Şimdi Ara

Kültür ve Bilim Video Kulübü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
2.790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Internette izleyip hoşunuza giden, başkaları da mutlaka izlemeli dediğiniz videoları paylaşacağımız bir konu olsun...

Video Eklemek:
    1) İzleyeceğimiz video hakkında kısa bir önbilgi verirsek yararlı olacaktır zira aramızda kotalı internet kullanan arkadaşlarımız olabilir.
    Sizin beğendiğiniz bir videoyu izlemek istemeyebilir, ya da daha önce izlemiş olabilir.

2) Youtube'dan video eklemek için:
    - İzlediğiniz videonun adres satırını buraya kopyalayıp yapıştırın.
    - Yapıştırdığınız adresi seçin ve yukardaki menüden DH Tüp yazan tuşa basın.
    - Linkiniz [DHTUBE=www.izletmekistediğinizvideonunadresi.com] şeklinde görülmeli.

Önemli Youtube'dan eklediğiniz video adresinin başında www. olmak zorunda(ymış).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huhukomsu -- 26 Ocak 2008; 17:49:12 >

HK: Teyzeciğim durmak yok yola devam!
    Teyze: Dee get!

"Tanrıyı güldürmek istiyorsan, O�na planlarından bahset." :) Amores Perros filminden bir replik.
    "Life's too short for chess." :) Henry James Byron
    "I have a dream... " Martin Luther King, Jr. - Video
    Radikal Gazetesi Orijinal Demokrasi Reklam Filmi (Sansürsüz)
  • Açıklama:
    Yunuslar, başlarının üstünde hava alıp vermelerini sağlayan delikten çıkardıkları hava kabarcığına simit halkası (torus) şeklini verip onunla oynuyorlar.
    Uzun seneler önce bunu nasıl yaptıklarını anlatan güzel bir yazı okumuştum. Bilim adamlarının inceleme konusu olmuşlardı.

İnanılmaz derecede güzel ve zeki memeliler.

Video:

Açıklama:
    Bu seferde beyaz balinadan farklı bir teknikle oluşturulan torus.
    İnsanların kullandığı teknik diyebiliriz. :)
    Kendisini izleyenlere gönderiyor. Kendi kendine öğrenmiş.

Video:

Torus patladığı vakit korkuyor sanırım. :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huhukomsu -- 26 Ocak 2008; 18:24:19 >

"Tanrıyı güldürmek istiyorsan, O�na planlarından bahset." :) Amores Perros filminden bir replik.

• Çok yararlı bir konu olacağını düşünüyorum,Teşekkürler..

Açıklama:

Medeniyetlerin beşiği Hasankeyf..

Video:

Deniz'in babası :):)

• Açıklama:
    Açıklamaya gerek yok sanırım. Kendi sütünü içen inek.

Video:

• Yunuslar çok güzel.

BBC'nin 2005 yapımı Hiroshima belgeselinden bir kesit.

Bombanın atılışından kısa bir süre öncesi ve bombanın atılış anı anlatılıyor. Özellikle de bombanın havada süzülüşü, patlamaya saliseler kala nükleer reaksiyonun başlaması ve sonrasında yaşanan dehşet anları son derece etkileyici.

Belgeselin tamamını izlemenizi tavsiye ederim. Türkçe Altyazısı da mevcut.
    Hayatta olan son birkaç görgü tanığının anlattıkları şeyler, insanlığın nasıl bir perişanlık içerisine sürüklendiğine dair çok önemli ipuçları sunuyor.

Not: Videonun boyutu biraz fazla. Yaklaşık 10 dakika;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feylesof -- 28 Ocak 2008; 4:40:59 >

• Kargaların Zekası

Hayvanlar aleminde belki de en zeki hayvanlardır kargalar. İnanmıyorsanız izleyin:

BBC'nin o muhteşem doğa belgesellerinden tanıdığımız David Attenborough amcamızın hazırladığı kısa videolar arasında dolaşırken Lyrebird adı verilen son derece ilginç bir kuşla karşılaştım. Bu kuşun en büyük özelliği tüm sesleri taklit edebilmesi.

Vikipedia'dan alıntı:

"Tabii ve mekanik seslerin her ikisini de taklit eder. Ve eşsiz bir potpuri şeklinde birleştirir. Zincir testere, araba motoru, köpek havlaması ve yerel kuşların seslerini taklit eder. İnsan, etrafının bir kuş sürüsü ile çevrildiğini hisseder. Oysa bu sesleri çıkaran sadece bir tek Lir Kuşudur."

(http://tr.wikipedia.org/wiki/Lir_kuşu)

Videoyu sonuna kadar izleyin, kulaklarınıza inanamayacaksınız.
    Polifonik telefonlar kadar net sesler çıkarıyor:

David Attenborough: The Lyrebird

• Harika bir konu olucak..

Teşekkürler @Huhukomsu ve @feylesof

Orjinalden alıntı: feylesof

The Lyrebird - Lir Kuşu

Bir an için belgesel değil de şok tarzı atmasyon haber yapan bir program izliyorum sandım. Polis akademisindeki zenciden daha yetenekli bu kuş.

Orjinalden alıntı: selsan

quote:

Orjinalden alıntı: feylesof

The Lyrebird - Lir Kuşu

Bir an için belgesel değil de şok tarzı atmasyon haber yapan bir program izliyorum sandım. Polis akademisindeki zenciden daha yetenekli bu kuş.

Bu sesleri bu kadar gerçekçi bir şekilde çıkarabilecek başka bir canlı bilmiyorum. Papağanlar ve muhabbet kuşları bunun yanında hikaye kalır.

• Gravity Wave

Su birikintisine atılan taşın oluşturduğu sinüzoidal dalgaları andıran bir atmosferik olay. Bana son derece ilgi çekici geldi.

Atmosferik Yerçekimi Dalgaları:

"Atmosfer, tropikal harici ve tropikal kasırgalardan çok daha küçük ölçekteki hareketlerde havayı hissedilir derecede etkiler. Bu küçük çaplı sistemlere şimşekli fırtınalar, imbat meltemleri, yerçekimi dalgaları ve şiddetli fırtınalar da dahildir. Bu sistemlerde rüzgar hızları genellikle daha büyük kasırgalarınki kadar, bazan da onlardan daha büyüktür. Fakat 10 kilometrelik veya daha az sınırlı yatay yayılmalarından dolayı bu küçük olaylar atmosferik çevrimde doğrudan önemli bir rol oynamaz. Bulutlar genellikle çok şiddetli yukarı yükselişlerin (bir gaz veya sıvının ısınarak hafifleyip yükselmesi ve başka bir yerde soğuyup ağırlaşarak aşağıya inmesinin) konveksiyon hücreleridir. Eğer konveksiyon hücreleri yeterince yukarıya yayılırsa, muhtemelen üst kısımda buz kristalleri meydana gelir. Bu durum, elektrik yüklerinin bulut içerisinde ayrılması ve şimşek veya yıldırımın oluşması için gerekli şartları hazırlar. İmbat meltemleri çok küçük ölçüde dünya yüzeyine farklı ısınma etkilerinin bir misalidir. Gün boyunca karalar ısındığında, denizin üzerindeki soğuk hava, yükselip denize doğru hareket eden sıcak havayla yer değiştirir. Yerçekimi dalgaları genelde sıcak havanın altındaki soğuk hava tabakaları içerisinde teşekkül eder. Bir gözetleme noktası üstünden geçerlerken basınçtaki ani artışla tesbit edilirler."

• Hotel Rwanda'nın unutulmaz güzel film müziği

Video:

Daha kaliteli olarak izlemek isteyenler bu linke tıklasın.
    www.youtube.com/watch?v=3taC1jre_D8
    @Uyardığın için teşekkürler @feylesof. Neden böyle bir problem var anlayamadım.

O kadar filmden bahsedip videosunu koymamak ayıp olurdu.

@feylesof
    Keşke BBC gibi kanallarda yayınlanan bir çok kaliteli program ve belgesel Türkçe'ye tercüme edilip halkımıza sunulabilse. (Kedilerin günlüğünden başka. NTV bir dönem parayı bastırıp alıyordu ama sonra bıraktı sanırım...)

@_Cizre_
    Bir şey rica edeyim şu videoyu kaldıralım.
    Yoksa konu bir kaza kurşuna gidebilir. :D

Böyle izlemekten hoşlandığınız, sizleri dolayısıylada bizleri stresten, gündemden uzak tutacak güzel , huzur dolu videolar paylaşırsak daha güzel olacağı kanaatindeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huhukomsu -- 5 Şubat 2008; 13:25:43 >

• Zaman hızla akıp gidiyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Criminal Origin -- 5 Şubat 2008; 0:36:11 >

Depremde köprünün sallanış anı. Yalnız yorumlara dikkat. Bir deprem videosunda bile birbirlerine girmişler yahu bu kadar olur

(@Huhukomsu linkini değiştir istersen. Hata mesajı veriyor. Ancak Linkini kopyalayıp izleyebildim.)

Dün gece siz uyurken Dünya biraz daha ısındı. Nedenmi...?

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.