Evet Arkadaşlar kulaklık bölümünün en çok konuşulan kulaklığı olan cx300 hakkında son noktayı koymak için bu inceleme yazısını hazırlıyorum.
İlk Adımlar
Kulaklığı Bundan 4 ay önce Elmasepeti open Nişantaşı mağazasından aldım. 08.09.2007 Tarihli elimde garanti belgesi ve fatura var.Kulaklık ile sorun yaşama ihtimaline karşı bunları çok iyi muhafaza etmenizi öneririm.Aldğım fiyat 80 ytl idi.
Kutuyu ilk aldığınızda,Kutunun şık ve zarif olduğunu görüyorsunuz.Ancak açması büyük bir sorun. O yüzden 1 ytl verip maket bıçağı almıştım
Kutuyu açınca içinden 1 adet cx300, üzerinde takılı orta pedler, yanında da küçük ve büyük boy pedler bulunuyor. Bence Çok zayıf bir içerik.Yanında taşıma kılıfı,Uzatma kablosu gibi ekler verilebilirdi.
Dış Görünüş
Kulaklık,IEM tipi olduğundan küçük.Siyah dış kaplama ve metal bir kasası var.Kaplamanın üzerinde Sennheiser logosu bulunmakta.
Uzunlukları L: 170 mm; R: 510 mm olarak verilmiş. Ölçmeyi denemedim açıkçası Asimetrik kablosu L şeklince uzanıyor ve ince.İnce olması sizi şaşırtmasın gayet sağlam bir kablosu var.3.5 mm lik evrensel girişi var.
Kulakta nasıl durduğunu görmek isteyenler için:
Vee Ses kalitesi
Arkadaşlar,Baştan Söyliyeyim bu pro. sınıftan bir iem değil. Hatta Um2,Shure E4c vs. kulaklıklarla karşılaştırırsanız iemlikten bile çıkabilir
Kulaklığı ilk taktığınız anda,normal kulaklıklardan farkını rahatlıkla hissedebilirsiniz.Normal kulaklııklara göre İzalasyonu,Ses kaltesi ve her sesi rahatlıkla duyabilirsiniz.Ben kulaklığı ilk defa otobüste denemiştim.Mp3 çalar olarak Cowon F2 Kullanıyorum.
Uyarı: Iem tipi kulaklıklar hakkında çıkan Burn-in olayını yapmanız takdirde Metan kulaklığı garanti dışına çıkartıyor ve kulaklık elinizde kalıyor.Benden söylemesi.
İlk bir hafta,Kulaklıktan büyüsünden kurtulamıyorsunuz.Kulak içine geçmenin hazını duyuyorsunuz.Ben de aynı şekildeydim.
Ses kalitesi,kendi fiyat aralığında olan kulaklıklara göre gerçekten başarılı.Philips in kulaklıkları, Creative ep-630 , Jays j-jays gibi modellerle kıyaslarsak cx300 başı çeker.
Aradan 2 hafta geçtikten sonra kulaklığın sesi yerine oturmuş oluyor.
Dinlediğiniz müzik türü ve kullanığınız Çalar(telefon,mp3 çalar) gerçekten çok önemli.Doğubank ta satılan ucuz ve çakma player lara bu kulaklığı taksanız bile en fazla %70 lik bir verim elde edebilirsiniz. İyi bir ses almaniz için iriver,cowon ve creative gibi iyi marka bir mp3 çalar kullanmalısınız.Aynı zamanda mp3 çalarınıza dinlediğiniz müzik türüne ve zevkinize uygun eq ve efekt ayarı yapmalısınız.
Kulaklık, dışarıdaki gürültüyü engelleyerek tüm sesleri duymanızı sağlıyor.Bass vuruşlarını rahatlıkla hissedebilir,arka fonda çalan küçük tınıları rahatlıkla yakalayabilirsiniz.Ayrıca buraya şu şarkıda test ettim gibisinden yazılar yazmayacağım.Genelde Rock ve Metal dinlerim.Sizlere bir tavsiyem,eğer alabiliyorsanız orjinal albüm almanız.Çünkü internetteki mp3 lerde ses kayıpları fazla.Orj. albüm alınca ses kaybının az olduğu formatlara riplemeniz.Destekliyorsa FLAC(Free Losses Audio Codec) kullanmanız.Ancak 128kbps lik bir mp3 ü FLAC a çevirmenin bir anlamı da yok.
Cx300 midlerde oldukça başarılı.Ancak ilerledikçe tizlerin az da olsa kulak tırmaladğını ve bassların yetersiz geldiğini söylemek isterim. Ve kullanmaya bağlı olarak ses kaybı yaşamanız da doğal.Bunun dışında aşırı cızırtı vs. bir sorunuz varsa Metan a gidin.
Cx300 Fiyatına göre oldukça başarılı bir kulaklık.Ancak ben müzik adamıyım,müzik benim için bir tutku derseniz ileride kulaklığınızı değiştirmeniz gerekebilir.Şahsen ben değiştirmeyi düşünüyorum.Ayrıca da sol tekinde sağa göre daha fazla bir ses kaybı var.Kulaklığı temiz tutmanız da önemli bir konu.
Kulaklığın bana göre eksileri: Paket içeriği Bassların yetersiz oluşu Biraz daha iyi bir izolasyon
Bunlar dışında gerçekten harika bir kulaklık. Size dilim döndüğünce Cx300 ü anlattım.Ancak tekrar bilmenizi isterim ki,bunlar kendi görüşlerimdir.Başkası başka bir fikri savunabilir.Ben sadece bu konuda en çok konuşulan kulaklık hakkında sizi bilgilendirmek istedim.Karşılaştıracak bir kulaklığım olmadığı için de özür dilerim.İlerde IE4 e geçersem aralarındaki farkı bu topiğe eklerim.
Katkılarından dolayı N70 e ve Cowon F2 ye teşekkürler
Resimler:
cx300 düşünenler için güzel bir inceleme olmus.
Eline sağlık güzel inceleme olmuş.Kullandıkça basslar yetersiz gelmeye başlıyor fakat dandik bir kulaklıktan dinleyip tekrar cx300 ü takınca gayet yeterli oluyor
sağol... benim gibi alacak olanlar için faydalı olmuş....(fotolar çok net)
analiz için teşekkürler
mersin media markt ta fiyat 69 ytl güzel bir çalışma olmuş teşekkür ederiz
quote:
Uyarı: Iem tipi kulaklıklar hakkında çıkan Burn-in olayını yapmanız takdirde Metan kulaklığı garanti dışına çıkartıyor ve kulaklık elinizde kalıyor.Benden söylemesi.
hehehh bunu nasıl anlıyacaklar ki:) ayrıca burn-in kulaklığa zarar verecek bir işlem değildir.. tabi doğru yapıldığında
arkadaslar ie4 ile cx300 arasında çok bariz bir fark varmı???
Teşekkürler, güzel bir inceleme olmuş..
burda ben bir soru olarak eklemek istiyorum...
kulaklığı takıp yolda yürümek oldukça tehlikeli bunu biliyorum hemde cx300 olunca.. fakat sorum bu değil .. soruya gelirsek>
ben yolda kulaklık takan biriyim kabloları da sarkmasın ordan burdan diye ya ceketin içinden yada t-shirtün içinden sarkıtıyorum.. kablo tshirte veya cekete sürtününce kulaklığın içinden pek haşır huşur gibi değil ama daha kalın bir ses kulağıma yansıyor bunun kablonun sürtünmesinden doğduğu kesin ama sorun mu? ... sizin cx300 lerde de yaşıyormusunuz bunu ? ve naapabilirim ?
not :sessiz sakin bir yerde otururken gelmiyor bu ses
o dedigin olay sadece cx300'e özgü degil.bircok kulakici kulaklıkda o sesi duyarsın,bir sorun yok yani.
Arkadaşlar burn-in denilen olay kulaklığı yormaktan ve ömrünü azaltmaktan ileri gitmez..Burn-in yaptıkça sesin size daha düzelmiş gibi gelmesinin sebebi kulaklıgın zamanla kulağınıza daha fazla alışıp uyum sağlamasındandır...Bu arada ie4 ve cx300 arasında çok ciddi farklar var..
Burn-in kendini belli eden bir uygulama zaten.Kulaklığı alır almaz yapılır.
Ama tavsiyem,sabırlı olmak.Bekledikçe kulaklığın sesi kendi kendine oturuyor.1 Haftalık kulaklığın diyaframı kendi kendine açılamaz ya
merhaba arkadaşlar ben cx300u fuarda denemiştim hoşuma gitti fakak cx400 için bass larda daha performanlı olduğu söyleniyor siz nedersiniz ? ben R&B dinliyorum Bass önemli benim için
bas istiyorsan sennheiser ie4'de düşünebilirsin.
cx 300 gibi kulak içi kulaklıklarda;dinlediğiniz sarkı/kayıt vs. gibi şeyler eğer düşük kaliteliyse inanın bana sarkıdan soğuyorsunuz...
Katılıyorum.Dediğim gibi dinlediğiniz şarkının formatı,ses kaybı,bitratesi vs. çok önemli
@webradio Bass ı seviyorum dersen sana verilicek en iyi tavsiye ie4 olur.Gerçekten kaliteli bassları var.Özellikle rock ağırlıklı müizklerde bateri seslerini çok rahat duyabiliyorsun.Ancak paket içeriği Sıfır.Bu nedenle cx400 daha önde.Uzatma kablosu,Klips ve taşıma kutusu gibi aksesuarlar çok işe yarıyor.
çok güzel ama sen pahalı almışsın ya. ben buldum fiyatı 21 ytl. almayı düşünüyorum.şuan phips var.ondan da memnunum bu kulaklğa bişey olursa cx300 alacağım.