Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
.::ACER BMW ///M5024 (Laptop Carbon Modding)::.

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Pc Modifikasyon >> Sergi >> .::ACER BMW ///M5024 (Laptop Carbon Modding)::. Sayfa: [1] 2   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
ExECaLiBuR

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

27 Ocak 2008; 13:17:36 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

===ACER Aspire 5024WLMi'nin ---> ACER BMW ///M5024'e Dönüşü===

Uzun zaman önce planmayı düşündüğüm bir çalışmadıydı. Kısmet 2008 Ocak ayının sonlarına doğruymuş. Laptopun dış yüzeyinin metalik gri olması, zamanla renginin kararmasına yol açıyor. Buna birde el izinin ve terinin etkisi de eklenince ortaya kötü bir manzara çıkıyor. Bunun üzerine bende touchpad sol tarafını çirkin göründüğü ve göze battığı için görünüşünü nasıl farklı bir hale getiririm diye düşünmeye başladım. Önce boyatmayı düşündüm ama masrafından ziyade zahmetli ve zor bir uğraş olacağı için vazgeçtim. Daha sonra değişiklik yapmayı düşündüğüm sıralarda Acer Ferrari'yi örnek almaya başlamıştım. Kapağının ve iç kısmının carbon-fiber görünümlü olması çok hoş ve havalı duruyordu. Tabi carbon-fiber malzemesini sağda solda bulamayacağım için bunun görünümüne sahip ya da benzer ürünleri araştırmaya başladım. Yabancı forumlarda ve Donanımhaber'de mod ile uğraşan arkadaşların çalışmalarını inceledim. Bazı arkadaşların bilgisayar kasalarına yapıştırdıkları kağıtları görünce işte aradağım kağıdı buldum dedim. Carbon kağıdını aldıktan sonra nasıl bir çalışma yapmam gerektiğinin planını yaptım ve işe koyuldum.

Sonuç olarak böyle bir çalışma ortaya çıkardım. ilk mod çalışmam olmasına rağmen bence gayet güzel bir sonuca vardım. Haliyle laptop olduğu için pek fazla değişiklik yapılamıyor.

Şimdi sizlerin değerli yorumlarını bekliyorum...

:::Proje Resmi:::

Resimleri N70 ile çektim haliyle çok net değil ama idare edeceğiz artık

- - - - - - - - - - - - -

Laptopun Önceki Hali:

ve çalışmama başlıyorum. Önce kapağı kapladım.

kapaktan sonra klavye ve çevresini kapladım.

Kaplama işleminin bitmiş halleri:

Gelelim süslemeye. Ferrari ve Lamborghini 'nin laptopları olduğu için ben favorim olan BMW 'yi tercih ettim.

Bilgisayarda hazırladığım stickerlar.

LCD ekranın altındaki logonun önceki hali

LCD ekranın altındaki logonun sonraki hali

Touchpadin solu.

Touchpadin sağı.

Kapak kısmı.

DVD-RW nin olduğu sağ taraf.

.....ve işte sonuç

Not: Bazı resimlerde gözüken carbon kağıdının kabarcık olduğu kısımları daha sonra kurutma makinesi ile düzelmeyen yerlerini de toplu iğne yardımı ile hallettim.

Windows XP'deki görsel değişiklikler:

Masaüstü ikonları ve hareketli ///M imleci. (kendi çalışmam )

son olarak açılış ekranı yani boot screen. (kendi çalışmam )

Bunun dışında windowsun açılış-kapanış sesleri yerine BMW M3 'ün kontak-stop sesleri ve masaüstünde sağ tık yenile (refresh) yapınca da gaz (kökleme) sesi duyulmaktadır.

Not: Herhangi bir windows teması, skini, vb. felan kullanmıyorum. Görsel olarak yapılmış değişiklikler bana aittir.

Bunu videoya çekecektim ama N70 in video çekimi kalitesi berbat olduğu için sesler parazitli olacağından uğraşmak istedim.

O/C işine girdiğimde makineyi fazla zorlamak istemiyorum. CPU ve GPU olarak müdahale edebiliyorum fakat gereğinden fazla ısınıyor ve fan hiç susmuyor.

Bu arada yaklaşık 1 sene önce açtığım "Laptop Modifiye Eden/Edecek Var Mı?" isimli konuda bazı arkadaşlar o konudaki çalışmayı benim yaptığımı sanmış, bu duruma bir açıklık getireyim. O zaman ben sadece böyle bir çalışma yapan var mı ve bu kağıdı nereden temin edebilirim demiştim.

...ve son söz:

It is not a laptop, its a BMW
O bir dizüstü değil, o bir BMW

düzeltme/ekleme: proje resmini koymayı unutmuşum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ExECaLiBuR -- 27 Ocak 2008; 16:37:02 >

sozelsters

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

27 Ocak 2008; 14:36:29 

çok hoşuma gitti,tebrikler.Boot screen ve diğer ses değişimlerini nasıl ayarladın,yardımcı olurmusun.Bayağı ilgimi çekti yaptıkların

FENERBAHÇE SOZELSTERS
alemdaryılmaz

27 Ocak 2008; 15:35:46 

aslında bu fikir bana ait kendileri karşı komşum olup stickerleri dahi çalmış (terbiyesiz )ama gerçekten çok güzel olmuş en yakın zamanda evine gidip yakından görecem seni kutluyorum kanka

:::Çayda Dem Forumda Kıdem:::

|DH| EmRE |TR|
ExECaLiBuR

Sisteme Gözat

27 Ocak 2008; 15:39:39 

quote:

Orjinalden alıntı: alemdaryılmaz

aslında bu fikir bana ait kendileri karşı komşum olup stickerleri dahi çalmış (terbiyesiz )ama gerçekten çok güzel olmuş en yakın zamanda evine gidip yakından görecem seni kutluyorum kanka

tabi canım sen olmasan napardım ben.

@sozelsters
windows seslerinin ismini değiştirmeden başka bir .wav uzantılı dosya ile değiştirebilirsin. boot ekranı için uzun bi yontem var ama ben sana işin kolayını söyleyeyim. bootskin isimli ücretsiz bir program var bunu kullanabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ExECaLiBuR -- 27 Ocak 2008; 15:40:33 >

marcorcun

27 Ocak 2008; 17:49:52 

şimdi bol bol soru sorcam =) kafama yatarsa bende yapabilirim =)

güzel olmuş yalnız laptopta nasıl duruyor fotolarda pek fazla anlaşılmıyor laptopun köşeleri nasıl kat kat mı olmuş..

carbon kağıdın soyulma ihtimali var mı ?
carbon kağıt yapışkanlı şekilde mi geliyor ?
parçaları sökerek mi kapladın ??
arka panel daha önce çatlamadı mı ??
aca carbon kağıdı kullanarak panelin çatlamasını engelleyebilir miyiz ? arkapaneli kaplıyarak sağlamlaştırabilir miyiz ??
carbon kağıt ne kadar sağlamdır ??

şimdilik bu kadar soru yeterli herhalde

iyi çalışma

DiabloXT

Sisteme Gözat

27 Ocak 2008; 18:26:05 

Güzel çalışma ellerinize sağlık,ben de M3 hastasıyım bakalım sanayiden bi arkadaş çıkma M3 logosu bulucaktı bana hâlâ ses gelmedi,kasaya gömeyim diyorum...

Ellerinize sağlık.

AMD Athlon 64 X2 4000+ @ 5600+ [2.95Ghz 1.31V] | MSI K9A2CF 790X | MSI X1950Pro 256MB | 2x2GB Patriot Viper 800Mhz 4-4-4-12
Tagan 2ForceII 800W | 2x250GB Seagate Raid0 + 500GB Seagate | NzXT Guardian Kasa | LG F700B | A4Tech XL-750BF | Philips SNA6500

CS 1.6 Fun-Pro Serverimiz : 212.68.45.17
DHKT | DiabloXT

missed approach

27 Ocak 2008; 18:42:51 

Harikasın Bendemi Yapsam Sen Carbonu Neyle Kestin?

Airbus Freak !
Trkklc

Sisteme Gözat

27 Ocak 2008; 19:02:49 

Acer Bmw Modelini çıkarirsa bunu gördükten sonra hiç şaşirmam çok hoş olmuş..

Trkklc
Agent_WD40

27 Ocak 2008; 19:06:10 

Eline sağlık gayet güzel olmuş. İnsanın gözünü yormayan gerçekten şık bir dizüstü olmuş.

Tebrikler.

Geldim, gördüm, yendim.
ahmet91barut

27 Ocak 2008; 19:52:14 

Tebrikler güzel çalışma olmuş stickerlarda yakışmış

|| Amd Athlon 64 X2 4000+ 2.1GHz(2.3 Ghz Oc) // Biostar K8M800AM2 // A-Data 1 gb 667 DDR2 Ram // Maxtor 80Gb 7200Rpm // Power Man 300 Watt // Crea 19'' Lcd // Creative İnspire 2+1 2500 // Gmc G-30 Kasa ||
Ibadeath.

27 Ocak 2008; 20:47:24 

it iz hem bemeve hem leptap :P

'' Themîs ''
<3

Sony Ericsson w880i - Sandisk Sansa e270+Philips SHE 9500 - Toshiba S