Şimdi Ara

2.1 mi yoksa 5.1 mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • bazı modellerde 2.1 sistem 5.1 sistemden daha pahalı.Bu hangi özellikten kaynaklanıyor ? Mesela Logitech Z serisinin 2.1 sistemi X serisinin 5.1 modelinden daha pahalı.(Z4 40W - X540 75W) Aralarındaki fark nedir ? Halbuki 5.1 ler çevresel sistem değil mi ? Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gordon01 -- 30 Ocak 2008; 21:31:32 >



  • Birinde daha iyi film izlenir, birinde daha iyi müzik dinlenir, fark bu
  • quote:

    Orjinalden alıntı: AppendiX

    Birinde daha iyi film izlenir, birinde daha iyi müzik dinlenir, fark bu

    Oyun tarafında durum nasıl ? Hangisi tercih edilebilir ?
  • müzik ağırlıklı kullanacak isen kesinlikle 2+1 al. ama iyi araştır almışken kalite bir şey alsan iyi olur
  • oyunda 5+1 iyidir kanımca efektler iyi olur
  • quote:

    Orjinalden alıntı: volkan...

    oyunda 5+1 iyidir kanımca efektler iyi olur

    +1

    ama seskartının da kaliteli olması gerek
  • quote:

    Orjinalden alıntı: krm-iks


    quote:

    Orjinalden alıntı: volkan...

    oyunda 5+1 iyidir kanımca efektler iyi olur

    +1

    ama seskartının da kaliteli olması gerek

  • quote:

    Birinde daha iyi film izlenir, birinde daha iyi müzik dinlenir, fark bu

    quote:

    müzik ağırlıklı kullanacak isen kesinlikle 2+1 al.


    Tamamen yanlış. 2.1 ve 5.1 in tek farkı hoparlör sayısıdır.

    Müzik stereodur ve 2 kanaldır +1 i falan yoktur. Kaliteli bir stereo anfi ve tabii hoparlörler kaliteli ve hacimliyse olur bu. PC ye hoparlör sayısı olarak 2 tane bağlayarak kaliteli müzik alacağınızı falan düşünmeyin.

    2.1 mi yoksa 5.1 mi almak daha mantıklıdır diye sorulacak olursa elbette 5.1 almak daha mantıklıdır çünkü 2.1 i de kapsar.

    Kavramları karıştırıp insanlara yanlış bilgiler vermeyelim lütfen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JakX -- 30 Ocak 2008; 22:29:38 >
  • Ses sistemlerindeki çeşitlilik kullanım amacına göre farklılıktan da kaynaklanır. tek fark hoparlör farkı değildir. İstersen ayrı bir forum aç bu konuyla ilgili bakalım görüşler ne olacak.
  • @gordon01 şimdi bazı 2.1 modellerin bazı 5.1 lerden pahalı olduğu doğru ama aklınızda sanırım şu tarz bir düşünce var '5.1 sistem en iyisidir peki o zaman 2.1 sistem nasıl ondan pahalı olabilir?' belki tam olarak böyle düşünmüyorsunuzdur ama sorduğunuz sorudan bunu anlıyorum. Şimdi eğer o pahalı dediğiniz 2.1 o serinin en üst modeli ise elbette orta veya düşük model bir 5.1 den pahalı olması normaldir Örnek verecek olursak güçlü bir sistem olan Logitech Z-2300 pahalı bir 2.1 dir aynı şekilde Altec Lansing'in MX 5021 modeli de pahalı 2.1 lerdendir bunlar o markaların üst seviye 2.1 lerindendir o nedenlede bazı orta seviye 5.1 lerden pahalıdırlar. Kullanım amaçları oyun, müzik ve film olarak sıralayabiliriz ama kesinlikle 2.1 ler müzik içindir diyemeyiz. Yukarıda @JakX arkadaşımızında söylediği gibi müzik dinlemenin en iyi yolu iki adet stereo hoparlör ve bir adet stereo anfi ile olur. Onun haricinde pc için yapılmış 2.1 ler müzik içindir demek yanlış olur. 5.1 de aynı zamanda 4.1 ve 2.1 dir Yani 2.1 ile yapabileceklerinizi 5.1 ile de yapabilirsiniz yani müzik de dinlersiniz film de izlersiniz oyun da oynarsınız ama müzik de ne kadar iyi bir performans alırsınız orası tartışılır tabi. Pc de kullanmak için 5.1 almak daha mantıklıdır yani eğer film izleyecekseniz ve oyunlarla da aranız iyiyse biraz da müzik dinlerim derseniz o zaman çok hoparlörlü sistemler almanız gerekecek. Piyasada ki her pc hoparlörü müzikal değil elbette o nedenle müzik de benim için önemli diyorsanız ona göre bir seçim yapmalısınız her halükarda yukarıda bahsettiğim iyi bir stereo anfi ve iki adet hoparlör kombinasyonundan iyi müzik performansı alamayacaksınız ama en azından bir yere kadar size yetecektir. Zaten genel olarak oyun ve sinema çoğunlukta olmak üzere üretilmiş bir 5.1 den aynı zamanda gerçek bir stereo sistem gibi müzik performansı beklememiz hata olurdu




  • quote:

    Orjinalden alıntı: venom800

    @gordon01 şimdi bazı 2.1 modellerin bazı 5.1 lerden pahalı olduğu doğru ama aklınızda sanırım şu tarz bir düşünce var '5.1 sistem en iyisidir peki o zaman 2.1 sistem nasıl ondan pahalı olabilir?' belki tam olarak böyle düşünmüyorsunuzdur ama sorduğunuz sorudan bunu anlıyorum. Şimdi eğer o pahalı dediğiniz 2.1 o serinin en üst modeli ise elbette orta veya düşük model bir 5.1 den pahalı olması normaldir Örnek verecek olursak güçlü bir sistem olan Logitech Z-2300 pahalı bir 2.1 dir aynı şekilde Altec Lansing'in MX 5021 modeli de pahalı 2.1 lerdendir bunlar o markaların üst seviye 2.1 lerindendir o nedenlede bazı orta seviye 5.1 lerden pahalıdırlar. Kullanım amaçları oyun, müzik ve film olarak sıralayabiliriz ama kesinlikle 2.1 ler müzik içindir diyemeyiz. Yukarıda @JakX arkadaşımızında söylediği gibi müzik dinlemenin en iyi yolu iki adet stereo hoparlör ve bir adet stereo anfi ile olur. Onun haricinde pc için yapılmış 2.1 ler müzik içindir demek yanlış olur. 5.1 de aynı zamanda 4.1 ve 2.1 dir Yani 2.1 ile yapabileceklerinizi 5.1 ile de yapabilirsiniz yani müzik de dinlersiniz film de izlersiniz oyun da oynarsınız ama müzik de ne kadar iyi bir performans alırsınız orası tartışılır tabi. Pc de kullanmak için 5.1 almak daha mantıklıdır yani eğer film izleyecekseniz ve oyunlarla da aranız iyiyse biraz da müzik dinlerim derseniz o zaman çok hoparlörlü sistemler almanız gerekecek. Piyasada ki her pc hoparlörü müzikal değil elbette o nedenle müzik de benim için önemli diyorsanız ona göre bir seçim yapmalısınız her halükarda yukarıda bahsettiğim iyi bir stereo anfi ve iki adet hoparlör kombinasyonundan iyi müzik performansı alamayacaksınız ama en azından bir yere kadar size yetecektir. Zaten genel olarak oyun ve sinema çoğunlukta olmak üzere üretilmiş bir 5.1 den aynı zamanda gerçek bir stereo sistem gibi müzik performansı beklememiz hata olurdu

    Çok teşekkürler.Söyledikleriniz aklıma yattı.




  • Bir arkadasim da bana danismadan gitti 2+1 aldi..5+1 den daha pahali bir fiyata...Bende naptin sen keşke almasaydin dedim şimdi binpisman aldigina 2+1 bence 5+1 in yerini hic bir sekilde tutamaz...yanliz ses karti nin o/b olmamasi sartiyla...
  • o 2+1 ine göre değişir.150 ytlye kadar olan çoğu 5+1 2+1 in 5 hoparlörlü versiyonudur gerçek 5+1 kanal ses vermezler buna x530 ve x540 da dahildir.Yani savunduğun iş mantıklı değil.5 hoparlör steroyu azaltır müzik için iyi değildir ama heryerden sesi duyabilmen için de iyidir.
  • Kullanılacak amaca göre 2+1 ve 5+1 ses sistemleri değişir elbette. Bundan 1 hafta önce Logitech Z4 2+1 ses sitemi aldım. Media MArket'den aldığım için bir çok ürünü test etme şansım oldu. Gerek Creative gerekse Logitech'in orta seviye 5+1 sistemlerini dinledim. Yalnız aldığım Logitech Z4'deki sesin berraklığını ve kalitesini bulamadım. Gerek bası gerek sesin kalitesi benim çok hoşuma gitti. Ne alırsanız alın ama mutlaka dinleyerek almanızı tavsiye ederim.
    Saygılar.
  • 5.1 sesi veren kaynaktır (ses kartı, dvd plyr...) bunun hoparlör ile ne alakası var. O kanallara isterseniz kendi yaptığınız hoparlörleri bağlayın siz sesi yine alırsınız, tabii ne kadar kaliteli olur o hoperlör kalitesiyle değişir. Bide ses işlemcisi üzerinde olan hoparlörler var ama sanırım onlar konumuz dışında 150 YTL civarlarından bahsediyorsak)

    quote:

    Orjinalden alıntı: nighteen

    o 2+1 ine göre değişir.150 ytlye kadar olan çoğu 5+1 2+1 in 5 hoparlörlü versiyonudur gerçek 5+1 kanal ses vermezler buna x530 ve x540 da dahildir.Yani savunduğun iş mantıklı değil.5 hoparlör steroyu azaltır müzik için iyi değildir ama heryerden sesi duyabilmen için de iyidir.
  • Arkadaşım sesi veren kaynak önemlidir de bu ses sistemleri de en az bu kadar önemlidir.Araştırırsan savunduğunun anlamlı olmadığını göreceksin ses sistemlerinde sadece hoparlör ve emfi bulunmaz içini açarsan da görürsün.Yani ses sisteminin 5 hoparlörü olması surround ses vereceğini garanti etmez neye bağlarsan bağla ki zaten belirli 5+1 lerin gerçek kanal olduğu da özellikleri yanında belirtilir.
  • Bence Kaliteli bir 2+1 çok daha iyidir. tabiki müzik için. fakat piyasadaki 2+1 lerin RMS değerleri genelinde düşük.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.