Şimdi Ara

## GIGABYTE'ın MCP78S Yonga Setli Anakartı Ortaya Çıktı ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  ## GIGABYTE'ın MCP78S Yonga Setli Anakartı Ortaya Çıktı ##


    Tayvanlı anakart üreticisi GIGABYTE, hem AMD hemde Intel'in DirectX 10 destekli dahili grafik işlemciye sahip yeni nesil yonga setleriyle ürün gamını genişletmeye devam ediyor. Son olarak firmanın MCP78S yonga setini kullanan yeni anakartı M78SM-S2H'de ortaya çıktı. AMD platformu için hazırlanan anakart, başta soket AM2+ formundaki yeni nesil Phenom işlemciler olmak üzere AMD'nin güncel ürün gamında yer alan masaüstü işlemcileri ile uyumlu olarak çalışabiliyor.

    Anakartın en önemli özelliklerinin başında kullandığı yonga seti itibariyle DirectX 10 destekli dahili grafik işlemciye sahip olması gösterilebilir. GeForce 8200 kolu ve G86 gpu'sundan türetilen engtegre grafik işlemcisinin yanı sıra anakart ayrıca Hybrid (melez) SLI teknolojisini de destekliyor. Tabi anakartın ve doğal olarak kullandığı yonga setinin AMD cephesinde 780G gibi son derece ciddi ve bir o kadar da iddialı bir rakip ile karşı karşıya olduğunu ve bu sebeple zorlanabileceğini de ifade etmekte fayda var.

    Pasif bir soğutma ile gelen anakart çift DDR-2 slotuna sahip ve 4GB'a kadar DDR2-1066MHz bellek desteği sunabiliyor. 1 adet PCIe X1 slotu ile birlikte PCIe X1 ve 2 adet te tipik PCI slotuna sahip olan anakart HDMI, VGA ve DVI arabirimlerini destekliyor. Koaksiyel S/PIDF çıkışına sahip olan anakart FireWire ve eSATA desteğine ise sahip değil. 6 adet SATA-II ve 4 adet USB 2.0 konnektörüne sahip olan anakart üzerinde ayrıca gigabit ethernet ve 6 kanal DTS-HD - Dolby TrueHD destekli ses desteği de bulunuyor.

    Anakartın kesin çıkışı tarihi ve fiyatı hakkında net bir bilgi bulunmazken Şubat ayı içerisinde kullanıma sunulabileceği ifade ediliyor.







  • Blue ray gibi yeni teknolojilerin gelişiyle ve gelişen arabirim bağlantılarıyla gömülü ekran kartlı anakartlarda ciddi bağlantı alternatifleri var, sistemi zorlayan oyunlar ve profosyonel grafik tasarımları dışında her türlü ihtiyacı karşılayan bir sistem.
  • birde FireWire ile eSATA olsaymış tam süper olacakmış.

    PCIe X1 slotunu x16 ,nın altına koysalar daha hoş olacak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi endülüs_faruki -- 31 Ocak 2008; 23:35:13 >
  • Soğutması baya bir büyükmüş
  • Ses kartı DTS-HD - Dolby TrueHD destekli ama niye 6 değil de 3 çıkışı var? Ayrıca ps/2 fare yeri yok.
  • rem slotları neden 4 deil bu genişleme seçeneklerini azltıyo
  • eminim bu dha başlangıctır gigiabyte bu serinin daha baba kartlarınıda yapıp yollar
  • bu chipseti ikisi de kullanıyor ama intel daha baba kartlar yapacaktır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.