|
B-veritas -> Cevap: ## Nvidia'da Yeni Ertelemeler Gündemde; 9800GX2 Mart Ayında ## (26 Ocak 2008; 21:06:56)
|
quote:
Orjinalden alıntı: KYSER quote:
Orjinalden alıntı: laserion Ya nedir bu arkadaşım bu kadar böle nvidia paramı veriyor sana böle savunuyorsun. Ama aynı şey ati de olunca tüm nvidia cılar hep bir agızdan aynı şeyi ati nvidia ya yetişemez bilmem ne olamaz dün forumda yeni konulara bakarken yine ati üzerinde denilmedik laf kalmıyor yok efendim sürücüler hatalı yok efendim oyunların patch yada eklentileri yüklenince performansmı olurmuş saçma şeyler bunlar öncelikle ati nin ortakları nintendo,microsoft,pixar ve pekçok animasyon stüdyosu ve dahası ati grafik teknolojisini kullanıyor. Sorarım hala performastan bahseden siz 55nn teknolojisi olmayan çok ısınan güç tüketiminde tam bir canavar olan nvidia ekran kartlarını ne kadar çok seviyorsunuz. Hala grafik kalitesinde ati kadar olamayan nvidia uvd gibi teknolojilerden yoksun ve sadece buda değil hd filmleri oynatırken cpu ya yüklenen yük işin bu tarafını da konuşun hadi. Ha şimdi nvidia nın hala ismi olan ama hayalet gibi ortada dolaşan bazı yeniliklerinden bahsedeceksen ozaman ati ye de çamur atma şunuda belirtmek isterim Kimse Mükemmel Değildir. 1) NVIDIA bana herhangibir şekilde herhangibir miktarda para vermiyor.. 2) Ben NVIDIA savunucusu değilim ve NVIDIA' yı yada başka bir markayı savunmuyorum.. 3)NVIDIA ekran kartlarının güç canavarı oldukları DOĞRU GEĞİLDİR..65nm üretim tekniği 55nm ye kıyasla çok geri olmadığı gibi 8800GT nin TAM YÜKTE çektiği güç 3870 ten daha azdır[sm=s17.gif]..VEE 8800GT 3870 DEN DAHA HIZLIDIR...Diğer kartlarda ATI nin muadillerine göre hemen hemen aynı güç değerlerine sahipler..Yani 55nm üretim yapmak sandığın kadar büyük bir başarı değil 65nm ye göre üreticiye maliyeti düşürmesi dışında.. 4)HD video oynatımı konusunda NVIDIA kartlar H264 kodlu videolarda yaklaşık aynı sonuçları alıyorlar ATI lerle VC1 kodlu HD videolerda NVIDIA nın donanımsal desteği olmadığı için ATI önde şimdilik..Fakat yukarıda yazdığımı tam ve doğru okuduysan yeni giriş seviyesi kartlarda yeni bir Video motoru olacağını ve donanımsal VC1 kod çözücüsü olduğunu söyledim..HANİ BİDE BUNU KONUŞUN HADİ DEMİŞSİNYA...Bu konudada NVIDIA ATI'ye meydanı boş bırakmaz merak etme..Kaldı ki Video oynatım teknolojileri konusunda NVIDIA'nın ciddi projeleri ve yatırımları var ilerdeki kartlar için Yeni AR-GE merkezleri inşa edecek kadar..Bu işi ATI'den daha ciddiye alıyorlar.. 5)Yazdıklarımın herhangi bir yerinde ne ATI'ye nede başka bir firmaya çamur atma gibi bir şey sözkonusu değildir..Yazdıklarımı tekrar okuyun...Yeni kartlar hakkında bildiklerimi söyledim..Dolayısı ile NVIDIA'nın çok daha avantajlı olduğunu belirttim.. Daha çok madde yazmak isterim aslında ama bakış açısı yanlış olduğu için bir anlam ifade etmeyecek okuyanın gözünde..(Okursa tabii)Doğru bildiğimi söylerim...Ama kimi okur o firmayı savunduğumu anlar kimi başka birisine çamur attığımı düşünür vs..onun için gerek yok bu kadarı yeterli... Yazdıklarına yazık oldu, birde olaya bu kadar Nvidia yönünden şu 256 mb 8800Gt konusuna da değinseydin orda da bu eski 8800Gts lerde olan bellek probleminin yani bellek kullanım probleminin, nie 256mb 8800gt de olduğunu anlatabilirdin ve 256mb 3850 nin nie ağabeyini geçen kartın 256mb lık modelinin geçildiğini açıklayabilir ve bizi aydınlatmış olurdun,saygılar.
|
|
|
|