merhaba arkadaşlar 2 ay önce aldığım g7 'nin scrollunda oluşan bir arızadan dolayı bana onun yerine mx revo yu verdiler fakat bundada oyunlarda çoğunluklu olmak üzere masaüstündede ara sıra takılmalar yapmakta. hassasiyet ayarını düşürmeme hatta iptal etmeme karşın sorun çözülmedi azaldı fakat gitmedi acaba buna benzer sorun yaşayanlar veya çözümünü bilenler varsa yardımcı olabilirlermi? şimdiden teşekkürler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zygoma -- 31 Ocak 2008; 19:12:59 >
Bende de vardı, hatta ilk başta sistem takılıyor zannettim, o derecedeydi, fareyi klavyenin rafından alıp bilgisayar masasının üstüne koydum sorun çözüldü. İlk önce zeminden ve farenin lazerinden şüphelendim ama aynı yerde farklı fare altlıkları denediğimde sorun aynen devam ediyordu. Kalan tek ihtimal birşey, oradan çekmesini engelliyor, ilk yapabileceğin USB alıcıyı kasanın önündeki girişlerde denemek veya uzatma kablosuyla alıcıyı daha yakına getirmek.
_____________________________
EOS 40D + EF 50 f/1.8 II + EFS 18-55 f/3.5-5.6 IS + EF 70-200 f/4 L IS USM + Lowepro Nova 4 AW
ben 8 aydır böyle bir problem yaşıyorum. mx rev.'i farklı bir bilgisayarda denediğimde sorunsuz çalıştığını gördüm fakat benim sistemimde problem devam ediyor. logitech merkezle görüştüğümde bana "connect utility" programımı kullanarak kullanma frekansını değiştirmemi önerdiler. connect utility programını logitech menüsünden bulabilirsiniz, sol tuşa basılı tutarken sağ tuşa 5 kere tıklayıp sol tuşu bırakıyorsunuz bir süre sonra size retry ve done seçenekleri geliyor. ben halen sorunumu çözemedim, ürün birebir değişmesine rağmen bende halen sorun çıkartıyor bu problemi çözebilen bir arkadaşımız varsa ve çözüm yöntemini paylaşırsa memnun olurum.
Bende de MX Revolution var. Ama henüz kullanamadım. Şu an hala eski G7'yi kullanıyorum. Sisteme format atmıştım, ilk olarak yeni MX Revolution takılıydı ve gayet güzel çalışıyordu. Yeni olduğu için hemen alışamadığımdan biraz daha eski G7'imi kullanayım dedim. Neyse onuda kurdum ilk başta ikisi güzelce çalışıyorlardı. Ben yine G7 kullanmaya devam ettim. Belli bir süre sonrada artık MX Revolution'a geçeyim dedim ama farenin şarjı dolu olmasına rağmen iletlettiğimde mouse pointer hiç oynamadı. Tuşları çalışıyor, sağa tıkladığımda window menüsü açılıyor ama asla pointerı oynatamıyorum. Çıkarıp tekrar taktım, baya denedim ama sorunu çözemedim. İkiside USB'den bağlı. Acaba bir çakışma yada kendi programları arasında bir çakışma mı oldu da böyle oldu?
kablosuz mouselarda alıcı ile mouse aynı seviyede olması lazım yani alıcı aşağıda mouse bilgisayarın yanında olursa görmekte zorlanır. Bunun sebebi ise alıcılar tek yönde dalga yayıyor. Bazi mouselarda çember dalga yayıyor ve sorun ortadan kalkıyor. Birde böyle deneyin inşallah çözülür.