m300 ü bu başlık altında konuşalım mı? işte benim ilk izlenimlerim. -istiridye kapaklı telefonlar arasında en küçüklerinden birisi belkide en küçüğü, tam bir CEP telefonu, cebinde iken hiç rahatsızlık vermiyor -fiyat performans olarak çok iyi(bu tarih itibariyle fiyatı peşin 143 ytl) -dizaynı şık -yeni aldım şarjını deneyeceğim -ekranı sınıfına göre çok iyi -ikinci ekranının olması önemli bir avantaj
ikinci ekranının olması dediğiniz gibi çok önemli bir avantaj.cevapsız çağrıları ve mesajları çok rahat anlayabilirsiniz.ayrıca saate bakmak gibi küçük işler için kapağı kaldırmak zorunda kalmazsınız. c260ın en büyük prıblemi gelen çağrıları/mesajları anlayamamanız.çünkü dış kapakta hiç bir uyarı(ışık,titreşim,vs.)yok.
ikinci ekranının olması dediğiniz gibi çok önemli bir avantaj.cevapsız çağrıları ve mesajları çok rahat anlayabilirsiniz.ayrıca saate bakmak gibi küçük işler için kapağı kaldırmak zorunda kalmazsınız. c260ın en büyük prıblemi gelen çağrıları/mesajları anlayamamanız.çünkü dış kapakta hiç bir uyarı(ışık,titreşim,vs.)yok.
ben c260 modelini de almayı düşündüm. sırf dış ekran yüzünden bu modeli aldım. çok fazla farkı olmasada boyutlarıda biraz küçük c260 a göre. m300 ün tuş takımı çok hoşuma gitmedi. biraz sert ve fazla çıkıntılı olmadığı için karıştırma oluyor. ama telefonu alalı 3 gün oldu elim alışır sonra normal gelirsa bilmiyorum. ilk şarjını 3 gündür kullanıyorum tek diş kaldı. her halde bir gün daha gider. 4-5 gün gidecek yani. şarjıda iyi geldi bana..
ben c260 modelini de almayı düşündüm. sırf dış ekran yüzünden bu modeli aldım. çok fazla farkı olmasada boyutlarıda biraz küçük c260 a göre. m300 ün tuş takımı çok hoşuma gitmedi. biraz sert ve fazla çıkıntılı olmadığı için karıştırma oluyor. ama telefonu alalı 3 gün oldu elim alışır sonra normal gelirsa bilmiyorum. ilk şarjını 3 gündür kullanıyorum tek diş kaldı. her halde bir gün daha gider. 4-5 gün gidecek yani. şarjıda iyi geldi bana..
c260ın tuş takımları garip bir plastikten yapılma.Garip diyorum çünkü elleriniz hiçbir şekilde tuşların üstünde kaymıyor ve bu sayede yanlış tuşa basma gibi bir durumla karşılaşmıyorsunuz.ancak;cihazın tasarımında kullanılan plastik malzemeyi pek beğenmedim.Sanki oyuncak gibi bir his bırakıyor insanda.kapak gayet sağlam defalarca açıp kapatmaya rağmen bir problem çıkarmadı(henüz3.günü aletin ama ).Menüleride _bence_zor tasarlanmış.Üst modellerde d900i,e900 menüler daha anlaşılır ve aradığınızı çabucak buluyorsunuz.şimdi diyeceksiniz ki;kardeşim o bahsettiğin telefonlara ödeyeceğin paraya 4 tane c260 alırsın.Haklısınız belki ama nokianın en düşük modellindeki (1112)menü sistemi ile daha üst modellerindeki menü sistemi arasında çok çok az fark var.Bu açıdan c260'ın menü tarzını beğenmediğimi bir kez daha belirteyim.Mesela;ayarların içinde telefonun ekran ayarları açılış kapanış vs.gibi varken ses ayarlarını ayrı bir menü yapmışlar ve kapakla ilgili olan (aktif kapak,kapak sesi,her tuşla cevap)ayarlar farklı yerlerde.
Şarjıan gelince;şu anda alet ilk günkü 2 saatlik şarjı ile duruyor(pazartesinden bu yana).2 diş daha var.sanırım haftayı tamamlayacak.ayrıca ekranı da güzel.güneş ışığı altında bile rahatlşıkla okunabilen bir ekranı var.(bu açıdan d900i ve e900Ü geçiyor.Ayrıca şarjdada daha iyi)
bütün bu yukarıdakileri yazmamdaki temel amaç;insanların bu cihazı alırken iyice düşünmeleridir.M300 ile aralarındaki farkın sadece ekranı olduğuna inanmak güç sizden daha fazla yorum bekliyoruz alacak arkadaşlara yararlı olması açısından.
verdiğiniz paraya bakarsanız kalitesiz olduğunu söylemek haksızlık olur. çünkü 150ytl veriyorsunuz vga kameralı(çok kullanışlı olmasa da var) radyosu olan ve boyutları çok şık ve küçük olan bir telefon alıyorsunuz. kendi sınıfıyla karşılaştırırsanız kaliteli bir telefon. en önemli eksiği tuş takımının (benim için şimdilik) çok kullanışlı olmaması. onun dışında verdiğiniz paraanın hakkını fazlasıyla veren bir telefon. ben ikinci telefon olarak kullanmak üzere aldım.
slm arkadaslar,6 subatta m300 aldım, gecen hafta telefonun tus takimi iptal oldu,şöyle ki telefon sadece no tusuyla acılıo ve diger hiç bir tus basmio tekrar kapanmio bile,bataryayi sokmek zorunda kaliosunuz,,nette arastirdim 2 kişinin daha basina bole bişe gelmiş,su an telefon telpada onlardan haber bekliorum,,insallah seri uretiminde hata falan yoktur baska arkadaslarinda basina gelmez..bilginiz olsun,almadan bi dusunun derim,,ama bn pişman deilim,yine olsa yine alirım
arkadaslar merhaba ben yarın m300 almayi dusunuorum. fazla bise beklemedigim icin bu telefon benim icin yeterli olacaktir zaten kucuklugu insani cezbediyor. ama telefon hakkinda aklima takilan benim icin cok onemli olan bir kac ozelligin olup olmadigi hakkinda bir bilgi hic bir yerde bulamadim. oncelikle dis kapaktaki ekranda cagri geldigi zaman kimin aradigi isim veya en azindan numara cikiyor mu? ayrica aktif kapak ozelligi var mi ve bu istendigi zaman da iptal edilebiliyor mu? bir de son olarak radyosu kapak kapaliyken de calismaya devam ediyor mu? bunlar hakkinda bilgisi olan var sa ve hemen acil olarak cvplayabilirse cok sevinirim. simdiden cok tesekkurler
gayet güzel bir seçim.zaten günümüzde cep telefonları teknoloji açısından aldı başını gidiyor.Ve son model olarak 700 lira verdiğiniz telefonlar 2 ay sonra 600e 5 ay sonrada 400 lira civarına iniyorlar ve siz 300 lira zarar ediyorsunuz.onun yerine az ama öz özellikli bir cihaz satın alıp artan parayla bir mp3 çalar ve kaliteli bir dijital fotoğraf makinesi almak mümkün. yukarıda belirttiğim şekilde düşünerek seçiminizi b cihazdan yana kullandığınızı tahmin ediyorum o nedenle bunları yazdım....
gayet güzel bir seçim.zaten günümüzde cep telefonları teknoloji açısından aldı başını gidiyor.Ve son model olarak 700 lira verdiğiniz telefonlar 2 ay sonra 600e 5 ay sonrada 400 lira civarına iniyorlar ve siz 300 lira zarar ediyorsunuz.onun yerine az ama öz özellikli bir cihaz satın alıp artan parayla bir mp3 çalar ve kaliteli bir dijital fotoğraf makinesi almak mümkün. yukarıda belirttiğim şekilde düşünerek seçiminizi b cihazdan yana kullandığınızı tahmin ediyorum o nedenle bunları yazdım....
aynen sana katılıyorum şu ana kadar her çeşit telefon bunlara bikaç pda da dahil kullandım bu telefon hem hızlı hem küçük hemde çok şık alacaklar düşünmeden alabilir 3 gün oldu şarjı hala 2 kademe duruyor radyosuda çok iyi çekiyor seside yüksek