Merhabalar arkadaşlar, bir süredir üzerinde yoğunlaştığım iki kasadan biri olan Lian Li PC-V800'ü, sizlere tanıtmaya çalışacağım İncelememi sunmaya başlamadan önce, kasanın teminini sağlıyan Fireball ve Hiteknoloji'ye sonsuz teşekkürlerimi sunarım...
Öncelikle kasada göze çarpan şeylerden biri hafifliği, ötekisi ise malzeme kalitesi. Kasa tam olarak 5 kilo, sağlam duruşu ve yapısına rağmen bu kadar hafif olması, insanı hayrete düşürüyor gerçekten. Kasanın boyutlarını ise kendi ölçümlerim ile sunacağım:
Derinlik 440mm Genişlik 380mm Ayakları ile beraber yükseklik 165mm
Gördüğünüz üzere son derece küçük gibi görünsede benim dün sistem montajı sırasındaki hayretlerimi sizde anlayacaksınız...
Ön İnceleme ve Kutu İçeriği
Kasa detaylı bir kurulum kağıdı ile geliyorki, sizi hiç bıktırmadan şekiller son derece zaman kazandıran bir şekilde anlatıyor. Kasa dışardan son derece sade, asil ve şık. Ne kadar küçük bile olsa kasanın arkasındaki boş pci slot kapakları size büyük bir ipucu veriyor...
Kutu içeriği olarak, güç kaynağı arka panel, her türlü vida, gerekli olan kablo toplama aparatları ve size büyük kolaylık sağlayan anakart montajı sırasında kullanılıcak bir anahtar geliyor. Bu anahtarı elinizi acıtmadan, son derece pratik bir şekilde anakart ile anakart tepsisi arasında kullanılan ayakları montajlarken kullanıyoruz... Kasaya içeriden baktığınız zaman sanki küçültülmüş bir kule kasa gibi görünüyor... Kasanın en kötü tarafı ise kaliteli malzemelerin çoğunda olduğu gibi, el izi tutması...
Montaj
Birçoğumuzun merakla beklediği montaj görüntülerine ve yorumlarına geliyoruz, ama öncelikle test sisteminden bahsetmek istiyorum...
Görüldüğü ve bahsettiğim üzere, işlemci soğutucusu olarak kullandığım Big Typhoon'un üstündeki 120mm lik fanı sökmek zorunda kaldım nedeni ise, kasa üzerindeki 80mmlik fanı sökmek istemememdi; fakat bu şekilde kullanacaklar, 80mmlik fanı sökerek Big Typhoon ile fanı sökmeden kullanabilirler sistemlerini. Kullandığım yüksek ayaklar sayesinde, anakartın başa bela arka plakasını sökmeden kullanabildim... Gördüğünüz üzere, kasa aslında HTPC formunda fakat, benim Stacker kasamın aldığı parçaları montajlıyabiliceğim kadar yer barındırıyor...
Sıcaklıklar
Öncelikle, işlemci konusunda çok iyi bir soğutma vaad ediyor kasa ve bunu gerçekleştiriyor... Fanı sökülmüş olmasına rağmen, big typhoon ve B3 revizyon Q6600 sanki kocaman bir kasadaymış gibi iyi sayılabilicek sıcaklıklarda seyrediyorlar... Fakat, ekran kartı olarak HD2900XT gibi son derece ateşli bir ekran kartı kullanacaksanız, bu konuda sıkıntı çekebilirsiniz...
Boşta
Oyunda
Sonuç
Sonuç olarak, kasayı ilk açıp içine baktığım anda hissettiklerim ve düşündüklerim doğru çıktı... Son derece küçük görünen fakat, aslında bir kule tipi kasa kadar geniş bir HTPC kasa... Eğer evinizde bilgisayar kasanız için ayırabiliceğiniz dar bir yer var ise yada son derece şık bir ev sineması kurmak isterseniz bu kasa sizin için birinci tercih olmalıdır
mesutxp_60
Uzaklaştırılmış 299 gün cezanın 296 günü kaldı.
28 Ocak 2008; 0:54:37
hocam şimdi gözüm kaldı bak valla şimdi olmadı gerçekten verdiğin bilgiler cok faydalı oldu bende kasamı değiştirmek istiyordum ve kasa arayışındaydım güzel alterantif oldu teşekkürler