ilk olarak sormak istediğim bir şey var.. artık x264 olarak indiriyorum filmleri, görüntü daha güzel o kesin ama acaba ses olarak dts ya da DD desteği oluyor mu hepsinde genel olarak bilmiyorum. bilgisi olan var mı?
bir de arkadaştan kopyaladığım gladiator'ün arkasında english dts, english 5.1 yazıyordu. belki aynıdır sizdeki de DTS desteği olarak.
Bu tip downloadlarda sürüm bilgisinde genellikle ses ve video codecleri konusunda detay yazar, 2 ch, 5ch gibi....Ancak elindei filmlerin ne tipte bir ses ve video codecğine sahip oldugunu bilmiyorsan ve öğrenmek istiyorsan, >>GSPOT<< adlı yazılımı baş ucu programların arasına ekle derim, Örnek olarak bendeki DTS kodlu Fast and Furious sürümünün GSPOT görüntüsü şu şekilde.
Dün akşam sorduklarını tekrar test ettim. Şöyle bir durum ile karşılaştım. Bilgi anlamında yanlış olmasın diye düzeltiyorum. Eğer AVR 247 otomatik ses formatını algıla modunda ise sadece o moda ait değişimleri kabul ediyor. Mesela Dolby Pro Logic II/IIx algıladıysa sadece bu moduna ait alt seçenekleri seçtiriyor. Kumanda üstündeki diğer ses formatları tuşları etkisizleşiyor. Farklı Ses formatlarında dinlemek için manuel seçime ayarlamak gerekiyor. Detaylı bakamadım ama bir ara kullanım kılavuzunu tekrar inceleyip bu konuda ayarın hangi menüden değiştiğini yazarım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet.mercan -- 11 Haziran 2008; 9:34:06 >
@mehmet, dediğini anladım, yani farz-ı misal biz TV izlerken stereo modda iken tiz ve bas ayarını en üste çektik diyelim ancak gidip Neo Cinema Music moduna aldıgımızda bass ve tizz ayarı defaulta dönüyor, stereoda ayarladığız değerde kalmıyor (ya da daha önce Neo Cinema Music hangi bass ve tizz ayarında bırakıldıysa ona).
Bence de böyle olması gerek zaten, eğer ki tüm modlardaki bass ve tizz ayarlarını da hatırlıyorsa yok artık lebron james diyorum
@eozen81 kardeşim, Lebron James diyebilirsin. Çünkü AVR 247 tüm Stereo ve Surround modlarda ve hatta alt seçeneklerinde bile Bass ve Treble ayarlarını hatırlıyorBu açıdan çok avantajlıyım. Özellikede ev halkı açısından diğer kullanıcıları düşünürsek çok iyi bir avantaj benim adıma. Benim en son demek istediğim şuydu. Mesele Black Hawk Down DVD'si takıldığında Dolby Digital Pro Logic II/IIx formatında otomatik Movie moduna geçiyor. AVR 247'de şaunda otomatik ses formatını tanımla ve ayarla olarak ayarlı. Bu şekilde olunca Dolby Digital Pro Logic II/IIx dışında kalan diğer ses formatlarına geçiş yaptırmıyor. Sadece bu moddaki alt seçeneklerine izin veriyor. Dediğin gibi Neo DTS moduna alamıyorum.
@Darkchild , Evet bu bütçeye ancak bu kadar güzel bir sistem kurulabilir. Ama sende bu markayı tercih edeceksen mutlaka 55 Serisi ile başlamanı tavsiye ederim. Göze çarpan ilk önemli farklar HDMI sürümün 1.3a olması 2 Adet olan HDMI girişi 3 Adet olmuş ve Ses formatları olarakta HD destekli formatlar var. Hemde üstelik aynı paraya alma şansın var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet.mercan -- 11 Haziran 2008; 12:56:52 >
1. H/K DVD37+ AVR247+ HKTS11 almayı düşünüyorum. Bunları İtalya ya da Amerika'dan alma durumunda bir problemle karşılaşır mıyım? (Örneğin DVD için bölge farkı, ya da AVR için AC power şebeke farklılığı veyahut Amerikadan alınan AVR'ın ülkemizden alınan bir DVD player ile bir şekilde uyumsuzluğu)
2. AVR 247 yerine AVR 347 olursa HKTS11 ile uyumu nasıl olur?
Amerika'dan alınan receiverda AC Power uyum problemi yaşarsın. Ama Region Kod uygulaması Harman Kardon DVD 37 en azından benim cihazda yok. Bence bu konuyu en iyi Harman Kardon yetkili yerlerden almak sağlıklı olacaktır. Yada senin gibi yutdışından almayı planlamış ve alıp kurulumu yapan arkadaşlar varsa onlar cevaplasa daha sağlıklı olur.
AVR 247 de AVR 347 'de HKTS11 için yeterde artıyor bile. AVR 347 tercihi bakımından Bu konudaki daha önceki yorumum aşağıda.
quote:
Orjinalden alıntı: mehmet.mercan AVR 347 konusu tabiki kumanda değil. AVR 247 ile AVR347 ikiside ±35 Amps. Farkı yok. Sadece AVR 347 surround hoparlör bazında 5 Watt daha kuvvetli. Bu fark Harman Kardon açısından önemli bir fark. Power Consumption AVR 247 için 540W , AVR 347 içinse 890W. Buda yine önemli bir fark. Harman Kardon A-BUS® teknolojisini destekliyor. Buda ilerde tüm odalarda AVR ve duvar aksesuarları ile kullanmam için gerekli olacaktı. Ayrıca AVR 347'de bu teknoloji desteklemek adına ek olarak bir kumanda daha çıkıyor. O açıdan düşünürsem Feature Proof mantığına maddiyat yüzünden biraz uyamadım. Ancak bugün kumanda konusunda yine şoke oldum. AVR 145 'te bile kumanda özel plastik ile donatılmış onu görüne hayret ettim yine. Işık yok sadece. Birtek bendeki kumanda böyle. Sert plastik.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet.mercan -- 12 Haziran 2008; 12:13:26 >