamasıdır.
    Turkiye 1960 larda bu işe el atılmıs,gerekli proje etud calısmaları yapılmıs fakat siyasi manevralar bizi bundan mahrum bırakmıstır.
    Pakistan devlet baskanı sırf atom santrali yapmak konusunda ısrarlı davranıp,bu teknolojiye gecmede ısrarlı oldugu için amerika tarafından ucagı havada vurulmus(-ki kendi buyuk elcısıde ucakta) ve pakistan bundan mahrum bırakılmıstır.bu sonradan amerika tarafından itiraf edilmiştir.
    Cunku nukleer enerjiye gecmek askeri acıdan da bir avantajdır.
    Eger cevre için bu kadar onemliyse neden ermenistandaki santral ulkemızın dıbınde,bulgarıstan gurcıstanda zira oyle; kimse ses cıkarmıyor. onun ulkemize zararı yokmu ozaman!!! bizde artvine kuralım eşit olsun o zaman!!!:)
    Ulkemiz gerek yapacak gerek işletecek kabiliyettedir.lütfen gözümüzü acalım.ZAmanında OSMANLIya da buhar gemileri patlıyor batıyor, buhar teknolojisi kullandırılmamıs, VE bu bize Cok seye mal olmamısmıdır.O dev zırhlılar yuzunden az daha Anadolomuzdan da olmayacakmıydık.
    GÖZÜMÜZÜ ACALIM; CEVREMİZDEKİLERİ AYDINLATALIM!!! YALANLARINI YUZLERİNE VURALIMM!!!

• quote:

Orjinalden alıntı: Kara_Cahill

bunakmis kardes tebrik ederim. A can kardesim bunlar zaten bilinen şeyler, ne diye zahmet edersinki. Sen eğer bu işin neden olmayacağını ezberlemekte harcadığın enerjiyi, nasıl olabileceğini düşünerek harcasaydın ilerleme kaydederdin eminim. Başarının anahtarı bir şeyi önce hayal edebilmektir. Yahu hayal dünyan ne kadar darmış senin be birader nasıl oluyorda DDM fikrini çürütmek için bisikletten örnek verebiliyorsun aklım almıyor. İyi o zaman bu iş için hiç çaba harcanmasın ve her dönen mekanizma sonsuza kadar dönsün bari. aktuz a bakanda sanırki kendilerinin nükleer tesisler kuran şlirketleri var. Neymiş erfendim Amerika yapıyormuş bizde yapalım, iyi güzel yapalım ama neden kendimiz daha daha iyi bişeyler yapabilmek için çabalamayalım, bir icada icad niteliğini veren özellik nedir. Daha önce hiçkimsenin keşfedememiş olmasıdır

Kardeşim, kendin bu konuda bişey bilmiyosun diye milletin bildiklerine "ezber" diyerek kimseyi aşağılamaya hakkın yok!

Ne kolay iş bu ya!!! İnsanlar senelerini vermiş, bazı kanunlar bulmuş, ispatlamış, sonra adamın teki çıkıp olay hakkında hiçbir bilgi sahibi olmadan "Siz yanlış yapmışınız. Çünkü insanoğlunun yapabilecekleri hayal gücüyle sınılıdır" diyor ve bu şekilde bilinen bütün fizik kanunlarını çürütmüş oluyor!

Eğer böyle bişey yapmanın imkanı varsa, işin teorisini orataya koy ve sana inanalım. Dikkat ettiysen "DDM yap" demiyorum. Sadece teorisini anlat, yeter. Ama şunu unutma ki böyle bir aletin yapılabileceğini teorik olarak ispatlamak için dünyadaki bütün fizik otoritelerinin kabul ettiği kanunları bilimsel yolla çürütmen gerekir! Bunu yapabilecek birikime sahip olduğunu da hiç sanmıyorum!

Kısacası, "DDM yapılabilir" demek sana düşmez! Ama bu söylediğimi yanlış anlama. Çünkü bunu söylemek bana veya bu forumdaki herhangi birine de düşmez. Eğer bilinen kanunları çürütemiyorsan, olduğu gibi kabul etmek zorundasın! Bugün bütün mühendislerin yaptığı da budur ve hiç de yanlış birşey değildir.

Bilim adamları birgün "enerji yoktan yaratılabiliyormuş. Ahan da kanıtı!" derlerse, o zaman biz de hayatımızı buna göre şekillendiririz. Ama senin gibiler "hayal ettim, oldu" dedi diye kimse davranışlarını, fikirlerini dayandırdığı temelleri değiştirmek zorunda değil!

Bunun tartışması daha önce de yapılmıştı ve yine aynı şeyi söylüyorum: Herkes haddini bilsin! Ben haddimi biliyorum ve fizikçilere karşı çıkmıyorum. Fizikçi ticaret hakkında bir tüccara ders vermeye kalkmıyorsa, tüccar da bilinen fizik kanunlarının yanlış olduğunu söyleyemez. Bu kadar!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasbi 81 -- 3 Nisan 2005, 21:49:30 >

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.