Marka : SEAGATE Model : FREE AGENT PRO Kapasite : 500 GB Bağlantı tipi : usb&esata
Ürünü electro worldden vadeli olarak 205 ytl ye aldım nakit fiyatı 190 ytl kampanyalı..... öncelikle kutu içeriğinden bahsediyim; kutudan gayet korunaklı bi şekilde harici hdd , usb bağlantı kablosu, güç adaptörü, garanti belgesi ve kullanım klavuzu çıktı.
harddisk i bilgisayara bağladığım zaman ilk olarak içinde yüklü durumda bulunan seagate tools ve backup programları otomatik olarak kuruldu ve bundan sonra hdd ile bağlantı sağlandı.kapasite 465gb olarak gözüküyor.ürün çalıştığı esnada turuncu ışığı sürekli yanmakta ve üzerinde bulunan açma kapama tuşu ile açıp kapatmak mümkün ayrıca hdd ile bir süre işlem yapmadığım zaman kendini beklemeye alıyor.çalışma esnasında ses yok denecek kadar az ve ısınma da abartıldığı kadar değil.
ürünün performans değerlerine gelelim şimdi de;
öncelikle hdtach ile yaptığım usb bağlantı ile veri hız testi sonucu aşağıda
5.44 gb lik pro 2008 dosyasını yaklaşık 5 dk da kopyaladı 700 mb lik bir filmi 30 sn içinde kopyaladı 9.60 gb lik dosyayı 10 dk da kopyaladı belli bir boyuttan sonra kopyalama yavaşlıyor bu da normal sanırım parça parça yaptığım zaman ise kopyalama gayet hızlı oluyor.
şimdilik aklıma gelenler ve izlenimlerim bunlar....
e-sata chipsetiniz nedir bilgisayarım--özellikler--donanım--aygıtyöneticisi--scsi raid denetleyicilerinden bakabilirsiniz şayet jmicron jmb36x ile bu değerleri aldıysanız ben de bir tane sipariş ediyorum :)