Şimdi Ara

Boot Problemi (Boot\BCD, 0xc000000f)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
34.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ciddi bir problemle karşı karşıyayım yardım ederseniz sevinirim.
    Yaşadığım problem kısaca anlatayım

    Dün bilgisayarım normal bir şekilde çalışıyordu. Bir ara Bilgisayarımı açtım, dizi izleyecektim. Dizinin bulunduğu dizini açtım, *.avi dosyasını gördüm, ama açmak istediğimde windows uzun uzun bekledi. HDD'den çalışma sesi geliyordu, aletin meşgul olduğunu anladım. Bilgisayarım penceresi yavaş da olsa çalışıyordu, yani yanıt vermeme durumu söz konusu değildi. Hatta windows'ta arka plana geçip diğer programlara bile bakabiliyordum.

    Lafı uzatmayayım... Bu HDD'in meşgul olmsı uzun sürünce sıkıldım ve bilgisayarın bir reset istediğine karar verdim. Aleti resetledim. Ama bilgisayar açıldığında Windows açılmıyordu. Şöyle bir ekran ile karşılaştım:

    "A disc error read error accured"

    Hmm... HDD problemi gibi?

    Daha sonra bios'tan bişiler denedim (hdd'lerimin boot sırasını değiştirmek gibi). ama işe yaramadı. Daha sonra boot sırasını eski haline getirdim, bu sefer bilgisayarın açılışı biraz daha ileriye gitti. En azından az önceki hatayı artık görmüyordum. Bu sefer karşıma şöyle bir hata çıkıyor:

    File: \Boot\BCD
    Status: 0xc000000f
    Info: An error occured while attempting to read the boot configuration data.

    HDD'de boot problemi var gibime geliyor. Problemi çözmek için Vista DVD'si ile repair edeyim dedim, ama Vista install penceresi hiçbir zaman tam yükleyemedi, ya biraz yükledikten sonra siyah bir ekranda fare imleci geldi sadece, ya da Vista arkaplanın yüklü olduğu ekranda fare imleci geldi... Çok uzun beklememe rağmen yükleme ekranı daha ileriye gitmedi.

    Kullandığım sistem imzamda. Vista Ultimate ve XP yüklü sistemimde. yaklaşık bir yıldır sorunsuz kullandığım bir sistemdi. XP'yi çok ama çok nadir Vista'da çalışmayan programları kullanmak için yüklemiştim. Genelde Vista üzerinde çalışıyordum, problemler de Vistayı kullanırken oldu. Şu an hiçbir şekilde ne XP ne de Vista açılıyor.

    Merak ettiğim acaba problemim boot problemi ise, boot sorununu çözmek için ne yapabilirim? Windows açılmadığına göre problemi bootable bir CD/DVD veya flash memory'e atılacak bir bootable program ile giderebilir miyim?

    Evet arkadaşlar yaşadığım durum bu, yardım edebilirseniz çok sevinirim.







  • 
Sayfa: 1 sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.