Şimdi Ara

## Asrock'ın Katı Kapasitörlü ve Kombo Bellek Destekli Anakartı Kullanıma Sunuldu ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
2.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  ## Asrock'ın Katı Kapasitörlü ve Kombo Bellek Destekli Anakartı Kullanıma Sunuldu ##


    Hazırladığı anakartlar ile dikkat çekmeyi ve ilgi toplamayı başaran Asrock'ın 2008 yılı ile birlikte kalite çıtasını arttıracağını daha önceki haberlerimizde sizler ile paylaşmış ve 4Core1600P35-WiFi+ modelinin ilk detaylarını yine TR'de ilk kez sizlere sunmuştuk. Firma resmi duyurusunu bir süre önce yaptığı yeni anakartı 4Core1600P35-WiFi+'ı kullanıma sundu. Asrock'ın yeni yıl ile birlikte hazırlamaya başladığı yeni seri anakartların ilk temsilcilerinden biri olan 4Core1600P35-WiFi+ özellikleri ile dikkat çekmeyi başarıyor.

    Asrock 4Core1600P35-WiFi+, Intel'in P35+ICH9R yonga seti paketini kullanıyor. Kullandığı yonga seti itibariyle Intel'in 65nm ve 45nm üretim teknolojisine sahip işlemcilerine destek verebiliyor. 6 adet bellek slotu bulunan anakart dileyen kullanıcılar için 2 slot üzerinden 4GB'a ve 1333MHz'e kadar DDR3, dileyen kullanıcılar içinse 4 adet DIMM slotu üzerinden 8GB'a kadar DDR2-1066MHz bellek desteği sunabiliyor. Anakartın bir diğer dikkat çeken noktası ise 1600MHz FSB desteği sunabilmesi. Zira Asrock özellikle bu desteğin altını çiziyor.

     ## Asrock'ın Katı Kapasitörlü ve Kombo Bellek Destekli Anakartı Kullanıma Sunuldu ##


    Kalite çıtasını arttırmaya başladığına değindiğimiz Asrock'ın bu konuda attığı ilk adımlardan biri olan 4Core1600P35-WiFi+ katı kapasitör kullanımı ile dikkat çekiyor. Pasif soğutma ile gelen anakart üzerinde iki adet PCIe X16 slotu yer alıyor ve Crossfire desteği sağlanabiliyor. Ama bu noktada P35 yonga setinin Crossfire desteğini 16X+4X formunda sağladığının da altını çizmekte yarar var. PCIe X16 sotlarının yanı sıra anakart üzerinde 3 adet te PCI slotu yer alıyor. Asrock'ın yeni güzelinin detayları bunlarla sınırlı değil elbette.

    Gigabit ethernet ve 8 kanal yüksek tanımlı ses özelliğine sahip olan anakart ayrıca Wi-Fi desteği de sunuyor. Asus'un bazı modellerinden de aşina olduğumuz 802.11g destekli Wi-Fi adaptörüne ve antene sahip olan anakart çok sayıda SATA-II ve USB 2.0 konnektörüne ve eSATA desteğine sahip. Anakartın yurt dışı satış fiyatının 125-130$ civarında olduğu ifade ediliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx57 -- 3 Şubat 2008; 12:53:37 >







  • SLI destekli anakart üreten yok piyasada , ASROCK adina güzel bir ürün olmuştur sanirsam , temennimiz daha güzel çalişmalar.
  • tam donanımlı bi anakart olmuş ve fiyatı göz yaşartıcı cinsten deil!!!
  • kullanıcı dostu asrock



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matchless44 -- 3 Şubat 2008; 13:10:03 >
  • Asrock ı fiyat politakasından dolayı tebrik etmek lazım. Kalite çıtasının yükselmesi diğer markaları da tetikler umarım.
  • fiyata bakarsak "e daha ne olsun yani?" ama Asrock'un beni tatmin edebilmesi için hala bi hayli yol alması lazım. zira daha yakın zamanda ürettikleri bikaç anakartı mıncıklama imkanım olmuştu ve DDR400 RAM bile çalıştıramadığını görünce demiştimki bu fimra adam olmaz. bakalım ne işler yapacaklar bu yeni serilerle ben de merak ediyorum
  • fiyatına göre özellikleri çok iyi. asrock kalitesini ciddi şekilde artırmaya başladı. stabilite sorunları ve türkiye deki garanti sistemleri iyise bir sonraki anakartımı asrock alabilirim.
  • şu combo anakart üreticileri niye 2 tane ddr3 slotu koyarlarki anlamam combo alan bir insan zaten kısa süre ddr2 de kalacak demekdir yani 2 gb la idare eder 1 -2 yıl sonra ddr3 e geçer şimdi mecburen ddr3 e geçdiğinde 2x2 gb kit almak zorunda zira 2 yıl sonra 2gb ram kimseye yetmez olucak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PeGaSuS@01 -- 3 Şubat 2008; 13:59:24 >
  • Oldukça harika bir anakart tam donanımlı. Ufak tefek sorunlar denk gelmiş olabilir kullanıcılara ama ben bu kartların çok sorunlu olacağını düşünmüyorum. P35'te 530 civar fsb gören biostar anakartlar vardı yani bu firmalar artık güzel iş çıkarmakta.
  • Güzel anakart fiyatıda fena değil



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iskober -- 3 Şubat 2008; 14:46:36 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: istblacken

    fiyatına göre özellikleri çok iyi. asrock kalitesini ciddi şekilde artırmaya başladı. stabilite sorunları ve türkiye deki garanti sistemleri iyise bir sonraki anakartımı asrock alabilirim.


    Arkadasım suan asrock marka anakart kullanıorm. kendileri iyidi hostur ama acıkcası Türkiye de beni hiç memnun etmio. Yeni sistemimi topladıktan yaklasık 7 ay sonra ekran kartı yüzünden bir sorun oluşmus ve bu anakarta zarar vermişti. Garantiye gönderdim 1 ay sonra anakartım değiştirilmiş olarak geldi. Herşey muhteşem ve ben format atıldığından dolayı sürücüleri fln tekrar yüklemek zorundaydım. Anakart cd sini taktım ve birde ne görim 1 sürücü dışında hiçbiri uymuyor. Allahtan internetim vardı ve az çok bişilerden anlıyordum. Hemen anakart özelliklerine[Model ve ayrıntılarına] baktım sitesinden gereken ses sürücülerini fln indirdim. 2 gün sonra garantiye verdiğim yere gitiğimde anakartın üretilmediğini ve bulunmadığını sölemişlerdi[aldığım zmn neredeyse 2-3 aylık bir anakarttı /üretim olarak\] Bu nedenle biraz sinir olmaktayım tabi seçim senin.




  • fiyatta özelliklerde çok iyi devamı gelir inşallah
  • combo ram desteklı anakartlar hep sorun cıkarmıstır.inşallah buda öle olmaz.
  • ya bu adamların anakartları bana neden Gigabyte ı anımsatıyor,halbuki ASUS un yan kuruluşu...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ilkerinanç

    ya bu adamların anakartları bana neden Gigabyte ı anımsatıyor,halbuki ASUS un yan kuruluşu...

    benim bildiğim gigabyte de asusun
  • yok yaw ortak bi firma kurdular da satın almadı biliyorum ben yanlış mı hatırlıyorum acaba.
    belkide bu Asrock dır ortak iş yaptıkları firma...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: pegasus arda


    quote:

    Orjinalden alıntı: ilkerinanç

    ya bu adamların anakartları bana neden Gigabyte ı anımsatıyor,halbuki ASUS un yan kuruluşu...

    benim bildiğim gigabyte de asusun


    Asrock ve Asus'un kağıt üzerindeki bağlantıları sahiplerinin aynı olması firma bazında ise iki ayrı kuruluş oldukları. GIGABYTE ise Asus'un değil, her iki firma da rakip. Geçtiğimiz dönemde özellilkle ortak üretim ve tesislerden yararlanma gibi çeşitli iş staretejileri ekseninde hisse paylaşımı usulü ile ortaklık söz konu olmuş fakat anlaşamayan ikifirma yollarını ayırmıştı.




  • en güzel özelliklerinden biri bence combo olmasına rağmen kısık ram desteği sunmaması..bazıları 2 şer tane koyar ikisi de 2gb max destekler yada düşük mhz destekler ama burda ddr2 1066mhz ve 8gb desteği ddr 3 desteği wifi cf katı kapasitör falan çok güzel olmuş...fiyat süper
  • fx teşekkürler bilgi için ben birleşdiler diye biliyodum
  • Sonunda Asrock katı kapasitöre geçti
    Anakartta baya iyi olmuş ...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.