Şimdi Ara

---GIGABYTE P35C-DS3R Voltaj Problemi---

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

yukarda yazdığım anakartla beraber e2140 kullanıyorum. problemim şu işlemciye biostan 1,35v veriyorum anakart 1,31v veriyor. ramlere +0,3 (2,1v) veriyorum anakart 1,9v veriyor. çıldırmak üzereyim.

yaptığım birkaç araştırma sonucu birçok kullanıcının bundan muzdarip olduğunu gördüm. f10 bios u kullanıyorum. en güncelini yani. ben de mesala 1,35v filan vermek istediğimde biostan 1,4v seçmeye başladım. ancak emin olamıyorum yine de. böyle bi problemlem yaşayanınız var mı? bu arada rev.2.0 anakartın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vatal -- 3 Şubat 2008; 14:52:06 >

• şunu da söliyim her türlü eist ya da speedstep ayarı kapalı.
  • aynı sorun bendede var . kartta çok fazla vdrop var. 1.5v veriyorum işlemciye yükte 1.42 ye düşüyor
  • aynen bendede bu problem var
  • arkadaşlar ztn bu problemler aşağı yukarı her kartta oluyor
  • arkadaşlar ama şu var cpuza ne kadar güveniyorsunuz ki biostan bakın ne kadar voltaj verdiğine önemli olan bios ama (şimdi aklıma geldide)
  • cpu-z ile gigabyte in kendi oc programı aynı gösteriyor bence güvenilir bir program. bios ile windows arasındaki fark bence vroptan kaynaklanıyor .
  • bu kartın en gıcık problemi vdroop. şu anda biostan 1.5000 ayarlı orthos da load da 1.424-1.440 arası oynuyor..
  • peki sizce yeni bir bios la düzelme imkanı var mı?
  • valla bende en son F10 bios sürümü mevcut hala aynı değişmiyor yani.
  • arkadaşlar bu ds3 lerin kaçıncı rev den olduğunu nasıl anlayabilim hiçbir yerde yazmıyor bulamadım ama rev 3.3 bios u yükledim çalıştı
  • aynı kart aynı sorunlar.ram e +0.3 veriyorum.bios ta 1.925 gözüküyor
  • ya bu vdrop işini ne kdr dert ettiniz her kartta olan bi şey bu gigabyte x38 dq6 da bile oluyo
  • quote:

Orjinalden alıntı: AykOis

ya bu vdrop işini ne kdr dert ettiniz her kartta olan bi şey bu gigabyte x38 dq6 da bile oluyo

misal 1,4v vermek istediğimde işlemciye 1,5 falan seçmek zorunda kalıyorum ve güvenemiyorum ya birden 1,5v verirse diye. ramlere de aynı şekilde 2,1v vermek istediğimde 2,4 ya da 2,5v u seçiyorum birden 2,5 verirse kül olur ramler vallahi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: vata

quote:

Orjinalden alıntı: AykOis

ya bu vdrop işini ne kdr dert ettiniz her kartta olan bi şey bu gigabyte x38 dq6 da bile oluyo

misal 1,4v vermek istediğimde işlemciye 1,5 falan seçmek zorunda kalıyorum ve güvenemiyorum ya birden 1,5v verirse diye. ramlere de aynı şekilde 2,1v vermek istediğimde 2,4 ya da 2,5v u seçiyorum birden 2,5 verirse kül olur ramler vallahi.

bendede aynı korku var. hangisine güvenecem cpu-z da gördügüm degere göremi davranacagım . yani işlemcime 1.42v vermek için biostan 1.5v mi vermem gerekiyor.

• eğer vdrop varsa bi anda voltaj yükselmez, cpu-z en güveniliri çünkü dediğim gibi her kartta vdrop oluyo ztn işlemci yanmaz sadece çok yüksek sıcaklıklara ulaşır ve işlemcinin ömründen gider yanacak sıcaklığa gelmeden pc reset yer ama voltaj bir anda artmaz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.