Şimdi Ara

Efsana Kasa W126 Balinacılar (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.365
Cevap
23
Favori
352.757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Eyw Hocam Saol Bu Konudan Haberım Yoktu.Bu Düzenleme 2004 Ocakta Yürürlüğe girmiş.Ülkenin Genelinin Resmi Gazete Okuduğu Varsayılamaz ki !!! Önemli Bi Konu ....
  • arkadaşlar herkes herşeyi bilemez burada arabalar şöyleymiş böyleymiş diye tartışacağınıza vergi konusunda bilgi edinin lütfen bu kanun tüm belli yaşta büyük motorlu araçlar için geçerli adamlar yoksa bırakın 500 ü felan amerikanlara nasıl binecek 7700motorlu amerikanlar var çoğuda yatıyor. alacak arkadaşlar dediğim gibi tavsiyem 500 dür vergisinden felan korkmayın.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: dtmmustafa

    arkadaşlar herkes herşeyi bilemez burada arabalar şöyleymiş böyleymiş diye tartışacağınıza vergi konusunda bilgi edinin lütfen bu kanun tüm belli yaşta büyük motorlu araçlar için geçerli adamlar yoksa bırakın 500 ü felan amerikanlara nasıl binecek 7700motorlu amerikanlar var çoğuda yatıyor. alacak arkadaşlar dediğim gibi tavsiyem 500 dür vergisinden felan korkmayın. 500 sel düşünen arkadaşlarada sahibinden.com ilan no 6837539 benim ilanım var bi bakın fiyatta bişeyler yaparım.
  • http://www.sahibinden.com/temiz_500_selWQQaXQQ6837539WQQpXQQdisplayitem&keyword=500%20sel ilandaki araç acil ihtiyaçtan satılık oradaki fiyatın altında verilecek takas tekliflerinede açığım. saygılar.
  • ben nasil olduda bu topic i gormemisim yaww daha yeni gordum kusura bakmayin

    ben de balina hastasiyim

    hatta bir donem soforluk yapmistim sene 97 98 de ik iyil kadar bir is adaminin 1981 model lcivert 500 SEL i hala daha aklima geldikce anarim o arabayi

    en cok hosuma gidende oturdugum zaman upuzun kaputun uzezrinde yildizin gorunmesi o nun yildizida biraz gevsekti 160 km hiza falan gelince arkaya yatardi o zaman anlardimki hizli gidiyorum

    bilenler bilir bu meretin nasil hizlandigini
    gaza basildigi andaki motor sesi
    rolantide calsirken disaridan benzin pompasinin sesi
    ykarida rakadasin biri demiste sehir icinde nasil park edeceksin falan diye mercedes i park edemeeyen baska hic bir araci park edemez ben 500 sel le dondugum yerden brodway la ayni sekilde donuyordum

    iste boyle balina baska bir dunya bende almak istiyorum ama cok temiz olmasi lazim bir kac tane bulmustum ya koltuklari falan yirtik yada ici cok guzel disina orijinalin disinda abartili aksesuar yapmislar falan hic hosuma gitmedi




  • arkadaşlar merhaba,
    öncelikle w126 hastasıyım parmı toparlayıp ilk alacağım araç bu kasadır.
    uzun yıllar w115 230.6 kullandım gerçekten sıfır arabaları bozar ayarda.sizden şu LPG de patlama olayı konusunda detaylı bilgi öğrenmek istiyorum.
    Geçenlerde arkadaşlarımdan duydum 280 lşerde LPG yaramıyor diyolar, randımanlı değilmiş. sizin bu konudaki öneriniz ne dir.
    madifot patlatıyor, masraflı oluyor diyorlar, lpg li kullanıma uygun olmadığını söylüyorlar.
    düşünceleriniz yazarsanız ona göre hareket edeceğim.
    enjeksiyonlularıda emilatör kullanılıyor sanırım bu doğrumudur.

    cewaplayacak arkadaşlar şimdiden teşekkür ederim.

    yazılarınızdan anladığım kadarıyla 280 yerine 300 SE / 300 SEL almanın daha ii olacağı kanaatine wardım buda doğrumudur.
  • kardeş öncelikle lpg olayına anlatayım doğrudur balinaların çoğu lpg patlatıyor ama korkulmasın çözümsüz değil ben kendi aracıma yaptırdım vakumlu sistem diye bilinen bir sistem var lpg hortumu hava filtresinin hemen altından girmiyor onun yerine kurbağacık diye bilinen hava keleeğinin altında olacak şekilde tornada özel bir delik açılıp lpg hortumu oraya takılıyor daha sonra araç çalıştırıldığı zaman (benzinde çalıştırılıyor ilk başta) bir vakum sistemine bağlı ince çelik halat bu kelebeği (hava kelebeğini) açık tutuyor ki buda içeride gazın sıkışıp patlamasını engelliyor araç 25 30 saniye kadar çalıştırıldıktan sonra lpg devreye sokuluyor ve hiç sorun çıkarmıyor bu dediğim sistem 500sel de kendi aracımda var memnunumda 300 lerede uygulanıyor hatta bir ara jaguara da uygulandığına şahit oldum benim tavsiye ededceğim sistem bu , birde yakın zamanda bir lpg tamir bakım servisinde askeriyede çalışan bir mühendis ağabeyimizin 500 ler için sıralı sisteme çok benzeyen bir sistemi uygulayacağını haberini aldım gelişme olursa haberdar edeceğim saygılar.




  • dtmmustafa kardeşim, verdiğin bilgilerden dolayı çok teşekkürler.Çok faydalı oldu bilgi paylaşımın arkadaşların tecrübelerinden istifade ediyoruz sağolun.
  • mustafa bilgi için teşekkür ederim. bişey daha war, bu patlatma olayı nasıl bir olaydır.
    balina alırken lpg siz olanı zor bulunuyor malum
    bu patlamanın araca bir zararı warmı,
    uzunyol çok yapıyorum ve böle bir patlamayı yolda yaşama şansım varmıdır.
    eğerki warsa yolda bırakırmı,
    teşekkür ederim
  • patlatma lpg nin hava kanalı içerisinde havsız bir ortamda kalıp daha sonra kanal içerisinde alev alıp enyakın bulduğu hava çıkışından dışarı kendini atmasıdır. çok riskli bir olaydır en küçük arızası kelebeğe ( kurbağa diye tabir edilir) zarar verirki araç gaz yemez ve resmen eşşek olur . yolda bırakma olasılığı çok yüksektir yada araçtan çok iyi anlayıp arızayı olduğunuz yerde çözmeniz gerekir. önceki yadıklarımı ve tavsiyelerimide okursanız yeterli bilgi alacağınıza inanıyorum . saygılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dtmmustafa -- 30 Ekim 2008; 17:02:07 >
  • ah balina ah bende 86 300 se wardı yok böyle keyifli bi araba daha ama çürüklerdi motor derken sattık 2000 yılında
  • arkadaşlar ben 1987 300se sahibiyim 8 aydır bende lpg konusunda patlatma olayı şu şekilde oluyor: gaz ayarı çok kısıksa ,motor çok soğukken veya depoda ki gaz bittiği anda yapıyor ben 3 kere yaşadım herhangi bir arıza yapmadı.mustafa arkadaşımızın söylediği sistemi gördüm ama benim gördüğüm araba benzinle çalışmıyordu.patlatma riskini azaltmak için hava giriş hortumunun ucunu bantladık dolayısıyla vakum arttı gazın sıkışma ihtimali kalmadı.yukarıda bahsettiğim 3 olay olmadığı sürece patlatma yok. W126 denilince mercedes mühendislerinin 6 senede tasarımını tamamladığı arabadan bahsediyoruz w126 kullandığınız zaman bir daha başka arabalardan zevk alma ihtimali bitiyor.w126 kasada parçası en çok bulunanı,parçası en ucuz olanı,ikinci eli olanı 300SE veya 300SEL dir.500lere yaklaşmayın son sahibi olursunuz 500lerin motor bloğu alüminyumdur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selcukkoylu -- 4 Kasım 2008; 22:08:43 >
  • selam. selçuk 300 ler doğru çok güzel araçlar yalnız 500 leride yabana atamazsın alimünyum motor olması dezavantaj değil aksine çok büyük avantajdır . kimsenin aracını kötülemem heleki mercedesi hiç çünkü uzun yıllardır mercedes kullanıcısıyım ve üzerine araç tanımam . 500 lerin senin anlattığın gibi parça sıkıntısı felanda yoktur yakıttada 300 lerden daha ekonomiktir çekişi daha yüksektir bakımlısı kolay kolay başağrıtmaz hepsi bir yana parçası en bol olan balina 280 lerdir fakat kasa 280 e çok ağır geliyor 2 sene önce 500 sec amg em vardı gayettede memnundum parça sıkıntısı felanda çekmedim bilmediğiniz konularda çok yorum yapmayın derim hiç kimsede 500 lerin son kullanıcısı olmaz unutmayalım ki her aracın bir hastası alıcısı mutlaka vardır. saygılar.
  • ARKADAŞLAR BİLDİĞİNİZ GÖRDÜĞÜNÜZ YERDE BEN BİR TÜRLÜ BULAMADIM VARSA W116 450 SEL 6.9 ARIYORUM 450SEL DEĞİL 6.9 U TEŞEKKÜR EDERİM.
  • Bu arabanın tasarımı nedense odun gibi geliyor.
  • banada sülün gibi geliyor o yıllara göre mukemmel araçlar
    quote:

    Orjinalden alıntı: newmonarch

    Bu arabanın tasarımı nedense odun gibi geliyor.
  • O yıllara göremi? Ya güzelde öyle aşırı bir güzelliği yok. Düzgün ve kaliteli sadece hepsi bu. Bu arada o 300 dizelin Amerikan versiyon olmasının sebebi çok açık. O yıllarda Amerika'da bildiğim kadarı ile benzin fiyatları artmış emisyon normları iyice arttırılmıştı. 80'ler Amerikan arabalarının ölümü olarak kabul edilir.
  • Şahane bir kasa. Mercedes'in 80'li yıllarda ki en güzel kasası. Bir önce'ki W116 kasanın hastasıyım. Çocukluğumda bizim o zaman'ki 131 Şahin hafta sonları bazen W116 280 SE ile yer değiştirirdi. W116 ve W126 gerçekten efsana bence.

    Şu an 1/18 ölçekli 57 tane diecast model arabam var. 23 tane Mercedes'im var. Diğerleri klasik Amerikan ve güncel karışık.

    1/18 ölçekli 1986 model Mercedes 500 SEC model arabamın bir kaç fotoğrafını ekleyeyim. Yazın Fenerbahçe'de çekmiştim fotoğrafları. Muhalesef 4 kapılı sedanı çıkmaıd daha. Ama W116 kasa 450 SEL 6.9 olarak 1/18 ölçeği çıktı. En kısa zamanda alacağım.



     Efsana Kasa W126 Balinacılar


     Efsana Kasa W126 Balinacılar


     Efsana Kasa W126 Balinacılar




  • 500 SEC devamı ;



     Efsana Kasa W126 Balinacılar


     Efsana Kasa W126 Balinacılar


     Efsana Kasa W126 Balinacılar




  • quote:

    Orjinalden alıntı: brkcad34

    500 SEC devamı ;



     Efsana Kasa W126 Balinacılar


     Efsana Kasa W126 Balinacılar


     Efsana Kasa W126 Balinacılar


    Paylaşım için teşekkürler.Gerçekten ASİL duruyor.




  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.