Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Black MNTN Kasa Modu ll EXTREME PROJECT ll by rachadell ll

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Pc Modifikasyon >> Projeler >> Black MNTN Kasa Modu ll EXTREME PROJECT ll by rachadell ll Sayfa: [1] 2   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
rachadell

Sisteme Gözat

1 Şubat 2008; 0:01:24 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Evet arkadaşlar uzun zamandır yapmak istediğim bir olaya bugün sabah itibari ile geçmiş bulunuyorum.Elimdeki Minton marka sıradan olan kasamı elimden geldiğimce modlayacağım.Resimli olarak aşama aşama anlatacağım bu projem için konuyu takip edebilirsiniz.

Modlama işleminde kullanılacak Sistem:

İntel P4 3.0Ghz 2Mb cache CPU
GİGABYTE GA-81915ME MotherBoard
Kingston 2x1 Gb DDR400 Ram
ATİ Radeon X1900GT 256Mb Grafik Kartı
Western Digital S-ata 250Gb HDD

Evet bu kasamın ilk saf hali.SOn derece sıradan ve yıpranmış bir görüntüsü var.

Kasa içinde ise bir keşmekeş hakim.Kablo karmaşası ve sıradanlık almış yürümüş kasamın içinde...

Bu karmaşadan kurtulmak için kolları sıvadım.İlk önce kasa içini boyamam gerekiyor.Bunun için tüm donanımı kasadan çıkardım.Kasa plastiklerinide çıkarmak kaldı geriye...

Evet buda kasanın çıplak hali.Sökülebilecek her aksamını söküp boyaya hazır hale getirdim.

Efendim daha sonra çıplak kasayı hava tabancası ile temizledikten sonra astar boyaya hazır hale getirdim.Yeteri kadar boya aldığımdan emin oldum ve astar için uygun rüzgarsız,toz olmayan bir yer seçtim.

Astar boyayı tatbik ettim.

Boya kururken Kasa yanına uygulayacağım plexi Glass içim kasa kapağını kestim.Dekupaj yardımı ile çok dikkatli olarak işleme başladım.

Kestiğimiz yerlerde ister istemez oluşan çapakları spiral ile düzelttim.Oval kalan kısımlarıda demir eğesi ile hallettim.

Bu günün sonundada plexi glassı kapağa tutturmak için bir kaç delik açtım.

Devam edecek....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rachadell -- 4 Şubat 2008; 19:45:30 >

supercharged cooler by rachadell

-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-
GMC-H70 Tower Kasa - Tagan 480Watt PSU - GIGABYTE GA-p35 Mainboard - İntel P4 3.00Ghz 2Mb cache CPU - Kingston hyperx2x1Gb 800Mhz DDR2 ram - ATI radeon X1900GT GDR3 Grafik kartı - Samsung 250Gb 7200rpm HDD - Samsung writeMasteR DVD-WR - Revoltec Red Led 120mm case Fanx3 - SilenX 120mm red led fan - GMC120mm orginal case fan - SUNBEAM Rheobus Extreme 6'lı Fan Kontrolcü
ahmet91barut

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

1 Şubat 2008; 0:18:24 

Güzel gidiyor kardeşm bekliorum devamını

|| Amd Athlon 64 X2 4000+ 2.1GHz(2.3 Ghz Oc) // Biostar K8M800AM2 // A-Data 1 gb 667 DDR2 Ram // Maxtor 80Gb 7200Rpm // Power Man 300 Watt // Crea 19'' Lcd // Creative İnspire 2+1 2500 // Gmc G-30 Kasa ||
guneysınır

1 Şubat 2008; 0:46:23 

güzel gidiyo kardeşim tam gaz ilerle

WeNoM

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

1 Şubat 2008; 4:00:52 

çok bekletme hocam takip ediyoruz.

HeRKeS OyuNcu OLaBiLiR
Ama YöNeTMeN BeNiM.
İsTeDiĞiMe RoL VeRiRim,
İsTeDiĞiMe YoL VeRiRim..!!!

BODYGUARDS

Sisteme Gözat

1 Şubat 2008; 14:21:59 

dewqamını bekliorus

[Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır.
Bugün yarına dünle beslenerek yol alır
]
~La Rochefoucauld ~
[İki şeye hakkım olduğuna karar verdim:
Özgürlük ve ölüm. Birine sahip olamazsam ötekini isterim,
çünkü hiç kimse beni canlı tutsak edemez.
]
~ Harriet Tubman~
Barısİnce

Sisteme Gözat

1 Şubat 2008; 14:55:21 

BAŞLANGIÇ İÇİN GAYET GÜZEL VE TEMİZ BİR CALISMA... DEVAMINI BEKLİYORUZZ...

CapTaiN...!! ,)

Amd AthLon 3000+ s754 2.01@2.45 [GünLük] // Asus K8N4-E SE // 1Gb DDR 400 Kingston Pc 3200 // Palit GeForce 8500 GT 256 MB. 128 Bit // Western Digital 8Mb 160 Gb İde Hard Disk // Lg SecurDisc Dvd-Rw // Everest Modding Case // FeeL 460W Psu // Microsoft Ps2 Klavye&Mause // Creative Usb Sound Blaster 24-Bit //Logitech x230 (2+1) // Microlab MC-4600 (5+1) // 30 Cm UnıversaL 170W Rms Bass // Benq V772 17'' Crt
rachadell

Sisteme Gözat

1 Şubat 2008; 23:23:31 

Evet arkadaşlar modlama çalışmalarım son hız sürüyor.
Bugün ilk olarak astar atmış olduğum kasa içine ana boya atmaktı ancak astar boya az da olsa akmalar yapmışBu nedenle tekrar astar atıp kurumaya aldım.

Bu arada hemen kasa kapaklarını boyayayım diyerek kasa kapaklarını 0 numara zımpara ile su zımparasından geçirdim.
Bir kaba ılık su ve biraz sabun ile yavaş yavaş boyanın derinliklerine inmeden yüzey kısmını yatay ve dikey hareketlerde zımparaladım.

Zımpara işlemei ardından kuruyan kapaklara astar 1. kat ve 2. kat boya attım.Boya katlarını 1'er saat aralıkla yaptım.

NOT: CASATI marka akrilik boya kullandım.Kesinlikle süper parlak ve kaliteli bir sprey boya

Dİğer kapağıda boyadım...

Kasa ve kapaklar kurumada iken hemen kasadaki eski görünümlü fanları yuvalarından çıkardım.ELimdeki CASATI marka mavi metalik boya ile 2 kat boyadım.Süper bir görünüme kavuştular.

Yarın kasaya ana boya katlarını atacağım.Ayrıca plexi montajı ve süpriz bir planla karşınızda olacağım...

Devam edecek....

GMC-H70 Tower Kasa - Tagan 480Watt PSU - GIGABYTE GA-p35 Mainboard - İntel P4 3.00Ghz 2Mb cache CPU - Kingston hyperx2x1Gb 800Mhz DDR2 ram - ATI radeon X1900GT GDR3 Grafik kartı - Samsung 250Gb 7200rpm HDD - Samsung writeMasteR DVD-WR - Revoltec Red Led 120mm case Fanx3 - SilenX 120mm red led fan - GMC120mm orginal case fan - SUNBEAM Rheobus Extreme 6'lı Fan Kontrolcü
BODYGUARDS

Sisteme Gözat

2 Şubat 2008; 0:11:29 

güzel gidiyor kolay gelsin

[Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır.
Bugün yarına dünle beslenerek yol alır
]
~La Rochefoucauld ~
[İki şeye hakkım olduğuna karar verdim:
Özgürlük ve ölüm. Birine sahip olamazsam ötekini isterim,
çünkü hiç kimse beni canlı tutsak edemez.
]
~ Harriet Tubman~
webaslan

Sisteme Gözat

2 Şubat 2008; 2:14:19 

pembe dizi gibim vallahi ben hergun beklerim artık çünkü arkadaş çok iyi gidiyor

rachadell

Sisteme Gözat

2 Şubat 2008; 12:44:18 

Değerli yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar...

Arkadaşlar modlamamıza devam ediyorum.

Sabah erkenden kalkıp bir türlü istediğim gibi boya atamadığım iç kasamı su zımparasından geçirdim.3 saat kadar usanmadan zımparaladım.
Ardından astar 1. kat 2. kat ve son katı atıp iç kasa boyasını bitirdim.

Boya öncesi.....

Boya sonrası...

Ardından içlerini boyadığım fanların yuvalarınıda boyadım.

İşlemci fanı

Boyalar kurumadayken boş durmadım ve kasa önüne dev bir fan koymak için kolları sıvadım.İlk önce kasa önündeki plastik parçaya koca bir delik açmak gerekiyordu.Şarjlı matkabım iyi iş çıkardı.İnce uç ile delerekten deliği açtım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rachadell -- 2 Şubat 2008; 12:57:02 >

guneysınır

2 Şubat 2008; 12:48:54 

gayet güzel gidiyor arkdaşım devam eeett

sedoman34

Sisteme Gözat

2 Şubat 2008; 13:44:43 

çalışmalarınızda başarınızın daim olmasını temeni ediyorum kolay gel