Cep telefonu özelliklerinin yanında yeterli ölçüde(foto-video-müzik-radyo v.b) fazla özellik peşinde olmayan vede hesaplı sayılabilecek şık bir cihaz arayanlar için yeni ve bence oldukçada güzel bir alternatif daha yakında piyasaya çıkıyor...
Özelikler:
Çift Hatlı Yok Genel Özellikleri Boyutlar 48 mm x 99,5 mm x 14,8 mm Ağırlık 92 g Şebeke 900 / 1800 / 1900 Ajanda ? Var Alarm Var Titreşim ? Var Hesap Makinesi Var Java Desteği Var HandsFree (Eller Serbest) Var Resimli Telefon Defteri ? Var Ses Kayıt ? Var Sesli Arama Var Ortam Sesleri Kayıt ? Var Kronometre Var Bas Konuş ? Yok İşletim Sistemi Standart Zil Tipi Polifonik , MP3 Telefon Tipi Kayan Kapaklı Güç Özellikleri Bekleme Süresi ? Maks 250 saat Konuşma Süresi ? Maks 3 saat Pil Türü Li-Ion Bağlantı Özellikleri Bluetooth ? Var Wi-Fi. ? Yok Bağlantı Özellikleri Dahili Modem Yok GPRS ? Class 10 GPRS ? Var GPS ? Yok EDGE ? Var 3G ? Yok Bağlantı Özellikleri Push E-mail Yok E-mail Desteği Var WAP ? Versiyon 2.0 Infra Red (Kızıl Ötesi) ? Yok PC Senkronizasyonu ? Var Kamera Özellikleri Görüntülü Konuşma Yok Entegre Kamera Var Kamera Çözünürlüğü 1.3 Megapixel Kamera Zoom 4x Video Kayıt Var Sesli Video Kayıt Var Video Oynatma Var Entegre Flaş Yok Eğlence MP3 Çalma Var Radyo Var MMS Var Melodi Programlama Yok Oyun var Hafıza Özellikleri Telefon Hafızası 10 mb Telefon Rehberi Hafızası 500 adet Arttırılabilir Hafıza ? Var Hafıza Kartı Tipi Micro SD Ekran Özellikleri Ekran Tipi TFT Ekran Çözünürlüğü 120 x 160 Piksel Ekran Renk Çözünürlüğü 64K Renk
Samsung'un bu klasik tasarım anlayışını değiştirmesi lazım artık. Aynen bu görünümde ya da çok benseyen en az 10 tane modeli var. Hatta daha fazla. Kullanıcı orjinallik ister. Hepsi birbirinin aynı gibi sanki.
Samsung dizayndan çok genelde özelliklerde ufak tefek oynamalar yapmayı daha çok benimsediğini düşünüyorum, nispetende dizaynlardada ufak tefek değişiklikler yapıyor yeni ve farklı şeyler yapsa güzel olur o ayrı ama özellikle kızaklı dizaynlarda çok da fazla değişiklik yapılacak bir şekil yok gibi ha bar tipine ağırlık verse bazı şeyler değişik olabilir ama bu şekilde önemli bir cep telefonu üreticisi durumuna geldiyse bu çizgisindende kolay kolay vazgeçeceğini sanmam, demekki genelde bir memnuniyet var ayrıca dizayn konusunda zaman zaman farklı çizgide ürünlerde çıkarmıyor değil ama oda fazla değil, Aslına bakarsan diğer önemli markalarda bence dizayn ve çizgilerinde çokta oynama yapmıyor gibime geliyor...
özellikle kızaklı dizaynlarda çok da fazla değişiklik yapılacak bir şekil yok
size aynen katılıyorum.farklı dizaynlar denedi.F300dü sanırım bir tarafı telefon bir tarafı mp3 player.Bu gibi farklı dizayna sahip modelleride mevcut ancak tutulmayınca üzerine pekte düşmüyor.Bu açıdan en çok tutulan dizayn kayar kapak ve istiridye kapak olduğu için onların üzerinde yoğunlaşıyor doğal olarak.ancak daha ne kadar değiştirebilir ki ? bu sefer kayar veya istiridye kapaklı dizaynının doğasına aykırı olur ve şekli bozulur.
Samsung marka telefonları birbirinden ayırmak gitgide zorlaşıyor. Firma, farklı tasarımlara yönelmeli.
Pentax K100D D-SLR / Tamron AF SP 28-75mm f/2.8 XR Di LD Aspherical IF Macro / 67 mm B+W UV NC filtre / Pentax SMC DA 18-55 mm f/3.5-5.6 AL / 52 mm Hama UV filtre / Pentax AF-360FGZ TTL Flaş / 2 GB SanDisk Extreme III SD kart / Lowepro Nova II AW / Samsung Digimax S500
Pentax K100D D-SLR / Tamron AF SP 28-75mm f/2.8 XR Di LD Aspherical IF Macro / 67 mm B+W UV NC filtre / Pentax SMC DA 18-55 mm f/3.5-5.6 AL / 52 mm Hama UV filtre / Pentax AF-360FGZ TTL Flaş / 2 GB SanDisk Extreme III SD kart / Lowepro Nova II AW / Samsung Digimax S500
bugün biryerde gözüme çarptı cihaz, biraz inceledim, açıkcası malzeme kalitesi beklediğimin üstünde, gorunumu fotolarindan daha iyi, tuş takımı harika, rengi çok hoş, kızak mekanızması ve ergonomisi çok iyi, radyo güzel müzik çalarında birçok ekolayzer ayarı var ses seviyesi iyi, orta seviyede bence oldukça başarılı bir cihaz ama en büyük handikapı ekran kalitesi,biraz düşük, çözünürlüğü 176*220 olsa gayette güzel olurmuş bu sınıfta, yinede bana göre sınıfında alınabiliecek oldukça iyi tellerden birisi, özellikle dizayn ergonomi ve malzeme kalitesi açısından...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuRaN.z -- 20 Mart 2008; 23:30:23 >
arkadaslar samsung'un telefonlarina yabanciyim, bu alette hafiza karti girisi var , aldigim telefona hafiza karti da taktim fakat bir turlu ne resim atabildim ne de baska birsey... hafiza karti nasil kullaniliyor, bu telefonda ne ise yariyor?