Şimdi Ara

Oturma odanızda ihtiyaç duyabileceğiniz multimedya seçenekleri ve eğlence bir arada Alienware DHS-5

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Alienware, her zaman üst seviye kullanıcılara yönelik makinaları ile tanınan ve SLI ve benzeri sektörde oldukça yankı oluşturacak teknolojik ilerlemeleri son kullanıcıya sunma konusunda ilklerden olmuş bir PC üreticisi. Alienware, Son iki (2) senedir oldukça popüler olan küçük ve medya işleme yetenekleri konusunda oldukça yenekli oturma odası PC leride diyebileceğimiz Media Center PC sınıfında bir lider olacak olan modeli DHS-5 i satışa sundu.

    DHS-5 oldukça küçük boyutlarına rağmen yapabildikleri ile bir çok masaüstü PC yi geride bırakıyor. Bu küçük ve yetenekli kutu multimedya içerik ve kullanım kolaylığı gücünü Windows XP Media Center Edition 2005 den alıyor. Son sürümü ile Media Center Edition çift tuner desteğide kazanmış oldu ve bu sayede artık herhangi bir kanalı kayıt ederken bir başka kanalıda seyredebiliyorsunuz. Böylece favori diziniz ile futbol maçı müsabakası karşı karşıya geldiğinde siz ikisinide seçebileceksiniz.

    HDS-5 ayrıca beraberinde gelen Discover Console gaming teknolojisi ile bir PC de oyun konsolu rahatlığını yaşamanızı sağlıyor. Discover Console gaming teknoloji ile oyun cd sini taktığınız anda kurulum otomatik yapılıyor ve birdahaki sefere kurulumdan sonra cd yi takar takmaz oyun açılıyor. Ayrıca yeni çıkan oyunlar hakkındada kendini internet üzerinden güncelleyerek kurulum işlerinden sizi kurtarıyor. Böylece az bilgisi olan ve sadece eğlence amaçlı PC alanlar için oldukça zor ve karmaşık gelen oyun kurulum işlemi tarihe karışıyor ve konsol rahatlığı ile aldıkları oyunları oynayabiliyorlar. Ayrıca Discover Console oyunları makinanın gücüne göre optimize ediyor ve en yüksek başarımı elde etmenizi sağlıyor.

    Şimdi gelelim cihazın teknik özelliklerine ; Alienware, HDS-5 de daha önceki versiyonlardan farklı olarak AMD Athlon 64 işlemci kullanmış. Bilindiği üzere büyük sistem üreticileri artık yüksek performanslı medya istasyonları ve ofis makinalarında AMD Athlon 64 işlemcilere ağırlık veriyorlar. Yüksek işlem kapasitesi , yüksek ram band genişliği ve ileride çıkacak 64bit uygulamalarla hızına hız katacak olması üreticiler için AMD Athlon 64 işlemcileri vazgeçilmez yapıyor. Kullanıcıya işlemci hızı olarak 2.4Ghz e kadar (3000+ dan 3800+ a kadar) seçenekler sunulmuş.

    Anakart olarak VIA K8T800 Pro / VT8327 chip setli bir anakart kullanan DHS-5 üzerinde AGP 8x slotu bulunduruyor ve kullanıcıya 128 MB Ati Radeon 9550se den 256 MB Ati Radeon x800 Pro ya kadar çeşitli seçenekler sunulmuş. En küçük seçenek olan Ati Radeon 9550se grafik yongalı kart bile oturma odasında size oyun oynamanız için yetecektir. Ses kartı olarak Creative Audigy 2 ZS 7.1 tercih edilmiş. Ram seçenekleri ise düşük gecikme değerlerine sahip Alienware ramlerden ve çift kanal 512 MB dan çift kanal 4GB kapasiteye kadar ulaşıyor. Ayrıca optik okuyucu olarakta DVD Rom standart olarak geliyor ve isteğe bağlı olarak 4x DVD yazıcıda alınabiliyor.

    Üzerinde Gigabit ethernet bulunan DHS-5 TV yayınlarını kayıt altında tutabilmesi için birde TV/FM tuner içeriyor. Standart pakette tek tuner takılı gelen sistem istenirse çift tunerli alınabiliyor. Disk seçenekleri olarak kullanıcıya 80 GB sata diskten Raid 0 modunda iki (2) adet 400GB sata diskten oluşan 800GB kapasiteye kadar seçenekler sunulmuş. Cihazda ayrıca bütün hafıza kartı tiplerini okuyabilen 8 in 1 hafıza okuyucuda var.

    DHS-5 oldukça fazla giriş ve çıkış portuna sahip bunlar ; bir (1) seri port, bit (1) paralel port, bir (1) VGA/DVI çıkış, Ps2 klavye ve mouse girişleri, biri önde biri arkada olmak üzere iki (2) IEEE 1394 portu, dördü arkada ikisi önde altı (6) USB 2.0 Portu, 8.1 ses çıkış, bir (1) optik giriş, bir (1) optik çıkış. Cihazda genişleme slotu olarak 5 adet PCI yuvası bulunmakta ayrıca Raid 0 ve Raid 1 destekli 2 adet sata portu ve IDE disk portları bulunmakta.

    DHS-5 e istenirse HDTV ayınları ile uyumlu bir dijital tuner de eklemek mümkün. Böylece oturma odanızda hem analog hem dijital yayınları alabilen uzaktan kumanda vasıtası ile yönetebildiğiniz ve istediğiniz kanalları ayrı ayrı kayıt altına alabilen son derece gelişmiş bir oyun ve mutimedya sistemi olmuş oluyor. Eğer HDTV uyumlu bir televizyonunuz varsa DHS-5 i bağlayarak oyun ve multimedya deneyiminizi katlayabilirsiniz.

    Sistemin güç kaynağının gücü 300 Watt Alienware gerçi ürün kalitesi ile öne çıkan bir firma ama burada 450 Watt yada üzeri güçte bir güç kaynağı fena olmazdı zira çok güçlü ekran kartları için yetersiz kalabilir. Kasa 10 mm kalınlığında aliminyumdan imal edilmiş ve ATX yapıya sahip. Boyutları ise 43 x 46 x15 cm yani irice bir VCD player gibi düşünülebilir.

    Sistemin fiyatı seçeneklere bağlı olarak 1779$ ilr 5172$ arası değişmekte. Her ne kadar fiyatı pahalı olsada sundukları bakımından oldukça etkileyici bir cihaz. İster normal masa üstü PC ister Multimedia Center PC olarak kullanılsın DHS-5 her türlü ihtiyacınıza eksiksiz cevap verecek yeteneklerde.


    Sayfanın Linki : http://www.alienware.com/product_detail_pages/DHS_5/dhs_5_features.aspx?SysCode=PC-DHS5&SubCode=SKU-








  • Son sürümü ile Media Center Edition çift tuner desteğide kazanmış oldu ve bu sayede artık herhangi bir kanalı kayıt ederken bir başka kanalıda seyredebiliyorsunuz. Böylece favori diziniz ile futbol maçı müsabakası karşı karşıya geldiğinde siz ikisinide seçebileceksiniz.


    cok guzel bır hadıse
  • güzel ama çok pahalı değilmi arkadaşlar
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bodyfx

    güzel ama çok pahalı değilmi arkadaşlar


    evet fıyat bıraz pahalı ama yenı bır cıhaz oldugundan oyledır dıye dusunuyom
  • alienware taktir ettiğim bir pc üreticisidir. sadece ürünleri oplayıp satmak yerine adamlar oturup teknoloji üretiyorlar. mesela sli çıkmadan çook önce adamlar 2 ekran kartı ile çalışan pc yapmışlardı. adamlar yaptıkları işlerin içi kadar dışındada başarılılar. daha beğenmediğim bir ürünleri olmadı. neyse her güzelin kusuru gibi adamlarda pahalı, hemde baya pahalı ancak zengin olsam ve Türkiye'de satılsa tek tercihim olacak bir marka.
    ayrıca niye artık haber yazılarında
    quote:

    ...Son iki (2) senedir oldukça popüler ...
    şeklinde kullanıyorsunuz anlamadım. sadettin teksoy ders mi verdi editörlere
  • Peki bu cihazı biz yapsak daha ucuza çıkmaz mı? Fiyatı biraz abartmışlar gibi. Editörümüzünde dedi gibi 300 watt çok az değil mi ? Bu fiyata daha iyisi olabilirdi sanırım.
  • yalnızca bunun kasasını satıyolar mı?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: doughty

    yalnızca bunun kasasını satıyolar mı?

    sanmam
  • Boyutları ise 43 x 46 x15 cm yani irice bir VCD player gibi düşünülebilir.

    yukarida su bolumme takildim da bayag ucuz bir vcd player olur bundan bana kalirsa cok pahalisonucta bir bilgisayar sadece ustune bir kac ekleme yapilmi
    tv karti falan onun haricinde bir + goremedim
  • bizim alttaki komşu kardeşim almış müzik sistemi ilk kuruldu bi açtılar son ses bizim eşyalar sallandı dedin oha ne oluyo böyle çok feci sistem kurdu adam
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sLaye®

    bizim alttaki komşu kardeşim almış müzik sistemi ilk kuruldu bi açtılar son ses bizim eşyalar sallandı dedin oha ne oluyo böyle çok feci sistem kurdu adam


  • verdiğin paraya değr heralde ,galiba sanırsam ....
  • gerçekten manyak bi şey ama...
  • +1
  • bu bilgisayarın evde tv gibi kullanılması zor bir tv 1 dk de açılırsa zlemkişkence olur
  • valla çok pahalı hem 300 w az
  • arkadaşlar kılavye çeşitleri ve tuşları hakkında biligisi olan bana atabilirmi
  • para yok abi para
  • sırf mesaj atmış olmak için mesaj atanlar gelmesin topiclere


    Alet güzel küçük olması ve sade olması cezbedici bir hal almış.Ama fiyatı pahalı gibi ki türkiyede bunu kaç kişi alır getirir o da ayrı bir sorun.Yinede takdir etmek lazım.Yaptınmı böyle yapacaksın
  • Arkadaşlar Bu tarz sistemleri artık bizimde yapmamız mümkün

    hemde daha özgürce hemde daha hesaplı önce bu tarz bir kasa alıyorsunuz sonrası size kalmış

    http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?Product_ID=sstlc10mb

    linki ve silverstone diğer ürünlerini incelerseniz ne demek istediğimi daha net anlıyacaksınız

    Bu arda daha ucuz dediysek kesin 1000 $ gözden çıkartıcaksınız
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.