Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
N81 8GB mı N82 mi ? (Nokia paramı vermiyor yasalara uymuyor)

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Cep Telefonu ve Aksesuarları >> Cep telefonu tavsiyeleri >> N81 8GB mı N82 mi ? (Nokia paramı vermiyor yasalara uymuyor) Sayfa: [1] 2 3   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
B o S c H

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

28 Ocak 2008; 19:30:40 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Telefonda aradığım özellikler:

1- Müzik kalitesi

a) Kulaklıkta
b) Hoparlörde (özellikle çağrı geldiği zaman 3-D açık diğerleri kapalı)

2- Kasa kalitesi

Sağlam bir kasası olmalı. (N73 den dolayı artık daha sağlam kasa istiyorum N73 canımdan bezdirdi gacur gucur)

3- Geniş hafıza

N82 nin dahilisi 100 MB harici 4 GB hafıza kartı destekli. Yanında 2 GB microSD kart ile geliyor.

N81 8 GB ın ise hafızası 8 GB

4- Kaliteli ekran

Her iki modelde de kaliteli ekran mevcut

5- Kamera önemli değil

N81 de 2 GB kamera var. N82 de ise 5 MP kaliteli kamera var. N81 in kamerası N70 ile aynı. N70 foto kalitesi benim için yeterli. Çünkü çok az foto ve video çekiyorum.

6- Pil performansı

N81 8 GB 17 güne kadar bekleme imkanı sunarken N82 ise 9,375 güne kadar bekleme imkanı sunuyor. 15 gün bekleme imkanı sunan N73 bana 2 gün ancak gidiyordu. N82 alırsam sanırım bana ancak 1-1,5 gün dayanacak.

Benim dikkat ettiğim en önemli özellikler:

1- Pil performansı (Telefon bana 2 gün dayanmalı her gün şarja takacak bir telefon beni çıldırtır)
2- Hafıza (8 Gb tam bana yetecek bir hafıza 2 Gb bana yetmiyor ama N82 nin 4 Gb kart desteklemesi çok iyi tabi 4 Gb satın almak bayağı zor iş fiyatı 100 ytl ye yakın)

SONUÇ:

Şimdi ben N81 8 GB ı almak istemiyorum. Sebepleri:

1- Siyah renkli kasa (parmak izi bırakıyor ve ben bu durumdan aşırı derecede rahatsızlık duyuyorum)
2- Kasasındaki gacur gucur (N73 de bu tür kasa sorunundan çok sıkıldım. Artık sağlam bir kasalı telefon almak istiyorum)

Şimdi ben N82 almak istemiyorum. Sebepleri:

1- Pil performansı bana yetersiz gelecek gibi.
2- 2 Gb microSD kart bana yetersiz kalıyor. Yanında 4 Gb verselerdi çok iyi olurdu.

Şimdi ben N81 8 GB satın almak istiyorum. Sebepleri:

1- Geniş hafızası
2- Yüksek pil performansı (360 saat bekleme bana 2 gün gidiyorsa 408 saat bekleme bana 2 günden fazla dayanır)
3- Joistiğinin bulunmaması (N73 de joistikten bıktım)

Şimdi ben N82 satın almak istiyorum. Sebepleri:

1- Sağlam kasası (telefonu elime aldım her tarafına çöktü ama telefonda hiçbir şekilde gacur gucur görmedim duymadım çok sağlam kasası var)
2- Joistiğinin bulunmaması (N73 de joistikten bıktım)

Şimdi sizde kafamın ne kadar karıştığını öğrendiniz. Şaştım kaldım.

Tekrarlıyorum kamera benim için önemli değil. Bana kameradan dolayı N82 al demeyiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B o S c H -- 8 Mart 2008; 19:39:03 >

Nokia N73 ((( v4.0812.4.2.1 Sadece ram sorunu olan ME versiyonudur))) Nokia N73 Ana Konu
Orite EMP 1800 MP4 Çalar İncelemesi ((( 25. YIL )))
Blok Listemdekiler: Reis-i Eagles (SEBEP: Türkçemize Hakaret Etmek) N81 8GB mı Yoksa N82 mi Almalıyım ? "tıklayın"
||_MusTy®_||

Sisteme Gözat

28 Ocak 2008; 19:51:57 

kamera önemli değil ses önemliyse n81 8gb daha iyi olur fakat o parmak izi olayı hakikatten can sıkıcı bi durum..Ama ben yinede n81 8gb diyorum...

ภ๏кเค ภ82 мυℓтιмє∂уα ¢σмρυтєя[รуรtє๓ ђคςкє๔ є∂เtเ๏ภ]
8gв รคภ๔เรк мι¢яσ ѕ∂ тяαηѕŦℓαѕђ ¢αя∂
ѕєηηнєιѕєя ¢χ-300
ßy_๓ยรtคŦค
B o S c H

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

28 Ocak 2008; 23:06:22 

Düşüncelerinize ihtiyacım var öneri lütfen sessiz kalmayalım

Nokia N73 ((( v4.0812.4.2.1 Sadece ram sorunu olan ME versiyonudur))) Nokia N73 Ana Konu
Blok Listemdekiler: Reis-i Eagles (SEBEP: Türkçemize Hakaret Etmek) N81 8GB mı Yoksa N82 mi Almalıyım ? "tıklayın"
Reis-i Eagles

Sisteme Gözat

28 Ocak 2008; 23:16:07 

Ses kalitesinde dışarıda N82 kötü. GSM Arena'da testleri var. Çalarken falan test etmişler...

Ekran aynıdır sanıyorum. Elime almadım her 2sini.

N81 her ne kadar n-gage diye tanıtılsa da benim bildiim kadarıyla tam performans vermio...

N82 pil konusunda tatmin edici bence

··¤(`×[¤ everything.by.reis-ieagles™ ¤]×´)¤··
HTC Touch Pro & Diamond | Nokia XpressMedia | Sony-Ericsson C905 | iPhone 3G
Bir PC. | Bir GPS. | Bir MP3 çalar. | Bir medya oynatıcı. | Bir kamera. | Cebimde 1 şey var ama pek çok şey.
Nokia N95, N73 ve Vertu Signature İncelemeleri | Garmin Mobile XT Kurulum ve Kullanım Kılavuzu
B o S c H

28 Ocak 2008; 23:23:16 

quote:

Orjinalden alıntı: Reis-i Eagles

Ses kalitesinde dışarıda N82 kötü. GSM Arena'da testleri var. Çalarken falan test etmişler...

Ekran aynıdır sanıyorum. Elime almadım her 2sini.

N81 her ne kadar n-gage diye tanıtılsa da benim bildiim kadarıyla tam performans vermio...

N82 pil konusunda tatmin edici bence

Hangi telefonu alacağı mı önermedin ?

musti999

28 Ocak 2008; 23:24:01 

Eğer parmak izi falan çok önemliyse n82 daha iyi bir seçim sizin için sanırım .

"Türkçemiz Yok Olmasın"
Türkçe Giderse Türkiye Gider - Mustafa Kemal ATATÜRK
Dilini kaybeden ülkesini de kaybeder.Türkçemize ve ülkemize sahip çıkalım.Özentiye son verelim...
Bir düşün gereksiz yere İngilizce kelimeler kullanmak seni daha bilgili ve kültürlü mü gösteriyor yoksa daha gülünç mü?

Bedava Ödev
B o S c H

28 Ocak 2008; 23:29:45 

Teşekkürler

xxxxvaderxxxx

Sisteme Gözat

28 Ocak 2008; 23:31:13 

Ben n82 derim

Adilcan Ayyıldız
B o S c H

29 Ocak 2008; 0:14:37 

Bu gidişle N82 alacak gibiyim ama N82 de tek sorunum pil performansı artık yedek pil alacak gibiyiz (ilerde)

over and under

Sisteme Gözat

29 Ocak 2008; 0:34:03 

N82 en iyi seçim olur

Çocukluktan sıkılırlar ve büyümek için acele ederler.Ne var ki çocukluklarını özlerler. Para kazanmak için sağlıklarını yitirirler; ama sağlıklarını geri almak için para öderler. Yarından endişe ederken bugünü unuturlar. Dolayısıyla ne bugünü ne de yarını yaşarlar. Hiç ölmeyecekmiş gibi yaşarlar; ancak hiç yaşamamış gibi ölürler.
..Knight..

Sisteme Gözat

29 Ocak 2008; 0:58:14 

Nokia N81'i inceleme şansım oldu. Telefonun malzeme kalitesini pek beğenmedim.

Pentax K100D D-SLR / Tamron AF SP 28-75mm f/2.8 XR Di LD Aspherical IF Macro / 67 mm B+W UV NC filtre / Pentax SMC DA 18-55 mm f/3.5-5.6 AL / 52 mm Hama UV filtre / Pentax AF-360FGZ TTL Flaş / 2 GB SanDisk Extreme III SD kart / Lowepro Nova II AW / Samsung Digimax S500
nervium

29 Ocak 2008; 12:53:47 

n82 daha iyi bir seçim olur

Peugeot 206 1.4 HDi X-Design, Fujitsu-Siemens Amilo V2045, Zoom X6, HP OfficeJet 1510, HP Photosmart M525, Nokia 2630