Evet arkadaşlar uzun zamandır yapmak istediğim bir olaya bugün sabah itibari ile geçmiş bulunuyorum.Elimdeki Minton marka sıradan olan kasamı elimden geldiğimce modlayacağım.Resimli olarak aşama aşama anlatacağım bu projem için konuyu takip edebilirsiniz.
Modlama işleminde kullanılacak Sistem:
İntel P4 3.0Ghz 2Mb cache CPU
GİGABYTE GA-81915ME MotherBoard
Kingston 2x1 Gb DDR400 Ram
ATİ Radeon X1900GT 256Mb Grafik Kartı
Western Digital S-ata 250Gb HDD
Evet bu kasamın ilk saf hali.SOn derece sıradan ve yıpranmış bir görüntüsü var.
Kasa içinde ise bir keşmekeş hakim.Kablo karmaşası ve sıradanlık almış yürümüş kasamın içinde...
Bu karmaşadan kurtulmak için kolları sıvadım.İlk önce kasa içini boyamam gerekiyor.Bunun için tüm donanımı kasadan çıkardım.Kasa plastiklerinide çıkarmak kaldı geriye...
Evet buda kasanın çıplak hali.Sökülebilecek her aksamını söküp boyaya hazır hale getirdim.
Efendim daha sonra çıplak kasayı hava tabancası ile temizledikten sonra astar boyaya hazır hale getirdim.Yeteri kadar boya aldığımdan emin oldum ve astar için uygun rüzgarsız,toz olmayan bir yer seçtim.
Astar boyayı tatbik ettim.
Boya kururken Kasa yanına uygulayacağım plexi Glass içim kasa kapağını kestim.Dekupaj yardımı ile çok dikkatli olarak işleme başladım.
Kestiğimiz yerlerde ister istemez oluşan çapakları spiral ile düzelttim.Oval kalan kısımlarıda demir eğesi ile hallettim.
Bu günün sonundada plexi glassı kapağa tutturmak için bir kaç delik açtım.
Devam edecek....