Flash belleği taktığımda, herhangi bir cd/dvd taktığımda ne yapmamı istediğini soran autorun artık çalışmıyor. regedit ayarlarını kontrol ettim sorun yok. http://support.microsoft.com/kb/330135/tr Bu sitede anlatılanları kontrol ettiğimde bir sorun olmadığını gördüm.
Sizce sorun ne olabilir?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Öner -- 29 Ocak 2008; 13:37:16 >
Hocam makalede yazılıysa eç geçmişsem bağışla lütfen, bilgisayarıma girip cd-rom un üstüne sağ tıklayıp özelliklere tıklayıp otomatik kullan sekmesine basıp uygulanacak bir eylem seç haznesini işaretleyip aşağıdaki listeden Dosyaları görüntülemek için klasörü aç windows gezginini kullanarak 'ın üstüne tıklayarak sonra da uygula tamam a basıp oradan çıkıp böyle denediniz mi?
Dostum biraz araştırdım belki bu seçenekler işini görür bir dene bakalım.
Bu yöntem Bittorrent.exe virüslerini temizlemek için geliştirilmiştir. Belirtileri: 1-bilgisayarımda C,D,E.. sürücülere çift tıklama yöntemi ile açılamaması, sağ tıklayıp aç deyince açılması 2- Sürücülere çift tıklama yöntemiyle açmaya çalışınca hata vermesi 3-Sürücülere sağ tıklayınca Normalin dışında menülerin olması UYARI: Normalde sağ tuş menüleri şöyle sıralanır: Aç,Araştır,Ara.. şeklinde sıralanması lazım. Virüs ihtimali olanlarda Auto, aç araştır şeklinde gidebilir. (Bunlar basit autorun.inf virüsleridir) Yada anlamsız karakterler bulunabilir(Bunlar biraz daha zor Autorun.vbs virüsleridir)
1-http://s1.sharetor.com/tr/down/4105758yy40
Linkteki dosyayı indirip çalıştırın. işlem bitinceye kadar bekleyin. bilgisayarı kapatıp açın. sorun halledildi ise geçmiş olsun halledilmedi ise 2. adıma geçin. Buraya kadar bir çok kişide çözüme kavuşacak 2. adıma geçmenize gerek kalmayacaktır. Makinayı yeniden başlatım sorun var mı bakın. aksi halde 4. adıma geçin 2-başlat çalıştır regedit yazıp enterlayın. [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon] "Userinit"="userinit.exe" olarak ayarlamak (autorun.bat eki varsa silin. Doğru ve temiz ayar C:\WINDOWS\system32\userinit.exe, şeklinde olacak ) ve [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\Explorer\Advanced] "ShowSuperHidden"=dword:1 olarak ayarlamak (00000 ise silip 1 yapın) ayrıca HKEY_CURRENT_USER\Software\microsoft\Windows\Curre ntVersion\Explorer\ içinde bulunan MountPoints2 klasörünü komple içindekilerle birlikte silmek gerekiyor.(merak etmeyin silin birşey olmaz)
arkadaşlar özellikle flashdisc ve harici hafıza kullanırken karşılaştıgımız flashdisc otomatik açılmasının engellenmesi gibi bir çok sorunu ortadan kaldıran bir komut zincirini oluşturan bu bat dosyasını herkese tavsiye ediyorum tarafımca kullanılmış ve hiç bir sorunla karşılaşılmamıştır güvenle kullanabilirsiniz
ayrıca pcnizde bulunan ve antivirüslerle silemediginiz bazı virüsleride temizliyor rahatlıkla kullanabilirsiniz
2-3 haftadır mevcut. ben de 2-3 haftadır çözmeye uğraşıyorum. tabi tüm bildiklerimi ve bulduklarımı denedim, sonuç olumsuz çıkıunca buraya başvurayım dedim.
bir kontrol edermisin başlatr çalıştır gpedit.msc kullanıcı yapılandırılması altında yönetim şablonları onun altında sistem sisteme geldiginde sag menüde otomatik çalıştır özelligi karşısında etkinmi yazıyor etkin ise bunu yapılandırlmadı olarka degştir birde flasdaki bilgileri alıp biçimlendirmeyi dene
isletim sistemin turkcemi ingilizcemi? turkceyse:bilgisayarım>yonet>yerel disk yonetimi>sag clık>özellikler diyorsun ve suruculer birbirlerine dosya olarak eklenmismi eklenmemismi bi kontrol et eklenmisse sorun yok zaten ıslemı tersıne dondurup yeniden ayrı bir aygıt olarak kullanabılırsın...
bilgisayarı senden baska kullanan varsada bu sorunlarla karsılabılırsın.. illaki virus olmak zorunda degıl ama yinede bi spyware doctoru ındır updateını yap ve tarattır bakalım sonuc neolacak?
SORUN FLASH BELLEK DE BULAŞAN BİR VİRUS AUTORUN.EXE YAPIŞAN BU VİRUS, PC TAKTIĞINDA BÜYÜK BİR İHTİMALLE O MAKİNE BULUNAN ANTİVİRUS TARAFINDAN SİLİNMİŞTİR BİÇİMLENDİRSENDE KOLAY KOLAY O VİRUSTEN KURTULAMAZSIN ONUDA SÖYLEYİM