Şimdi Ara

Efsana Kasa W126 Balinacılar (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.365
Cevap
23
Favori
352.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mec


    quote:

    Orjinalden alıntı: halil48

    demir_mert kardeşim doğru ,sorduğum çoğu kişi aynı söylüyor zaten bilhassa fiat yönünden çok yüksek buldum ilgili şahıslada konuştum bir şey yaparım dedi ama pek içim ısınmadı donanım yönünden dolu bir araç .Birde 500 lerin motorları Alimünyum diyorlar hareret yaparsa motor yapılmaz diyorlar ondanda korktum biraz.İyi günler dilerim.



    Hararet problemi bir Mercedes'te genelde en fazla kapak contası yanmasıyla sonuçlanır ki bu arıza için komple motor yapılması gerekmez.. Silindir kapak contası, sübap takımı, iticiler ve gerekirse egzantrik millerinin yenilenmesiyle sorun çözülür ki genelde bu parçaların tümünün değişmesine de gerek kalmaz.. Mercedes motorundan bahsediyoruz arkadaşlar.. 106 GTI değil bu..

    Komple motor yapma işine gelince; eğer motor bloğu, krank mili ve silindir kapağı üzerinde rektifiye gerekirse sorun olabilir.. Sorunun kaynağı parçaların alümünyumdan mamul olması değil rektifiye yapacak ustanın kabiliyetsizliğidir.. Eğer /1000 değerinde rektifiye işlemi iyi kalibre edilmiş cihazlar kullanılarak yapılmaz ise piston yatakları, krank yatağı gibi bölümlerde farklı aşınma değerleri oluşur ve motor vuruntulu çalışır.. Alüminyum döküm demir kadar fazla genleşemeyeceği için bu problem motor optimum ısıya ulaştığında da devam eder ve sorun artarak büyüyen yağ yakma problemine döner.. Sonra da tekrar motor yapılma işlemi gerekir..

    Aynı sorun BMW M52 kodlu motorlarla ilgili başlıklarda da konu olmuştu ve ben yine bunu yazmıştım.. Beceriksiz, bırakın Mercedes motoruna rektifiye yapmayı bakır tepsi kalaylamaktan aciz, cahil ve işgüzar usta milletinin uydurduğu Oto Sanayi Efsaneleri dinlemekten bıktım artık.. İşini iyi yapana gidin, arabanın da ustanın da hakkını verin, otomobilinize keyifle ve güvenle binin.. Bu kadar..


    Bu yazıdan anlaşıldığı üzere mercedes'lerin v8'leri hakkındaki bilginiz muazzam tebrik ederim...Bende 84 model 380se kullanıcısıyım aracı anlatamam ancak yaşamak gerekir...w126 dediğinde v8 olacak fakat sizinde dediğniz gibi sanayii efsaneleri yüzünden w126'da 300 se-sel'ler efsane oldu aslında v6'larla v8'ler o kadar farklıki kullanmak lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi one gun -- 24 Mayıs 2008; 22:34:50 >





  • Bu yazıdan anlaşıldığı üzere mercedes'lerin v8'leri hakkındaki bilginiz muazzam tebrik ederim...Bende 84 model 380se kullanıcısıyım aracı anlatamam ancak yaşamak gerekir...w126 dediğinde v8 olacak fakat sizinde dediğniz gibi sanayii efsaneleri yüzünden w126'da 300 se-sel'ler efsane oldu aslında v6'larla v8 lo kadar farklıki kullanmak lazım.


    Teşekkür ederim olumlu yorumunuz için..
    Mercedes W126 gibi modeli eski ancak günümüz araçlarından çok daha özen ve kaliteyle üretilmiş otomobiller hakkında yapılan yorumları okurken, bu araçların içinde yolcu olarak bile bulunmamış, sağdan soldan duyduğu saçma sapan bilgilere itibar eden, "çok yakar" ve "parçası bulunmaz"dan başka laf bilmeyen kişilerin yanında gerçek kullanıcı mesajları da görebilmek memnuniyet verici..
  • (Teşekkür ederim olumlu yorumunuz için..
    Mercedes W126 gibi modeli eski ancak günümüz araçlarından çok daha özen ve kaliteyle üretilmiş otomobiller hakkında yapılan yorumları okurken, bu araçların içinde yolcu olarak bile bulunmamış, sağdan soldan duyduğu saçma sapan bilgilere itibar eden, "çok yakar" ve "parçası bulunmaz"dan başka laf bilmeyen kişilerin yanında gerçek kullanıcı mesajları da görebilmek memnuniyet verici.. ) MEC şu W126 ları öve öve bir gün bizede W126 lı yapacaksın.Gerçekten ben bu serilerini seviyorum ama dediğin gibi (Aman abi 8 silindir Km.de 1 milyon yakar gibi sözlerden çekiniyorum) Geçenlerde birisini gördüm hemen yanına yaklaştım 88/500SE tüplü kaç para yakıyor dedim km de 200 ytl dedi doğrumu söyledi bilmiyorum.Neyse Mercedes bineceksen araba onlar diyorum.
  • W126 300 ün yakacağı minimum 350 kuruş. LPG ile 200 e kadar indirme şansınız var tabi. Uzun yıllar ailecek bu işi yaptığımız için söylüyorum; Türkiye de en çok tutulan 126 kasa mercedes 280 ve 300 dür. Bunlardan sonra 500 gelir. 260, 380 ve 420 ise bizim tabirimizle ara kasadır. Bunların motorla ilgili yedek parçaları vs zor bulunur. Bana göre şu şartlarda en ideali 300 mercedestir. Hayırlı günler...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: halil48
    MEC şu W126 ları öve öve bir gün bizede W126 lı yapacaksın.Gerçekten ben bu serilerini seviyorum ama dediğin gibi (Aman abi 8 silindir Km.de 1 milyon yakar gibi sözlerden çekiniyorum) Geçenlerde birisini gördüm hemen yanına yaklaştım 88/500SE tüplü kaç para yakıyor dedim km de 200 ytl dedi doğrumu söyledi bilmiyorum.Neyse Mercedes bineceksen araba onlar diyorum.


    Öncelikle bir 500SE'nin LPG ile km'de 200 krş yakması mümkün değil.. Veya o tankın içindeki LPG değil.. Şehir içi kullanımda bir 500SE km'de 700 krş'u rahatlıkla yakar.. LPG hesabını siz yapın..

    Gerçekten olumlu yorumları hak eden, kaliteli ve kullanımı keyifli araçlardır W126'lar..
    Sonuçta Türkiye koşullarında parça temini, yakıt ve vergi gibi parametreler gözönüne alındığında 280 veya 300 ideal motor hacimleri olarak öne çıkmakta.. 500 biraz daha nadir bulunan bir araç olduğunda parça temini hem sıfır hem de ikinci el fiyatlarıyla kullanıcıyı zorlayabilir.. Kaldı ki donanım olarak da zengin bu araçlarda eskimeye bağlı olarak daha fazla elektronik arıza çıkması da muhtemeldir ( elektrikli şişebilen koltuk, cruise control vs ).Ancak asla temini mümkün olmayan bir parça da sözkonusu değil.. Internet yoluyla yurtdışından da rahatlıkla parça temin edilebilir..
    Bu biraz da aracın sahibinin bu otomobile ne kadar masraf yapmayı göze aldığıyla da alakalı bir durum..

    Ben genelde Coupe otomobillere ilgi duyduğum için V8 hakkında biraz daha bilgi sahibiyim.. Mercedes'in ürettiği Coupe araçlar doğası gereği güçlü motorlarla ve maksimum konfor donanımıyla geldiğinden benim herzaman ilk tercihim olmuştur.. V8 motora sahip bir aracın kullanım keyfi de gerçekten çok farklıdır.. Herşeyden önce elinizin altında ciddi bir tork var.. Belki günümüz araçları kadar kıvrak veya GTI tarzı araçların sıfırdan hızlanma değerlerine sahip olmayabilirler ancak arkanızda bir karavan bile bağlı olsa en ufak bir zorlanma hissetmeden ivmelenebilmek bence gayet keyifli ve güven veren bir his.. Ki bütün bu performansı alırken en ufak bir konfor kaybı yaşamıyor olmanız da ayrı bir artı..

    Eğer bir W126 sahibi olmanıza vesile olursam bundan gerçekten memnuniyet duyarım.. Ancak bu araçların tüm artılarına rağmen en yenisinin 1991 model olduğunu ve alacağınız aracın Türkiye koşullarında kullanıldığını ( ve kullanılmaya devam edeceğini ) hatırlatırım..
    Geçmiş sahipleri tarafından hor kullanılmış, zamanında ve düzgün yerlerde periyodik bakımı yapılmamış, kaza yapmış ve daha kötüsü ucuz yollu onarım yoluna gidilmiş, modifiye adı altında orijinalliği bozulmuş, onarımı pahalı arızaları tamir edilmek yerine o arızaya neden olan özelliklerinin iptali tercih edilmiş araçlar gerçekten başınızı ağrıtır.. Hele bir de benim gibi detaylara aşırı takılan bir kullanıcıysanız işiniz zor..
    Aracı alırken çok ucuza kaçmamak, biraz fazla verip bakımlı ve diri bir araç almak kısacası " alırken kazanmak " bence en mantıklı yoldur..

    Umarım hem bütçenize hem de zevkinize uygun bir W126 bulursunuz..




  • Mec, 500SE ile ilgili o zaman doğru söylemiyor bu konuşma şöyle geçti aramızda Edremit'ten İstanbula ben 90 ytl LPG ile gidiyorum dedi ben İstanbul kaç km dedim 500Km dedi.Yani yaklaşık 200ytl yakmış oluyor km de.Ben 126 kasaları çok seviyorum deyince hemen satayım dedi.Ben bende 123 kasa 200D var onunla takas yapmadan alamam ,maddi imkanım yok dedim,ayrıldık.Aslında benim fazla bilgim yok sizin verdiğiniz bilgilerden de çok istifade ediyorum.Satış sitelerine hergün göz atarım.Favori listelerimde daha çok 280 SE ve 300SE-300SEL ler var ama elimdeki aracı satmadan almam mümkün değil sonra ben taşrada(Edremitte) oturuyorum İstanbul-Ankara gibi aracın çok olduğu yerlerde bulunsam imkanım daha çok olur.Benim arac 7 yıldır bende hiç bir şikayetim yok aslında işte bir 300 veya 280 vede otomatik vites merakından dolayı ilgileniyor, değiştirmek istiyorum.Bilirsiniz 200D ler yakıt yönünden çok hesaplı bizim gibi emekli bir memur için idial aslında.Siz nerde oturuyorsunuz bilmiyorum eğer benim şartlara uyan araba bulunursa bulunduğunuz yerde tabiiki biraz fark vereceğiz yardımlarınızı beklerim.Tercihim SEDAN kasalar benim.İyi geceler dilerim.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: halil48

    Mec, 500SE ile ilgili o zaman doğru söylemiyor bu konuşma şöyle geçti aramızda Edremit'ten İstanbula ben 90 ytl LPG ile gidiyorum dedi ben İstanbul kaç km dedim 500Km dedi.Yani yaklaşık 200ytl yakmış oluyor km de.Ben 126 kasaları çok seviyorum deyince hemen satayım dedi.Ben bende 123 kasa 200D var onunla takas yapmadan alamam ,maddi imkanım yok dedim,ayrıldık.Aslında benim fazla bilgim yok sizin verdiğiniz bilgilerden de çok istifade ediyorum.Satış sitelerine hergün göz atarım.Favori listelerimde daha çok 280 SE ve 300SE-300SEL ler var ama elimdeki aracı satmadan almam mümkün değil sonra ben taşrada(Edremitte) oturuyorum İstanbul-Ankara gibi aracın çok olduğu yerlerde bulunsam imkanım daha çok olur.Benim arac 7 yıldır bende hiç bir şikayetim yok aslında işte bir 300 veya 280 vede otomatik vites merakından dolayı ilgileniyor, değiştirmek istiyorum.Bilirsiniz 200D ler yakıt yönünden çok hesaplı bizim gibi emekli bir memur için idial aslında.Siz nerde oturuyorsunuz bilmiyorum eğer benim şartlara uyan araba bulunursa bulunduğunuz yerde tabiiki biraz fark vereceğiz yardımlarınızı beklerim.Tercihim SEDAN kasalar benim.İyi geceler dilerim.

    Halil kardeşim beni yanlış anlama lütfen...Şu an kullandığın araç ile almak istediğin araç o kadar farklıki...200 d'den sonra 500 se gibi aracı tavsiye etmem...Senin alacağın araç 300 se'dir kardeşim v8'leri gerçekten meraklıları alsın.




  • Ayrıca yakıt tüketimi de sizin aracınızaa göre kat kat fazladır. Bunun da hesabını iyi yapmalısınız...
    quote:

    Orjinalden alıntı: one gun


    quote:

    Orjinalden alıntı: halil48

    Mec, 500SE ile ilgili o zaman doğru söylemiyor bu konuşma şöyle geçti aramızda Edremit'ten İstanbula ben 90 ytl LPG ile gidiyorum dedi ben İstanbul kaç km dedim 500Km dedi.Yani yaklaşık 200ytl yakmış oluyor km de.Ben 126 kasaları çok seviyorum deyince hemen satayım dedi.Ben bende 123 kasa 200D var onunla takas yapmadan alamam ,maddi imkanım yok dedim,ayrıldık.Aslında benim fazla bilgim yok sizin verdiğiniz bilgilerden de çok istifade ediyorum.Satış sitelerine hergün göz atarım.Favori listelerimde daha çok 280 SE ve 300SE-300SEL ler var ama elimdeki aracı satmadan almam mümkün değil sonra ben taşrada(Edremitte) oturuyorum İstanbul-Ankara gibi aracın çok olduğu yerlerde bulunsam imkanım daha çok olur.Benim arac 7 yıldır bende hiç bir şikayetim yok aslında işte bir 300 veya 280 vede otomatik vites merakından dolayı ilgileniyor, değiştirmek istiyorum.Bilirsiniz 200D ler yakıt yönünden çok hesaplı bizim gibi emekli bir memur için idial aslında.Siz nerde oturuyorsunuz bilmiyorum eğer benim şartlara uyan araba bulunursa bulunduğunuz yerde tabiiki biraz fark vereceğiz yardımlarınızı beklerim.Tercihim SEDAN kasalar benim.İyi geceler dilerim.

    Halil kardeşim beni yanlış anlama lütfen...Şu an kullandığın araç ile almak istediğin araç o kadar farklıki...200 d'den sonra 500 se gibi aracı tavsiye etmem...Senin alacağın araç 300 se'dir kardeşim v8'leri gerçekten meraklıları alsın.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: halil48

    Mec, 500SE ile ilgili o zaman doğru söylemiyor bu konuşma şöyle geçti aramızda Edremit'ten İstanbula ben 90 ytl LPG ile gidiyorum dedi ben İstanbul kaç km dedim 500Km dedi.Yani yaklaşık 200ytl yakmış oluyor km de.Ben 126 kasaları çok seviyorum deyince hemen satayım dedi.Ben bende 123 kasa 200D var onunla takas yapmadan alamam ,maddi imkanım yok dedim,ayrıldık.Aslında benim fazla bilgim yok sizin verdiğiniz bilgilerden de çok istifade ediyorum.Satış sitelerine hergün göz atarım.Favori listelerimde daha çok 280 SE ve 300SE-300SEL ler var ama elimdeki aracı satmadan almam mümkün değil sonra ben taşrada(Edremitte) oturuyorum İstanbul-Ankara gibi aracın çok olduğu yerlerde bulunsam imkanım daha çok olur.Benim arac 7 yıldır bende hiç bir şikayetim yok aslında işte bir 300 veya 280 vede otomatik vites merakından dolayı ilgileniyor, değiştirmek istiyorum.Bilirsiniz 200D ler yakıt yönünden çok hesaplı bizim gibi emekli bir memur için idial aslında.Siz nerde oturuyorsunuz bilmiyorum eğer benim şartlara uyan araba bulunursa bulunduğunuz yerde tabiiki biraz fark vereceğiz yardımlarınızı beklerim.Tercihim SEDAN kasalar benim.İyi geceler dilerim.


    Yüksek hacim araçlarda uzun yol tüketimi şehir içine göre oldukça farkeder.. Hernekadar 200 krş bana fazla iyimser de gelse neredeyse şehir içi tüketiminin yarısına yakın bir fark sözkonusu uzun yol kullanımında.. Tabi sabit süratte ne kadar seyredebildiğinize de bağlı bu değer..

    Diğer yorum yapan arkadaşlar gibi benim de tavsiyem bir 280 veya 300 almanınzdan yana.. Dizel olmasından ötürü mevcut aracınız oldukça hesaplı.. Bir 500 LPG'li olsa bile sizi zorlayabilir..


    Ben Istanbul'dayım.. Eğer gerçekten uygun bir araç gözüme çarparsa muhakkak haberdar ederim..




  • ONE GUN-DEMİR_MERT ve MEC arkadaşlar verdiğiniz bilgilerden dolayı hepinize teşekkür ederim.500 leri ben aklımdan çıkarttım zaten maddi durumu iyi olanlar için güzel arabalar ama onlar benim gönlümde dursun öyle seveyim onları.İnşallah 280 veya 300 lerden TAKAS la bir tane nasip olur derim.Ben burada benim arabanın SAHİBİNDEN.COM daki adresini vereyim size eğer takas için yardım konusunda göstermek gerekirse diye:http://www.sahibinden.com/mercedes_arayanlar_icin_123_kasa_orjinalWQQaXQQ6898879WQQpXQQdisplayitem
  • çok güzel araçlar, babamda vardı bunların 500 serisinden, 2. el almıştık, çocukluğum içlerinde geçti... çok param olsa, temiz bir tane alıp (olmayan) koleksiyonuma eklemek isterim... tank gibi aletdi ya mükemmel...
  • herkese selamlar;
    uzunca bir zaman özel sebeplerden dolayı foruma girememiştim...
    yeni katılımlar, yeni balinacılar gelmi.. herkese hoşgeldiniz diyorum

    iyi forumlar

  • eskıden berı mersedese gıcıgı olup bı tecrubeden dolayı kısa zamanda bı S edınmeyı planlıyan var
  • quote:

    Orjinalden alıntı: xmiralay

    eskıden berı mersedese gıcıgı olup bı tecrubeden dolayı kısa zamanda bı S edınmeyı planlıyan var

    Doğru yolu bulmuş demek....
  • yaw bu topiği daha önce neden görmedim:)
    balinalara hayran olmamak mümkünmü?

    arasıra alayım bitane balina, evin önüne koyayım diyorum.
    amaç binmek değil sadece seyretmek ve hergün tozunu almak.
    daha iyisi bence yok. olmayacakta
  • dostum hoşgeldin;
    şimdi farkettim de halil abi dışında bu konuya yazanların tümü rütbeli forumcu
    halil abi de zaten abi, baba adam :)

    quote:

    Orjinalden alıntı: lokosit

    yaw bu topiği daha önce neden görmedim:)
    balinalara hayran olmamak mümkünmü?

    arasıra alayım bitane balina, evin önüne koyayım diyorum.
    amaç binmek değil sadece seyretmek ve hergün tozunu almak.
    daha iyisi bence yok. olmayacakta
  • dorukocuk, doğru söze ne denir! Benim öyle fazla bilgi ve görgüm yok MERCEDESler konusunda gerçi 8-10 senedir mercedesim var ama nede olsa herşey gençlikte daha başka oluyor.Ben iyi bir öğrenci kabül ediyorum kendimi.Beni aranızda idare edin işte olurmu?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: dorukocuk

    dostum hoşgeldin;
    şimdi farkettim de halil abi dışında bu konuya yazanların tümü rütbeli forumcu
    halil abi de zaten abi, baba adam :)

    quote:

    Orjinalden alıntı: lokosit

    yaw bu topiği daha önce neden görmedim:)
    balinalara hayran olmamak mümkünmü?

    arasıra alayım bitane balina, evin önüne koyayım diyorum.
    amaç binmek değil sadece seyretmek ve hergün tozunu almak.
    daha iyisi bence yok. olmayacakta



    hoşbulduk kardeşim:)
    bende eski marea weekendcilerdenim.
    mercedes konusuna gelince evde bi yeni L200, birde yaris var ama içim gidiyor s320 leri görünce. aslında makbulum 123 kasa 300d ama temiz olmalı alacağım mercedes maalesef buralarda bulunmuyor. istanbuldan hiçbir zaman araç almayı düşünmedim. mercedesi alacağım zaman ankara, konya ve kayseriyi gezip bulacağım düzgün bi mercedes ve alacağım.

    sonrası malum karşısına geçip seyredeceğim belki günde 5-6km yol yapacak, ama hergün tozu alınacak:)
    yaw bu arada forumun ihtiyarlarındanım galiba ama mercedes gencede benim gibi moruklara bile yakışıyor




  • quote:

    Orjinalden alıntı: lokosit


    quote:

    Orjinalden alıntı: dorukocuk

    dostum hoşgeldin;
    şimdi farkettim de halil abi dışında bu konuya yazanların tümü rütbeli forumcu
    halil abi de zaten abi, baba adam :)

    quote:

    Orjinalden alıntı: lokosit

    yaw bu topiği daha önce neden görmedim:)
    balinalara hayran olmamak mümkünmü?

    arasıra alayım bitane balina, evin önüne koyayım diyorum.
    amaç binmek değil sadece seyretmek ve hergün tozunu almak.
    daha iyisi bence yok. olmayacakta



    hoşbulduk kardeşim:)
    bende eski marea weekendcilerdenim.
    mercedes konusuna gelince evde bi yeni L200, birde yaris var ama içim gidiyor s320 leri görünce. aslında makbulum 123 kasa 300d ama temiz olmalı alacağım mercedes maalesef buralarda bulunmuyor. istanbuldan hiçbir zaman araç almayı düşünmedim. mercedesi alacağım zaman ankara, konya ve kayseriyi gezip bulacağım düzgün bi mercedes ve alacağım.

    sonrası malum karşısına geçip seyredeceğim belki günde 5-6km yol yapacak, ama hergün tozu alınacak:)
    yaw bu arada forumun ihtiyarlarındanım galiba ama mercedes gencede benim gibi moruklara bile yakışıyor


    abi sende geleceğimi gördüm o zaman
    gerçi benimki weekend deil ama




  • arkadaşlar bende aşırı derecede 560 sec hastasıyım bi tane 90model 560sec kulmanma şansım oldu kardeşim ben böyle bir araba görmedim o gaza yüklenişinde 5.6lt lik V8 motorun kükremesi öldürdü beni,o günden sonra aşırı derecede bi hayranlık başladı bende...
    bindiğim araba buydu http://www.sahibinden.com/emsalsiz_temizlikte_motor_sanzuman_ve_derileri_sifir_kucuk_mWQQaXQQ2991980WQQpXQQdisplayitem
    çok temiz full çalışır durumda bi arabadır,yalnız egzozu ben bindiğinde resimdekinden çok daha büyük çift çıkışlı bişeydi...




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.