Bilindiği gibi i350 de ve windows mobile 6.0'da hafızayı arttırmak için çeşitli çalışmalar yapılmaktadır. Cihazın incelemelerini okumak için konuyu inceleyebilirsiniz. http://forum.donanimhaber.com/m_19608438/tm.htm
Yukarıdaki klasörde neler var? (Programları denemeden sürekli ekliyorum, yedek alınız!!!) GIGAi350_V01_6.01_WM6.1_B19716.part1.rar [yeeni] SKTools_v4.1.24.1_VGA navturk 2007.rar Hediye edilen memory karttaki haliyle demo. Wizcode.Pocket.Hack.Master.v4.30.047.WM6.rar gigabyte_i350_StarsSuiteCD_Tr.zip Türkçe WM 6 i350 için Stealth_WM6_EN_BETA4.rar pdaviet sitesindeki 4. rom denemesi Stealth_WM6_EN_Beta3.rar pdaviet sitesindeki 3. rom denemesi i350-V5.00.D8-ENG.zip Orjinal en güncel rom (gigabyte sitesinden) GIGAi350_V01_5.01.D8_PDAVIET_Sitesindeki_rom.rar (rom pdaviet sitesinden) PPC_GigaByte_G-Smart-i350_SS2-CD_LOC_TRK_407_R6.rar Türkçeleştirme.
ROM NASIL GÜNCELLENİR? Lütfen Siistem güncellemeden önce yazılımın PDA Teelefonunuza uyumlu olduğundan emin olunuz. Yanlış yazılım güncellemensinden kaynaklanan herhangi bir arıza teknik servislerde Kullanıcı Hatası olarak değerlendirilir. Güncelleme yapmadan önce rehberinizi, smslerinizi, önemli biilgilerinizi yedekleyiniz! Güncellemeden önce Pil %60 dolu olsun ve şarjı takın.
Adım1. İndirdiğiniz Rom dosyasını bilgisayarınızda gerekiyorsa genişletin (unzip) ve olduğu gibi Mini SD kartınıza kopyalayın ardından telefonunuzu tamamen kapatın (Arama+Sonlandırma+tepedeki açma kapama tuşuna aynı anda basıp bekleyin)
Adım2. Ardından teelefonunuzun tepedeki açma düşmesine basarak açın, rom yüklemesi otomatik başlayacaktır. (1)Mavi Işık: Mini SD Karttan SDRAM’a okunuyor. (2)Turuncu Işık: SDRAM’dan Flash’a yazılıyor.
Adım3. Güncelleme 20 dakika kadar sürer. Bittiğinde telefon ottomatik olarak yeniden başlar. NOT: Güncellemeden sonraki yeniden başlatma biraz zaman alır. Bu durumda sadece bekleyin. Kalibrasyon ekranına girin ve dokunmatik ekran kalemini kullanarak talimatları takip edin.
Cihazın orjinal sitelerindeki romlar ve dosyalar eklendiğinde ilk sizin haberiniz olsun isterseniz aşağıdaki araştırmayla ulaşabilirsiniz. (bazen dosyalar eklenir ama site sayfalarına yazılmaz): Aşağıdaki linklerin sonundaki rakkamları birer birer eksiltme arttırma (sid=6, sid=7 gibi) ile farklı dosyalara ulaşılabilir. Eğer sayfa boş çıkarsa o rakkamda dosya eklenmemiş yada silinmiş demektir. Uzun süre boş sayfa geliyorsa artık başka dosya yok demektir. Türkiye i350 için: http://www.gigabytecm.com/Turkey/gbc_supportdetail.aspx?sid=5 Genel gigabyte ürünleri için: http://www.gigabytecm.com/eng/gbc_supportdetail.aspx?sid=94
REGISTRY ÇALIŞMALARI
Hızı Sabitleme beklen bildirdi HKCU/Software/GigabyteCM/PowerManagament HKCU/Software/GigabyteCM/PowerManagament içindeki ''performance mode'' kısmındaki Cpu frequenry (bakın frequency değil ne kadar acemice ve baştan savma) kısmını 416 yapıp kaydedin. Cihazınızdaki hız ''performance mode'' seçili olduğunda 416 ya sabitlenecektir. (pil dayanma süresi azalır, 416 ve uygun saat frekansı katları rakkamlar girilmeliridir) registry ayarlarında değişiklik yaptığınızda cihazı hemen kapatmayın, 15-20 sn sonra mesela PsShutXp ile soft reset yapabilirsiniz.
İkonları cache'leyerek peerformans artışı. HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\GDI\GLYPHCACHE 'limit' değerini ''32768'' olarak ayarlayın. VGA ve QVGA ekranlarda ikonları cache'leyerek özellikle cihazınızın uzun süreli kullanımında iyi bir performans artışı sağlayan ayar. Hiçbir yan etkisi yok, farkedemeyeceğiniz kadar az hafıza kullanır.
Yeni ip uçları varsa lütfen bildirin konu başına ekleyelim. Çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ederim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djalpha -- 3 Şubat 2008; 2:28:01 >
Arkadaşlar ben sizlere 4 farklı test yaptırdım ekliyorum cihaz overclock oldukça bende zayıfladı yani bir anlamda yavaşladı. performans moduyla normal mod arasında pek fark görünmüyor hatta normal mod daha iyi durumda gibi (pilin ömrünü uzatacağınızı düşünürseniz öyle)
kırmızı olan kareler hackmasterin sürekli 520 mHz çalıştırdığını belirttiği testlerdir. bir de 624 mHz'de testler yaptım malesef 520 mHz den kötü çıkınca buraya eklemedim.
aynı testleri tekrarladığınızda değerler ufak değişiklikler gösteriyor, çok güvenilir sonuçlar değil fakat bir fikir vermekte ben zaten hackmaster ile 520 sabit bıraktığımda da yüksek bir fark görememiştim, yine mesela sysem e tıklayıp kartlar arasında geçiş yaparken yada çeşitli ikonlara programlara tıklayıp hemen ardından başkalarına tıklarkende teklemeleri kısa süreli donmaları yaşamaya devam ediyordum.
Elimdeki imate e bu yönde tekrar baktım o kadar çok fark varki anlatamam. imate sanırım 32 mb ramli ve 22 mb si boş aynı 64 mb ramli i350 nin 20 mb sinin boş olması gibi, fakat çalışma hızı çok daha hızlı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djalpha -- 25 Ocak 2008; 20:51:25 >
@djalpha ürünü geri gönderdiğine çok üzüldüm. Ama bu topic i diğerinden ayırman çok iyi olmuş. Bu topicte Registry ince ayarlarını ve rom bilgilerini vermen çok iyi olacak.
Üründe aklım hala fakat ürünle oynamamak çok zamanımı aldı işlerimden geri kaldım, bu açıdan şu an rahatım fakat PDA severlerden kopmak onların heyecanını paylaşmamak mümkün değil. Bu açıdan böyle bir konu açtım umarım işe yarar. Paylaşmaya değer bulduğum dosyaları yukarıdaki linke zaman içinde yükleyip sizlere sunmak ta bir açıdan bu PDA için yararlı olacaktır diye düşünüyorum.
djalpha ben de senin gibi i350 inceleme kısmının teknik bir tartışmaya gittiğini farkettim
Bu topiği açtığın için seni tebrik ediyoum ve bunun cihazlarımızın iyileştirilmesi için bir adım olduğunu düşünüyorum.
Şu an romu yüklemiş muhtemelen tek kişi olarak tecrübelerimi paylaşmak isterim.
Rom bilindiği gibi custom bir rom.
İçinde gigabyte'a ait tüm programlar mevcut.
Ancak: Windows live messenger ve one note çıkarılmış.
Bu haliyle daha fazla hafıza isteyen kullanıcılar için ideal. Gerçekten de ram 20 mb'ın altına nadiren düşüyor.
Yine cihazın stabilitesi de artmış gibi geldi bana, bu benim subjektif yorumum tabi.
6 saattir tek bir reset atmadan her türlü programı kullandım çıktım, ve bu durumda bile 16mb ram boş kalmıştı.
Ayrıca SkBenchmark ile tüm testlerde eski konfigürasyon ile karşılaştırıldığında 5-10 arası puan artışı farkettim.
Muhtemelen bu artış kullanıcı tarafından farkedilemeyecektir. Ancak bunun için ek para vermediğimiz düşünüldüğünde neden böyle
bir şeyi istemeyelim ki?
Ve bence bu rom'un en önemli meziyeti, cihazımız için de custom rom'ların yolunu açmış olmasıdır.
Rom'un yazarı PDAVIET forumlarının yöneticilerinden PhamQuang, kendisi eski cihazım s200(prophet) için bazı romların da yazarıydı. Xda-developers sitesinde PDAVIET romlarına her zaman saygıyla yaklaşılırdı.
günler geçtikçe daha iyi ve sorunsuz rom'lar yazacaklarına eminim.
aslına bakarsanız rom yazmak uğraştırıcı ve zaman alıcı olsada imkansız değildir, ülkemizde rom yazmaya ilginin az olması üzücü. Sanırım rom editlerken hafıza dump ediliyor (eskiler softice programını bilirler) ve aynı katılımsız XP yapmak gibi ara programlarla registry ve programların sistemden kaldırılması yada eklenmesi uygulanıyor ( desktoplarda lite xp yapmak için kullanılan programlar gibi) WM5 için bazı yazılar gözüme çarptı sanırım wm6 içinde vardır yada aynı sistemler wm6 içinde kullanılabilir. belki size fikir veya ilham verir,
gigabyte ı çok özel bir sistem kullanıyor diye düşünmeyin, içinde sadece 3. party telesekreter ve bir kaç program var, barkod okuyucu zaten software yapımcısı sitede dağıtılmakta diğer programlar yada benzerleride mevcut, atmosfer sesi sistemini sevmedim işlemiyor düzgünce...Çağrı bloklamak içinde callblocker programları mevcut.
Bana göre gigabyte ı bir marka olarak ele almaz cesurca lite romlar kurarsanız başarılı özel türk romları yaratabilirsiniz. Lütfen cihaza standart bir PC gözüyle bakın bu PC nin GPS, otofocus kamera, wifi özellikleri mevcut,
Driverler konusunda biraz bilgi sahibi olunca onlarda sorunsuz adapte edilebilir rom'a
Tabiki şu anda afaki konuşuyorum fakat bana göre mahkum kalmadan yeni *****.nf0 dosyalarını deneyebilirsiniz, cihaz bozulmayacaktır tek şartı var boota zarar vermemeli yüklemeyi yarım bırakmamalısınız.
Ben imate'imle kırk takla atmıştım hatta defalarca bootunu bile silmiştim sonra COM port araçlarıyla tekrar boot yükleyip makinemi çalıştırmayı başarmıştım.
Ben MS-DOS 5.0 dan bu yana PC kullanıyorum ilk bilgisayarım sinclair idi ve basic dili kullanırdı, o zamandan bu zamana tek şey değişmedi arkadaşlar o da " Hafızada en az yer tutan program en iyi programdır"
Sevgiler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djalpha -- 27 Ocak 2008; 0:19:13 >
Cihazımız için custom ROMlar çıkması, hele ki PDAVIET imzalı olması hakikaten çok iyi oldu. Yaygın olmadığı için custom ROM beklemiyordum ama Vietnamlılar el atmışlar.
ROM edit işi zor değil gerçekten ama çok zaman alıcı. Eski HTC Wizard'ım için biraz ROM edit denemiştim. Ama ufacık bir hata olsa ROMu düzeltip yeniden kurmak gerekiyor ve bu şekilde günlerce uğraştırabilir.
Şu anda yurtdışında olduğum için ROM denemesi yapamıyorum ama dönünce ilk işim bu olacak :)
Hatta vakit bulursam tüm ROMları tek tek deneyip buraya yazarım. Ancak ismi stealth ile başlayan ROMların i350 için olduğundan emin miyiz, bir de O2 stealth diye cihaz var biliyorsunuz.
Wisetalk ve bileşenlerinin ROMdan çıkarılması çok yi olur çünkü service olarak arka planda hep çalışıyor ve RAM yiyor. Benim için gereksiz bir program. Custom ROM'da bunun çıkarılması da iyi olurdu.