Şimdi Ara

Black MNTN Kasa Modu ll EXTREME PROJECT ll by rachadell ll

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
131
Cevap
1
Favori
26.292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar uzun zamandır yapmak istediğim bir olaya bugün sabah itibari ile geçmiş bulunuyorum.Elimdeki Minton marka sıradan olan kasamı elimden geldiğimce modlayacağım.Resimli olarak aşama aşama anlatacağım bu projem için konuyu takip edebilirsiniz.

Modlama işleminde kullanılacak Sistem:

İntel P4 3.0Ghz 2Mb cache CPU
    GİGABYTE GA-81915ME MotherBoard
    Kingston 2x1 Gb DDR400 Ram
    ATİ Radeon X1900GT 256Mb Grafik Kartı
    Western Digital S-ata 250Gb HDD

Evet bu kasamın ilk saf hali.SOn derece sıradan ve yıpranmış bir görüntüsü var.

Kasa içinde ise bir keşmekeş hakim.Kablo karmaşası ve sıradanlık almış yürümüş kasamın içinde...

Bu karmaşadan kurtulmak için kolları sıvadım.İlk önce kasa içini boyamam gerekiyor.Bunun için tüm donanımı kasadan çıkardım.Kasa plastiklerinide çıkarmak kaldı geriye...

Evet buda kasanın çıplak hali.Sökülebilecek her aksamını söküp boyaya hazır hale getirdim.

Efendim daha sonra çıplak kasayı hava tabancası ile temizledikten sonra astar boyaya hazır hale getirdim.Yeteri kadar boya aldığımdan emin oldum ve astar için uygun rüzgarsız,toz olmayan bir yer seçtim.

Astar boyayı tatbik ettim.

Boya kururken Kasa yanına uygulayacağım plexi Glass içim kasa kapağını kestim.Dekupaj yardımı ile çok dikkatli olarak işleme başladım.

Kestiğimiz yerlerde ister istemez oluşan çapakları spiral ile düzelttim.Oval kalan kısımlarıda demir eğesi ile hallettim.

Bu günün sonundada plexi glassı kapağa tutturmak için bir kaç delik açtım.

Devam edecek....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rachadell -- 4 Şubat 2008; 19:45:30 >

• Güzel gidiyor kardeşm bekliorum devamını
  • güzel gidiyo kardeşim tam gaz ilerle
  • çok bekletme hocam takip ediyoruz.
  • dewqamını bekliorus
  • BAŞLANGIÇ İÇİN GAYET GÜZEL VE TEMİZ BİR CALISMA...DEVAMINI BEKLİYORUZZ...
  • Evet arkadaşlar modlama çalışmalarım son hız sürüyor.
    Bugün ilk olarak astar atmış olduğum kasa içine ana boya atmaktı ancak astar boya az da olsa akmalar yapmışBu nedenle tekrar astar atıp kurumaya aldım.

Bu arada hemen kasa kapaklarını boyayayım diyerek kasa kapaklarını 0 numara zımpara ile su zımparasından geçirdim.
    Bir kaba ılık su ve biraz sabun ile yavaş yavaş boyanın derinliklerine inmeden yüzey kısmını yatay ve dikey hareketlerde zımparaladım.

Zımpara işlemei ardından kuruyan kapaklara astar 1. kat ve 2. kat boya attım.Boya katlarını 1'er saat aralıkla yaptım.

NOT: CASATI marka akrilik boya kullandım.Kesinlikle süper parlak ve kaliteli bir sprey boya

Dİğer kapağıda boyadım...

Kasa ve kapaklar kurumada iken hemen kasadaki eski görünümlü fanları yuvalarından çıkardım.ELimdeki CASATI marka mavi metalik boya ile 2 kat boyadım.Süper bir görünüme kavuştular.

Yarın kasaya ana boya katlarını atacağım.Ayrıca plexi montajı ve süpriz bir planla karşınızda olacağım...

Devam edecek....

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • güzel gidiyor kolay gelsin
  • pembe dizi gibim vallahi ben hergun beklerim artık çünkü arkadaş çok iyi gidiyor
  • Değerli yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar...

Arkadaşlar modlamamıza devam ediyorum.

Sabah erkenden kalkıp bir türlü istediğim gibi boya atamadığım iç kasamı su zımparasından geçirdim.3 saat kadar usanmadan zımparaladım.
    Ardından astar 1. kat 2. kat ve son katı atıp iç kasa boyasını bitirdim.

Boya öncesi.....

Boya sonrası...

Ardından içlerini boyadığım fanların yuvalarınıda boyadım.

İşlemci fanı

Boyalar kurumadayken boş durmadım ve kasa önüne dev bir fan koymak için kolları sıvadım.İlk önce kasa önündeki plastik parçaya koca bir delik açmak gerekiyordu.Şarjlı matkabım iyi iş çıkardı.İnce uç ile delerekten deliği açtım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rachadell -- 2 Şubat 2008; 12:57:02 >

• gayet güzel gidiyor arkdaşım devam eeett
  • çalışmalarınızda başarınızın daim olmasını temeni ediyorum kolay gelsin ,ben boyaların nasıl bi dükkandan temin ettiginizi merak ettim.her nalbur da varmıdır veya bau tekzen götzen tarzı magazalar damı alternatif daha fazla?
  • quote:

Orjinalden alıntı: sedoman34

çalışmalarınızda başarınızın daim olmasını temeni ediyorum kolay gelsin ,ben boyaların nasıl bi dükkandan temin ettiginizi merak ettim.her nalbur da varmıdır veya bau tekzen götzen tarzı magazalar damı alternatif daha fazla?

Arkadaşım teşekkür ediyorum dileklerinden ötürü.

Boya konusuna gelince iç kasa boyasını normal bir inşaat malzemeleri satan dükkandan aldım.Dış kapak boyasınıda bisiklet parçaları satan büyük bir mağazadan temin ettim.

Ben özellikle iç kasada büyük sorun yaşadım.Ara dükkanlardan adını bile okuyamadığınız boyaları almayın.Benim tavsiye edeceğim 2 boya markası var.

1. AKÇALI Sprey boya; son derece parlak ve kuruduğundada kolay kolay sıyrılmayan bir boya...
    2. ise CASATI Sprey boya; bu boyada süper parlak

• valla çok hoşuma gitti çalışma iyi birşy çıkacağı kesin..astar boya çok hoş ya bence onun üzerine boya atma öle kalsın:D
  • Hala Devamını bekliyorum . .
  • cok guzel olmus devamını beklıoruz bıde bı ıstegım olcak fanı nasıl cıkarttın resımle gosterırsen sevınırım ben cıkaramadım bı turlu cıkartırken kanatlarını kırdım mundar ettım fanı
  • Çok iyi gidiyorsun arkadaşım sabırsızlıkla bekliyorum...
  • baya güzel olmuş emeğine sağlık....
  • Teşekkürler arkadaşlar değerli yorumlarınız için.Ancak ufak bir iş kazası geçirdim.Hızla dönen spiral kesme makinası parmağımı yaraladı.Bu nedenle pazarı dinlenerek geçirdim.Ancak yarın tam gaz moduma hız vereceğim ALLAH izin verirse...

quote:

Orjinalden alıntı: aM2_

cok guzel olmus devamını beklıoruz bıde bı ıstegım olcak fanı nasıl cıkarttın resımle gosterırsen sevınırım ben cıkaramadım bı turlu cıkartırken kanatlarını kırdım mundar ettım fanı

Fanı çıkarmak kolay aslında fanların arka yüzeylerinde bir stiker yapışkanlı bir jelatin var.Onu kaldırın ve fanın bağlı olduğu kollektörleri göreceksiniz.Fan milini fan kasasına sabit tutan ufacık bir plastik parça var.O parçayı ince uçlu bir tornavida ile yerinden çıkrtılırsanız fanın göbeği çok kolay çıkacaktır.

Teşekkürler...

• Süper gidiyo Kollarına Kuvvet
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.