Şimdi Ara

HP'nin Karakuşu Alpha konfigürasyonuyla daha hızlı daha öfkeli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
2.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Donanım dünyası gelişimine ara vermeden ve hız kesmeden son sürat devam ederken ortaya çıkan yeni ürün ve teknolojiler pek çok kişi için giderek daha da karmaşık bir hal alıyor. Tabi bu duruma paralel olarak kullanıcılar herhangi bir ihtiyaçları için önlerine serilen farklı özellik ve yapıdaki ürünlerden kendileri için en uygun olanını seçmekte zaman zaman zorlanabiliyorlar. İşin mutfağını pek bilmeyen ama her türlü ihtiyacı için en yüksek performansı arzulayan müşterilerin önünde duran önemli alternatiflerden biri de performans için yaratılan bilgisayarlar. Yurt dışında oldukça uzun zamandır var olan "performans odaklı pc" kavramı bir süredir ülkemizde de Casper, Crea ve Vestel gibi üreticiler tarafından uygulamaya konulmuş durumda. Bu özel pazarın global anlamda en önemli oyuncularının ise Dell tarafından satın alınan Alienware ve rakip HP bünyesine giren VoodooPC olduğunu biliyoruz.

    VoodooPC'yi satın aldıktan sonra ortaya koyduğu ilk ciddi proje olan Blackbird modeli ile sansasyon yaratan HP, bazı ufak güncellemeler ile Karakuşunu daha agresif bir kimliğe büründürdü. Özellikle sahip olduğu özel tasarım kasası ile ön plana çıkan Blackbird'ün Alpha kod adlı yeni modeli için yapılan en önemli güncelleme ürünün kalbi diyebileceğimiz işlemcisi üzerinde gerçekleşti. Zira HP, Blackbird'ü an itibariyle alınabilecek en güçlü işlemci olan 45nm üretim teknolojisine sahip Intel Core 2 Extreme QX9650 ile güncelledi. 3GHz'de çalışan işlemci 12MB L2 belleğe sahip ve 1333MHz FSB desteği ile geliyor. Tabi işlemcinin "extreme" işlemci kulübünün bir üyesi olması ve dolayısı ile çarpan kilidinin açık gelmesi sıvı soğutmalı Blackbird'ün sunabildiği maksimum hız aşırtma performansını sınayabilmek için de uygun zemini hazırlayabiliyor. Kaldı ki Blackbird Alpha'nın sistem konfigürasyonunda yer alan pek çok donanım, performasın yanında overclock yatkınlığı ile de dikkat çekiyor.

    HP'nin performans odaklı oyuncu bilgisayarı Blackbird'ün Alpha kod adlı yeni konfigürasyonunun teknik özelliklerine biraz daha yakından bakmak gerekirse, sistem dahilinde lider bellek üreticilerinden Corsair'in SLI sertifikasına sahip olan ve 1066MHz'de çalışan 4GB'lık özel DDR2 bellek kiti kullanılıyor. Tüm sistemin temel alt yapısını oluşturan anakart cephesinde tercih Asus'un oyuncuların beklentileri ve ihtiyaçları doğrultusunda yine onlar için geliştirilen ROG serisinin en genç üyelerinden X38 yonga setli Maximus Formula kullanılıyor. Tabi Asus'un yakında X48 yonga setli Rampage Formula modelini de kullanıma sunacağını ve HP'nin Karakuşunu 1600MHz FSB'li Core 2 Extreme QX9770 ve X48 ile güncelleyebileceği de speküle ediliyor. Blackbird'ün Alpha konfigürasyonu da serinin diğer modeli gibi oyuncu odaklı olduğu için sistemin kuşkusuz en canlı alıcı noktalarından birini kullanılan ekran kartı tercihi oluşturuyor.

    HP, yeni sisteminde 3.boyuta geçiş için gerekli anahtar tercihini ATi'nin Crossfire teknolojisinden yana kullanmış. Zaten dikkatli okuyucularımız tercih edilen yonga seti itibariyle SLI teknolojisinin kullanılmayacağını zira Nvidia'nın SLI teknolojisini Intel'e lisanslamadığını da hatırlayacaklardır. Nvidia'nın SLI teknolojisini kendi çipsetlerine özel bir teknoloji olarak kullanıma sunma konusundaki ısrarı üzerine firmanın sektör içi uzmanlardan aldığı en önemli eleştrilerden biri de tam bu noktada devreye giriyor. Pek çok analist Nvidia'nın bu ısrarının firmaya özellikle "high-end" pazara yönelik hazırlanan oyuncu odaklı "gaming" sistem çözümlerinde ciddi pazar kaybettireceğinin altını çiziyor. Crossfire ekseninde hazırlanan Blackbird Alpha'da 1GB belleğe sahip Radeon HD 2900XT'nin iki tanesine yer verilmiş durumda. Bu arada Radeon HD 3870 veya 3870 X2 tercihi de Blacbird'ün gelecek güncellemelerinde karşımıza çıkabilir.

    Sistemin detayları elbette bunlar ile sınırlı değil. Fizik dersinden de olabilecek en yüksek notla geçmeyi hedefleyen HP, Blackbird Alpha üzerinde PCIe arabirimini kullanan AGEIA'nın PhysX 100 kartını kullanmış. Son günlerde özellikle satılıp satılmadığı tartışılan AGEIA'nın fizik hesaplamaları için geliştirdiği PhysX 100 kartı destek veren oyunları daha gerçekçi ve fizik hesaplamalarını çok daha hızlı bir şekilde hesaplamayı vaat ediyor. Aynı segment dahilinde yer alan rakip pek çok model üzerinde üretici firmalar genellikle işlemci, bellek ve ekran kartına terchine ağırlık verirken ses konusu çoğunlukla ıska geçilir ve yük entegre ses yongasının sırtına yüklenirdi. Günümüzde her ne kadar gelişmiş entegre ses yongaları sunuluyor olsa bile en yüksek oyun deneyimi için profesyonel çözümlerin tercih edilmesi gerektiğini biliyoruz. HP'nin yeni oyun canavarı Blacbird Alpha'nın fiziği kadar sesi de son derece güzel.

    Blackbird Alpha üzerinde Creative'in oyuncular için hazırladığı Sound Blaster X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Professional ses kartı kullanılmış. Kullanılan konfigürasyonu göz önüne aldığımızda Karakuşun olabilecek en yüksek irtifada uçuş yapabilmesi için ciddi güç takviyesine ihtiyaç duyduğunu tahmin etmek zor olmasa gerek. Bu doğrultuda hareket eden HP, 1100 watt'lık özel bir güç kaynağını sistem içerisine dahil etmiş durumda. Başta 10.000rpm'lik Raptor alternatifi olmak üzere farklı depolama opsiyonları sunan ürün HD DVD / Blu Ray uyumlu melez sürücü alternatifi ve konunun uzmanı olan Razer firması tarafından hazırlanan özel klavye-fare takımı ile de oyunucuların tüm ihtiyaçlarını karşılama konusundaki iddiasını da ortaya koyuyor. Tabi özel tasarımlı ve aydınlatmalı Alüminyum kasa, etkin hava sirkülasyonuna yönelik uygun iç dizayn, sıvı soğutma sistemi ve modifikasyona uygun tak-çıkar tasarımı ile HP Blackbird Alpha, 5500$'dan başlayan fiyatıyla göze olduğu kadar cebe de hitap eden özel bir ürün.


    Sayfanın Linki : http://www.hp.com/blackbird








  • fx57


    yaptın yine haberinihadi bakalım
  • Fiyatı böyle bir Pc ye göre iyiymiş diğer performans odaklı pclere göre

    Ben o paraya Taksiden çıkma LPG li TOFAŞ alırım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-veritas -- 26 Ocak 2008; 21:38:53 >
  • Bu karakuşların gözlerini para bürümüş
  • Kasa çok güzel.. Haberde süper
  • quote:

    Orjinalden alıntı: B-veritas

    Fiyatı böyle bir Pc ye göre iyiymiş diğer performans odaklı pclere göre

    Ben o paraya Taksiden çıkma LPG li TOFAŞ alırım



    yalnız kasa cok kaslı duruyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trecc11 -- 26 Ocak 2008; 22:19:33 >
  • Tam bir BİRD olmuş
  • "haber icin tesekkurler"

  • quote:

    Orjinalden alıntı: tımestop

    quote:

    Orjinalden alıntı: B-veritas

    Fiyatı böyle bir Pc ye göre iyiymiş diğer performans odaklı pclere göre

    Ben o paraya Taksiden çıkma LPG li TOFAŞ alırım



    yalnız kasa cok kaslı duruyor

    LPG li Tofaştan kaslı olamaz




  • ben böyle dehşet bi şey görmedim gerçekten süper bişey bittim abi
  • güzel ama niyeyese hazır pclere hiç güvenesim gelmiyor
  • Yabancı sitenin birinde adamın birisi almış forumlara koyup show yapıyordu

    Güzel kasa harbiden.. 2900xt crossfire olmasa dahada iyi olucakmış ama neyse
  • quote:

    Orjinalden alıntı: DsgnrYgt

    Yabancı sitenin birinde adamın birisi almış forumlara koyup show yapıyordu

    Güzel kasa harbiden.. 2900xt crossfire olmasa dahada iyi olucakmış ama neyse


    hd3870X2 crossfire yakışırdı bu sisteme
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ::ExtremE::

    güzel ama niyeyese hazır pclere hiç güvenesim gelmiyor


    yalnız bu hp nin hazır bilgisayarları diğerlerine(casper gibi) göre daha iyi oluyor. bizim pc labına geldi yeni amd işlemcili klavye ekran bile gayet kaliteli.takdir ettim hp yi.
  • 5500 dolar mı çıldırmış bunlar
  • abi adamlar yapıyor da çok para yaw...
  • o kadar para etmez fiyat çok uçuk.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ilkerinanç

    abi adamlar yapıyor da çok para yaw...



    o paraya herkes toplar boyle pc
  • görüntü dehşet verici
  • su soğutma ile beraber kasayi alabilsek ne güzel olurdu...
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.